نماز ظهر چند رکعت است؟
نماز ظهر 4رکعت بوده و در هنگامی که خورشید به بالاترین نقطه مسیر خود رسیده ادا میشود.
به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛نماز ظهر که به عنوان یکی از وعدههای نماز شبانهروز مطرح شده و در زمانی که خورشید به بالاترین نقطه مکان خود رسیده ادا می شود ،4رکعت بوده و ادای آن بر همه مسلمانان واجب است.
بنابراین گزارش نماز ظهر به این ترتیب ادا می شود که پس از وضو گرفتن و نیت کردن،اقامه بسته و سپس در حالیکه آرام ایستادهایم تکبیرهالحرام می گوییم.
شایان ذکر است مسلمانان در زمان خواندن نماز ظهر پس از گفتن تکبرهالحرام سوره حمد و توحید را یک بار و به ترتیب قرائت میکنند و سپس به رکوع رفته و عبارت"سبحان ربی العظیم و بحمده" را بیان می کنند.آنها سپس ایستاده و بعد از بیان عبارت "سمع الله لِمن حمده" به سجده میروند.
مسلمانان در زمان رفتن به سجده عبارت "سبحان ربی الاعلی و بحمده"را بیان کرده و سپس سر از سجده برمیدارند و بعد از بیان عبارت"الله اکبر"به سجده دوم میروند.
گفتنی است که رکعت دوم نماز ظهر نیز به ترتیب رکعت اول ادا می شود البته مسلمانان در این رکعت نماز ظهر قبل از به رکوع رفتن قنوت گرفته و در آن هر دعائی که میخواهند را میخوانند.آنها در پایان رکعت دوم نماز ظهر تشهد خوانده و در تشهد عبارات « اشهد ان لا اله الله وحده لا شریک له»،«و اشهد ان محمدا عبده و رسوله»و«الهم صل علی محمد و آل محمد»را به ترتیب بیان میکنند.
مسلمانان در آغاز رکعت سوم نماز ظهر و پس از ایستادن به جای حمد و سوره، تسبیحات اربعه را سه مرتبه میخوانند و در زمان تسبیحات اربعه به بیان عبارات«سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله والله اکبر»میپردازند .آنها مراتب بعدی رکعت سوم را همچون رکعتهای قبلی خوانده و رکعت چهارم را نیز همچون رکعت سوم آغاز می کنند البته در پایان رعت چهارم و پس از ادای سجده دوم تشهد و سلام میخوانند.
مسلمانان در زمان خواندن سلام عبارات«السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاتة»،«السلام علینا و علی عباد الله الصالحین»و«السلام علیکم و رحمة الله و برکاته»را به ترتیب بیان میکنند.
یادآور میشود براساس آنچه در فتوای امام خمینی«ره»آمده نماز ظهر زمانی قضاست که به اندازه چهار رکعت نماز به غروب وقت باقی باشد. اگر به اندازه یک رکعت نماز به غروب وقت مانده باشد؛ باید نماز عصر را ادا بخواند. در کمتر از این وقت نماز عصر نیز قضاست. {غروب زمانی است که سرخی طرف مشرق که در هنگام غروب آفتاب پدید می آید؛ از بین برود}.
در همین خصوص در فتوای آیتالله بهجت«ره» نیز چنین آمده که نماز ظهر زمانی قضاست که به اندازه چهار رکعت نماز به غروب وقت باقی باشد. اگر به اندازه یک رکعت نماز به غروب وقت مانده باشد؛ باید نماز عصر را ادا بخواند. در کمتر از این وقت نماز عصر نیز قضاست.{ غروب موقعی است که آفتاب از زمینی که مسّطح است غروب کند}.
(توضیح المسائل، 1381، با استفاده از م 619- 613)
(وسیلة النجاة، 1381، ص 175، م 9)
در فتوای آیتالله خامنهای«دام ظلّه» نیز در خصوص شرایط قضا شدن نماز ظهر چنین آمده است: نماز ظهر وقتی که فقط به قدر خواندن نماز عصر تا غروب آفتاب وقت باقی است، قضا می باشد و نماز عصر هم به هنگام غروب آفتاب قضا میباشد.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم(
انتهای پیام/