به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

بازخوانی حکمت‌های 71 تا 75 نهج البلاغه/ نشانه کمال عقل چیست؟

امام علی (ع) در چند حکمت کوتاه به موضوعات اخلاقی، علمی و اجتماعی می‌پردازد.

نشانه کمال عقل چیست؟به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع) در حکمت‌های زیر به موضوعات اخلاقی، علمی و اجتماعی می‌پردازد:

 

حکمت 71 :


چون عقل کامل گردد، سخن کوتاه شود.

 

حکمت 72:

دنیا بدن‌ها را فرسوده و آرزوها را تازه می‌کند. مرگ را نزدیک و خواسته‌ها را دور و دراز می‌کند. کسی که به آن دست یافته خسته و آن کس که به دنیا نرسد، رنجور است.

 

حکمت 73:

كسى كه خود را رهبر مردم قرار داد، بايد پيش از آن كه به تعليم ديگران پردازد، خود را بسازد و پيش از آن كه به گفتار تربيت كند، با كردار تعليم دهد. زيرا آن كس كه خود را تعليم دهد و ادب كند، سزاوارتر به تعظيم است از آن كه ديگرى را تعليم دهد و ادب بياموزد.

 

حکمت 74:

انسان با نفسی که می‌کشد، قدمی رو به مرگ برمی‌دارد.

 

حکمت 75:

هرچیز که شمردنی است پایان پذیر است و هرآنچه را انتظار می کشی خواهد رسید.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:17 PM

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

محسن طاهری از مداحان اهل بیت (ع)، به بررسی ویژگی‌های نهضت علمی امام صادق (ع) و هنر مداحی می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛محسن طاهری از مداحان با سابقه اهل بیت (ع) است. وی از محضر اساتید این امر بهره برده و در محضر علما کسب فیض کرده است.همچنین محسن طاهری از شاگردان مرحوم شیخ احمد کافی بوده است.به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در زمینه های مختلف مداحی و البته نهضت علمی امام ششم شیعیان با وی به گفتگو نشسته ایم.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل


در ابتدا در مورد پیروزی اخیر برادران اهل شیعه و سنی در موصل نظری دارید؟

بله به شکر خدا مردم عراق همچون کشورهایی که در صدر این مجاهدت قرار داشتند ،بعد از تلاش بسیار به پیروزی بزرگی در موصل دست یافتند و امروز با تلاش بیشتر در صدد نابودی استکبار که در لباس داعش است قدم برمی دارند.امیدواریم این مجاهدت ادامه داشته باشد تا باقیمانده ریشه های دشمن خشکانده شود و زمینه ظهور حضرت حجت ابن الحسن(عج) فراهم شود.

جهان در انتظار عدالت و عدالت در انتظار مهدی(عج) است

این مجاهدت ها و تلاش ها تا کجا باید ادامه پیدا کند تا چشمان ما به جمال امام زمان(عج) روشن شود؟

استاد بنده مرحوم احمد کافی می گفتند که جهان در انتظار عدالت و عدالت درانتظار مهدی(عج) است، غیر از این هم نیست. هرجا آزادی خواهی و عدالت طلبی هست، ذهن انسان به سمت عادل و مصلح حقیقی می رود که برای دیدن ایشان چشم انتظاری می کنیم.باید هر کدام از ما در حد توان خود، جهان را مهیا و آماده ظهور امام زمان(عج) کنیم و آن وقت می توانیم توقع این را داشته باشیم که ایشان ظهور کنند.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

آنچه امروز ما از معارف مذهب جعفری داریم مرهون  مجاهدت امام صادق(ع) است

موضوع اصلی گفتگوی ما در مورد امام صادق(ع) و نهضت علمی ایشان است.شما از محضر علما استفاده کرده اید و با این بحث آشنا هستید.در مورد مجاهدت امام صادق (ع) در عصر خود چند جمله ای را بیان کنید.

باید در ابتدا بگویم که آنچه امروز ما از معارف مذهب حقه جعفری داریم و احادیث ایشان در اختیار ماست، همه مرهون و مدیون مجاهدت امام صادق(ع) است.شاعر می گوید:
«نهضت علمی که آن امام کرد کاری چون خون سیدالشهدا کرد
از سر اسلام دست فتنه جدا کرد آنچه رسالت برعهده داشت ادا کرد».
امام صادق(ع) در زمان خود یک نهضت بپا کرد، همچنان که سیدالشهدا با خون خود این کار را انجام داد.در زمان ایشان خیلی ها می خواستند مسیر اسلام را به بیراهه بکشانند،اما امام با روشنگری از این کج روی جلوگیری کردند و میدان نبرد ایشان با دشمنان اسلام، جلسات درس و بحث بود.این موضوع را با قاطعیت باید گفت که امام صادق(ع) نه تنها مذهب شیعه را احیا کرد، بلکه حق بزرگی بر گردن بشریت دارد.

رابطه ایشان با اقشار مختلف مردم چگونه بود؟

قطعا این موضوع در اخبار و روایات موجود است که ایشان از اقشار مختلف مردم شاگرد داشتند و برای افراد منعی وجود نداشت که به جلسات امام صادق(ع) راه یابند.آن هم در زمان خفقات آن روزهای مدینه که مردم به سختی می توانستند به امام خود دسترسی داشته باشند.ایشان شاگردان متفاوتی از نقاط مختلف داشتند و این موضوع نشان می دهد که امام صادق (ع) در دل جامعه زندگی می کردند و درد مردم درد ایشان بود.ایشان به جوانان بها می دادنند و با آنها در درسها به بحث می پرداختند.

رابطه خود شما با جوانان چطور است؟

این مطلب را به صراحت می گویم که بنده خودم را نوکر جوانان می دانم.یعنی آغوش ما روی جوانان باز است تا بتوانیم آنها را جذب دین و دستگاه اهل بیت(ع) کنیم.تلاش کردم که با آنها دوست و رفیق باشم و در رابطه ام با جوانان نگاه بالا به پایین نداشته ام.بالاخره ما هم روزی جوان بوده ایم و شرایط آنها را درک می کنیم.این جوانان آینده سازان کشور هستند.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

جنگ از میدان حقیقی به فضای مجازی کشیده شده است

امروز چقدر جوانان کشور با دین ارتباط دارند؟

در نظر داشته باشید با توجه به سخن بزرگان کشور، شرایط جامعه ما در تقابل با دشمنان ،کمتر از روزهای دفاع مقدس نیست.آن روز جنگ در میدان فکه و شلمچه بود، امروز نبرد در میدان های مجازی و حقیقی دیگر است.اگر در آن ایام، ما جوانان رشید و با شهامتی داشتیم که در برابر دشمن سینه سپر کردند ، امروز نیز جوانان بی شماری در کشور هستند که با اخلاص دل به دریای نبرد زده اند و ازجبهه حق و حقیقت دفاع می کنند.آنچه امروز در کشور مطرح است، حضور سبز و چشمگیر و فعال جوانان در عرصه های مختلف است.نمونه اش مراسم احیا شب های قدر، مناجات خوانی شب های ماه رمضان و حضور در هیات عزاداری است.امروز نوبت جوانان است که وارد میدان شوند و کشور را بسازند.

تا به حال این اتفاق رخ داده است که از اشتباه جوانی در هیات ها چشم پوشی کنید تا او از دستگاه اهل بیت دور نشود؟

بله اتفاق افتاده است و ما به خاطر آن هدف والا باید چشم پوشی کنیم.آیا ما خود اشتباه نداریم؟ آیا ما در ایام جوانی معصوم بوده ایم که حالا توقع معصومیت از جوانان داریم.من امروز در خانه ام یک دختر 21 ساله و یک پسر 17 ساله دارم و باید با آنها تعامل داشته باشم.این موضوع مسلم است که برخی خواسته های جوانان با نگاه ما متفاوت است اما می شود با ادبیات درست و مناسب، به تفاهم رسید.ما باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل.برخی از آقایان که پا به سن گذاشته اند در برخی موارد با جوانان برخورد می کنند که این رفتار شایسته و پسندیده نیست.البته جوانان هم نباید فضا را به سمت بی احترامی به بزرگترها ببرند و باید از تجربه آنها استفاده کنند.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

یک مداح چقدر باید در مشکلات در کنار مردم باشد و درد جامعه درد مداح باشد؟

مداح اگر مردمی نباشد خودش ضرر می کند. به نظر بنده مداحانی که از جامعه دوراند و خود را تافته جدا بافته می دانند ضرر می کنند.آنچه به نفع ماست، اخلاق خوب است.کسانی که مدح اهل بیت(ع) می کنند، باید سیره این بزرگواران را در زندگی خود جاری کنند.مداح باید بداند که اگر مردم به ما حتی سلام می دهند به خاطر دستگاه اهل بیت (ع) است و مداح با آحاد جامعه تفاوتی ندارد.

به نظر شما آیا مداحی شغل است؟

مداحی می تواند شغل باشد. البته می تواند شغل هم نباشد. یعنی اگر کسی مبتنی بر اصول از این طریق کسب روزی کند اشکالی ندارد.اما نیت کار بسیار مهم است.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

آیا برخی افراد از این موضوع سوء استفاده نکرده اند؟

متاسفانه باید به این موضوع اشاره کرد که برخی ها با سو استفاده از مداحی به این مقوله ضربه زده اند.مداح می تواند بایک بی توجهی نقش تخریبگر را در امور دینی داشته باشد.یعنی مداح هم می تواند ستایشگر اهل بیت(ع) باشد و هم با بی توجهی به این دستگاه ضربه بزند.باید به این امر توجه فراوانی داشته باشیم.


مداحان هدف مقدسی را دنبال می کنند و باید تمام جوانب کار سنجیده شود.می شود از این راه کسب درآمد کرد ،هرچند شاید فردای قیامت به واسطه اینکه همه چیز را دنیایی حساب کرده ایم ،چیزی دستمان را نگیرد.از این منظر هم باید به قضیه نگاه کرد.مداح باید طوری با خدا معامله کند که دستش خالی نباشد.مداح گاهی اوقات برخی انسان ها را به نقطه اوج معنوی رساند ،اما خودش آخر خط است.اگر کسی بخواهد از راه خواندن برای اهل بیت (ع)کسب در آمد کند و جیب خود را پرکند،در اشتباه است چون مداحی بیزینس نیست.مداحی چاشنی معرفت معنویت و اخلاص نیاز دارد.

مشکل بزرگ هیات ها ، فاصله گرفتن از سخنرانی ومنبر است

به یکی از معضلات هیات های مذهبی اشاره کردید.آیا مشکل دیگری در این خصوص در ذهن دارید؟

به نظر من یکی از مشکلات بزرگ هیات ها در این سال ها ، فاصله گرفتن از سخنرانی ومنبرها است.خیلی از افراد، وقتی مداح شروع به خواندن می کند وارد مجلس می شوند و به موضوع سخنرانی بی توجه اند.بدانیم که اول باید زیر بنای معرفتی انسان ساخته شود و بعد وارد مقوله مداحی شویم.مثل اینکه ابتدا ما باید نماز های واجب را بخوانیم و بعد به امور مستحبی مثل هیات رفتن اهتمام ببخشیم.نباید در هیات ها به دنبال هیجان باشیم و اصل برگزاری جلسه را فراموش کنیم.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

به نظر شما علت اصلی این فاصله چیست؟

دلایل مختلفی دارد شاید. برخی منبرها موضوع قابل عرضه ای ندارد یا شاید مستمعین مسائل سیاسی را با موضوع منبرها قاطی می کنند.اما اگر نفس یک سخنران حق باشد مردم را به سمت خود جذب می کند.

آیا هیات ها می توانند مامنی برای انجام کارهای سیاسی باشند؟

رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرموده اند:ما هیات سکولار نمی خواهیم و مداح باید نظر خود را بگوید و به روشنگری در میان مردم بپردازد.اما محل بحث اینجاست که در اوج معنویت یک جلسه نباید برخی مسایل سیاسی را بیان کرد و حال خوب مردم در آن دقایق را از آنان گرفت.اما مداح می تواند به شیوه ای درست مروج یک خط سیاسی باشد و نباید در مسایلی که در حد یک مداح نیست وارد شود.

چقدر مداحی را یک هنر می دانید؟

حتما مداحی یک هنر است و این هنر ملزوماتی دارد که مداح باید آن را فرا بگیرد.مداح باید با ادبیات فارسی و عربی آشنایی داشته باشد و بتواند قالب های مختلف شعری را بشناسد.مداح باید مضمون و محتوای یک شعر را بشناسد و بداند که چه شعری در چه مجلسی بخواند.مداحان جایگاه ویژه ای در میان مردم دارند و باید بتوانند با حرکات و سکنات خود جامعه را به سمت خدا و معنویت سوق دهند.

مداحی می تواند شغل باشد، اما بیزینس نیست/باید به فکر تعامل با جوانان باشیم نه تقابل

سوال آخر ما این است که به نظر شما در مجالس مذهبی چقدر تلاش شده است برای زمینه سازی ظهور امام زمان؟

ما در عرصه آخر الزمان و امام عصر(عج) بسیار کم کاری کرده ایم.به ما دستور داده اند که بیشتر کارها و دعاهای ما برای زمینه سازی ظهور باشد ، اما آیا ما این کار را انجام داده ایم؟ مجالس اهل بیت(ع) در این زمینه بسیار کوتاهی کرده اند.ما باید در مسیر اهداف نورانی امام عصر (عج)حرکت و دل های های مردم را برای فرج آماده کنیم.

ممنون از حضور شما در باشگاه خبرنگاران جوان، سخن خاصی دارید؟

به امید توفیق روزافزون شما و همکارانتان

گفتگو از محمدرضا فلاحی

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:17 PM

برادران خود را به داشتن دو خصلت بیازمایید

آیت الله مجتهدی (ره) از خصلت و دعوت دیگران به نماز اول وقت گفت.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام صادق (ع) فرمودند: برادران خود را در زمینه دو خصلت بیازمایید، اگر این دو خصلت را دارا بودند با آنها دوستس کنید، وگرنه از آنان دوری کنید.اول مراقبت بر نماز اول وقت.دوم احسان و نیکی به برادران خود در شرایط تنگدستی و گشایش.

آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) در شرح این حدیث گفته است: در مورد خصلت اول یعنی نماز اول وقت دقت کنید.ببینید دوستتان مقید نماز اول وقت است یا نه به دنبال کاسبی و راه انداختن مشتری است.اگر طلبه هستی مقید باش کسی که هم بحث تو است مقید به نماز اول وقت باشد.

ایشان در مورد خصلت دوم گفتند: ببینید دوستتان در هنگام تنگدستی به دیگران کمک می کند یا نه؟آیا دوستانتان به کسی که دم بخت است و نیاز به جهاز دارد کمک می کند؟اگر اینطوری بود با آنها رفاقت کن.در غیر این صورت اگر دوست شما در عین داشتن ثروت، به مردم گرفتار نگاه می کند و کمک نمی کند، رفاقت نکن.چون که چنین کسانی نه دنیا دارند و نه آخرت.

منبع:کتاب احسن الحدیث، ص146

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:17 PM

ارزش های والای انسانی چیست؟

امام علی (ع)در این حکمت ها به موضوعات اخلاقی،معنوی، تربیتی، نظامی، سیاسی و علمی می پردازند

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع)در این حکمت ها به موضوعات اخلاقی،معنوی، تربیتی، نظامی، سیاسی و علمی می پردازند.

حکمت 81نهج البلاغه:
ارزش هرکس به مقدار توانایی و تخصص او است.

حکمت 82نهج البلاغه:
شما را به پنج چيز سفارش مى كنم كه اگر براى آن ها شتران را پر شتاب برانيد و رنج سفر را تحمل كنيد سزاوار است : كسى از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از يكى سؤال كردند و نمى داند ، شرم نكند و بگويد نمى دانم و كسى در آموختن آنچه نمى داند شرم نكند و بر شما باد به شكيبايى كه شكيبايى ، ايمان را چون سر است بر بدن و ايمان بدون شكيبايى چونان بدن بى سر ، ارزشى ندارد.

حکمت 83نهج البلاغه:
امام به شخصی که در ستایش افراط کرد و آنچه در دل داشت نگفت، می فرماید:من کمتر از آنم که بر زبا آوردی و بیشتر از آنم که در دل داری.

حکمت 84نهج البلاغه:
باقیماندگان شمشیر و جنگ شماره شان با دوام تر و فرزندانشان بیشتر است.

حکمت 85نهج البلاغه:
کسی که از گفتن نمی دانم روی گردان است.به هلاکت و نابودی می رسد.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:17 PM

مسجد در جایگاه واقعی خود قرار ندارد/ اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)

مسجد باب الحوائج لویزان این روزها توانسته با انجام کارهای متنوع و خاص، نزدیک به هزار جوان را جذب کانون فرهنگی خود کند و امام جماعت آن نقش غیر قابل انکاری در این امر داشته است

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در یکی از بعدازظهرهای گرم فصل تابستان به یکی از مساجد شهر تهران در منطقه لویزان رفتیم. مسجدی که در آن حضور جوانان و نوجوان بسیاری دیده می شد که با شور و هیجان بسیاری به انجام کارهای فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و مذهبی مشغول بودند. مسجد باب الحوائج لویزان دارای یک حوزه علمیه است که نزدیک به 100 طلبه در آن کسب علم و معرفت می کنند. اما یکی از نکات جالب این مسجد وجود امام جماعتی مردمی در آن است. آیت الله تقوایی که از شاگردان آیت الله مهدوی کنی (ره) و آیت الله رضوانی (ره) است و از این دو مرحوم اجازه اجتهاد دارد، توانسته با اهتمام بسیار و به کارگیری نیروهای جوان رونق فراوانی به مسجد باب الحوائج بدهد؛ به طوری که کانون فرهنگی آنجا نزدیک به هزار عضو فعال دارد. ایشان همچنین دارای مدرک مربیگری ورزش تکواندو است و در شبستان مسجد به جوانان این ورزش رزمی را آموزش می دهند.ما زمانی به مسجد رسیدیم که ایشان به همراه شاگردان خود در حال تمرین ورزش بودند. بعد از مدتی کوتاه با آیت الله تقوایی در مورد شرایط مسجد باب الحوائج و موضوعات دیگر همچون خط مشیامام صادق (ع) (به دلیل نزدیک بودن به روز شهادت امام ششم) به گفتگو نشستیم.

محور های اصلی این گفتگو به شرح زیر است:
بالاترین عبادت پیاده روی است/ فتوای صریح رهبری در مورد ورزش/ برخی ها می‌گویند طلبه ها نباید لباس ورزش و رزم بپوشند/ باید جوانان برای مسجد تصمیم بگیرند/ امروز مسجد در جایگاه واقعی خود قرار ندارد/ ارتباط بین حوزه و محیط های آموزشی کم است/ عالم بی عمل همچون زنبور بدون عسل است/ آرزوی امام صادق(ع) در مورد آخرالزمان

بالاترین عبادت پیاده روی است


قبل از شروع مصاحبه در حال ورزش کردن با شاگردانتان بودید.چه ورزشی انجام می دهید؟

بله درست است. حقیر نزدیک به 40 سال است که ورزش تکواندو انجام می دهم و مدرک مربیگری این رشته ورزشی را هم دارم.در هفته نیز چند جلسه با آقایان در مسجد تمرین می کنیم. ورزش کردن روش معصومین(ع) بوده و امامان ما از لحاظ بدنی بسیار قوی بوده اند و ورزش می کردند. پیامبر اسلام (ص) اهل پیاده روی بودند. امام چهارم 25 بار پیاده از مدینه به مکه رفته و برگشته اند. ورزش وظیفه و عبادت است. امام صادق (ع) می فرماید: بالاترین عبادت پیاده روی است. چقدر این حدیث زیبا است. مقام معظم رهبری فتوا داده اند که ورزش بر پیران شرعا واجب و بر جوانان عقلا لازم است. جوان باید ورزش کند. انسان اگر بر بدن خود مسلط نباشد چطور می تواند بر روح خود مسلط گردد.

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)

اینکه شما در صحن اصلی مسجد به تمرین می پردازید، مشکلی ایجاد نمی شود؟

خیر به هیچ وجه.در نظر داشته باشید در زمان صدر اسلام رسول خدا (ص)سپاه خود را درون مسجد آموزش می دادند.امام علی(ع) نیز مسجد کوفه را برای پرورش سپاه خود انتخاب کردند.اصلا تمام فعالیت های این دو بزرگوار در مسجد بود.اما متاسفانه امروز موضوع تغییر کرده است.در روایات ما وجود دارد که وقتی حضرت ولیعصر (عج)ظهور می کنند دین را همچون پوستین وارونه نشان می دهند و مردم فکر می کنند این دین، جدید است و تا ای حد دین دست خوش تغییر قرار گرفته است.امروز کار به جایی رسیده است که برخی آقایان پوشیدن لباس سربازی و ورزش را برای طلبه ها جایز نمی دانند.در صورتی که کار امام علی(ع) جهاد بود.بارها در زمان جنگ مقام معظم رهبری با لباس رزم در جبهه ها دیده شد.انجام این کارها افتخار ما است.

در واقع شما مسجد را محل اصلی انجام فعالیت ها در جامعه می دانید؟

بله کاملا درست است.امروز برخی مساجد مخالف ورود بسیج هستند.این موضوع غلط است.امروز بسیج یک رکن است.بسیج می تواند با انجام بسیاری از کارها هم جوانان را به مسجد جذب کند و هم بازویی قوی برای خانه خدا باشد.همه مساجد باید به این سمت حرکت کنند که با انجام کارهای فرهنگی جان تازه ای بگیرند.

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)

رابطه شما با جوانان چطور است؟

بسیار خوب است.هییت امنا مسجد باب الحوائج از افراد جوان تشکیل شده است و تصمیم گیرنده در مسجد ما جوانان هستند.جوان و نوجوان سرشار از انرژی است و هیچگاه دین نگفته است که باید با آنها به خاطر انجام برخی کارها برخورد شود.ما نباید از احکام دین برداشت اشتباه کنیم.هم اکنون کانون فرهنگی مسجد باب الحوایج هزار عضو فعال دارد و هشت سال پیش در این مسجد حوزه علمیه تاسیس کردم و 120 طلبه در این مکان در حال درس خواندن و گذراندن دوران طلبگی هستند.نکته ای که در اینجا باید بگویم این است که تمام فعالیت های ما بدون کمک دولت انجام می شود و همه هزینه ها به واسطه کمک های مردمی تقبل می شود.الگویی که در مسجد ما پیاده می شود برگرفته از رفتار و سیره امام صادق (ع)است.

مساجد ما باید پایگاه اجتماعات مردم باشد


در زمان امام صادق (ع)جایگاه مسجد چگونه بود؟

امام جعفر صادق (ع)فقط در مسجد نمازو دعا نمی خواندند.ایشان در مسجد به تربیت انسان ها می پرداختند و از همین مسجد با حاکمان ستمگر مبارزه می کردند.این نکته بسیار مهم است که مسجد در زمان ایشان در جایگاه اصلی خود قرار داشت.یعنی در آن راز و نیاز با معبود بود، بحث علمی وجود داشت، فعالیت های اجتماعی انجام می شد و بسیاری کارهای دیگر.اصلا دلیل اصلی شهادت ایشان توسط حاکم بنی عباس همین بود؛وگرنه اگر ایشان فقط در مسجد راز و نیاز می کردند که شهید نمی شدند.امام صادق (ع)به بسیج نیروهای مردمی در مسجد می پرداختند.

شاید برداشت بسیاری از مردم این باشد که ایشان فقط به دنبال بحث علمی بودند.

متاسفانه این نگاه وجود دارد.بعضی ها وقتی می خواهند امام صادق(ع) را معرفی کنند ، فقط به گفتن اینکه ایشان دوازده هزار شاگرد داشت بسنده می کنند.بله این درست است، اما ریشه کار ایشان مبارزه با فساد بود.ایشان به دنبال روشنگری در جامعه بودند.مساجد ما باید پایگاه اجتماعات مردم باشد تا بشود مسجدی مورد پسند امام صادق (ع).امام صادق(ع) کار فرهنگی انجام می داد.ایشان زاهد و عابد شب بود و شیر روز.

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)


یعنی اینکه امام صادق(ع)به هیچ وجه اهل گوشه نشینی نبودند.درست است؟

بله همین است.یکی از فرقه هایی که همیشه با امامان ما درگیری داشتند، صوفیه بود.صوفیه دائما به دنبال عبادت و گوشه گیری بودند در حالی که امامان این موضوع را رد می کنند.

از موضوع اصلی دور نشویم.چرا این فرهنگ که باید همه کارها در مسجد انجام شود در جامعه ما رنگ باخته است؟

سوال بسیار مهم و خوبی است.امروز متن جامعه ما هنوز شیرینی دین را نچشیده است و اگر می خواهیم مردم با دین ارتباط مستمر داشته باشند،باید از مساجد پشتیبانی کنیم.چرا درهای مساجد کشور غیر از زمان های اذان بسته است.این یعنی راهی غیر از راه امام صادق (ع).ما نزدیک به 60 هزار مسجد در کشور داریم و اگر تمام ظرفیت آنها استفاده کنیم آیا یک انقلاب فرهنگی ایجاد نمی شود؟ آیا نباید به جوانان بها داد تا پشتوانه دین و انقلاب باشند؟ما در بسیاری از موارد کمکاری های محسوسی انجام داده ایم.

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)

امام صادق (ع)چقدر از جوانان در انجام کارها استفاده می کردند؟
حدیثی از ایشان وجود دارد با این مضمون که می فرمایند:شما خودتان را ملزم کنید به استفاده از جوانان.چرا این احادیث را بیان نمی کنیم؟ چقدر این جملات و روایات مظلوم اند.امام صادق (ع)این تفسیر را از دین داشتند و امروز ما دین را به کجا رساندیم؟ بعضی وقتها مساجدی را می بینم که بسیار زیبا و بزرگ است اما وقتی وارد آن می شوم با عده ای پیرمرد مواجه می شوم که تعداد آنها کم است.هیچ کس منکر وجود افراد مسن در جامعه نیست و حتما باید آنها را تکریم کرد، اما مسجد محل حضور جوان است.

امروز کمک ها را به مساجد در چه حد می بینید؟

واقعا این کمک ها برای انجام یک انقلاب فرهنگی در مساجد کم است.هرچند جمهوری اسلامی تلاش فراوانی برای مساجد انجام داده است، اما بازهم باید کار کرد.من از دولت محترم جمهوری اسلامی درخواست می کنم که یاری گر مساجد باشند.

مسجدی خاص در پایتخت که در آن ورزش تکواندو آموزش می دهند /اداره خانه خدا به شیوه امام صادق(ع)

اگر فکر می کنید مطلبی نیاز است گفته شود، بیان کنید.

بله به نظر من امروز باید حوزه های علمیه در درون جامعه باشند و با مردم زندگی کنند.امروز متاسفانه باید گفت که ارتباط بین حوزه و مکان های آموزشی نظیر مدرسه و دانشگاه کم است.در نظر داشته باشید که امام صادق (ع)به دنبال تربیت افراد بود.طلبه های ما به این موضوع توجه کنند.روایت است که عالم بی عمل همچون زنبور است که عسل نداشته باشد.عالم باید تربیت شود و مردم را تربیت کند.

آیا از امام صادق (ع)حدیثی در مورد امام زمان (عج)و آخرالزمان وجود دارد؟

ایشان می فرمایند:ای کاش من بودم و در آخرالزمان نوکری فرزندم مهدی (عج)را می کردم.این صحبت بسیار مهم است.ان شاالله ظهور نزدیک است.خودمان را آماده کنیم.

سخن آخرتان را بفرمایید.

ممنون از حضور شما در اینجا و امیدوارم مساجد رونق روزافزونی داشته باشند.

 

گفتگو از محمدرضا فلاحی

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:16 PM

حدیث امام علی(ع) درباره جلب رحمت خدا

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

حدیث امام علی(ع) درباره جلب رحمت خدابه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

امام علی (ع) فرمودند:

أَبلَغُ ماتَستَدِرُّ بِهِ الرَّحمَةَ أَن تُضمِرَ لِجَمیعِ النّاسِ الرَّحمَةَ


مؤثّرترین وسیله جلب رحمت خدا این است که خیرخواه همه مردم باشىی

(غررالحکم، ح 3353)

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:16 PM

حدیث پیامبر اکرم (ص) درباره نماز جماعت

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

حدیث پیامبر اکرم (ص) درباره نماز جماعتبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

 

پیامبر اعظم (ص) فرمودند:

من صلی اربعین یوما جماعة یدرک التکبیرة الاولی، کتب له برائتان برائة من النار و برائة من النفاق 

کسی که نماز خود را با جماعت و با درک تکبیر اول نماز، چهل روز انجام دهد، خداوند دو برائت را برای او مقرر می‌سازد: ۱- برائت از آتش دوزخ.۲- برائت از نفاق

(بحار الانوار، ج.،۸۸ ج. ۴)

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 27 تیر 1396  - 7:16 PM

تأکید دو سوره قرآنی به حجاب فیزیکی بدن

این بخش از حجاب محسوس‌ترین و ملموس‌ترین بُعد است که در آیات شریفه قرآن کریم به آن اشاره شده است.

تأکید دو سوره قرآنی به حجاب فیزیکی بدنبه گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجابفیزیکی بدن همان محوری است که مورد توجه اکثر دانشمندان، علما، فقها و روشنفکران بوده . این بخش از حجاب محسوس ترین و ملموس ترین بُعد است و در آیات شریفه قرآن کریم «در سوره نور و احزاب» به این بعُد از حجاب با عنوان «خُمار» و «جلباب»تأکید ویژه شده است.

 

خمار

 

قرآن کریم از دو نوع حجاب و شیوه پوشش زن سخن به میان آورده است: «خمار» و «جلباب»؛ از خمار در آیه سوره نور سخن گفته شده است: «وَلیضرِبنَ بِخُمُرِ هِنَّ عَلی جُیوبِهِنَّ»؛ (سوره نور، آیه 30) «خمارهای خود را بر گریبان های خویش بیفکنید.» که این قسمت آیه بیانگر کیفیت پوشش است که زن باید آن را بپوشاند.

 

«خمر»، جمع خمار است و در کتب لغت آمده است: «الخمار ثوب تغطی به المرأه أسما»؛ (راغب اصفهانی، 1992 م: 298) «خمار لباسی است که زن سر خود را با آن می پوشاند.» آقای مصطفوی در التحقیق فی کلمات القرآن می نویسد: «خمر و خمار به معنی ستر و پوشش است. شراب را خمر گویند؛ زیرا حواس ظاهری و باطنی را می پوشاند. به روسری زن نیز خمار گویند؛ زیرا به وسیله آن سرش را می پوشاند. »(مصطفوی، 1360، چ 3: 129) ابن عباس در تفسیر این بخش از آیه ی شریفه می گوید: «تغط شعرها و صدرها و ترائبها و سوالصفا»؛ (طبرسی، 1380، چ 7: 185) «زن موی سر، سینه و دور گردن و زیرگلوی خود را بپوشاند.»«آنچه می تواند به این فرمان الهی جامه ی عمل بپوشاند، مقنعه یا روسری بلندی است که علاوه بر پوشش کامل سر، بر روی گردن و سینه افتد.» (بیرقی اکبری، 1377: 38) و شهید مطهری معتقد است: «ترکیب لغوی «ضَرَب علی» در لغت عرب این معنا را می سازد که چیزی را بر روی چیز دیگر قرار دهند، به طوری که مانع و حاجبی برای او شمرده شود. »(مطهری، 1353: 138)


براساس آیه شریفه و تفسیر ابن عباس، این پوشش سرهر چه که هست، اعم از شال، روسری، مقنعه باید مو، سینه، دورگردن و زیرگلوی زن را بپوشاند. «در زمان جاهلیت و صدر اسلام زنان عرب غیرمسلمان لباس های بلند و گشاد می پوشیدند، برسر یا شانه خود عبا می انداختند و پوششی کوتاه و کوتاه تر از جلباب روی سرشان می بستند. شهید مطهری به نقل از تفاسیر معتبر از جمله تفسیر کشاف بیان می کنند که زنان عرب معمولاً پیراهن هایی می پوشیدند که گریبان های شان باز بود، دور گردن و سینه را نمی پوشاند و روسری هایی هم که روی سر خود می انداختند از پشت سر می آویختند، قهراً گوش ها و بناگوش ها و گوشواره ها و جلوی سینه و گردن نمایان می شد. این آیه دستور می دهد که باید قسمت آویخته ی همان روسری ها از دو طرف روی سینه و گریبان خود بیافکنند تا قسمت های یاد شده پوشیده گردد.» (همان: 136 و 137)


در ذیل این آیه محمدبن یعقوب کلینی در کافی به سند خود از محمدبن یحیی، از احمد بن محمد بن حکم از سیف بن عمیره از سعد اسکاف از ابی جعفر علیه السلام چنین روایت می کند که فرمودند: «استقبل شابُ من انصار امراه بالمدینه و کان النساء یتفلعن خلف آذانهّن فنظر المیعاد مقبلد فلمّا جازت نظر المیعاد و دخل فی زقاق قد سماه ببنی فلان فجعل ینظر خلفها و اعترض وجهه عظم فی الحائط أو زجاجه فشقّ وجهه فلمّا مفت الامرأه نظر فاذا الدماء تسیل علی صدره و ثوبه؛ فقال، والله و آتین رسول الله (ص) و لأخبرنّه قال: فأتاه فلمّا رآه رسول الله (ص) قال له ما هذا. فأخبره. فهبط جبرئیل علیه السلام بهذه الآیه اقُل لِلمُؤمِنینَ یغُضُّوا مِن اَبصارِهِم وَ یحفَظوا فُرُوجَهُم ذلک أَزکی لَهُم إنَّ اللهَ خَبیر بما یصنَعونَ.» (کلینی، 1413 هـ. ق، ج 5: 520)


«یکی از جوانان انصار با زنی از اهالی مدینه روبه رو شد در آن زمان، زنان مقنعه خود را پشت گوش می بستند.جوان به زن، که از رو به رو می آمد، آن قدر نگاه کرد که زن از مقابل او گذشت و رفت. جوان درحالی که هم چنان از پشت سر، آن زن را نگاه می کرد، وارد کوچه بنی فلان شد که ناگاه استخوان یا شیشه ای که در دیوار بود، صورت او را درید. وقتی زن رفت، ناگاه جوان متوجه شد که خون روی لباس و سینه اش ریخته است؛ با خود گفت: به خدا حتماً نزد رسول الله (ص) می روم و ماجرا را توضیح می دهم. جوان نزد پیامبر (ص) آمد. وقتی که رسول خدا (ص) او را دید پرسید: این چیست؟ جوان ماجرا را توضیح داد. جبرئیل در این هنگام بر پیامبر چنین خواند: «به مردان بگو که چشمان خویش را ببندند و شرمگاه خود را نگاه دارند، این برای شان پاکیزه تر است؛ زیرا خدا به کارهایی که می کنند آگاه است.»(سوره نور، آیه 30)

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
شنبه 24 تیر 1396  - 12:34 AM

تقوا بهترین توشه سفر آخرت

 امام علی (ع):تقوا را چراغی در دل قبر و آرامشی برای وحشت بی پایان و راه فراخی برای مواضع غم و اندوه خویش قرار دهید.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع)می فرماید:تقوا را چراغی در دل قبر و آرامشی برای وحشت بی پایان و راه فراخی برای مواضع غم و اندوه خویش قرار دهید.

آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) در شرح این حدیث می گوید:حضرت امیرالمومنین از جنگ صفین برمی گشتند در نزدیکی کوفه به قبرستانی رسیدند و با مردگان صحبت کردند و فرمودند:ای ساکنان سراهای وحشتناک و محل های بی آب و گیاه و گورهای تاریک ای درخاک رفتگان ای دور از وطنان شما جلوتر از ما رفتید و ما در آینده به شما ملحق خواهیم شد.بدانید در خانه های شما ساکن شدند.زنانتان با دیگران ازدواج کردند و اموالتان تقسیم شد.این اخبار ما برای شما بود.شما چه خبری برای ما دارید؟

مرحوم مجتهدی ادامه می دهد:بعد حضرت رو به اصحاب خود می فرماید:اما اگر به آنان اجازه سخن گفتن داده می شد هرآیینه به شما می گفتند که بهترین توشه برای آخرت تقوا است.

ایشان در ادامه شرح حدیث می گوید:اگر می خواهید برای آخرت توشه بردارید آن توشه تقوا است.تقوا یعنی چه؟ یعنی خداترسی.انسان از خدا بترسد و گناه نکند.مال حرام جمع نکند.خمس مالش را بدهد.نمازش را اول وقت بخواند.دروغ نگوید.

منبع:کتاب احسن الحدیث، ص129

انتهای پیام/

ادامه مطلب
شنبه 24 تیر 1396  - 12:34 AM

تقویم شرمسار هزاران نیامدن

شاعران آیینی ما با اشعار خود انتظار امام زمان ( عج ) را به تصویر می کشند.

تقویم شرمسار هزاران نیامدنبه گزارش خبرنگار یحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛شاعران زیادی درباره امام زمان ( عج ) شعر سرودند.یکی از این شاعران محمد سعید میرزایی است.در اینجا شعر این شاعر را درباره این امام بزرگوار می آوریم: 

تقویم ، شرمسار هزاران نیامدن
یک بار آمدن وَ پس از آن نیامدن

این قصه مال توست بیا مهربانترین!
کاری بکن چقدر به میدان نیامدن؟

این خانه ی پر از گلِ پژمرده هم هنوز
عادت نکرده است به مهمان نیامدن

باران بدونِ آمدنش نیست بی گمان
مرگ است در تصور باران ، نیامدن

اما تو با نیامدنت نیز حاضری
کم نیست از تو چیزی ازین سان نیامدن

اشیاء خانه جمله ی تاریکِ رفتن اند:
آیینه ، عکس ، پنجره ، گلدان ، نیامدن

انتهای پیام/

ادامه مطلب
شنبه 24 تیر 1396  - 12:34 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 5

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1711920
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث