به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اختلاف شب قدر در مکان های مختلف

 

با توجه به اینکه شب قدر فقط یک شب است اختلاف شب قدر در ایران با عربستان چگونه توجیه میشود ؟
این كه اگر شب قدر مثلا امشب است پس آن جای كره زمین كه الآن روز است یا اصلا شش ماه روز است شب قدرش چه می شود؟ یا اگر شب قدر ما امشب است او كه ماه رمضان را یك روز یا دو روز زودتر شروع كرده شب قدرش آیا متفاوت است و...؟ سؤال قدیمی و ریشه داری است.
جوابهای مختلفی بر این مسئله داده شده است؛ مثل این كه هنگام قدر شبانه روز قدر است، و به همین سبب بالاخره همه مردم عالم در زمانی مشترک از فیض آن بهره مندند.
اما پاسخی که به نظر ما درست تر است، این است که ما از حقائق تکوین عالم و ارتباط عالم ماده با عالم ملکوت بی خبریم؛ وقتی سخن از نزول ملئکه ای است که زمان و مکان ندارند، چه اشکالی دارد که این نزول، ولو واحد باشد، از نظر ما ـ یعنی در عالم ماده ـ در زمانهای متعدد واقع شود؟! احتمال این امر در ذهن ما کافی است که ما با ایمان دینی خود به دلیل شرعی در مسئله تعیین شب قدر اکتفا کنیم؛ ولو تحلیل دقیق و ملموسی هم از آن نداشته باشیم.
با این وجود بعضی از فلاسفه و حکمای اسلامی همین حقیقت را با کمک دانش فلسفه تحلیل کرده اند. این تحلیل لااقل آن احتمال را برای ما قابل تصویر می کند.
حاصل این تقریر آن است که همه وجودات عالم حقیقت اصلیشان در عالم عقل، یکی بیشتر نیست، و موجودات عالم طبیعت با همه تنوعی که دارند جلواتی از اویند. شب قدر هم وجودی در عالم عقلی دارد که یکی بیشتر نیست و جلوات آن در عالم طبیعت متعدد است. پس این که شب قدر یکی است مربوط به وجود عقلی آن است، و تفاوت شب قدر مناطق مختلف عالم به وجود طبیعی آن مربوط است. نزول ملائکه نیز در حقیقت در عالم عقلی بر آن شب قدر واحد است، و در این عالم در شبهای مختلف تجلی می یابد.
حكیم الهی حضرت آیت الله رفیعی قزوینی در كتاب "غوصی در بحر معرفت"، رساله ششم تحت عنوان "در بیان شب قدر و كیفیت اختلاف آن به حسب اختلاف آفاق" همین مطلب را به زبان دقیق فلسفی آورده است. ما از آوردن کلمات ایشان خودداری می کنیم. هر کس مایل به تعقیب مطلب است می تواند به کتاب "غوصی در بحر معرفت"، رساله 6، ص131 ـ 137، نوشته آیت الله رفیعی قزوینی مراجعه کند. این کتاب توسط انتشارات اسلام به چاپ رسیده است.
همه اینها در صورتی است که در تعیین اول ماه قمری اتحاد افق در اعتبار رؤیت هلال شرط باشد. بعضی فقهاء مثل آیت الله خوئی، آیت الله شهید صدر، آیت الله میرزا جواد تبریزی، و بعضی دیگر قائل به اتحاد افق در رؤیت هلال نیستند؛ یعنی اگر در منطقه ای رؤیت هلال بشود، در همه مناطق زمین که لااقل شب مشترک دارند، اول ماه را ثابت می دانند. 

منبع:تبیان

ادامه مطلب
جمعه 25 اردیبهشت 1394  - 10:30 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1495955
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث