به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

کشف جاده‌های سنگفرش عجیب از دوران قدیم

گزارش باستان شناسان اعزامی به همراه هیأت چهارمین فصل بررسی، شناسایی و کاوش در استان دهوک کردستان عراق حاکی از وجود حجم وسیعی از آثار معرف فرهنگ دوران هخامنشی و ساسانی در منطقه است.

کشف جاده های سنگفرش عجیب از دوران قدیم به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گزارش باستان شناسان اعزامی به همراه هیأت چهارمین فصل بررسی، شناسایی و کاوش در استان دهوک کردستان عراق حاکی از وجود حجم وسیعی از آثار معرف فرهنگ دوران هخامنشی و ساسانی در منطقه است.

یوسف فلاحیان باستان شناس و عضو هیأت چهارمین فصل بررسی، شناسایی و کاوش در استان دهوک کردستان عراق گفت: آثار این دوره ها بعد از آثار متعلق به دوره آشور نو بیشترین  از حیث آثار تاریخی در منطقه محسوب می شوند. 
 
وی افزود :چهارمین مرحله از پروژه بررسی و شناسایی منطقه زاخو و کاوش تپه باسطکی دهوک در اقلیم کردستان عراق به سرپرستی پروفسور پیتر فلستنر از دانشگاه توبینگن آلمان با عضویت تعداد زیادی از باستان شناس و متخصصین علوم میان رشته ای از کشورهای آلمان، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و ایران از جمله اینجانب و رضا حیدری، باستان شناس میراث فرهنگی آذربایجان غربی در اواخر تابستان جاری به انجام رسید. 
 
وی در خصوص ویژگی های این پروژه  افزود :محوطه باسطکی در کنار روستایی به همین نام در کنار جاده ترانزیتی عراق به ترکیه و سوریه ،حد فاصل شهرهای دهوک و زاخو بصورت یک تپه به بلندای حدود 7 متر و محوطه هموار در طرفین آن قرار گرفته است .  
 
این باستان شناس با اشاره به حفر سه ترانشه در محوطه باسطکی اظهار داشت : اولین ترانشه بصورت پلکانی در  غرب تپه ، ترانشه دومی  افقی ساده در شرق تپه و  سومین ترانشه  بصورت مجموعه ترانشه ها با یک فاصله حدودا سیصد متری در منتهی الیه غرب محوطه در زمین هموار حفر شدند که کاوش در آنها سکونتگاه هایی از دوره های متعدد و با ویژگی آثار مختلف را آشکار ساخت.   
  
وی در توضیح این مطلب افزود : ترانشه پلکانی آثار متعلق به دوره های مفرغ، آشوری، ساسانی و اسلامی را نشان داد در حالیکه ترانشه ساده طرف شرقی دلالت بر سکونتگاه عصرآهن داشت و ترانشه های زمین هموار غرب محوطه هم نقاطی سنگفرش و سفال فرش را آشکار کرد  که به اعتقاد سرپرست هیات این پدیده عجیب جاده های سنگفرش آن دوران را نشان می دهد. 
 
به گفته این باستان شناس ،  در چهارمین فصل از اجرای این پروژه ، بخش  عمده فعالیت ها به بررسی و شناسایی منطقه اختصاص داشته  که همکاری پژوهشگران اعزامی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، با هیات یاد شده بیشتر در این قسمت انجام گرفته است.  
 
فلاحیان اظهار داشت:  این بررسی ها برای نخستین بار در منطقه اجرا شده که بیشتر پیمایش ها در نقاط مرزی و کناره های رودخانه خابور و دجله در مرز مشترک کردستان عراق با ترکیه و سوریه متمرکز بوده است. 
 
وی اظهار داشت: حاشیه های رودخانه های یاد شده نقاط مساعدی برای زیست انسانی در دوره های پیش از تاریخ و تاریخی محسوب می شوند . 
 
به گفته وی در این مرحله از بررسی ها تعداد زیادی از آثار و اماکن پیش از تاریخی و تاریخی بویژه از دوران حلف (یکی از دوره های تاریخی مربوط به عراق )و مفرغ و بناهای تاریخی شامل آب انبار شناسایی ، ثبت و ضبط شده است. 
 
وی تصریح کرد :گزارش کاوشگران اعزامی حاکی از وجود حجم وسیعی از آثار معرف فرهنگ دوران هخامنشی و ساسانی در منطقه است که  بعد از آثار متعلق به دوره آشور نو آثار این دوره ها بیشترین آنها از حیث آثار تاریخی در منطقه محسوب می شوند. 
 
فلاحیان افزود :مشارکت باستان شناسان اعزامی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، در راستای اجرای تفاهم نامه ای است که پیش از این بین پژوهشگاه و دانشگاه توبینگن آلمان امضاء شده که  امسال دومین سال تبادل کارشناس و همکاری ها محسوب می شود. 
 
منبع: خبرگزاری فارس 
انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 9 آبان 1395  - 12:40 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1493066
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث