محور : اخبار جهاد اقتصادی

سرپرست سازمان اوقاف با تاکید بر لزوم برنامه محوری در این سازمان خواستار افزایش ۱۰۰درصدی درآمدی موقوفات و ۶۴ درصدی بقاع متبرکه در سال جهاد اقتصادی شد.

به گزارش خبرگزارش شبستان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در دیدار با مدیران کل ادارات اوقاف و امور خیریه استان‌ها با بیان این مطلب که جهاد تلاشی فوق العاده و ویژه است، گفت: جهاد در سازمان اوقاف در سه عرصه جهاد اقتصادی در احیاء، حفظ و بهره وری موقوفات و ایجاد وقف‌های جدید، جهاد فرهنگی در بقاع و اماکن متبرکه از طریق فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی و تبدیل امامزادگان به قطب‌های فرهنگی کشور و جهاد عمرانی در زمینه عمران و آبادانی و مرمت و تکمیل بقاع متبرکه را شامل می‌شود.

وی اسلام را پاسخگوی تمامی نیازهای جامعه در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهارکرد: موقوفات به عنوان بخشی از سرمایه‌های اقتصادی جامعه می‌تواند بسیاری از نیازهای مادی به ویژه برای محرومان و مستنمندان را مرتفع کند، بر این اساس سازمان اوقاف در سال جاری تیم‌های اقتصادی و کار‌شناسی مجرب را تشکیل داده و اولویت‌های اقتصادی را در دستور کار قرار داده است.

حجت الاسلام محمدی با تاکید بر لزوم برنامه محوری در سازمان اوقاف تصریح کرد: یکی از ملاک‌های ارزشیابی سازمان از ادارات تابعه حرکت بر مدار و محور برنامه است از این رو برای تحقق اهداف ابلاغ برنامه‌ها از اولویت‌های مصوب سازمان به شمار می‌رود.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف افزایش 100 درصدی درآمدی موقوفات و 64 درصدی بقاع متبرکه را خواستار شد و افزود: همه تلاشگران در سازمان اوقاف باید همت کنند تا عقب ماندگی‌ها در عرصه‌های مختلف جبران شود.

وی تأکید کرد: توفیق در توسعه موقوفات و فعال سازی بقاع متبرکه تنها با بسیج منابع مالی و نیروی انسانی، برنامه محوری و روحیه جهادی و تلاش مضاعف امکان پذیر است.

بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام محمدی با اشاره به نقش معنویت و تکیه بر قدرت الهی در رویکردهای جهادی اابرازکرد: جهاد در راه خدا در هر عرصه بر پایه محاسبات مادی غلط است، زمانی کندی، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود گفته بود قدرت نظامی ما به حدی رسیده که اگر بخواهیم می‌توانیم دنیا را 10 بار با خاک زیر و رو کنیم؛ اما‌‌ همان قدرت 32 سال است که در برابر نظام اسلامی، امت مسلمان ایران و ولی فقیه به ذلت و خواری افتاده است.

سرپرست سازمان اوقاف با بیان این مطلب که در سال جهاد اقتصادی همه تلاش مدیران و همکاران باید در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی سازمان اوقاف باشد، خاطرنشان کرد: مطالبه مقام معظم رهبری در رابطه با جهاد اقتصادی باید در تمامی سطوح سازمان نهادینه و عملیاتی شود.

منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

استاندار زنجان با تاکید بر بسیج همه ارگان ها و مردم برای جهاد اقتصادی، طرح تحول اداری را یکی از شاخصه های اصلی در راستای رسیدن به اهداف اقتصادی کشور خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، دکتر محمد رئوفی نژاد، استاندار زنجان، بعد از ظهر امروز ( چهار شنبه 24 فروردین) در اولین جلسه ستاد تحول اداری در سال جدید که در محل استانداری زنجان برگزار شد، گفت: یکی از مهم ترین رویکردهای دولت در راستای رسیدن به اهداف جهاد اقتصادی، تحول نظام اداری در کشور است.
 
 وی افزود: بر اساس تأکید مقام معظم رهبری و رویکرد دولت در سال 90 یکی از اهداف ادارات دولتی استان زنجان نیز عملیاتی کردن طرح تحول اداری در راستای تحقق اهداف ستاد جهاد اقتصادی استان است.
 
مقام عالی استان، تأکید کرد: این طرح باید بر اساس زمان بندی دقیق و طبق چارچوب های تعیین شده، حداقل تا اواسط سال جاری و حداکثر تا پایان سال عملیاتی شود.
 
وی شاخصه های ارزیابی عملکرد مدیران در سال 90 را اقدام در راستای تحقق اهداف ستاد جهاد اقتصادی عنوان کرد و ابراز داشت: تلاش در راستای رسیدن به طرح تحول اداری استان و اقدام در راستای تحقق اهداف ستاد جهاد اقتصادی یکی از شاخصه های ارزیابی عملکرد مدیران تا پایان سال است.
 
رئوفی نژاد، اجرای طرح تحول نظام اداری توسط مدیران دستگاه ها را یک تکلیف دانست و تصریح کرد: اگر در گذشته این طرح توسط مدیران وظیفه شناس به صورت خودجوش انجام می شد، امروز همه مدیران دستگاه های دولتی موظف به اجرای جدی این طرح هستند.
 
وی بیان داشت: همه مدیران دستگاه های دولتی باید همگام با ستاد جهاد اقتصادی استان حرکت و در امر صرفه جویی و کاهش هزینه ها در راستای تحقق اهداف تعیین شده تلاش کنند.

 منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

کارشناس مسئول برنامه ریزی ستاد احیای زکات کشور گفت: رویکرد مصرف زکات در سال جهاد اقتصادی بیشتر رفع نیازمندی ها و مشکلات اقتصادی خانواده های مستضعف است.

محمد خلیلی کارشناس مسوول برنامه ریزی ستاد احیای زکات کشور، ظهر امروز (24 فروردین)، به خبرنگار شبستان در بوشهر گفت: رشد و افزایش زکات در منطقه بوشکان با همکاری عاملان زکات و تعاملی که دستگاههای عضو از جمله تبیلغات اسلامی، امام جمعه و روحانیون این منطقه با کمیته امداد و اعتماد مردمی به عملکرد نیکو در فقرزدایی این نهاد مقدس دارند، حاصل شده است.

وی تصریح کرد: فرهنگ سازی بسیار خوبی که در سال های اخیر در بحث زکات این فریضه الهی صورت گرفته باعث رشدی نزدیک به دو برابر دراین استان شده است.

وی اضافه کرد: زکات جمع آوری شده سال 88دراستان بوشهر پنج میلیارد و 300میلیون ریال بود که د سال 89 به حدود 10 میلیارد رسیده است.

خلیلی تصریح کرد: دشتستان با شش میلیارد ریال رتبه اول جمع آوری زکات در استان بوشهر و شهرستان های تنگستان و جم به ترتیب رتبه های دوم و سوم را کسب کرده اند

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:34 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

فرماندار یزد با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام جهاد اقتصادی، نقش اصناف و بازاریان را در این زمینه مهم و تاثیرگذار عنوان کرد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، عزیز الله سیفی، فرماندار یزد، امروز (24 فروردین) در همایش روسای اتحادیه های اصناف و فرماندهان پایگاه بسیج اصناف، گفت: نقش بازاریان در حمایت از انقلاب اسلامی و حضور در صحنه های مختلف بویژه دفاع مقدس ستودنی است.

وی افزود: اکثریت بازاریان ما بسیجیان انقلاب اسلامی هستند که در همه عرصه ها حضور یافته اند و امسال نیز با تلاش جهاد اقتصادی دشمن را بیمناک و دوستان را امیدوار و خاطر جمع خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری یزد، وی اظهار داشت: بسیج نیرویی بر آمده از متن اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی است که می توان آن را مهم ترین بازوی اجرایی نظام اسلامی در جهت رسیدن به اهداف و برنامه های آن باشد.
 
سیفی تصریح کرد: بسیج امروز نیز با جهاد اقتصادی خود موانع دشمن را کنار خواهد زد و با یک آرامش جهادی در مقابل توطئه های دشمن می ایستند.
 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:34 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

دبیر حزب موتلفه اسلامی آذربایجان شرقی، جهاد اقتصادی سرمنشا تحولات خوبی درحوزه اقتصاد و مسایل دیگر در کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، بیوک مقدسی بخشایش شب گذشته (23 فروردین) در دیدار با اصحاب رسانه‌ استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: با هدفمند کردن یارانه‌ها قدرت مردم و دولت بیشتر و بیشتر می‌شود و جهاد اقتصادی ما را به این هدف نزدیک‌تر می‌کند که تحقق عملی این فرمان باعث تحول عظیم و شکوفایی در اقتصاد کشورمان خواهد شد.

وی گفت: برای نیل به اهداف مورد نظر رهبر معظم انقلاب در سالی که مزین به عنوان سال جهاد اقتصادی شده است، مدیران جهادی باید با همت مضاعف، کار مضاعف و خستگی‌ناپذیر در کنار مردم تلاش کنند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی آذربایجان شرقی تصریح کرد: 30 سال تلاش پر رنج در جنگ و تحریم‌ها، مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران را به قله والایی رسانده که امسال سال به ثمر رسیدن این سه دهه ارزشمند و طلایی انقلاب است.

مقدسی افزود: اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف و کار مضاعف، هدفمند کردن یارانه‌ها همچنین تثبیت امنیت و آرامش اینک می‌تواند در کشور با جهاد اقتصادی به جایگاه ممتاز خود نایل شود و دشمنان و بدخواهان را در تعجب و حسرت سرگردان کند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی آذربایجان شرقی گفت: با جهاد اقتصادی اتفاق‌های مهمی رخ خواهد داد، فقرزدایی، حل مسئله بیکاری و تولیدات کیفی انبوه، زدودن فساد اقتصادی و غیراقتصادی، از بین بردن تبعیض، تحقق عدالت اجتماعی، به ثمر نشستن تلاش و کوشش دانشمندان جوان و بسیار کارهای پسندیده دیگر امسال رخ خواهد داد.

مقدسی بیان کرد: امروز حق ملت ایران در برخورداری از انرژی هسته‌ای به کرسی نشسته است و دانشمندان جوان کشورمان هر روز نوآوری‌های فراوان و حصارشکن ابداع کرده و می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دشمن به اجبار عقب‌نشینی کرده و با تحت نظر قرار دادن خصمانه ما از عصبانیت می‌میرد، افزود: حال دشمنان ما مثل حال مریضی است که از درد بسیار حاد بر خود پیچده و هیاهو به راه می‌اندازد چرا که مرگ او حتمی است.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:29 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: با توجه به تحریم های اقتصادی و هجمه عظیم دشمنان، جهاد اقتصادی یک حکم ولایی است و اجرای آن نوعی وجوب را به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اصغر عبداللهی، معاون اداری – مالی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با اشاره به این که به موضوع جهاد اقتصادی، می‌توان  هم به عنوان یک حکم ارشادی و هم یک حکم مولوی نگاه کرد گفت: با توجه به تحریم اقتصادی و هجمه عظیمی که از سوی دشمن با آن مواجه هستیم به نظر می رسد این یک حکم عمدتا ولایی است که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است و اجرای آن نوعی وجوب را به همراه دارد.
 وی با بیان این که نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری باید به صورت عمیق محور عمل قرار گیرد، تصریح کرد: در سال‌های گذشته بسیاری از مراکز در قبال این نامگذاری‌ها، فعالیت‌های مناسبی داشتند که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال رضایت خود را از این مسئله اعلام کردند.
معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران جهاد اقتصادی را از نظر «منابع»، «فرهنگ کار» و «مصارف» قابل بررسی دانست و اضافه کرد: منظور از منابع، منابع انسانی، منابع پولی و امکانات است که از نقطه‌ نظر منابع انسانی باید بکوشیم تا در سال جهاد اقتصادی به کادرسازی بپردازیم که این امر از طریق تربیت نیروهای بصیر و توانمند و جذب نیروهای کارآمد امکان‌پذیر است.
وی خاطرنشان کرد: محور توسعه فکری و فرهنگی جامعه «منابع انسانی» و انسان است.
عبداللهی توسعه فرهنگ کار را یکی از زمینه‌های حضور فرهنگی حوزه‌های علمیه در جهاد اقتصادی ذکر کرد و گفت: از 40 تا 50 سال قبل فرهنگ کار در کشور ما رو به تنزل بوده است و امروز می‌بینیم با وجود فرصت‌های شغلی در عرصه‌های مختلف مانند بخشی از کشاورزی و صنعت، این فرصت‌های شغلی توسط جوانان کشور ما نادیده گرفته می شود.
معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه در برخی کشورهای موفق جهان اکثر شاغلین بخش کشاورزی را تحصیل‌ کردگان آکادمیک تشکیل می‌دهند، ادامه داد: این موضوع ناشی از بالا بودن سطح فرهنگ کار است که موجب افزایش راندمان در تولیدات کشاورزی و افزایش توان اقتصادی شاغلین می‌شود.
وی احیای فرهنگ کار را فرایندی زمان‌بر دانست و خاطرنشان کرد: البته برای این کار راه‌های مختلفی وجود دارد که باید با مهندسی جدید و منظم سند جامع کار و کارگری و تدوین نقشه راه، ساز و کارهای اجرای آن را محقق کرد.
عبداللهی با بیان اینکه جهاد اقتصادی در عرصه « مصرف » از نهاد خانواده باید آغاز شود، تصریح کرد: برای عملی شدن جهاد اقتصادی ابتدا باید اصلاح الگوی مصرف نهادینه و فراگیر شود.
وی با اشاره به اینکه جهاد اقتصادی در«مصرف» در مورد مسائل مختلف فردی، اجتماعی، اداری و غیراداری کاربرد دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال این موضوع در مدیریت زمان، مدیریت فضا و مکان، مدیریت اعتبارات و امکانات کاربردی است.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:29 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان جهاد اقتصادی تبیین جنبه فرهنگی و فقهی این شعار از سوی حوزه‌های علمیه را لازم ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، اصغر عبداللهی، امروز(24 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری باید به صورت عمیق محور عمل قرار گیرد، تصریح کرد: البته در سال‌های گذشته نیز بسیاری از مراکز در قبال این نامگذاری‌ها فعالیت‌های مناسبی داشتند که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال رضایت خود را از این مسئله اعلام داشتند.

 وی با اشاره به اینکه به موضوع جهاد اقتصادی هم می‌توان به عنوان یک حکم ارشادی و هم یک حکم مولوی نگاه کرد، ادامه داد: با توجه به تحریم اقتصادی و هجمه عظیمی که از سوی دشمن با آن مواجه هستیم به نظر می رسد این یک حکم عمدتا ولایی است که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است و اجرای آن نوعی وجوب را به همراه دارد.

 معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، جهاد اقتصادی را از نظر «منابع»، «فرهنگ کار» و «مصارف» قابل بررسی دانست و اضافه کرد: منظور از منابع، منابع انسانی، منابع پولی و امکانات است که از نقطه‌نظر منابع انسانی باید بکوشیم تا در سال جهاد اقتصادی به کادرسازی بپردازیم، این کار از طریق تربیت نیروهای بصیر و توانمند و جذب نیروهای کارآمد امکان‌پذیر است.

 وی خاطرنشان ساخت: محور توسعه فکری و فرهنگی جامعه «منابع انسانی» و انسان است.

 وی فرهنگ کار را یکی دیگر از زمینه‌های حضور فرهنگی حوزه‌های علمیه در جهاد اقتصادی ذکر کرد و گفت: از 40 تا 50 سال قبل فرهنگ کار در کشور رو به تنزل بوده است و امروز می‌بینیم با وجود فرصت‌های شغلی در عرصه‌هایی مانند بخشی از کشاورزی و صنعت، این فرصت‌های شغلی توسط اتباع خارجی به ویژه افاغنه اشغال می‌شود.

 معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، با بیان اینکه در برخی کشورهای موفق جهان اکثر شاغلین بخش کشاورزی را تحصیل‌کردگان آکادمیک تشکیل می‌دهند، ادامه داد: این موضوع ناشی از بالا بودن سطح فرهنگ کار است که موجب افزایش راندمان در تولیدات کشاورزی و افزایش توان اقتصادی شاغلین می‌شود.

 وی احیای فرهنگ کار را فرایندی زمان‌بر دانست و خاطرنشان کرد: البته برای این کار راه‌های مختلفی وجود دارد که باید با مهندسی جدید و منظم سند جامع کار و کارگری و تدوین نقشه راه، ساز و کارهای اجرای آن را محقق کرد.

 عبداللهی، با بیان اینکه جهاد اقتصادی در مورد مصارف از نهاد خانواده باید آغاز شود، تصریح کرد: برای آنکه جهاد اقتصادی عملی شود باید ابتدا اصلاح الگوی مصرف نهادینه و فراگیر شده باشد.

 به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، وی با اشاره به اینکه جهاد اقتصادی در مصرف در مورد مسائل مختلف فردی و اجتماعی، اداری و غیراداری کاربرد دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال این موضوع در مدیریت زمان، مدیریت فضا و مکان، مدیریت اعتبارات امکانات و ... کاربردی است.

 معاون اداری‌مالی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، اظهار داشت: ما وقتی به موضوع جهاد اقتصادی از حیث اصلاح الگوی مدیریت فضا می‌نگریم باید ببینیم وقتی امکانات و فضای بیشتری در اختیار موسسه‌ای قرار می‌گیرد، ماحصل کار او تا چه اندازه بهبود پیدا می‌کند.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:29 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : زنان و جهاد اقتصادی

نقش خانوار وزنان در اقتصاد جامعه آنگاه بیشتر روشن می شود که بدانیم نیروهای خلاق، مبتکر ومغزهای دگرگون کننده مسیر جامعه همه حاصل مدیریت مطلوب، قدرتمند و کارآمد خانواده و زن به عنوان مدیر دارایی های این نهاد است.

اقتصاد خانواده به معنای چگونگی سامان دهی و مدیریت منابع خانه است. خانواده سازمانی است که تولید و توزیع کالاهای مورد نیاز را فراهم می سازد و زن بدون مناقشه به عنوان یکی از دو رکن اساسی خانواده در این سازماندهی و مدیریت، نقش اساسی را ایفا می کند. جایگاه مادری و همسری عمده منابع مصرف را به زن می سپارد و انتظار می رود که او بتواند با ساماندهی و مدیریت صحیح بین درآمد و مصرف، توازن برقرار کند و با برنامه ریزی و اجرای صحیح در شد و توسعه اقتصاد خانواده نقش مؤثر ایفا نماید. از آن جا که جدول بازدهی اقتصاد خانواده در تنظیم نمودار رشد و توسعه اقتصادی جامعه و برنامه های کلان بخش های مختلف دولتی و خصوص تأثیر بسزا دارد، می توان گفت که زنان در واقع نقش کلیدی در استفاده بهینه از منابع دارند. منابع در این جا شامل، زمان، پول یا درآمدهای دیگر می باشد.

 
دسترسی به منابع سخت، و از دست دادن آن ها آسان است؛ از این رو باید مدیر خانواده با ساماندهی و مدیریت صحیح و سالم بتواند بهترین انتخاب ها و گزینش ها را داشته باشد. خانواده غیر از منابع مادی منابع دیگری نیز در اختیار دارد که قابل تبدیل به پول نیست و در بیشتر موارد تجدید پذیر هم نمی باشد. از جمله این منابع؛ عشق، انسجام خانواده، خاطرات خوش و غیره است، و چون این منابع برای اعضای خانواده رضایت خاطر ایجاد می کند، باید نقش اساسی آن ها و جایگاه خاص هر کدام مورد توجه قرار گیرد تا افراد بتوانند با بالاترین سطح مطلوب از آن ها بهترین استفاده را بنمایند؛ از این رو باید گفت: «انتخاب»، قلب اقتصاد خانواده است.

 
نقش الگوهای دینی در هدایت زندگی بشر به سوی فلاح و رستگاری دنیا و آخرت زنده و پویا است. حضرت زهرا (س) همان گونه که در تمام شؤون، الگویی حسنه است، در این مورد نیز بهترین نقش را در مدیریت و سازماندهی اقتصاد خانواده ایفا می نماید. در سیره عملی حضرت زهرا (س) نقش منابع غیر مادی در اقتصاد اسلامی مهم تر از منابع اقتصادی است که آن حضرت بهترین شکل معقول و منطقی را جهت استفاده از آن ها به کار گرفت. از آن جمله؛ شکر گزاری، دعا و کمک گرفتن از ذکر خداوند برای رفع نیازمندی های مادی خانواده و غیره بیشترین رضایت خاطر را برای اعضا ایجاد می کند. آنچنان که در ماجرای اطعام مسکین و یتیم و اسیر اعضای خانواده شامل: همسر، فرزندان و حتی خادم منزل با رضایت و خشنودی کامل، حضرت زهرا (س) را همیاری نمودند.

امروز عوامل تأثیر گذار بر رضایت مندی یا تابع مطلوبیت خانواده در ادبیات اقتصادی شامل: عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی است که باعث افزایش مطلوبیت خانواده ها می شود.

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

رئیس سازمان بازرگانی کردستان سال جهاد اقتصادی را سالی پرکار و خستگی ناپذیر برای خدمتگزاران نظام عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، پیمان اسراری امروز (24 فروردین) در اولین نشست سال جاری روسای ادارات تابعه بازرگانی که در محل سالن جلسات سازمان بازرگانی کردستان برگزار شد، گفت: در سالی که توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی نام گذاری شده، وظیفه سنگینی را برعهده مسئولان و خدمتگذاران نظام گذاشته تا با تمام توان و انرژی خود، منویات مقام معظم رهبری را به عرصه ظهور برسانند.
 
وی با اشاره به هم مرز بودن استان کردستان با کشور عراق و وجود زیرساخت های لازم برای امر صادرات و همچنین وجود پتانسیل لازم برای توسعه صادرات از مرز رسمی و بازرچه های مرزی این استان، گفت: تک تک مسئولان با برنامه ریزی لازم و دقیق در سال جاری باید به طور هماهنگ طوری رفتار نمایند که شاهد افزایش چشمگیر  صادرات استان به خارج از کشور باشیم.

این مقام مسئول اظهار داشت: با وجود اصناف منصف، با ایمان و ولایت مدار در استان، باید سال 1390سال شکوفایی و رونق کسب و کار در تمامی زمینه ها باشد و این می طلبد با هم دلی و دلسوزی بیشتر مشکلات احتمالی و پیش رو را با تدبیر و تصمیم درست حل و فصل نمائیم.

رئیس سازمان بازرگانی کردستان در ادامه افزود: حوزه بازرسی و نظارت سازمان بازرگانی کردستان و مدیریت بازرسی اصناف امسال باتمام توان باید با تخلفات اقتصادی برخورد نمایند تا خدای ناکرده محیط امنی برای متخلفان اقتصادی ایجاد نشود.

گفتنی است، در ادامه این جلسه روسای ادرات تابعه هرکدام پیشنهاداتی را درخصوص چگونگی پیشبرد اهداف دولت در زمینه بازرگانی ارائه نمودند.

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:08 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار اقتصادی

 «اگر برنامه‌ها را محتاطانه آغاز کنیم می‌توانیم در کم‌تر از یک دهه، خلق و خوی سرسخت‌ترین افراد را تغییر داده و آ‌ن‌ها را مانند افرادی که از پیش مطیع ساخته‌ایم، زیر سلطه‌ی خویش درآوریم.» این جملات بخشی از پروتکل شماره‌ی 9 دانشوران صهیون است که از قضا رابطه‌ی قابل اعتنایی با ساختار فکری و آموزشی شرکت هرمی کوئست دارد.

با توجه به اسناد مکتوب به دست آمده در دفاتر هرمی و هم‌چنین پژوهش میدانی در میان اعضای شبکه‌ی کوئست، نوعی تغییر در نگرش و رفتار و نیز تغییر الگوهای روانی و اعتقادی دریافت شد. نوعی استحاله و جهش منفی در سیستم ارتباط اجتماعی اعضای کوئست به وجود آمده است که ضمن ایجاد پرخاشگری، هیجان کاذب و دگرگونی خاصی در تعیین مصادیق الگوی رفتاری و فکری ایشان ایجاد کرده است.

 
الگوهای رفتاری، اعتقادی و اجتماعی این افراد به طور نامحسوس در حال تغییر کلی و جزیی است. ساختار آموزشی و نهادهای ارزشی کوئست در طی یک دهه می‌تواند به طور کلی باورهای افراد را تحت‌الشعاع خود قرار داده و این مهم عرصه‌ی جدیدی را برای مطالعه و تحقیق به وجود آورده که در این نوشتار به بررسی این موضوع می‌پردازیم:
 
«اگر برنامه‌ها را محتاطانه و همراه با آموزش آغاز کنیم می‌توانیم در کم‌تر از یک دهه، منش و خلق و خوی سرسخت‌ترین افراد را تغییر داده و آ‌ن‌ها را مانند افرادی که از پیش مطیع ساخته‌ایم، زیر سلطه‌ی خویش درآوریم.»
 
این جملات بخشی از پروتکل شماره‌ی 9 دانشوران صهیون است که از قضا رابطه‌ی قابل اعتنایی با ساختار فکری و آموزشی شرکت هرمی- فرقه‌ای کوئست دارد. «ویجی اسواران» که مدیریت شرکت هرمی- فرقه‌ای کوئست را بر عهده گرفته است، همراه با کمپانی کوئست هدف خود را خدمت‌رسانی به جوامع و بشریت معرفی می‌کند اما در واقع به دنبال اهداف دیگری است که شامل مبانی سکولاریسم است و نشانه‌های آن به تأیید متخصصان در کتاب «در قلمرو سکوت» که اثر وی است به وضوح یافت می‌شود.
 
جالب این‌جاست که «ویجی اسواران» هندو بوده و مدعی است که قصد دارد راه خوشبختی را به مردم و جوامع بیاموزد و کوئست را با هیچ دینی در تضاد نمی‌داند. حال این سؤال مطرح می‌شود که اگر مقصود کوئست فعالیت اقتصادی است این شعار که «کوئست با هیچ دینی در تضاد نیست» چه معنایی دارد و به چه دلیل یکی از برنامه‌های ایشان دیدار با رهبران ادیان مختلف است؟!
 
آموزش‌های عرفان کهکشانی تمام خاستگاه‌ها و نیاز افراد را به مرجعی ارجاع می‌دهد که نه خدایی توحیدی است و نه خدایی مادی، تا از این موضوع نه به‌طور مستقیم ولی با الحاد مقدماتی ماتریالیسم را دامن زده و اومانیسم عرفانی را تبلیغ نماید و از طرفی بعد روانی معناگرایی افراد را نیز ارضا نماید.
 
واقعیت آن است که سران کمپانی هرمی- فرقه‌ای کوئست زمانی که دریافتند با استفاده از روش‌های معمول قادر نخواهند بود در یک سیر چند ساله، افراد جامعه را به الحاد و سرکشی بر علیه دولت‌های خود برسانند، بر آن شدند تا با بهره‌گیری از پروتکل‌های صهیونی، مسیر فکری و اعتقاد الحادی خود را در قالب بازاریابی شبکه‌ای و تحت نام کوئست ایجاد کنند تا پس از جذب افراد با شعارهایی که منشأ آن نیازهای اولیه‌ی مردم است آن‌ها را به سمتی سوق دهند که هر آن‌چه اعتقاد و سنت افراد جوامع است تحت ‌تأثیر آن قرار گیرد. بدیهی است که هیچ حرکت و سیر تحولی امکان‌پذیر نمی‌باشد جز این‌که یک جهان‌بینی و ایدئولوژی بستر و پشتیبان آن باشد تا در هر دست‌انداز و نقیصه‌ای آن را یاری کند.
 
کمپانی کوئست در این راستا دست روی آموزش‌هایی می‌گذارد که منشأ آن الحاد و ناکارآمدی خدای جوامع توحیدی است. آموزش‌های عرفان کهکشانی تمام خاستگاه‌ها و نیاز افراد را به مرجعی ارجاع می‌دهد که نه خدایی توحیدی است و نه خدایی مادی، تا از این موضوع نه به‌طور مستقیم ولی با الحاد مقدماتی ماتریالیسم را دامن زده و اومانیسم عرفانی را تبلیغ نماید و از طرفی بعد روانی معناگرایی افراد را نیز ارضا نماید.
 
گزاره‌های عرفان کهکشانی که از راه آموزش‌های متعدد به صورت کتاب‌هایی مثل «حکایت دولت و فرزانگی»، «چه کسی پنیر مرا جابه‌جا کرد؟»، «قورباغه‌ات را قورت بده»، «راز شاد زیستن»، «در قلمرو سکوت» و نیز فیلم «راز» در اختیار زیرمجموعه‌ها و اعضای کوئست قرار گرفته با منشأ ادیان باستانی سعی در ارایه‌ی بینشی دارد که منشأ تحقق تمامی خواسته‌های بشری را کائنات و کائنات را خدمت‌گزار بشر می‌داند.
 
در فرهنگ آموزشی دسیسه‌ی کوئست، کائنات در جایگاهی قرار گرفته‌اند که پاسخ‌گوی تمام نیازهای بشری هستند و نیازها همانا نیازهای مادی و ثروت‌ اندوزی هستند که این نیازها نیز در یک سیر آموزشی توسط خود کمپانی و الگوهای معرفی شده توسط کوئست گسترش یافته‌اند و بر اساس همین آموزه‌ها تمرکز بیش از حد «تو» به آرزوهایت باعث رسیدن تو به اهدافت می‌شود و کائنات این‌گونه به تو آن‌چه می‌خواهی را می‌دهد.
 
از سوی دیگر در پروتکل شماره‌ی 23 دانشوران صهیون آمده است: «البته در تبلیغاتمان روی مبانی تربیتی و جنبه‌های اسرارآمیز و اعجازانگیز این دین (یهود) تأکید فراوان می‌ورزیم و در موقع لزوم، مقالاتی منتشر می‌کنیم و میان نحوه‌ی حکومت ربانی خود و حکومت‌های گذشته‌ مقایسه‌هایی به عمل می‌آوریم و اشتباهات حکومت‌های غیریهودی را به گونه‌ایی بسیار روشن بازگو می‌کنیم.»
 
بدین وسیله گزاره‌های الحاد کهکشانی دست ‌مایه‌ای مؤثر جهت رشد و تکثیر شبکه‌ی هرمی کوئست گردید که از یک‌سو تقویت‌کننده‌ی شبکه و از سوی دیگر برآورده‌کننده‌ی افکاری است که مقدمات الحاد افراد را به وجود می‌آورد.
 
آن‌چه در یک دهه‌ی گذشته قابل توجه می‌باشد، تکثیر بسیار زیاد کتب آموزشی است که با بهره‌گیری از روان‌شناسی، به مفاهیمی چون موفقیت، مدیریت و درآمد و ثروت پرداخته‌اند.
 
صهیونیسم جهانی در طول یک‌صد سال گذشته با هدف‌گذاری جهت از بین‌بردن همه‌ی ادیان، خدای دین هندو را ارج می‌نهد و اکنون شرکت هرمی-‌ فرقه‌ای کوئست با ظهور «ویجی اسواران» که هندویی مالزی‌تبار است، ساز موافق صهیونیسم را می‌نوازد.
 
کتاب‌هایی چون «حکایت دولت و فرزانگی»، «چه کسی پنیر مرا جابه‌جا کرد؟»، «قورباغه‌ات را قورت بده»، «راز شاد زیستن»، «در قلمرو سکوت» و در نهایت فیلم مستند «راز» که خود بیش از همه به این مفهوم پرداخته است که هر مشکلی را در درون خود جست‌وجو کنید و هر موفقیتی از اصلاح درون تو شروع می‌شود (مقدمات انقطاع از خدا) و این موضوعات فارغ از هر چیزی مرجع هر اتفاقی را به‌طور مطلق خود انسان و ذهن او می‌داند و یک نوع اومانیسم روانی و رفتاری را دامن می‌زند که در فیلم راز به آن صحه گذاشته شده است.
 
مرجع هر اتفاق خوبی ذهن توست و خارج از تو هیچ قدرتی بر تو مسلط نیست و منشأ هر چیزی تو هستی و در ادامه کائنات را مرجع و فرمان‌بردار تمام نیازهای فرد می‌خواند (اتصال تدریجی همه چیز به کائنات) و این‌که هر آن‌چه معنا و ماورا می‌خوانیم، کائناتی است که تابع ذهن تو می‌باشد و در این‌جا اومانیسم فلسفی را دامن می‌زند. آن‌چه در حال حاضر در کتب آموزشی و نوع تفکراتی که در سلسله آموزش‌های کوئست در حال تبلیغ و گسترش است چیزی جز محتوای فیلم راز نیست.
 
آری؛ این‌گونه است که صهیونیسم جهانی در طول یک‌صد سال گذشته با هدف‌گذاری جهت از بین‌بردن همه‌ی ادیان، خدای دین هندو را ارج می‌نهد و اکنون شرکت هرمی-‌ فرقه‌ای کوئست با ظهور «ویجی اسواران» که هندویی مالزی‌تبار است، ساز موافق صهیونیسم را می‌نوازد. بنابراین شایسته است مسؤولین و دستگاه‌های مربوط با جدی گرفتن خطر کوئست نه به عنوان یک تهدید اقتصادی، بلکه به عنوان یک تهدید امنیتی به مبارزه و آگاه سازی جوانان نسبت به این دسیسه‌ی هرمی بپردازند.*
 
(*) فاطمه اسماعیلی، پژوهشگر

منبع : گروه اقتصادی برهان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 7:08 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : مصباح 90  (تبیین پیام نوروزی رهبر انقلاب)

دیدگاه اسلام و اندیشه‏ی اقتصادی در مورد جهاد اقتصادی چیست؟ اسلام چه توصیه‎‏هایی برای جهاد اقتصادی از منظر اقتصادی داشته است؟ روایات از چه منظری به این موضوع پرداخته؟ این‏ها موضوع یادداشتی است که محمد اسماعیل‏زاده از زاویه‏ی راهبردی به آن پرداخته است.
گروه اقتصادی برهان/ محمد اسماعیل‏زاده؛ دیدگاه اسلام و اندیشه‌ی اقتصاداسلام در مورد جهاد اقتصادی نه تنها مثبت، بلکه به مثابه‌ی آرمانی است که همواره در جان و دل اولیا و پیروان این مکتب ریشه داشته و دارد. تا جایی که همه‌ی پیامبران الهی علاوه بر مأموریت داشتن برای حیات اخروی مردم، مأمور به آبادانی و حیات دنیوی آن‌ها نیز بوده‌اند، ایجاد موانع ساختگى در طول تاریخ، تنها باعث عقیم ماندن آرمان رسیدن به وحدت بشر و افزایش رفاه همگانى بوده  است.
 
البته یک سری دیگر در طول تاریخ متحجرانی بوده‌اند که عوامانه فکر کرده‌اند که  مسایل زندگی مادی را از جنبه‌های اخروی جدا دانسته و برای هر یک مرز و قلمروی خاص را قرار داده‌اند اما اسلام به عنوان یک دین و نظام ارزشی، خوشبختی دنیا و ‌آخرت انسان را به‏طور هم‌زمان مورد توجه قرار داده و دنیا را مزرعه‌ی آخرت معرفی کرده است. براین مبنا به هر رفتار اقتصادی مفید که در حوزه‌ی ارزش‌های اسلامی مجاز باشد،از دیدگاه اسلام مورد توجه و تمجید قرار می‏گیرد.
 
گفتنی است در اسلام بر خلاف مکاتب اقتصادی غرب مدل‌ها و الگوهای اقتصادی تجویز نمی‌شود. چرا که موارد نام برده شده به شدت تابع شرایط زمانی و مکانی گسترده‌ای هستند اما از سوی دیگر قوانین ثابت و همیشگی وجود دارد که در منابع اسلامی بیان شده‌اند.
 
از دیدگاه قرآن گستردگی منابع تولید در راستای رفاه آدمی است. «وَاتیکم من کُلِّ ما سأَلْتُمُوُه(7): و هر چه از اوخواسته‌اید به شما ارزانی داشته است» می‌توان چنین برداشت کرد که از دیدگاه قرآن، در زمین آن‌چه مورد نیاز انسان برای ادامه‌ی زندگی لازم است،مهیاست اما این امر به معنای آن نیست که تمامی نیازمندی‌های انسانی به صورت بالفعل و بدون کار و تلاش در اختیار اوست بلکه بدین معناست که انسان بایدبه کارگیری روحیه‌ی عمران و آبادانی و در سایر خلاقیت، ابتکار و تلاش رزق وروزی خویش را از منابع طبیعت به دست آورد و آن‌ها را برای استفاده‌ی تغییرات ضروری دهد. لذا اسلام علت عمده‌ی ایجاد رفاه را تغییر دادن امکانات موجود دانسته است. در اسلام بر کار و تلاش برای ایجاد تغییر در زندگی تأکید شده است. بر این اساس است که امام رضا(علیه‌السلام) افراد را به کار و کوشش دعوت می‌کند.
 
«آن که با کار و کوشش، در جست‌وجوی مواهب زندگی برای تأمین خانواده‌ی خویش است،پاداشی بزرگ‌تر از مجاهدان راه خدا دارد.»
 
«احمد بن ابی نصر بَزّنطی» می‌گوید: «به امام رضا(علیه‌السلام) گفتم: «کوفه به من نمی‌سازد و زندگی در آن همراه با مضیقه است. زندگی ما در بغداد بود و در آن‌جا در روزی بر مردم گشاده است.» حضرت فرمود: «اگر می‌خواهی بیرون بروی برو؛ چرا که امسال، سال آشفته‌ای است و مردمان را چاره‌ای جز طلب روزی و کوشش برای به دست آوردن معیشت خوب نیست. پس طلب و کوشش رابرای به دست آوردن امکانات زندگی از دست مده.»
 
(8)از دیدگاه امام رضا(علیه‌السلام)، ارزش معنوی کار چنان است که مقام کارگر را فراتر ازمقام مجاهدین فی سیبل الله (جهادگران در راه خدا) می‌داند و می‌فرماید: «آن که با کار و کوشش، در جست‌وجوی مواهب زندگی برای تأمین خانواده‌ی خویش است،پاداشی بزرگ‌تر از مجاهدان راه خدا دارد.»
 
(9) از این رو تلاش و کوشش مضاعف در عرصه‌های اقتصادی که از آن تعبیر به جهاد اقتصادی می‌شود لذا از دیدگاه اسلام نه تنها امری لازم، بلکه واجب است.
 
راهبرهای تحقق جهاد اقتصادی
 
با این توصیفات به نظر می‏رسدبرای رسیدن به شعار «جهاد اقتصادی1»راهبردهایی لازم است که باید به آن عمل کرد. لذا در این مقاله به پاره‏ای از این موارد اشاره می‏شود:
 
1- توسعه‌ی سرمایه‌گذاری از راه کاهش شکاف پس‌انداز- سرمایه‌گذاری با حفظ نسبت پس‌انداز به تولید
2- ارتقای کمی و کیفی بازارهای مالی (سرمایه، پول و بیمه) با تأکید بر کارآیی، شفافیت و سلامت
3- اجرای بودجه‌ریزی عملیاتی و تنظیم لایحه‌ی بودجه و تخصیص اعتبارات با توجه به نتایج حاصل از فعالیت‌ها و متناسب با قیمت تمام شده‌ی آن‌ها
4- توزیع امکانات و بودجه بین مناطق متناسب با عملکرد و پتانسیل‌های تولید
5- تخصیص منابع حاصل از نفت و گاز به سرمایه‌های فیزیکی و انسانی مورد نیاز کشور و به‌ویژه اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای
6- هماهنگی و سازگاری بین سیاست‌های بازرگانی و سیاست‌های ارزی، پولی و مالی کشور
7- اعطای تسهیلات بانکی هدفمند و هدایت اعتبارات بانکی به بخش‌های مولد متناسب با ظرفیت‌ها و نیاز واقعی و بازدهی اقتصادی
8- هدایت صحیح نقدینگی به سمت فعالیت‌های تولیدی
9- منطقی کردن نرخ سود تسهیلات به‌منظور جذب پس‌انداز‌های جامعه
10- گسترش امکان دسترسی به منابع مالی برای بنگاه‌ها از راه توسعه‌ی بازار سرمایه و ابزارهای مالی
 
پی‌نوشت‌ها
 1- راغب اصفهانی، مفردات الفاظ القرآن ص 101
 2- قاموس قرآن، تألیف علی اکبر قرشی ج2، ص 77-78
 3- الروضة البهیة فی شرح اللمعة الدمشقیة، ج2، ص 379
 4- جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام، ج21، ص3
 5- تفسیر المیزان، ج 14، ص 411
 6- سخنرانى در جمع فرماندهان لشکر محمد رسول اللَّه(صلی‌الله‌علیه‌وآله)21/3/1375
 7- ابراهیم/34
 8- الحیاة، تألیف محمدرضا حکیمی،  ج 6، ص 468
 9- تحف العقول، ص 808*
 
(*) محمد اسماعیل‏زاده، پژوهشگر حوزه علمیه‏ی قم

منبع : پایگاه تحلیلی تبیینی برهان



نظرات 0

محور : اقتصاد اسلامی

    ‌سيدحسين‌ ميرمعزي‌

مقدمه‌
‌    ‌بانك‌ به‌ شكل‌ سنتي‌ آن‌ مولود نظام‌ سرمايه‌داري1 است‌ و در اين‌ نظام‌ جايگاه‌ تعريف‌ شده‌اي‌ دارد. اهداف‌ و وظايف‌ بانك‌ها متناسب‌ با مباني‌ و اصول‌ اين‌ نظام‌ شكل‌ گرفته‌ و به‌ عنوان‌ جزئي‌ از نظام، با ديگر اجزا همخواني‌ دارد.
‌    ‌گرچه‌ مشخصة‌ بارز بانك‌ها بهره‌ است‌ و اسلام‌ بهره‌ و ربا را حرام‌ دانسته، لكن‌ براي‌ استفاده‌ از بانك‌ در نظام‌ اقتصادي‌ اسلام، حذف‌ بهره‌ به‌ تنهايي‌ كافي‌ نيست، بلكه‌ ابتدا بايد جايگاه‌ بانك‌ را در نظام‌ اقتصاد سرمايه‌داري‌ بيابيم‌ و روشن‌ سازيم‌ كه‌ بانك‌ها چه‌ خلأ‌يي‌ را در اين‌ نظام‌ پركرده‌ و چه‌ اهدافي‌ را تعقيب‌ مي‌كنند سپس‌ به‌ مطالعه‌ نظام‌ اقتصادي‌ اسلام‌ پرداخته‌ و به‌ دنبال‌ اين‌ باشيم‌ كه‌ اصولاً‌ آيا خلأ‌ مزبور در اين‌ نظام‌ نيز وجود دارد؟ و اگر جواب‌ مثبت‌ است‌ چگونه‌ اين‌ خلأ‌ پر مي‌شود؟ و با توجه‌ به‌ جايگاه‌ بانك‌ در نظام‌ اقتصادي‌ اسلام‌ الگوي‌ مناسب‌ بانكداري‌ چيست؟

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 6:55 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد اسلامی

‌    ‌پرفسور سيدنواب‌ حيدر نقوي، ترجمه‌ دكتر توانايان‌فرد

مقدمه‌
‌    ‌پس‌ از نيم‌ قرن‌ برنامه‌ريزي‌ براي‌ توسعه‌ اقتصادي‌ و اجراي‌ هفت‌ برنامه‌ عمراني‌ در ايران‌ و پس‌ از نيم‌ قرن‌ كه‌ از عمر اقتصاد توسعه‌ در جهان‌ مي‌گذرد، متأسفانه‌ اقتصاددانان‌ جهان‌ و از جمله‌ ايران‌ نتوانسته‌اند يك‌ الگوي‌ توسعه‌اقتصادي‌معرفي‌ كنند كه‌ براي‌ كشورهاي‌ جهان‌ سوم‌ راهگشا بوده‌ و آنان‌ را به‌ سرمنزل‌ مقصود (رفاه) برساند.
‌    ‌آن‌چه‌ تا به‌ امروز توصيه‌ شده، نه‌تنها در مقام‌ عمل‌ موفق‌ نبوده، بلكه‌ در حيطة‌ بحث‌هاي‌نظري‌ نيز به‌ يك‌ توافق‌ قابل‌قبول‌ دست‌ پيدا نكرده‌ است. پرفسور سيدنواب‌ حيدر نقوي‌ كه‌ از انديشمندان‌ برجسته‌ اسلامي‌ و اقتصاددانان‌ به‌نام‌ توسعه‌ مي‌باشد، در كتاب‌ «اقتصاد توسعه‌ يك‌ الگوي‌ جديد» كوشيده‌ است‌ تا علل‌ اين‌ ناكامي‌ را توضيح‌ داده، پيشنهادهايي‌ براي‌ موفقيت‌ اقتصاد توسعه‌ و توسعه‌ اقتصادي‌ كشورهاي‌ جهان‌ سوم‌ ارائه‌ دهد.
‌    ‌غناي‌ علمي‌ فوق‌العادة‌ كتاب‌ و خلاصه‌نويسي‌ مؤ‌لف‌ مانع‌ از آن‌ مي‌شود كه‌ بتوان‌ كتاب‌ مذكور را خلاصه‌ كرد. از طرف‌ ديگر، اهميت‌ و فوريت‌ تعاليم‌ آن‌ به‌ويژه‌ براي‌ برنامه‌ريزان‌ و سياست‌گذاران‌ اقتصادي‌ كه‌ احياناً‌ فرصت‌ مطالعة‌ كل‌ كتاب‌ را ندارند، مترجم‌ را بر آن‌ داشت‌ كه‌ بعد از ترجمة‌ كل‌ كتاب، پيام‌هاي‌ اصلي‌ آن‌ را در قالب‌ مقاله‌اي‌ ارائه‌ كند.

 

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 26 فروردین 1390  | 6:55 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد اسلامی

سعيد فراهاني‌فرد

مقدمه‌
‌    ‌از وظايف‌ مهم‌ دولت‌ها، انجام‌ سياست‌هاي‌ مالي‌ است. بررسي‌ اين‌ مسئله، بحث‌هاي‌ فراواني‌ را در حوزه‌ ماليه‌ عمومي‌ به‌ دنبال‌ داشته‌ است. نظام‌ سرمايه‌داري‌ به‌رغم‌ اعتقاد به‌ دولت‌ حداقل، از زمان‌ كينز اين‌ وظيفه‌ را در راستاي‌ تداوم‌ نظام‌ بازار مي‌داند. اهداف‌ و ابزارهاي‌ سياست‌هاي‌ مالي، و ارتباط‌ آن‌ها با سياست‌هاي‌ پولي‌ از مباحث‌ محوري‌ است‌ كه‌ پيوسته‌ در مجامع‌ علمي‌ مورد بحث‌ و بررسي‌ قرار مي‌گيرد.
‌    ‌اين‌ سياست‌ها معمولاً‌ از طريق‌ تغيير در مقدار درآمدها و مخارج‌ دولت‌ و تركيب‌ آن‌ها صورت‌ مي‌پذيرد و در محور درآمدها، ماليات‌ تنها عاملي‌ است‌ كه‌ با تغيير نرخ‌ و مبناي‌ مالياتي، منجر به‌ افزايش‌ يا كاهش‌ درآمدهاي‌ دولت‌ شده‌ و به‌ تبع‌ آن‌ در تركيب‌ مخارج‌ عمومي‌(GNP)  تأثير مي‌گذارد.
‌    ‌در نظام‌ اقتصادي‌ اسلام، دولت‌ علاوه‌ بر ماليات، از ثروت‌ هاي‌ ديگري‌ برخوردار است‌ كه‌ نقش‌ تعيين‌كننده‌اي‌ در سياست‌هاي‌ مالي‌ دارد؛ ثروت‌هايي‌ چون‌ زمين، معادن، مراتع‌ ، جنگل‌ها و آب‌ها، كه‌ بعضي‌ از آن‌ها در ملكيت‌ دولت‌ قرار دارند و بعضي‌ ديگر گرچه‌ متعلق‌ به‌ عموم‌ مردم‌اند لكن‌ ادارة‌ آن‌ها به‌ عهده‌ دولت‌ مي‌باشد.
‌    ‌در اين‌ تحقيق، با نگاهي‌ اجمالي‌ به‌ اين‌ منابع‌ در عصر حاضر، به‌ بررسي‌ مسائل‌ زير مي‌پردازيم:
‌    ‌-1 راه‌هاي‌ مديريت‌ ثروت‌هاي‌ طبيعي‌ (تصد‌ي، واگذاري‌ و نظارت، و مشاركت) به‌ منظور اعمال‌ سياست‌ مالي‌
‌    ‌-2 اصول‌ و مباني‌ انتخاب‌ يكي‌ از راه‌هاي‌ فوق‌ يا تركيبي‌ از آن‌ها در سياست‌گذاري‌
‌    ‌-3 تأثير سياست‌ مالي‌ ازطريق‌ اين‌ ثروت‌ها بر اهداف‌ تثبيت، تخصيص‌ و توزيع‌


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 82 :: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >