محور : اخبار جهاد اقتصادی
استاد مدیریت اسلامی دانشگاه های گیلان گفت: مراکز دانشگاهی با تجاری سازی پژوهش ها کمک بزرگی به تحقق جهاد اقتصادی می کنند.
دکتر محمد دوستار، استاد مدیریت اسلامی دانشگاه های گیلان درباره نقش مراکز عملی و دانشگاهی در تحقق جهاد اقتصادی، به خبرنگار شبستان گفت: ارائه الگوی علمی و راهکار عملی برای جهاد اقتصادی از وظایف مهم و برجسته محافل عملی و دانشگاهی است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: تعامل دستگاه های اجرایی و مراکز پژوهشی در رسیدن به اهداف جهاد اقتصادی بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: مراکز آموزشی و پژوهشی باید بتوانند با شناختی درست از توانایی دستگاه های اجرایی و طبق واقعیت موجود، نظریه پردازی کنند و سازمان ها نیز با رویکردی علمی و منطبق با شرایط و مقتضیات محلی، اقدامی توسعه محور داشته باشند.
دوستار، دانشگاه ها و مراکز علمی را کانون های تولید فکر و ایده معرفی کرد و گفت: برنامه ریزی مدون برای آموزش نیروی انسانی کشور با توجه به مقتضیات جامعه، با هدف تقویت فرهنگ تولید به جای فرهنگ مصرف و افزایش آگاهی در ایجاد توسعه اقتصادی، اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز آموزشی باید سطح فعالیت های خود را از سطح تدریس و تولید علم ارتقا دهند، خاطرنشان کرد: برای توسعه اقتصادی باید فعالیت تجاری سازی نتایج پژوهش در اولویت کاری مراکز دانشگاهی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه اذعان داشت: مراکز دانشگاهی با تجاری سازی نتایج پژوهش ها، مهم ترین کمک را به طرح تحقق جهاد اقتصادی می کنند.
وی یادآور شد: دانشگاه ها می توانند با تولید فکر و الگوهای علمی، بسترهای لازم را در جهت همیاری فکری مفاهیم کشور و پیشرفت اقتصادی، فراهم کنند.
دکتر دوستار تصریح کرد: دانشگاه ها و مراکز تحقیق و پژوهشی این توانایی را دارند که از طریق تجاری سازی نتایج و دستاوردهای پژوهشی در جامعه، نقش موثری در تحقق جهاد اقتصادی فراهم کنند.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
جانشین فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از بارزترین مصادیق جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: پدیده شوم قاچاق کالا و ارز اقتصاد کلان کشور را هدف گرفته است.
سرهنگ اسماعیل اسماعیل زاده، جانشین فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در تبریز گفت: با توجه به نامگذاری امسال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی، اهمیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیشتر مشخص می شود، چرا که پدیده شوم قاچاق کالا و ارز اقتصاد کلان کشور را هدف گرفته و می خواهد پایه های اقتصادی کشور را متزلزل کند.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه از آغاز سال جدید، عوامل انتظامی توانسته اند 5 باند قاچاق مشروبات الکلی و تجهیزات ماهواره ای را شناسایی و منهدم نموده و در مبادی ورودی استان های همجوار مقادیر زیادی کالا قاچاق را کشف و ضبط کنند.
سرهنگ اسماعیل زاده در ادامه با اشاره به اولویت های پلیس در سال جدید خاطرنشان کرد: امسال برنامه های کاری پلیس در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان همانند سال گذشته ادامه خواهد یافت و سعی خواهد شد با این پدیده شوم به صورت ریشه ای برخورد شده و دانه درشت ها را شناسایی و دستگیر خواهیم کرد.
جانشین انتظامی استان در پایان با اشاره به همکاری مردم و سازمان های مرتبط با قاچاق کالا و ارز با نیروی انتظامی، تاکید کرد: بحث اشرافیت اطلاعاتی در مورد عملیات های مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اساسی ترین تدابیر بوده که در این زمینه پلیس با کسب اطلاعات و گزارشات مردمی و سازمانی می تواند قاچاقیان راشناسایی و دستگیر کند.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اقتصاد ایران
فقيه نصيري مرجان*,عرياني بهاره,سوري اميررضا,گرشاسبي عليرضا
* گروه اقتصاد، دانشگاه پيام نور
هدف اصلي اين مقاله مقايسه کارايي با دو روش ناپارامتري (DEA) و پارامتري (SFA)، با استفاده از اطلاعات پست بانک ايران است. لذا براي اندازه گيري کارايي از داده هاي ترازنامه 28 استان (سرپرستي) مستقل پست بانک ايران در دوره 1378 - 1384 مورد استفاده قرار گرفته است. نتايج نشان داد که تفاوت معني داري بين دو روش ناپارامتري و پارامتري در اندازه گيري کارايي پست بانک ايران وجود دارد. با توجه به نتايج حاصل از روش ناپارامتري ميانگين کارايي اقتصادي، تخصيصي و فني براي پست بانک ايران در دوره مورد بررسي به ترتيب برابر با 25، 32 و 83 درصد است. در روش پارامتري به منظور برآورد کارايي و نيز تشخيص عوامل موثر بر آن از فرم خطي - لگاريتمي تابع هزينه مرزي تصادفي ترانسلوگ استفاده شده است. نتايج حاصل از مدل کارايي نشان مي دهد، متوسط کارايي پست بانک ايران در دوره مورد بررسي 55 درصد است، علاوه براين، نتايج مدل شناسايي عوامل موثر بر کارايي نشان مي دهد کارايي سرپرستي ها با اندازه پست بانک (دارايي کل)، تعداد پرسنل و تعداد شعب رابطه منفي و با درآمد کل پست بانک و زمان رابطه مثبت دارد.
كليد واژه: کارايي، روش هاي ناپارامتري و پارامتري، برنامه ريزي خطي، تحليل مرزي تصادفي و پست بانک ايران
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
سجادي سيدحسين*,فرازمند حسن,علي صوفي هاشم
* گروه حسابداري، دانشگاه شهيد چمران اهواز
تحقيق حاضر با هدف تعيين رابطه بلندمدت بين نرخ رشد شاخص بازده نقدي سهام و مجموعه اي از متغيرهاي کلان اقتصادي از قبيل نرخ تورم، نرخ رشد نقدينگي، نرخ ارز و درآمد نفتي، انجام شده است. در اين تحقيق داده ها به صورت فصلي و براي دوره زماني 1377 - 1386 و با استفاده از روش خود رگرسيون برداري با وقفه هاي توزيعي، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.
آزمون ريشه واحد ديکي فولر تعميم يافته نشان داد که متغير نرخ رشد نقدينگي در سطح و ساير متغيرها در تفاضل مرتبه اول پايا هستند. نتايج آزمون هم جمعي نيز حاکي از وجود رابطه بلندمدت ميان متغيرهاي اقتصادي مزبور و نرخ رشد شاخص بازده نقدي است. رابطه بلندمدت بين نرخ رشد شاخص بازده نقدي و درآمد نفتي و نرخ ارز منفي، و با نرخ تورم، رابطه مثبت است. ضمن اين که معناداري ضريب نرخ رشد نقدينگي، در سطح اطمينان نود درصد رد شد.
كليد واژه: متغيرهاي کلان اقتصادي، شاخص بازده نقدي سهام، خود رگرسيون برداري با وقفه هاي توزيعي، نظريه پولي تورم، نظريه قيمت گذاري آربيتراژ
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
سامتي مرتضي*,يزداني مهدي
* گروه اقتصاد، دانشگاه اصفهان
هدف اصلي اين مقاله تخمين تابع تقاضاي پول در ايران طي سال هاي 1338 - 1386 با استفاده از روش تصحيح خطا و هم انباشتگي است. تحليل ها نشان مي دهد که حجم پول(M1)، توليد ناخالص داخلي، نرخ ارز در بازار موازي، قيمت ها و نرخ سود وام هاي بلندمدت پرداختي به بخش خصوصي هم انباشته هستند. بنابراين تقاضاي بلندمدت براي حجم تعادلي پول با به کارگيري روش هم انباشتگي حداکثر نمايي يوهانسون - جوسيليوس تصريح و تخمين زده شده است. شواهد حاکي از وجود دو بردار هم انباشتگي بين متغيرهاي مورد نظر است. ضريب جمله تصحيح خطا (0.053) نشان مي دهد که علي رغم وجود تعادل بلندمدت در بازار پول، حرکت به سمت تعادل در اين بازار به کندي صورت مي گيرد. نتايج آزمون هايCUSUM, CUSUMSQ نشان مي دهد که تابع تقاضاي پول در طي اين دوره با ثبات بوده است. علاوه بر اين وجود جانشيني پول در ايران نيز تاييد مي شود.
كليد واژه: تابع تقاضاي پول، مدل تصحيح خطا، هم انباشتگي، ثبات، جانشيني پول
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
بررسي دقت پيش بيني دو مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي و مدل بتاي پاداشي در بورس اوراق بهادار تهران
خدادادي ولي*,دستگير محسن,نصراصفهاني حميد
* گروه حسابداري، دانشگاه شهيد چمران اهواز
هدف اين مقاله بررسي دقت پيش بيني مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي و مدل بتاي پاداشي در پيش بيني بازده مورد انتظار سهام در بورس اوراق بهادار تهران مي باشد. در اين تحقيق از داده هاي مربوط به بازده سهام شرکت هاي نمونه و بازده بازار براي دوره زماني فروردين 1375 تا اسفند 1386 براي آزمون فرضيه هاي تحقيق استفاده و شرکت هاي نمونه در 25 پرتفوي بر اساس اندازه و نسبت ارزش دفتري به ارزش بازار طبقه بندي شده اند. نتايج تحقيق نشان مي دهد که مدل بتاي پاداشي هم در دوره هاي کوتاه مدت يک ساله و هم در دوره بلند مدت سه ساله پيش بيني بهتري از بازده آتي سهام نسبت به مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي انجام مي دهد. هم چنين عوامل مدل بتاي پاداشي نسبت به عامل مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي با بازده سهام همبستگي مثبت بيشتر و معناداري دارد.
كليد واژه: مدل بتاي پاداشي، مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي، بتاي پاداشي، بازده موردانتظار سهام
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد
حاتمي نيما,ميرزازاده حجت,ابراهيم پور رضا*
* گروه مهندسي برق، دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران
در اين مقاله، يک مدل ابتکاري با ترکيب شبکه هاي عصبي مصنوعي(ANN) ، براي پيش بيني رفتار قيمت سهام پيشنهاد و اجرا مي شود. اين مدل ترکيبي، به صورت ساختار دو طبقه مي باشد: شبکه هاي عصبي طبقه اول يا پيشگو هاي پايه (Base Predictor)، مسوول پيش بيني روزانه داده ها با ويژگي مختلف يک سهام مي باشند و در طبقه دوم، شبکه ديگر، به عنوان ترکيب کننده، پيش بيني نهايي را با بررسي و آناليز اطلاعات پيشگوهاي طبقه اول انجام مي دهد. نتايج تجربي بر روي يکي از مجموعه داده هاي بورس ايران، برتري و کارايي مدل پيشنهادي را در مقايسه با مدل رايج پيش بيني نشان مي دهد.
كليد واژه: شبکه هاي عصبي ترکيبي، پيش بيني قيمت سهام، حجم معاملات، نرخ بازده
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
جهانگرد اسفنديار*,نيسي حميده
* گروه اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبايي
از جمله بخش هاي مهمي که در توسعه و اقتصاد مبتني بر دانش در اقتصاد از اهميت خاصي برخوردار است، بخش اطلاعات است، به گونه اي که تکامل و توسعه بخش اطلاعات را پيش زمينه و نويد دهنده اقتصاد مبتني بر دانش تلقي مي کنند. دهه 1990 ميلادي در آمريکا و ساير کشورها دهه انقلاب فناوري اطلاعات ناميده و باعث تاثيرات شگرفي بر متغير ها و ساختارهاي اقتصادي ديگر کشورها نيز شد. در اين زمينه اين مقاله به بررسي منابع رشد بخش فناوري اطلاعات در اقتصاد ايران در دوره 1363 تا 1378 مي پردازد. براي اين منظور از روش حسابداري منابع رشد و جداول داده - ستانده سال هاي 1363 و 1378 کشور در قالب 8 بخش اقتصادي استفاده مي شود. نتايج اين مقاله نشان مي دهد که در بين منابع رشد بخش اطلاعات تاثير ترکيبي تقاضاي داخلي بيشترين نقش را دارد و نقش عوامل فني کم است. هم چنين کشش بخش اطلاعات نشان مي دهد که طي سال هاي 1363 تا 1378 در اثر کاهش هزينه يا قيمت نهاده هاي اطلاعات توليد ناخالص داخلي رشد بيشتري مي کند.
كليد واژه: بخش اطلاعات، الگوي داده – ستانده، منابع رشد اقتصادي، ايران
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
تقوي مهدي*,رضايي ابراهيم
* گروه اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبايي
رفتار متفاوت پس انداز درنقاط مختلف دنيا، در دهه هاي گذشته و به ويژه کاهش آن در سال هاي اخير نظر بسياري از اقتصاددانان و سياست گذاران را به خود جلب کرده است.در همين زمينه اين مقاله، با به کارگيري ملاک هاي مشخص براي گذار پس انداز و رشد، به عنوان مهم ترين نتيجه خود نشان مي دهدکه در اقتصاد ايران، رشد اقتصادي درمعرض گذار واقع نشده و پس انداز بخش خصوصي نيز نتوانسته به مرحله گذار وارد شود. با اين حال، پس انداز خالص ملي در سال 1369 به مرحله گذار وارد شده، اما بعد از آن دوره، تغيير قابل توجهي در آن مشاهده نشده و حتي به مقادير قبل از گذار هم رسيده است. اين عدم مشابهت در رفتار اين دو نرخ باعث شده است که در اين مقاله اثر متغيرهايي نظير بي ثباتي اقتصاد کلان و توسعه بازارهاي مالي در کنار ساير متغيرها بر پس انداز مورد بررسي قرار گيرد مهم ترين يافته هاي اين قسمت از مقاله نيز عبارت از آن است که اولا، تاثير رشد اقتصادي بر متغير پس انداز هرچند مثبت ولي بسيار اندک است، به گونه اي که اين اثر نمي تواند باعث گذار در پس انداز شود. ثانيا ، پس انداز بخش دولتي، به عنوان يک متغير کليدي، باعث کاهش معني دار پس انداز بخش خصوصي و افزايش پس انداز ملي شده است. ثالثا، بي ثباتي اقتصاد کلان به عنوان يکي از موانع جدي گذار پس انداز در اقتصاد ايران مي باشد.
كليد واژه: گذار پس انداز، گذار رشد، بي ثباتي اقتصاد کلان، توسعه بازارهاي مالي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 2 (پياپي 39) نيمه دوم 1389
محور : اقتصاد ایران
نايبي حميدرضا*,ابراهيمي رضا,آزادگان علي اصغر
* دانشگاه علم و صنعت ايران
در اين مطالعه، ميزان اثرگذاري عوامل موثر بر رشد بهره وري کل عوامل در قالب سرمايه انساني، ساختار اقتصادي، ساختار سرمايه، شدت تقاضا و پيشرفت فني محاسبه و مورد بررسي قرار گرفته است. از مطالعات تجربي انجام شده در ايران، با استفاده از تکنيک هاي اقتصاد سنجي، تاثير مثبت سرمايه انساني و پيشرفت فني (در قالب تحقيق و توسعه) بر رشد بهره وري کل عوامل حاصل شده است. اما در اين مقاله با روشي متفاوت و با استفاده از روش مانده سولو به اندازه گيري ميزان اثرگذاري عوامل مذکور در رشد TFP پرداخته شده است. نتايج حاصل شده از اين مقاله، براي دوره زماني 1370 – 1385، حاکي از آن است که سرمايه انساني، ساختار سرمايه و شدت تقاضا بيشترين تاثير مثبت بر رشد بهره وري کل عوامل را داشته اند. در مقابل، پيشرفت دانش فني، اثر بازدارنده اي در رشد TFP داشته است. تغييرات ساختاري در بخش هاي مختلف اقتصاد کشور و عدم کارايي در تخصيص منابع در هر بخش، نيز طي اين دوره زماني تاثير منفي بر رشد بهره وري کل عوامل داشته است.
كليد واژه: رشد بهره وري کل عوامل، سرمايه انساني، ساختار اقتصادي، ساختار سرمايه، شدت تقاضا
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 1 (پياپي 37) نيمه اول 1389
محور : اقتصاد ایران
كازروني سيدعليرضا*,رضازاده علي,فشاري مجيد
* دانشگاه تبريز
هدف اصلي اين مطالعه بررسي تاثير متغيرهاي پولي بر نرخ ارز اسمي طي سال هاي 1340 - 1384 است. براي اين منظور با استفاده از روش هم انباشتگي جوهانسن - جوسيليوس طي دوره 1340 - 1384 مدل پولي نرخ ارز تخمين زده شده است. نتايج حاصل از تحقيق دلالت بر اين دارد که متغيرهاي پولي اختلاف نرخ تورم و حجم نقدينگي تاثير مثبت و اختلاف متغير توليد ناخالص داخلي واقعي تاثير منفي و معني دار بر نرخ ارز اسمي داشته است. بنابراين توصيه مهم سياستي اين تحقيق آن است که براي تقويت ارزش پول داخلي دولت با استفاده از سياست هاي پولي و مالي مناسب سطح قيمت ها و نيز حجم نقدينگي را کنترل و با اقدامات مناسب رشد اقتصادي را تسريع كند.
كليد واژه: ايران، روش هم انباشتگي جوهانسن - جوسيليوس، مدل پولي، نرخ ارز اسمي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 1 (پياپي 37) نيمه اول 1389
محور : اقتصاد
فلاحتي علي*,سليماني سعيد
* دانشگاه رازي
اين مقاله تحقيق تجربي درباره تئوري تجارت درون صنعتي و شاخص محاسبه آن است. در اين مطالعه تعيين کننده هاي تجارت درون صنعتي که در تجارت کشورهاي عضو سازمان همکاري هاي اقتصادي (اکو) و کشورهاي OECD مهم هستند معرفي شده و با استفاده از آن ها مدل غير خطي تابع لجستيکي براي تعيين اثر اين متغيرها بر شاخص تجارت درون صنعتي برآورد مي شود. در پايان نيز شاخص تجارت درون صنعتي در کشورهاي عضو سازمان همکاري هاي اقتصادي و چند کشور اروپايي براي نمونه و مقايسه مورد بررسي قرار مي گيرد. نتايج مطالعه نشان مي دهد که سطوح شاخص IIT براي منطقه ECO نسبت به کشورهاي صنعتي نمونه بسيار پايين است که حاکي از تخصص پايين اين کشورها در توليد کالاها و خدمات مي باشد. هم چنين نتايج اين تحقيق تمامي فرضيه هاي مربوط به تعيين کننده هاي تجارت درون صنعتي مطالعات قبلي را نيز مورد تاييد قرار مي دهد.
كليد واژه: تجارت درون صنعتي، تعيين کننده هاي اصلي تجارت درون صنعتي، سازمان همکاري هاي اقتصادي ECO
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 1 (پياپي 37) نيمه اول 1389
محور : اقتصاد ایران
فلاحتي علي*,سليماني سعيد
* دانشگاه رازي
براي کاهش ريسک اطلاعاتي سرمايه گذاران، شركت هاي جديدالورد به بورس اوراق بهادار تهران ملزم به پيش بيني و گزارش سود سال مالي آتي هستند. اين گونه گزارشگري مستقيم در اقتصاد در حال توسعه ما اهميت ويژه اي دارد، زيرا در محيط اقتصادي ما از يک سو تحليل گران مالي حضوري فعال ندارند و از سوي ديگر سرمايه گذاران به ندرت به صورت حرفه اي عمل مي کنند. در اين تحقيق وجود پديده ارزان فروشي سهام شرکت هاي جديد الورود به بورس و هم چنين رابطه دقت سود پيش بيني شده با بازده اوليه سهام شرکت هاي جديدالورود به بورس مورد بررسي قرار گرفته است. وجود اين رابطه با در نظر گرفتن آثار متغيرهاي کنترلي نيز آزمون شده است. بدين منظور از اطلاعات مربوط به 107 شرکت جديدالورود به بورس اوراق بهادار تهران طي سال هاي 1378 تا 1385 استفاده شده است. نتايج نشان مي دهد كه در بورس اوراق بهادار تهران نيز هم چون ساير كشورها، پديده ارزان فروشي وجود دارد و بين خطاي پيش بيني سود و بازده اوليه سهام شرکت هاي جديدالورود، رابطه معني دار وجود دارد. بدين ترتيب معلوم مي شود که سرمايه گذاران مي توانند خطاي پيش بيني سود را تشخيص دهند و از آن در قيمت گذاري سهام استفاده کنند.
كليد واژه: عرضه اوليه سهام، ارزان فروشي، بازده اوليه، خطاي پيش بيني سود
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 1 (پياپي 37) نيمه اول 1389
محور : اقتصاد ایران
حقيقت جعفر*,حسين پور رسول
* دانشگاه تبريز
ايران به عنوان بزرگ ترين توليد کننده و صادرکننده محصولات خشکبار مثل پسته، خرما وکشمش در سطح جهان به شمار مي رود، و دربازار جهاني اين توليدات، جايگاه مناسبي را دارد. ايران بعد از ايالات متحده و تركيه در رتبه سوم توليد جهاني کشمش و بعد از تركيه در رتبه دوم صادرات جهاني کشمش قرار دارد. هدف اين مطالعه بررسي اثر تغييرات کوتاه مدت و بلند مدت نرخ ارز بر روي قيمت صادراتي محصول کشمش ايران با استفاده از الگوي خود رگرسيون با وقفه هاي توزيعي(ARDL) است. آمار و اطلاعات از داده هاي (FAO ) و بانک مرکزي، براي دوره 1350 - 1384 استخراج و با استفاده از نرم افزار Microfit4 تجزيه و تحليل شده است. نتايج برآورد مدلARDL نشان داد که در بلندمدت تغييرات نرخ ارز، مهم ترين عامل موثر بر قيمت صادراتي کشمش است. بر اساس نتايج پيشنهاد مي شود، سياست هاي پولي بانک مرکزي بايد به گونه اي طراحي شود که از نوسانات نرخ ارز به صورت غيرقابل پيش بيني جلوگيري گردد.
كليد واژه: نرخ واقعي ارز، قيمت صادراتي کشمش، مدل خود توضيح با وقفه هاي توزيعي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منبع : پژوهشنامه علوم اقتصادي- شماره 1 (پياپي 37) نيمه اول 1389