نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

عبادتِ " فیس تو فیس"

آیت الله جوادی آملی : اگر کسي چهره به چهره معبود خود را ببيند، خالصانه عبادت مي‌کند .


پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله): احسان دو ويژگي اصلي دارد ؛مشاهده خدا و مراقبت.



حضرت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق بیان فرمودند: احسان اين است که طرزي خدا را عبادت کنيد که گويا او را مي‌بينيد

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



چرا صلوات اين قدر اهميت دارد؟

چرا خداوند و ملايکه، بر محمد و آلش درود می فرستند؟


چرا برخی از فقهاء اسلامی پس از شنیدن نام پیامبر اکرم (صلوات‌الله‌علیه‌و‌آله) تلاوت صلوات را واجب تلقی فرموده اند؟



چرا قبل و بعد هر جمله و یا بند بند برخی از دعاها و به ویژه برخی از دعاهاي صحيفه سجادیه با ذکر صلواتي همراه شده است؟



با این که دعاهاي ماه شعبان، از جمله مناجات شعبانيه ودعاهای صلوات بر اهل بیت (علیهم السلام) از طریق خود حضرات معصومین (علیهم السلام) ارايه شده، چراباز خود ایشان، برخود صلواتی هدیه می کند؟ و مگر امامان ما خود از اهل­­بيت (علیهم السلام) نبوده اند؟ چون جواب اخیر مثبت است، پس چرا خودشان بر خود درود و صلوات می فرستاده و از اين تكرار چه منظوری داشته اند؟



چرا دعا تحت حجاب است و صلوات آن را از حجاب در می آورد؟



پاسخ:



به لطف خداوند متعال آن همه سؤال را به چند پاسخ که گویای اهمیت این ذکر شریف است جواب خواهیم داد:



1.بازگشت اين صلوات‌ها به خود انسان‌هاست. زیرادرحالی ما براي پيامبر (صلوات الله علیه) و خاندانش طلب رحمت مي‌كنيم که ظرف وجودي ایشان لبريز از رحمت الاهي است و نيازي به آن ندارند؛ اما اين رحمت به كساني كه تحت ولايت آن‌ها هستند سرازير مي‌شود، تصورکنید شخصي استكان يا ليواني را پر از آب كرده است و مااگر مرتب از او بخواهيم بر روي آن آب، آبي بريزد، قطعاً آب آن سرازير شده ودر ظرفي كه زير آن استكان يا ليوان وجود دارد می ریزد و موجوداتي كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مي‌گيرند. بنابراين، هر كس صلوات مي‌فرستد به دليل سرازير شدن رحمت الاهي از ظرفيت وجودي پيامبر و اهل‌بيت (علیهم السلام)، بركت اين صلوات به خود او و ديگران مي‌رسد و به همين سبب در دعاها مي‌خوانيم:



«اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمّد وَ آل مُحَمد، صَلوهً تَغْفِرُ بِهَا ذُنُوبَنا، وَ تُصْلحُ بهِا عُيُوبَنَا، وَ تکشفُ بهِا هُمُومَنَا، وَ تقضی بهِا حوايجَنَا للدنیا و الآخره.»1خداوندا، بر محمد و آل محمد رحمت فرست. رحمتي كه به واسطة آن گناهان ما را آمرزيده و عيوب ما را پوشيده بداري، و غم دل ما را بزدايی، و حوایج دنیا و آخرتمان را برآورده سازی!



2.انسان وقتي مي‌خواهد از يك شخص بزرگ و با عظمت چيزي درخواست كند ولي در خود چنين لياقتي نمي‌بيند بنابر اصول روان‌شناسي لازم است اول توجه آن شخص بزرگ را به مطلوبش جلب كرده، سپس خواسته خود را مطرح نمايد، به عنوان مثال ابتدا به فرزند و يا دوست صميمي او اظهار ارادت و علاقه كرده و كم‌كم زمينه ی اظهاردرخواست خود را فراهم می نمايد.



3.حضرت استاد علامه آیت الله مصباح می فرمودند:



مجتهد حكيم، مرحوم آقاي حاج ميرزا علي حصّه‌اي اصفهاني (ره) يكي از وعاظ معروف بود. او مردی فقیه، وارسته و استاد فلسفه بود. ایشان كتاب اسفار را تدريس مي كرد ومن كمتر از 20 سال داشتم كه گاهي در تهران، مسجد حاج سيد عزيز‌الله پاي منبر ايشان مي‌رفتم. يك روز در حد فاصل بین مسجد حاج عزیز الله و مسجد جامع، خداوند توفیق عنایت کرد تا همين سؤال را از ايشان بپرسم كه اهل‌بيت (عليهم‌السلام) چه نيازي به طلب رحمت ما دارند، با اين كه خودشان از هر نوع رحمتي برخوردارند، ايشان متوجه من که جوانی نو رسته بودم شد برای ایشان روشن بود که پايه ی علمي زيادي ندارم، بنابر این، ابتدا مرا تشويق كرد و سپس مطابق فهم من گفت: «باغباني براي ارباب خود مشغول باغباني است و گل‌هايي مي‌پروراند كه بذر و آب و كود و زمين، همه و همه مال ارباب است و خود نيز ملك و مال ارباب مي‌باشد، ولي وقتي گل‌ها بزرگ شده و منظره زيبا و فضايي معطر بوجود آوردند و ارباب براي ديدن آن منظره وارد باغ گرديد، آن باغبان دسته‌اي از گل‌ها را چيده و با ادب به حضور او تقديم كرده و خوش‌آمد مي‌گويد و پاداش مي‌گيرد. اين يك نوع ادب است وگرنه خود باغبان و همه گل‌ها متعلق به ارباب هستند. پس ما نيز با صلوات، گلي را از باغ آن‌ها چيده و به خودشان اهداء مي‌كنيم».2عين همين مطلب دربارة عبارت و َعَجّلْ فَرَجَهُمْ نيز صادق است كه در حقيقت فرج اهل ايمان در فرج آنان است.





برگرفته از سایت serajnet

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

حجاب داشته باشم و يا نه؟

اما علت اين که در اسلام دستور پوشش، اختصاص به زنان يافته، اين است که ميل به خودنمايي و خودآرايي، مخصوص زنان است


هزار بار مي‏نويسم و هزار بار پاک مي‏کنم. از مسئول صفحه، راستش کمي مي‏ترسم. دوباره تا متنم را مي‏بيند، شروع مي‏کند به ناراحتي کردن؛ اين چيه نوشتي؟ هر چي به ذهنت رسيده آوردي رو کاغذ؟ حالا من بايد کلي دست کاريش کنم و... .



خوب حق بدهيد به من با اين مسئول صفحه سخت¬گير!

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

حکایاتی از سلوک اخلاقی "آخوند خراسانی "

در نیمه شبی که همه به خواب فرو رفته بودند، طلبه‌ای درِ منزل آخوند را چندین بار می‌زند. همسر این طلبه می‌خواست، وضع حمل کند و چون این طلبه در نجف تهی‌دست و تنها بوده ...


حکایاتی از سلوک اخلاقی آخوند خراسانی



از نظر آخوند، اینکه مراجعان تا چه حد به او علاقه‌مند و پای‌بندند، به انجام وظایفش ربطی نداشت.



از لابه‌لای سیره اخلاقی آخوند خراسانی، می‌توان رد پای تربیت اخلاقی استاد عرفان، سید علی شوشتری را به خوبی مشاهده کرد.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

ماهواره ، رقیب همسران جوان

یكی از رسانه های قدرتمند ارتباط جمعی، ماهواره است که امروزه بیش از پیش، جایگاه ویژه ای را نزد خانواده های ایرانی پیدا کرده است.


تاکنون با خود اندیشیده اید که چرا این تکنولوژی نوین، خواهان بسیاری آن هم در تمام سطوح سنی بالاخص جوانان دارد؟ آیا مصرف کنندگان جوان ، از فرهنگ استفاده آن مطلعند؟ به نظر شما، تقریب زمانی که هر یک از اعضای یک خانواده بالاخص خانواده های تازه بنیان شده، از ماهواره استفاده می کند، چقدر است؟ کدامیک از برنامه های این رسانه، بیشتر مورد توجه تماشاگران جوانش قرار می گیرد؟ معایب یا محاسن استفاده از آن چیست؟ آیا روابط یک زوج جوان، تحت تاثیرآن در جهت بهبودی پیش می رود یا اضمحلال؟! و هزاران سوال دیگر...

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



اذکاری برای افزایش نعمت های الهی

هر کس که بخواهد زندگانی اش غرق در نعمت گردد به اذکار ششگانه در مواقع گوناگون بپردازد که آن ها چنین می باشند:


اذکاری برای افزایش نعمت های الهی!

از پیامبر روایت شده است که ایشان بیان داشته اند:



هر کس که بخواهد زندگانی اش غرق در نعمت گردد به اذکار ششگانه در مواقع گوناگون بپردازد که آن ها چنین می باشند:



1- آن که در آغاز هر کار بگوید: بسم الله الرحمن الرحیم؛

2- چون نعمتی از راه حلال نصیبش شد بگوید: الحمدلله ربّ العالمین؛

3- چون خطا و لغزشی از او سر زد بگوید: استغفرالله ربّی و اتوب الیه؛

4- چون به غم و اندوهی دچار شد بگوید: لاحول و لاقوّة اِلا بالله العلیّ العظیم؛

5- هرگاه برنامه ریزی برای انجام کاری نمود بگوید: ماشاءالله کان (اِن شاءالله)؛

6- و چون از ستمگری ترس داشت بگوید: حسبنا الله و نعم الوکیل.



منابع:1- مقدادی اصفهانی. نشان از بی نشان ها: 366.

2- رضوانی. دارالشفای اهل بیت (ع): 102.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



شهاب حسینی: جانبازان نیازی به ما ندارند؛ ما نیازمند آنها هستیم

یک بازیگر سینما گفت: ما نیازمند جانبازان هستیم و من برای اینکه حالم دگرگون شود احساس می‌کنم باید هر از گاهی به آسایشگاه‌های جانبازان که سرشار از انرژی‌ است، بیایم.


به گزارش پایگاه شجره طیبه صالحین ، شهاب حسینی که در چند روز اخیر نیز به همراه جمعی از بازیگران به دیدار جانبازان آسایشگاه ثارالله رفته بود به خبرگزاری نسیم گفت: دل من خسته بود. آمدم تا با حضور در این محل دل خود را جلا بدهم. مردم و هنرمندان حداقل برای اینکه به خود کمک کنند باید به این مراکز حتما سر بزنند.



وی با بیان اینکه جانبازان نیازی به ما ندارند و ما نیازمند آنها هستیم ادامه داد: من برای اینکه حالم دگرگون شود احساس می‌کنم باید هر از گاهی به آسایشگاه‌های جانبازان که سرشار از انرژی‌ است، بیایم؛ شعار نمی‌دهم چرا که این مراکز لبریز از زیباترین حس‌های الهی است.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



توصیه رهبر معظم انقلاب به فرماندهان سپاه

رهبر معظم انقلاب در دیداری با برخی فرماندهان سپاه فرمودند: مهدی باکری و بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس کمتر از برخی از امامزاده‌ها نیستند.


محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی یادداشتی با عنوان «امامزاده‌ای بنام مهدی باکری»، آورده است:



چندسالی از پایان دفاع مقدس گذشته بود. روزی با آقایان رحیم صفوی و ذوالقدر خدمت رهبر انقلاب رسیدیم و به ایشان گزارشی از ترمیم امامزادهایی که مردم از ما خواسته بودند ارائه کردیم. برخی از امامزاده‌ها جاده نداشتند برای آنها جاده کشیده بودیم. برخی از نظر بنا و ساختمان نیاز به ترمیم داشتند آنها را ترمیم کرده بودیم.



گزارش ما که تمام شد ایشان فرمودند که چرا امام زاده‌های خودتان را ترمیم نمی‌کنید. گفتیم کدام امامزاده‌ها؟ فرمودند اقا مهدی باکری، شلمچه و بسیاری از فرماندهان و نقاط دفاع مقدس کمتر از برخی از امامزاده‌ها نیستند.



این صحبت آقا باعث شد که از آن موقع به بعد توجه بیشتری به مناطق نبرد درطی 8 سال مقاومت بی‌نظیر ملت ایران شد. سرزمین‌هایی که با بانگ‌های الله‌اکبر و نمازهای شب مردان خدایی و با ده‌ها ابتکار و نوآوری که ملهم از افکار و اذهان پاک و مقدس فرماندهان نبرد آزاد شده بود و به دامن وطن برگشت، درپی آن راهیان نور شکل گرفت و امروز قریب چند میلیون نفر زایر برای زیارت به جبهه‌های دفاع مقدس می‌روند.



امسال مثل گذشته که در میان زوار جبهه‌های دفاع مقدس مراسم سال تحویل را در شلمچه بودم، حال و هوای مردم درست مثل زیارت اماکن مقدس و امامزاده‌ها بود، همه از شهدا می‌گفتند. ازکسانی که عزت و ابر و و اقتدار ملت ایران را حفظ کردند و از همین مناطق به اسمان‌ها و به محضر الهی پر کشیدند.



جالب بود که حتی کسانی که در دوران دفاع مقدس پا به جبهه نگذاشته بودند آنها هم امروز از شهدا و دفاع مقدس می‌گویند و به عنوان زایر مناطق به انجاها می‌آیند، شنیدم برخی از آنها هم محل مراجعه جوانان کشور که اطلاعی ازان دورانهای سخت ندارند شده اند. البته این مهم نیست مهم انگیزه است و اینکه چه می‌گویند.



انشاءالله خدا از همه قبول کند. شاید هم بهانه و دلیل نیامدنشان و حمایت نکردنشان از دفاع مقدس در محضر الهی مورد قبول افتد چه کسی می‌داند.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



چرا ایران ازفلسطین حمایت میکند؟

بر اساس ادبیات قرآنی و اسلامی، مسلمانان، یک امّت واحده تلقی می شوند. اگر چه اقتضائات دنیای امروز با مرزهای تصنعی، جهان اسلام را به کشورهای جدای از هم تبدیل کرده است...


 چرا ایران ازفلسطین حمایت میکند



در پاسخ به این سؤال حداقل می توان سه پاسخ یا دلیل ارائه کرد: دلیل انسانی: برخی مسائل هست که در تمام انسان ها به طوری فطری مشترک است.



 



به عنوان نمونه تمام انسان ها، طرفدار عدالت و مخالفِ ظلم می باشند و یا صفات پسندیده ای مانند امانتداربودن، وفای به عهد و خوش اخلاقی را پسندیده و از صفات ناپسندی مانند خشونت، دزدی و خیانت، به بدی یاد می کنند. اگر در هر جای دنیا یکی از این صفات

ناپسند برای انسان ها رخ دهد، فطرت پاک همه انسان ها جریحه دار می گردد.



 



همان طور که هیچ کساز سقوط یک هواپیمای مسافربری در یک کشور مسلمان و یا غیر مسلمان، خوشحال نشده و ناراحت می شود، نمی توان تصوّر کرد که در یک نقطه دنیا، عدّه ای انسان مظلوم را، در محاصره غذایی و دارویی قرار داده و سپس با مجهّزترین تجهیزات به این گروه بی دفاع حمله شود.



 



این یک فاجعه انسانی است که تمام بشریت را منزجر می کند و تکرار آن، انسان های آزاده را وادار به واکنش می کند. امروز واقعیّت مسئله فلسطین، ورای مسائل سیاسی، یک مسئله انسانی است. ظلمی تاریخی به عدّه ای انسان بی پناه است.



 



بدون شک این اتفاقات، واکنشهر مسلمان و غیر مسلمانی را بر خواهد انگیخت، به طوری که ما هر روز شاهد اعتراض هایی در کشورهای غیر مسلمان علیه رژیم صهیونیستی هستیم. دلیل اسلامی: بر اساس ادبیات قرآنی و اسلامی، مسلمانان، یک امّت واحده تلقی می شوند.



 



اگر چه اقتضائات دنیای امروز با مرزهای تصنعی، جهان اسلام را به کشورهای جدای از هم تبدیل کرده است، لیکن این به معنی بی تفاوتی مسلمانان یک منطقه، به دیگر مناطق اسلام نیست.



اگر مسلمانان تنها به این حدیث پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: »مَنْ اَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِاُمورِ الْمُسْلِمینَ فَلَیْسَ مَنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادى یا لَلْمُسْلِمینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ؛ هر كس صبح كند و به امور مسلمانان همّت نورزد، از آنان نیست و هر كس فریاد كمك خواهى كسى را بشنود و به كمكش نشتابد، مسلمان نیست. « عمل می کردند، نباید وضع امروز فلسطین اینچنین می شد. اگر چه امروز، بسیاری از کشورهای اسلامی به وظیفه دینی خود در برابر فلسطین عمل نمی کنند؛ اما این مسئله، جوازی برای ما نیست که ما هم وظیفه دینی خود را انجام ندهیم.



در واقع اگر پیامبر اکرم (ص) از ما سؤال کند که چرا در مقابل تضییع حقوق بخشی از مسلمین ساکت بوده اید؟، چه پاسخی ارائه خواهیم کرد؟!



 



دلیل سیاسی: به لحاظ امنیتی، مهم ترین عامل تهدید جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه، رژیم صهیونیستی است که به لحاظ ایدئولوژیکی و سیاسی، با ایران در تعارض است. اگر تنها به لحاظ امنیتی فکر کنیم، ما برای تضعیف دشمن خود، باید دست روی نقطه ضعف او بگذاریم.



از طرف دیگر، مهم ترین چالش رژیم غاصب صهیونیستی، فلسطینیانی هستند که با این رژیم در حال مبارزه اند.



 



به لحاظ استراتژیکی، نزدیکی جمهوری اسلامی به گروه های فلسطینی، به معنای تقویت مخالفان رژیم صهیونیستی و تضعیف این رژیم خواهد بود.



در واقع ما از طریق تقویت فلسطینی ها، می توانیم مبارزه با اسرائیل را در مرزهای آن کشور محدود کنیم و این به لحاظ استراتژیک، بسیار مهم است که ما با دشمن خود در خارج از مرزهای خودمان مبارزه می کنیم. موفق و پیروز باشید.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ماجرایی تکان دهنده

'خانوووووووم... شــماره بدم؟؟؟؟؟؟'

'خانوووم برسونمت؟؟؟؟؟؟؟'

'چند لحظه از وقتتو به مــــا می دی؟؟؟؟؟؟'


داستانی تکان دهنده


'خانوووووووم... شــماره بدم؟؟؟؟؟؟'


'خانوووم برسونمت؟؟؟؟؟؟؟'

ادامه مطلب