امروز، روز بزرگداشت «شیخ مفید» است. دانشمندی که در زمان حیاتش 3 نامه از امام زمان(عج) به او رسید و پیشوای دوازدهم شیعیان، او را با عنوان «برادر» خطاب کرد.
«برادر استوار و دوست رشید». این، توصیفی است که امام دوازدهم شیعیان درباره یکی از دانشمندان دینی قرن پنجم هجری به کار برده است. امروز 9 آذر، روز بزرگداشت این فقیه بزرگ است.محمد بن محمد بن نعمان، معروف به «شیخ مفید» فقیه و متکلم مشهور شیعی است. کسی که در سالهای پایانی عمرش و در زمان غیبت کبرای امام زمان(عج) حضرت صاحب الزمان صلوات الله علیه 3 (توقیع) از ایشان دریافت کرد و روای های فراوانی از حمایت های امام زمان(عج) و عنایت های ویژه ایشان به شیخ مفید نقل شده است.
شیخ مفید در ذیقعده سال ۳۳۶ هجری قمری در نزدیکی بغداد متولد شد. او استاد شیخ طوسی و سید مرتضی علم الهدی بود. شیخ مفید بیشتر در علم کلام تبحر داشت و مکتب کلامی شیعه در عصر او به اوج کمال رسید. او در مناظرات دینی مهارت خاصی داشت و مناظراتش با قاضی عبدالجبار رئیس فرقه معتزله بغداد و قاضی ابوبکر باقلانی رئیس اشاعره معروف بود. شیخ مفید از بزرگترین مراجع تقلید تاریخ شیعه بوده است. او بیش از ۲۰۰ جلد کتاب کوچک و بزرگ نوشته است. اما عاملی که سبب برجسته شدن چهره این فقیه بزرگوار شد، عنایت های ویزه امام زمان(عج) به او بود.
ادامه مطلب
آموخته ام که گاهی سکوت از فریاد بلندتر است!
آموخته ام که از بچه ها یاد بگیرم!
آموخته ام که هرگز دروغ نگویم حتی به مصلحت!
آموخته ام که هرگز دلی را نشکنم چون مدتها طول میکشه تا آروم بگیره!
آموخته ام که اعتماد خوب است اما نه به هر کس!
آموخته ام که برای رسیدن به خوشبختی باید دیگران را شاد کنم!
ادامه مطلب
![]()
ادامه مطلب
ما شیعیان در طول ماه محرم و صفر چند بار نام ائمه را بر زبان می آوریم وچند بار نام خدا را بر زبان می آوریم؟ آیا این درست است؟

جواب سؤال شما را با یک سؤال شروع می کنیم، اگر در این مدت، نام ائمه را چند برابر نام خداوند ببریم ، چه اشکالی پیش می آید؟ آیا خداپرستی فقط با بردن نام خداوند تحقق می یابد؟
در مکتب ما، ذکر و نام ائمه بنا بر فرمایشات غیر مستقیم قرآن و مستقیم پیامبر گرامی (ص) ، غیر از نام خداوند نیست، این تفکر باطل وهابیت است که همه چیز را شرک می داند و با همه مذاهب اسلامی (شیعه یا سنی) در این باره مخالفت می کند.
قرآن کریم همه اش ذکر و نام خداوند نیست، همان طور که فرمان می دهد، “پروردگارت را یاد کن “[۱] به پیامبر دستور می دهد که “ابراهیم”[۲]، “اسماعیل”[۳] ، “موسی”[۴]، ” مریم”[۵] ، “ادریس”[۶] ، “داود”[۷] ، “ایوب “،[۸] ” اسحاق و یعقوب”[۹] را نیز یاد کن. علت ذکر نام این بزرگان و صالحان را خداوند صفات حسنه ونیکی های این بزگواران بر می شمرد. بزرگ داشت این افراد، در راستای ذکر خداوند و چیزی جدا از ذکر خداوند نیست.
ادامه مطلب
دعاى خاصى براى سفره از معصومین(ع) وارد نشده است. حمد و شکر خداوند را به جاى آوردن بعد از غذا مستحب است. خواندن این دعا مرسوم است. گرچه دلیلى براى آن و یا این که حتما این دعا را باید خواند وجود ندارد
«الحمد لله رب العالمین، هنیئا للآکلین و برکة للباذلین، زاد الله النعم، دفع الله النقم، بحرمة سید العرب والعجم، اللهم تقبل هذا الاحسان من محسنها، بحرمة محمد و آل محمد و بحرمة سورة الفاتحة مع الصلوات».
ادامه مطلب
۱-تیر زبان
قال امیرالمؤ منین علیه السلام :
احذروااللسان فانه سهم یخطى .
از زبان بترسید به درستى که آن تیرى است بسیار خطا رونده .
بفرمود از زبان خود حذر کن زجان خویشتن دفع خطر کن که آن باشد چو تیرى بس خطاکار تن و جانت کند ناگه گرفتار
————————————–
۲- نشانه هاى تقوى
قال امیرالمؤ منین علیه السلام :ان للتقوى علامات : الخوف من الجلیل ، و العمل بالتنزیل ، و القناعة بالقلیل ، و الاستعداد لیوم الرحیل .
چهار چیز علامت تقوى است : خوف از خدا، عمل به قرآن ، قناعت به کم ، آمده بودن براى مرگ و روز رحلت .
علامتهاى تقوى چهار چیز است که بس نیکو بر اهل تمیز است
بقرآن عامل و خوف از جلیل است به کم قانع مهیا بر رحیل است
ادامه مطلب
طی ۸ سال جنگ تحمیلی، رزمندگان کشورمان عملیاتهای متعددی را انجام دادند اما تعدادی از آنها از اهمیت بالاتری برخوردار بودند.
۱۰ عملیات مهم دفاع مقدس
* طریقالقدس
این عملیات از هشتم تا بیست و دوم آذر ۱۳۶۰ در منطقه شمال غربی اهواز، دشتآزادگان و شهرستان سوسنگرد انجام شد. هدف از آن تصرف تنگه چزابه و دسترسی به هورالهویزه بود. در نتیجه این عملیات شهر بستان آزاد شد. ارتباط شمال ـ جنوب نیروهای متجاوز قطع و تنگ چزابه تصرف شد. نیروهای ایرانی در جریان عملیات طریقالقدس به هورالهویزه دسترسی یافتند.
گرچه سه فروند هواپیمای اف۱۴ ایران در این عملیات منهدم شد، اما در نقطه مقابل ۱۸۰ دستگاه تانک و نفربر، ۲۰۰ دستگاه خودرو، ۴ فروند هلیکوپتر و ۱۳ فروند هواپیما از تجهیزات ارتش عراق از کار افتاده و نابود شد. همچنین نیروهای ایرانی ۱۵۰ دستگاه تانک، ۱۹ قبضه توپ، ۱۲۰ دستگاه ماشین آلات مهندسی، ۲۵۰ خودرو و ۲۳ قبضه ضدهوایی به غنیمت گرفتند. در برابر ۹۰۰ شهید ایرانی، قریب ۳۵۰۰ عراقی کشته و زخمی شده و ۵۴۶ نفر از آنها به اسارت درآمدند. سپاه و ارتش به صورت مشترک و با رمز «یا حسین» این عملیات را انجام دادند .
* بدر
دقیقا یکسال پس از عملیات پر حرف و حدیث خیبر که در جریان مراحل شناسایی آن، یکی از خبرهترین طراحان جنگی ایران، یعنی حسن باقری به شهادت رسیده بود، در همان منطقه عملیات بدر به اجرا گذاشته شد تا اهداف ناتمام مانده عملیات خیبر را به سرانجام برساند.
عملیات بدر بیستم اسفند ۶۳ آغاز شد و در بیست و ششم اسفند ۶۳ به پایان رسید. منطقه عملیاتی غرب هورالهویزه بود که از شمال به ترابه و از جنوب به کانال سوئیب و القرنه در خاک عراق محدود میشد.
هدف اصلی عملیات بدر تصرف جاده العماره ـ بصره، راهیابی به مرکز اصلی هورهای غرب دجله و تسلط بر شرق دجلهبود. حاصل این عملیات تصرف بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از منطقه هور شامل روستاهای ترابه، لحوک، نهروان، فجره و نیز جاده خندق در نزدیکی جاده بصره ـ العماره به طول ۱۳ کیلومتر بود.
اهداف عملیات نیز گرچه به تصرف درآمدند، اما به دلیل استفاده گسترده عراق از سلاح شیمیایی، نیروهای ایرانی نتوانستند این اهداف را تثبیت کنند. از میزان خسارات مادی و تلفات انسانی نیروهای ایرانی در این عملیات هیچگونه اطلاعاتی در دست نیست، اما بر اساس گزارشهای منابع داخلی ۲۵۰ تانک و نفربر، ۴۰ قبضه انواع توپ،۲۰۰ خودرو، ۶۰ قبضه انواع خمپارهانداز، ۴فروند هواپیمایPC – V، ۲ فروند هواپیمای میگ و سوخو و ۴ هلیکوپتر عراقی منهدم شده و ۵۰ قبضه انواع خمپارهانداز و دو دستگاه رادار زمینی رازیت به غنیمت گرفته شد. در جریان این عملیات، عراق حدود ده هزار نفر کشته و زخمی و ۳۲۰۰ نفر اسیر داد.
ادامه مطلب
دوران شیرین دفاع مقدس یادش بخیر.
یاد آن روزهائی که همه درتب و تاب دفاع از میهن اسلامی بودند هیچکس قدم به عرصه ی دفاع مقدس نگذاشت مگر از روی اخلاص واحساس تکلیف شرعی، کوچک، بزرگ،مرد، زن،کارگر، کارمند،دانشجو، دانش اموز، طلبه،کشاورز،روستائی، شهری و…..همه و همه گوششان به بیانات امام خویش وچشمشان به سیمای درخشان و آرام او بود.
هرگز فراموش نخواهد شدآان روز تاریخی و به یا دماندنی بعد از حمله ی سراسری و برق اسای لشکریان کفر به مرزهای ایران اسلامی که اغلب سیاست مداران و صاحب منصبان در کشور و جهان متحیر شده بودند و مردم سرگردان و وحشت زده.
همگی منتظر عکس العمل امام (ره) بودند آن رهبر فرزانه و خدائی با یک جمله استراتژی جنگ را مشخص نمودند و سرنوشت جنگ هم در گرو این جمله بود. امام فرمودند:(دزدی آمده و سنگی انداخته است و ما به موقع او را سرجایش خواهیم نشاند).نقل به مضمون.
ادامه مطلب

