بحار الانوار، ج 43، ص 270
امام علی علیه السّلام فرمودند:
الْحَسَنُ و الْحُسينُ رَيْحانَتا رسول الله.
حسن و حسين - عليهما السلام - دو ريحانه رسول خدا هستند.
بحار الانوار، ج 43، ص 266
امام رضا علیه السّلام فرمودند:
اِنَّ الْحَسَنَ و الْحُسينَ - عليهما السلام - كانا يَلْعَبانِ عَنْدَ النَبيّ حتي مَضي عامةُ الليلِ ثُمَّ قال لَهما انْصَرفا الي اُمّكِما فَبَرقَتِ بَرقةٌ ... .
روزي حسن و حسين - عليهما السلام - (در كودكي) نزد جدشان سرگرم بازي بودند تا پاسي از شب گذشت، حضرت به آنها فرمودند: نزد مادرتان برويد، ناگاه برقي درخشيد و مسير آن دو را روشن كرد تا به نزد فاطمه رسيدند، پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله به سوي روشنائي نگاه كرد و فرمودند: سپاس خدايي را كه به ما اهلبيت كرامت داده است.
بحار الانوار، ج 37، ص 37
امام علی علیه السّلام فرمودند:
اَخَذَ رسولُ الله -صلي الله عليه و آله - بِيَد الْحَسَنِ و الْحُسينِ - عليهما السلام - فقال مَنْ احبّ هذين كانَ معي في دَرجَتي يَومَ الْقيامةِ.
رسول اكرم صلي الله عليه و آله دست حسن و حسين - عليهما السلام - را گرفتند و فرمودند: كسي كه اين دو را دوست داشته باشد روز قيامت با من است.
بحار الانوار، ج 36، ص 255
امام حسین علیه السّلام فرمودند:
دخلتُ أنا و اَخي علي جدّي رسول الله صلي الله عليه و آله فَأجلَسَني علي فَخْذِه الاَيسرِ و أجَلَسَ اَخي الْحَسَنُ عَلي فَخْذَه الاَيمَن ... .
روزي من و برادرم حسن به حضور جدم رسول اكرم صلي الله عليه و آله رسيديم، حضرت مرا به زانوي چپ و برادرم را بر زانوي راست خود نشاند، بعد ما را تنگ در آغوش كشيد و فرمودند: پدر و مادرم فداي شما دو امام باد.
بحار الانوار، ج 43، ص 299
از رسول اکرم صلی الله علیه و آله سؤال شد که کدام یکی از اهل بیت خود را بیشتر دوست دارید؟ حضرت فرمودند:
حسن و حسین علیهما السلام را و حضرت پیوسته به حضرت فاطمه علیها السلام می فرمودند: دو فرزندم را به نزد من بیاور، وقتی که می آمدند آن دو را می بوسید و در آغوش می گرفت.





