جایگاه والا و بالای نماز در اسلام

جایگاه والا و بالای نماز در اسلام

63095772404622518387.jpg;

   دوم: سر در بهترین جایگاه است. ممکن است یک چیزی مثل گنج، طلا در آن باشد، اما این طلا را ممکن است زیر پایه بگذارند. سر هم همه‌ی اعضا درونش است، یعنی بسیاری از اعضا در سر است. هم بالا است. در نماز گفتند: بالاترین نقطه را روی خاک بگذار. پیشانی! نگفتند: اینجا را به خاک بمال. نگفتند: پاشنه‌ی پا را به خاک بمال. گفتند: بلندترین نقطه. زن که سر نماز می‌رود هرچه طلا دارد به خودش آویزان کند و مردی که طلا برایش حرام است، حتی انگشتر نامزدی سر نماز می‌رود، دربیاورد.
چون نماز با حلقه‌ی طلا حرام، گناه، باطل است. مردی که طلا برایش حرام است، ولی باید بهترین لباس و عطر را مصرف کند. زن، مرد یعنی نماز جایگاهش بالا است. هم اعضای زیادی دارد، یعنی هم همه‌ی کمالات تقریباً در نماز است. هم جایگاه نماز بالا است. مثل سر که بالا است.

سوم:مرکز فرماندهی و حافظ بدن است. سر مرکز فرماندهی است و حافظ بدن. یعنی با چشم آدم می‌بیند که نیفتد. دست و پایش نشکند. همینطور که سر بدن را حفظ می‌کند، نماز هم باقی چیزها را حفظ می‌کند. یعنی الان این عمامه‌ای که سر من است، من را حفظ می‌کند. هیچ وقت در خیابان نمی‌دوم. می‌گویم: آخوند است.زشت است روحانی بدود. هیچ وقت حاضر نیستم در خیابان تخمه بشکنم. ولو غیر از ماه رمضان! خود لباس، شما لباس سفید بپوشی، خودت روی زمین سیاه نمی‌نشینی.
خواسته باشی با کسی چرت و پرت بگویی، می‌گویی: ببین اینجا کنار مسجد است. اینجا مسجد است. جای دیگر برویم. آنطرف تر برویم. یعنی اصلاً سر در مسجد، کاشی‌کاری‌های مسجد «انّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ» (عنکبوت/45) می‌گوید:ببین اینجا مسجد است. آنطرف‌تر برویم. اینجا روضه است. اگر یک آیت الله نشسته باشد، حالا هرچه هم افراد بذله‌گو و شوخی کن باشند می‌گویند: ببین! جلوی آقا شوخی نکن. آن اتاق برویم. یعنی خود نماز آدم را... حتی زمان شاه شهربانی زمان شاه هر سال اعلام می‌کرد که آمار فساد در ماه رمضان کمتر است.

آمار فساد! چون تمام گناهان ما اگر دسته‌بندی کنیم، حالا تمام چه عرض کنم.بگوییم: اکثر! اکثر گناهان ما از دو تا ریشه آب می‌خورند. یا از شهوت است یا از غضب. چاقوکشی‌ها، قتل‌ها، نمی‌دانم سرقت‌ها یک سری گناهان ریشه‌اش غضب است. یک سری گناه‌ها هم ریشه‌اش شهوت است. و گرسنگی که آدم ماه رمضان می‌خورد، این دو تا ریشه را می‌خشکاند. یعنی کنترل می‌کند. وقتی غضب و شهوتپایین آمد، مفاسد هم کم می‌شود. وقتی به ریشه‌ها آب نرسید، شاخه‌ها هم پر وبالی ندارد. به همین خاطر گفتند: روزه سر است.
منبع: پایگاه مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:22 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اقامه نماز، رکن اساسی اسلام

اقامه نماز، رکن اساسی اسلام

36877044955140263574.jpg;

  «وَ هیَ أَصْلُ الْإِسْلَام‏» (بحارالانوار/ج97/ص49) اصلاسلام نماز است. من نمی‌دانم چطور بعضی می‌گویند: ما مسلمان هستیم و نسبت به این اصل یا کاهل هستند. یا تارک هستند. یا غافل هستند. یا خوب نمی‌خوانند.خوب، حالا... عرض کنم به حضور شما که آنهایی که نماز می‌خوانند باید درست بخوانند. من هم چون الآن دیگر سی سال است در تلویزیون هستیم، تقریباً هر چند سالی یکبار این را می‌گویم. چون دائم نسل‌ها عوض می‌شود.
نماز 17، 18 کلمه بیشتر نیست. باقی کلمات نماز یا مستحب است، آدم می‌تواندنگوید. یا تکراری است. آن کلمات برجسته‌ی نماز که تکراری نیست و واجب است 17 تا است. دو تا از این 17 تا هم همه‌ی ایرانی‌ها درست می‌گویند. یکی الله اکبر را درست می‌گویند، کسی را نداریم الله اکبر را غلط بگوید. البته ممکن است این «کاف» را بعضی‌ها درست نگویند. بهترین کاف‌ها، کاف کاهو است. الله اک، نشود. اکبر! اک نه! اچ، نشود. اک نشود. مثل کاهو بهترین، کاف‌ها... یکی «الله اکبر» را همه درست می‌گویند، یکی «مالِکِ یَوْمِ الدِّین‏»را.پس از 17 تا دو تا کم می‌شود، می‌شود 15 تا. این 15 تا در 4 تا جدول حل می‌شود. یک آدم تحصیل کرده الآن الحمدلله مملکت ما دیگر تقریباً بی‌سوادی‌اش جمع می‌شود.

تقریباً 10 درصد، 12 درصد بی‌سواد دیگر نداریم. 90 درصد آدم‌هایی که تحصیل کرده هستند در 4 جدول این را در یک دقیقه درست کنند. خلاص! یکی «الف و عین» «عین» را یک خرده را سفت بگویند. «رَبِّ الْعالَمین‏» «نَعْبُدُ» «السلام علیکَ» نگویند. «السلام عَلیکَ» با«عین» است. «السَّلَامُ علیکَ»  «السَّلَامُ عَلَیْنَا» «إِیَّاکَ نَعْبُد» «نَعْبُد» تمام شد و رفت. چهار پنج تا «عین» را درست بگوید. تحصیلکرده چند ثانیه حفظ می‌کند. «نَعْبُد» «علیکَ» «عَلَیْنَا» «عَبْدُهُ وَ رَسُولُه‏» یکی «غَین» است. با «قاف» فرق می‌کند. «غین و قاف» فرق می‌کند. ببینید شما اینطور که ما می‌گوییم بیشتر «قاف» می‌گوییم به طور طبیعی که حرف می‌زنیم.
قالی، قالی، غالی، قا... غا... (حاج آقا با بیان حرکت و غلظت و تغییر صوت انجام می‌دهند) قا... غا... قا... غا... «غَیْرِ الْمَغْضُوب‏» تمام شد و رفت. یکی «سین و صاد» است. «صمد»، «اللهم صل» (حاجآقا با بیان تلفظ سین و صاد توضیح می‌دهد) «اللهم صل» «صمد» «صراط» «صل» یکی هم (ح) جیمی هست و (ه) دو چشم. «الحمد» غلط است. «الحمد» گاهی آدم زمستان دست‌هایش یخ می‌کند چنین می‌کند: ها! ها! ها! ها! «الحمد» «کفواً احد» غلط است. «احد». «وحده» غلط است. «وحده» (ح) جیمی را سفت بگوییم.
«الرَّحْمنِالرَّحیم‏» غلط است. «الرَّحْمنِ الرَّحیم‏» خلاص! کاری ندارد. حالا، در هر خانه‌ای یک کتاب اسرار نماز باشد. آشنایی با نماز، اسرار نماز. از نویسندگان زیاد ما کتاب داریم. الحمدلله! چند هزار کتاب« اسرار الصلاة» در این چهارده قرن نوشته شده است. مثلاً ما یک کتابی نوشتیم هزارها کتاب نماز همه را کدگذاری کردیم. البته، یک کتاب نماز در یک خانه باشد. نماز مثل سر می ماند.

منبع: پایگاه مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:21 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

باطن زندگى

باطن زندگى

36160242048388178595.jpg;

   قال الصادق - علیه السلام -
العبودیة جوهرة کنههاالربوبیة فما فقد من العبودیة وجدالربوبیة و ما خفى من الربوبیة اصیب فى العبودیة

بندگى گوهرى است که ماهیت آن ربوبیت است پس هرچه از بندگى به دست نیامده باشد، در ربوبیت یافته مى شود و هرچه از ربوبیت پوشیده و پنهان باشد، در بندگى حاصل مى گردد. (مصباح الشریعة ،(( فى حقیقة العبودیة 9 باب 100)).


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:20 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

مردم و نماز

 مردم و نماز
 53370429423689090596.jpg;

   پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: امت من چهار گروه هستند.
گروهینماز می خوانند ولی در نمازشان سهل انگارند «ویل» برای آنهاست و «ویل» نامیکی از طبقات زیرین جهنم است. خداوند متعال فرمود: « فویل للصلین الذینهم عن طاتهم ساهون» (1)
گروهی گاهی نمازمی خوانند و گاهی نمی خوانند پس «غی» مال آنهاست و «غی» نام یکی ازطبقات پایین جهنم است خداوند متعال فرمود: « فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلواة و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیّا».(2)
سپس جانشین آن مردم خداپرست قوی شد که نماز را ضایع کرده و از شهوت پیروی می کردند و اینها به زودی در «غی» افکنده خواهند شد.
گروهیهیچ وقت نماز نمی خوانند «سقر» برای آنهاست. «سقر» هم نام یکی از طبقات زیرین جهنم است که خداوند متعال فرمود: «ما سللکم فی سقر قالوا لم نک من المصلین»، (اهل بهشت از اهل جهنم سؤال می کنند) چه چیزی شما را به «سقر» کشاند؟ در جواب می گویند: ما از نماز گزاران نبودیم. (3)
گروهی همیشه نماز می خوانند و در نمازشان خشوع دارند، خداوند متعال فرمودند: «قدافلح المؤمنون الذین هم فی صلاتهم خاشعون»، «مؤمنان رستگار شدند. آنهایی که در نمازشان با خشوع هستند.» (4)

پی نوشت ها

1- سوره ی ماعون، آیه ی 4 و 5.
2- سوره‏مریم، آیه‏ 59 و60
3- سوره ی مدثر، آیه ی 42.
4- سوره ی مؤمنون، آیات 1و 2.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:19 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]