نمازش را به صورتش بزنید

نمازش را به صورتش بزنید 

21516018629210125413.jpg;

 پیغمبر اکرم(ص) فرمود آنگاه که بنده از نماز فارغ می‏شود و حاجتی از خدا نمی‏خواهد. خدا به فرشته ‏هایش می‏گوید: «اُنْظُرُوا إِلَى عَبْدِی»؛ به اینبنده من نگاه کنید، «فَقَدْ أَدَّى فَرِیضَتِی»، نماز واجبش را خواند، «وَلَمْ یَسْأَلْ حَاجَتَهُ مِنِّی»؛ اما از من درخواستی نکرد؛ «کَأَنَّهُ قَدِ اسْتَغْنَى عَنِّی»؛ مثل اینکه او خودش را از من بی‏نیاز می‏داند که چیزی از من نمی‏خواهد. اگر خودش را نیازمند می‏دیدید، الآن که به حسب ظاهر،بالاترین عملی را که عبودیت و بندگی در آن جلوه می‏کند ـ‏یعنی نماز‏ـ را به جا آورده است، از من درخواست می‏کرد. «کَأَنَّهُ قَدِ اسْتَغْنَى عَنِّی»؛ مثل اینکه خودش را از من بی‏ نیاز می‏ بیند. «خُذُوا صَلَاتَهُ»، نمازش را بگیرید، «فَاضْرِبُوا بِهَا وَجْهَهُ».(مستدرک الوسائل، 5، 29) نمازش را به صورتش بزنید. این کنایه از عدم قبولی نماز است. خدا می‏گوید این نماز خواندنت را من نمی ‏پذیرم.
منبع:خبرگزاری مهر    


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:34 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

از خدا بخواه که نمازت را از تو بپذیرد

از خدا بخواه که نمازت را از تو بپذیرد

88007533563434809262.jpg;

 امام صادق (ع) فرمودند:: «قَالَ کَانَ أَبِی یَقُولُ»؛ حضرت از پدر بزرگوارشان امام باقر(ع) نقل می‏فرمایند که ایشان در ذیل این آیه: «فِی قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَ إِلى‏ رَبِّکَ فَارْغَبْ ‏» می‏فرمود: «إِذَا قَضَیْتَ الصَّلَاةَ بَعْدَ أَنْ تُسَلِّمَ»، بعد از اینکه نمازت را خواندی و سلام دادی، «وَ أَنْتَ جَالِسٌ»، در حالی که نشسته ‏ای و هنوز بلند نشده‏ای، «فَانْصَبْ فِی الدُّعَاءِ مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ»؛ در دعا کردن برای امور دنیا و آخرتت بکوش. «فَإِذَا فَرَغْتَ مِنَ الدُّعَاءِ فَارْغَبْ إِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ أَنْ یَتَقَبَّلَهَا مِنْک».(وسائل الشیعه، 6، 431) ووقتی که از دعا فارغ شدی، مُلتمسانه از خدا بخواه که نمازت را از تو بپذیرد. عَجَب! پس این دعای بعد از نماز، باعث می‏شود که خدا نمازت را قبولکند.توجه داشته باشید که ضمیرِ «هَا» در «أَنْ یَتَقَبَّلَهَا» به «الصَّلَاة» برمی‏گردد؛ یعنی اثر دعا بر نماز را مطرح فرموده‏ اند.
منبع:خبرگزاری مهر    


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:33 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

دعا در نماز عشاء

دعا در نماز عشاء

00113420141387251125.jpg;

  پیغمبر اکرم(ص) فرمود: «مَنْ کَانَ طَالِباً إلَى اللهِ حَاجَةً فِی أمْرِ دُنیَاهُ وَ آخِرَتِهِ فَلْیَطْلُبْهَا فِی الْعِشَاءِ الآخِرَةِ فَإنَّهَاصَلاةٌ لَمْ یُصَلِّهَا أحَدٌ مِنَ الأمَمِ قَبْلَکُمْ».(کنزالعمال، 2، 109) اگر کسی حاجتی دارد، چه دنیوی و چه اخروی، آن را در نماز عشای آخر یعنی همین نماز عشایی که ما داریم، از خداوند بخواهد که این نماز عشا را امت‏های گذشته نداشته‏ اند.
منبع:خبرگزاری مهر    


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:33 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

بهترین و زیباترین شکل نماز از دیدگاه معصومین

بهترین و زیباترین شکل نماز از دیدگاه معصومین

39479460504546729476.jpg;

واقیموالصلوة و اتوا الزکوة و ارکعوا مع الراکعین.
 و نماز را برپا دارید، و زکات بپردازید و با رکوع کنندگان رکوع کنید. (1)
  
قرآنکریم دستور داده تا مسلمانان نماز را به بهترین و زیباترین شکلش، که جماعتاست بخوانند. حتی در قبل از اسلام، در ادیان گذشته نیز، نماز جماعت مورد تأکید خداوند بوده است.  روایات اسلامی در پاداش و ارزش نماز جماعت فراوان است.

  در حدیث معروفی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)از جبرئیل نقل کرده اند، می فرمایند:  خداوند متعال وعده داده است که اگر عدد حاضران در نماز جماعت بیش از ده نفر باشد، اگر تمام دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند. (2)
بر اساس احادیث گهربار معصومین (علیهم السلام) رفتن به مسجد برای شرکت در نماز جماعت و درک نماز جماعت از مبتدای تکبیرة الاحرام اجر و پاداش بسیار زیادی دارد و نماز جماعت کوتاه و مختصر بر نماز طولانی برتری دارد؛ و نیز پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند: «در نماز جماعت حاضر شوید، اگر چه با دشواری و سختی باشد.» 

 حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند:  « در زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مردی به علت نابینایی در نماز جماعت شرکت نمی کرد.

  روزی به خدمت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)رسید و عرض کرد: من نابینایم و صدای اذان را می شنوم، اما کسی نیست که دستم را بگیرد و مرا به مسجد بیاورد حضرت فرمودند: طنابی از خانه تا مسجد  قرار بده و با آن خود را به نماز جماعت برسان.» (3) 
پیوست:

1- سوره ی آل عمران، آیه ی 43.

2- عروة الوثقی، ج1، باب طاه الجماعه.

3- وسایل الشیعه، ج5، ص

منبع: صلاة


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:31 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]