نماز در مساجد متروکه
مردم علاقه مند بودند که لااقل یک فریضه خود را با مرحوم حاج شیخ عباس قمی به جا آورند و به همین اندازه از فیض وجودش بهره مند شوند.یکی از عادات این مرد این بود که اغلب اوقات نماز خویش را در مساجد متروکه به جا می آورد.اتفاقا به محض اطلاع مردم روز به روز بر کثرت جمعیت افزوده می شد تا حدی که آن مسجد مورد علاقه مردم گشته و به دست همان مردم تعمیر می گردید.شیخ پس از انجام مقصودش،دیگر به نماز در آن مسجد حاضر نمی شد و یک مسجد متروکه و مخروبه دیگر را انتخاب می کرد و بدون اطلاع مردم چند نوبت ادای فریضه جماعت را در آن جا ادامه می داد.پس از چند روز باز مردم مطلع شده و از راه های بسیار دور برای درک نماز ایشان به آن مسجد می شتافتند و باز مسجد مخروبه دیگر معمور می شد.
کتاب:نماز خوبان
ادامه مطلب
شیخ رجبعلی خیاط خشم، آفت نماز
از شیخ رجبعلی خیاط نقل شده است که: «شبی حوالی غروب از نزدیک مسجدی در اوایل خیابان سیروس تهران عبور میکردم – برای درک فضیلت نماز اول وقت – وارد شبستان مسجد شدم دیدم شخصی مشغول اقامه نماز است و هالهای از نور اطراف سر او را گرفته، پیش خود فکر کردم که بعد از نماز با او مأنوس شوم ببینم چه خصوصیاتی دارد که چنین حالتی در نماز برای او پدیدار است.
پساز پایان نماز همراه او از مسجد خارج شدم نزدیک در مسجد، وی با خادم مسجد بگو مگویی پیدا کرد و به او پرخاش کرد و به راه خود ادامه داد، پس از عصبانیت دیدم آن هاله نور از روی سرش محو شد! »
منبع:
کتاب کیمیای محبت، حجتالاسلام محمدی ری شهری
ادامه مطلب
معجزه نماز آیة الله قمی
معجزه نماز آیة الله قمی
به دنبال حرکت آیة الله حاج آقا حسین قمی (متوفای 1366 ق) به شهر ری که به خاطر اعتراض نسبت به جسارتهای ضد مذهبی رضاخان صورت پذیرفت محل اقامت ایشان که در جوار حضرت عبدالعظیم بود محاصره شد. وی در یکی از شبها به قصد زیارت به مأموری که نگهبان در باغ بود فرمود:
در را باز کن تا به زیارتمشرف شوم. مأمور از باز کردن در خودداری نمود و به درخواستهای مکرر او گوش نداد و اعتنا نمیکرد. آیة الله قمی (ره) خطاب به نگهبان فرمود: ما خوددر را باز میکنیم و میرویم و احتیاجی به تو نداریم. سپس دو رکعت نماز بهجا آورد و پس از آن دعایی خواند در این هنگام در باغ خود به خود باز شد و ایشان از باغ خارج گردید و پس از ورود به حرم مطهر و انجام زیارت به باغ بازگشت.
دلا بسوز که سوز تو کارها بکند نماز نیمه شبی دفع صد بلا بکند1
1 . کرامات علماء، ص 164.
ادامه مطلب
بوعلی سینا و توجه او به نماز
بوعلی سینا و توجه او به نماز
شیخ الرئیس ابی علی حسین بن عبدالله بن سینا از فلاسفه بزرگ شیعه است کهاز نبوغ فکری او همین بس که کتاب قانون در طب و شفا در فلسفه و حکمت را درابتدای جوانی نوشته و تا به امروز بعد از چند قرن هنوز مورد استفاده بزرگترین اندیشمندان غرب و شرق میباشد. در بُعد دینی و جنبه معنوی زندگی وحیات پر برکت او نقل است که هرگاه مشکل و معضلی در مسائل علمی برایش پیش میآمد به مسجد جامع شهر رفته و دو رکعت نماز به جا میآورد و آن مشکل علمیبرای او حل میشد. توجه به نماز و عبادت و اهتمام این فیلسوف بزرگ به خداوند و ضعیف بودن نفس انسانی در آثار و تألیفات او بخوبی نمایان است.
اگرخواسته باشیم به جنبه معنوی حیات ایشان آگاه گردیم بهترین راه مطالعه نمط هشتم و هم خصوصاً نمط نهم «اشارات و تنبیهات» میباشد که به گوشهای از بیانات او اشاره میشود:
«چون انسان به گونهای خلق نشد که بتواند کارها را مستقلاً انجام دهد مگر با کمک دیگران از این رو باید میان مردم داد و ستد و عدالت باشد و شریعتی که بوسیلة یک شارع آورده شده حافظ آن عدالت باشد و شارع باید به گونهای باشد که تنها او شایستة اطاعت باشد. بنابراین شناخت شارع (خداوند) واجب است. و با معرفت و شناخت باید عاملی همراه باشد که شناخت را حفظ کند و نگذارد فراموش شود. از این رو عبادت که یادآور معبود است فرض و واجب گردید. و تکرار این عبادت بر مردم فرض گردید تا یاد خداوند با تکرار حفظ شود.
پس به آنان که در انجام کارها به چنینروشی خو گرفتهاند علاوه بر فایدة بزرگ دنیوی، پاداش گرانقدری در آخرت داده خواهد شد. آنگاه برای کسانیکه مطابق شریعت عمل میکنند منفعتی که خاص آنان است در آنچه که روی آنان به سوی آن است افزوده شده است.
پس بنگر که بدین خاطر و بدین نعمت و رحمت تا آستان حق را ملاحظه کنی که عجایب آن تو را خیره سازد.
پس بپادار شرع را و توجه خود را به سوی حق مستقیم دار».1
بنابرایناز دیدگاه بوعلی سینا از حیث منطقی و عقلی معرفت و عبادت خداوند واجب و لازم است و برای استمرار و حفظ معرفت عباداتی چون نماز و روزه و غیره بر بندگان واجب گردیده است.
1- . اشارات و تنبیهات، ج 3، ص 371.
ادامه مطلب