تنها امامزاده ای که در شان او نماز زیارت وارد شده است

تنها امامزاده ای که در شان او نماز زیارت وارد شده است

اس ام اس ولادت امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و حضرت ابوالفضل (ع)

حضرتعباس با این که امام نیست اما تنها امامزاده ای است که در شان و مقام او نماز زیارت وارد شده درحالی که این امر تنها مخصوص امام معصوم(ع) می باشد.

شبگذشته مراسم سخنرانی، عزاداری و سینه زنی در جوار بارگاه مقدس و مطهر علمدار کربلا حضرت عباس(ع) با حضور پرشور و گسترده زائران ایرانی عتبات عالیات از سوی نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.

دراین مراسم باشکوه که در صحن حرم مطهر حضرت ابوالفضل(ع) برگزار شد حجت الاسلام خدیری با اشاره به شان و منزلت آنحضرت گفت:ایشان امامزاده ای بی همتا در کرامت و زبانزد در برآورده کردن حوائج در میان شیعه وسنی است.

ویتصریح کرد:حضرت عباس با این که امام نیست اما تنها امامزاده ای است که در شان و مقام او نماز زیارت وارد شده درحالی که این امر تنها مخصوص امام معصوم(ع) می باشد.

اینکارشناس مسائل دینی با بیان این که همه انبیاء الهی آشنا به سرزمین کربلا هستند،افزود:هیچ پیامبری نیست مگر این که به کربلا آمده و با این سرزمین غمناک آشنا شده باشد.حتی بعضی از انبیاء مانند حضرت آدم،نوح و ابراهیم(ع) در این سرزمین که همه عشق و هستی مکتب تشیع است بلا و آسیب دیدند.
خدیریخاطرنشان کرد: شجاعت،وفاداری،ایثار،زهد،ت قوا و عبادت از جمله ویژگی‌ها و اوصاف حضرت عباس(ع) بود به طوری که درتاریخ آمده وقتی سرهای مبارک شهدا را به مجلس یزید آوردند هر کدام علامتی داشت که نشانی و علامت سر مبارک حضرت عباس سجده‌گاه و پیشانی ورم کرده او از شدت عبادت و تهجد بود.
ویبا اشاره به این که آنحضرت در حادثه عاشورا در رکاب سیدالشهداء(ع)هرچه داشت در طبق اخلاص گذاشت و از حرم ایشان دفاع کرد،گفت: از القاب ایشان باب الحوائج ذکر شده و این امتیازی است که خداوند به حضرت عباس(ع)داده است و این لقب، زبانزدهمگان می باشد.

منبع: خبرگزاری حج

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 3:33 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

علت جلوتربودن مکان مرد از زن در نماز

علت جلوتربودن مکان مرد از زن در نماز

 
44686901771432941119.jpg;
علت جلوتربودن مکان مرد از زن در نماز

خداوند با این که براى زن ارزش و مقامى بالاتر از مرد قائل است و در بعضى موارد برابر با مرد، چرا در هنگام نماز، مرد باید جلوتر از زن بایستد؟
خداوند متعال براى زن ارزش و مقامى بالاتر از مرد قائل نشده است، چرا که از دیدگاه قرآن، افراد انسان (چه مرد و چه زن) از نظر حقیقت انسانیت و مسایل ارزشى یکسانند و هیچ یک بر دیگرى جز به تقوا و عمل صالح بیشتر، برترىندارد: (إن أکرمکم عندالله أتقکم) ; (من عمل صلحاً من ذکر أو أنثى و هو مؤمن فلنحیینّه حیوة طیّبة و لنجزینّهم أجرهم بأحسن ما کانوا یعملون) ; مردیا زن، کار شایسته کند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاکیزه ]و نیکو[یى حیات ]واقعى[ مى بخشیم و یقیناً بهتر از آنچه انجام داده اند به آنان پاداش مى دهیم.
قرآن، اگر در جایى از مردان شایسته اى هم چون لقمان حکیم سخن مى گوید، در جاى دیگر نیز از زنان شایسته نام مى برد; مانند همسر فرعون (تحریم، آیه11) و حضرت مریم (آل عمران، آیه42) و... .
همان گونه که مردان، داراى اندیشه، اراده و اختیارند و براى رسیدن به تکامل و قرب الهى وظایف و تکالیفى بر عهده آنهاست، زن ها هم همین گونه هستند و در این جهت، هیچ امتیازى بین زن و مرد وجود ندارد، ولى در بعضى احکام و وظایف با یک دیگر متفاوتند. وظایفى به عهده مردان است و بر عهده زنان نیست و بالعکس و این تفاوت براى این است که طبیعت و آفرینش زن و مرد متفاوت است.

خداى متعال، به مقتضاى حکمت بالغه خود و مصالح و مفاسدى که پشتوانه احکام اوست، وظایفى براى مرد و وظایفى براى زن معین کردهاست: (لاتبدیل لخلق الله) . همان طور که مرد نمى تواند فرزندى به دنیا بیاورد، زن هم نمى تواند برخى از کارهاى طاقت فرسا چون امامت، رهبرى، سیاستو کشوردارى را به عهده بگیرد. اگر اسلام اجازه نداده است زن رئیس حکومت یاقاضى و امام جماعت شود، براى آن است که هر یک از آنها، از شئون سیاسى جامعه است و در شئون سیاسى، زن باید پشت سر مرد بایستد نه پیش روى او و اینبه معناى برترى مرد بر زن نیست.
در علم فیزیولوژى هم گفته شده کهزنان از نظر مغز، قلب، شریان ها، اعصاب و عضلات بدنى، با مردان تفاوت دارند. در زندگى زنان، «احساس» و در حیات مردان تعقّل غلبه دارد. (البته متوسط زنان و مردان این گونه هستند) و به علت همین تفاوتى که در آفرینش زن ومرد وجود دارد، قوانین اسلام هم با آفرینش انسان سازگار است، به همین جهت،در اسلام، وظایف و تکالیف عمومى و اجتماعى که به تعقل و صلابت بیشترى نیازدارد; مانند حکومت، امامت، قضاوت، جهاد ابتدایى و... به عهده مردان قرار داده شده است و وظایفى را که ارتباطش با احساس، بیشتر از تعقّل است و زن، بهتر از مرد مى تواند از عهده آن برآید; مانند پرورش و تربیت اولاد و آشنا کردن آنها به وظایف اجتماعى، تدبیر منزل و... مخصوص زنان قرار داده است.
از سوى دیگر، براى این که عفت و عصمت زن اهمیت بسیارى دارد، خداوند متعال،بعضى از کارهاى اجرایى، مانند امامت، قضاوت و... را که سر کار انسان با نامحرمان بسیار است به عهده مردان گذاشته و جلوتر ایستادن مردها از خانم هادر نماز هم که در بعضى روایات به آن اشاره شده است ممکن است به همین جهت باشد. عفّت زن اقتضا مى کند که عقب تر از مرد بایستد.
این نکته همشایان توجه است که جلوتر ایستادن زن از مرد مکروه است نه حرام; یعنى مستحباست در حال نماز خواندن مرد جلوتر از زن باشد.
. حجرات، آیه13.
. نحل، آیه97.
. روم، آیه30.
. ر.ک: علامه مجلسى، بحارالانوار، ج80، ص197.
. امام خمینى، تحریرالوسیله، ج1، ص148.

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 3:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آیا نماز خواندن در تاریکی ثواب دارد؟

نماز در تاریکی



سوال: آیا نماز خواندن در تاریکی ثواب دارد؟
با توجه به این‌که تاریکی به صورت معمول تمرکز انسان را بر نماز بیشتر می‌کند شاید از این باب مطلوب باشد و شاید نماز شب هم به همین دلیل از مطلوبیت فراوانی برخوردار باشد. روایاتی در این زمینه وجود دارد که اگر چه صراحت در این مطلب ندارد، ولی به نوعی اشاره به آن دارد:
1.در حالات امام موسی بن جعفر (ع) نقل شده است: «على بن ابراهیم بن هاشم از پدر خود روایت کرده که گفت من از مردى از اصحاب شنیدم که می‌گفت وقتی هارون الرشید،موسى بن جعفر (ع) را زندانی کرد بعد از آن‌ که تاریکى شب همه جا را فرا گرفت، امام موسى بن جعفر(ع) تجدید وضوء نموده و روى خود را به قبله نموده چهار رکعت نماز بجاى می‌آورد و...».(1)
2.خداى تعالی به موساى پیامبر وحى فرستاد: «اى موسى! اگر ببینى آنان را که در تاریکى شب نماز می‌خوانند وخود را به من نزدیک می‌نمایند گویا که مرا می‌بینند و مرا مخاطب قرار می‌دهند و با من سخن می‌گویند و من آنان را عزیز و بزرگ می‌کنم»‏.(2)
3.امام صادق(ع) فرمود: «شیعیان ما همان رنگ پریدگان [از خوف خدا] خشک لبان [از روزه] لاغرانند که وقتی شب فرا رسد با اندوه از آن استقبال کنند؛ [زیرادر غم این هستند که مبادا وظیفه الهی خود را انجام ندهند]».(3)
4.ابى مقدام می‌گوید: امام باقر(ع) به من فرمود: «اى ابا مقدام! شیعه على (ع) (بهمعنای واقعی کلمه) فقط افرادى هستند که رنگ رخسارشان دگرگون شده و اندامشان لاغر گشته و خشکیده و لب‌هایشان خشک و شکم‌هایشان خالى است و رنگشان پریده و صورتشان زرد است. وقتی تاریکى شب آنان را فرا گیرد، زمین رابستر گیرند و پیشانى بر زمین نهند سجده‌ها کنند و اشک‌ها بریزند بسیار دعاکنند و بسیار بگریند مردم شادى کنند و آنان غمگینند».(4)

پی نوشت ها:
1_ (عیون اخبار الرضا (ع)، ج 1، ص 93)
2_ (ارشاد القلوب إلی الصواب، ج 1، ص 93)
3_ (شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 444)
4_ (الکافی ج 2، 233)

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 3:31 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

یک شرط خیلی ساده برای قبولی نماز!

یک شرط خیلی ساده برای قبولی نماز!
 

 
درپی استقبال بی‌نظیر از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی برآن شدیم تا هر روز بخشی از مطالب آن را پیشکش کاربران کنیم. ازحضرت امام جعفر صادق(ع) روایت شده که فرمودند: هرکه میخواهد بداند نمازش قبول شده یا خیر، باید دقت و ملاحظه به حال خود کند و ببیند نمازش او را ازمنکر و فحشاء باز داشته است یا نه؟
به نسبتی که او را از اعمال ناشایسته منع کرده باشد همان اندازه نمازش قبول پیشگاه خداوند واقع گردیده است.

پی نوشت:
تفسیر جامع جلد 5 صفحه 233

 

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 3:30 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]