اعمالی که باعث گذر برق آسا از پل صراط می شوند

اعمالی که باعث گذر برق آسا از پل صراط می شوند:

58698790968668552129.jpg;


1- كسى كه حضرت على علیه السلام را دوست داشته باشد از پل صراط مانند برق جهنده می گذرد.(فضائل الشیعة با ترجمه، ص 5، حدیث 1)

 و باز در حدیثی آمده است: هر كسى مشتاق است كه از پل صراط مثل باد تند پاییزى بگذرد و خود را بدون حساب به بهشت جاویدان برساند، ولایت ولىّ و وصىّ و مصاحب و خلیفه من، على بن ابى طالب علیه السّلام را بپذیرد و بر دل بسپارد. و هر كسى مى‏خواهد در آتش جهنم سرنگون شود، ولایت على بن ابى طالب علیه السّلام را رها كند. (شواهد التنزیل، ترجمه روحانى، ص42)

 همچنین است درباره حضرت فاطمه علیهاالسلام که فرموده اند آن حضرت و شیعیانش چون برق از صراط می گذرند. (ثواب الاعمال، ترجمه حسن زاده، ص 505)


2- اهمیت دادن به نماز جماعت در هر حال و مکانی: و كسى كه بر آن باشد كه در هر جا و در هر موقعیت و فرصتى، نماز خود را به جماعت بخواند، (در روز قیامت) جزو اولین گروه با سبقت‏گیرندگان، با چهره‏اى روشنتر از ماه شب چهاردهم (بدر) به سرعت برق از پل صراط خواهد گذشت، و به ازاى هر روز و یا شبى كه توفیق شركت در نماز جماعت را داشته است ثواب یك شهید را به او خواهند داد.(پاداش نیكى‏ها و كیفر گناهان، ص 746 و ثواب الاعمال عقاب الاعمال، شیخ صدوق، ترجمه حسن زاده، ص673 )

 

رعایت اول وقت بودن نماز نیز از این جمله است: یكى از صحابه‏ى پیغمبر «صلّى اللّه علیه و آله و سلّم» گفته: هر كس مدام پنج نماز را اول وقت بخواند خداوند نُه عنایت در حق او بفرماید: محبوب خدا شود، بدنش سالم ماند، ملائكه از او محافظت كنند، بركت در خانه‏اش پدید آید، سیماى صالحان پیدا كند، دلش نرم شود، از پل صراط چون برق جهنده بگذرد، از آتش نجات یابد، در جوار خدا با كسانى مأنوس شود كه نه ترسى دارند و نه اندوهى.(نصایح، ص 296)


3- رسول خدا فرمود: هر كس از دسترنج خود بخورد، مثل برق از پل صراط خواهد گذشت. النّبیّ «ص»: من أكل من كدّ یده، مرّ على الصّراط كالبرق الخاطف.(الحیاة با ترجمه احمد آرام، ج‏5، ص 432) از این روایت می توان استفاده کرد اصل بر این است که بندگان به آسانی از صراط عبور کنند به شرط آنکه ستم نکنند و الا نیازی به انجام کارهای سخت نیست همین که بد نباشیم کافی است وگرنه چرا کسی که از دسترنج حلال خود می خورد مستحق پاداشی به این بزرگی است. البته رعایت حلال و حرام هم گاهی سخت می شود و جز از پرهیزکاران ساخته نیست


4- صبر بر بیماری: و هر كس یك شبانه روز در یك بیمارى درد كشد، و رنج خود را به عیادت‏كنندگان شكایت نكند، پروردگار در روز بازپسین وى را با ابراهیم [خلیل الرّحمن‏] علیه السّلام مبعوث فرماید، تا از پل صراط بگذرد همانند برقى جهنده. (من لا یحضره الفقیه، ترجمه غفارى، ج‏5، ص305)

 

تعجبی ندارد اگر بزرگترین پاداشها برای کسانی باشد که متخلق به اخلاقی الهی باشند اصلا هدف از بعثت پیامبران، آموزش مکارم اخلاق است. کسی که آرام و صبور است هر چند بسیار درد دارد، از بزرگواریهای اخلاقی برخوردار است و خدا چنین خلقیاتی را بسیار دوست دارد.
 

5- صبر کردن بر بدهکار: هر كس به برادر دینى خود قرض دهد، خداوند در برابر هر درهمى، به وزن كوه احد و رضوى و طور سینا برایش حسنه در نظر گیرد و اگر هنگام فرا رسیدن موقع پرداخت قرض با او خوب تا كند و مدارا نماید، در روز حسابرسى، برق آسا و بدون حسابرسى و دیدن عذاب، به راحتى از پل صراط عبور خواهد كرد.(ثواب الاعمال، ترجمه حسن زاده، ص667)


6- روزه ماه رجب؛ هر كس ده روز از ماه رجب را روزه بدارد، خداوند دو بال سبز آراسته به مروارید و یاقوت بر او نهد كه همانند نور گذرنده از پل صراط به سوى بهشت پرواز كند. (ثواب الاعمال، ترجمه حسن زاده، ص137 پاداش روزه ماه رجب، ص 133)


7- شب زنده داری: هر كس یك چهارم شب را نماز گزارد، در صف نخستین رستگاران باشد تا آنگاه كه همچون تندبادى از پل صراط بگذرد و بدون حسابرسى به بهشت در آید. (ثواب الاعمال، ترجمه حسن زاده، ص111، پاداش شب‏زنده‏دارى با قرآن، ص 111)


8- ز: از پیغمبر - صلّى اللّه علیه و آله و سلّم- نقل شده كه: راجع به صدقه از شیطان پرسیدم كه چرا جلوگیرى مى‏كنى؟ گفت: اى محمد! چون ببینم كسى صدقه مى‏دهد گویا اره بر سر من نهاده‏اند و مانند چوب مى‏برند، پرسیدم: چرا؟

گفت: صدقه پنج خاصیت دارد: مال را زیاد كند، بیمار را شفا دهد، بلا را بگرداند، صاحبش چون برق جهنده از پل صراط بگذرد، و بى‏حساب وارد بهشت شود، (در جایى كه حقوق مردم ذمه‏اش نباشد) گفتم: خدا عذابت را زیاد كند. (نصایح، 238)

بعضی چیزهای دیگر نیز مثل مداومت بر خواندن قرآن، خواندن بعضی نمازهای مخصوص شبهای رمضان، مداومت بر بعضی سوره های قرآن و ... که برای نقل روایاتشان مجالی دیگر لازم است . 

اما قابل تذکر است که این اعمال در صورتی کمک کننده و اثر گذارند که اولا قبول شده و در پرونده عملمان درج گردند ثانیا با گناهان دیگر ضایع نشده و محو نشوند و تا هنگام گذر از صراط باقی بمانند زیرا گناهان ما، حسنات ما را روز قیامت از بین می برند همچنین چه بسا همه اعمالمان را به جهت یک حق الناسی که به گردن داریم،از دست بدهیم . 


ادامه مطلب


[ جمعه 21 اسفند 1394  ] [ 6:04 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

کلید بهشت نماز

30340507648533816102.jpg

کلید بهشت نماز


در کتاب عوالی اللئالی از پیامبر(ص) نقل شده است:"مفتاح الجنة الصلاة".(1)
باز فرمود:"الصلاة عمود الدین فَمن ترکها فقد هدم الدین؛(2) نماز ستون دین است. هر کس آن را انجام ندهد، دین خود را از بین برده است".
با توجه به این روایت که نماز را ستون دین دانسته، اگر ستون خراب شود، خانه فرو می ریزد و با توجه به تعبیر قرآن که نماز انسان را از فحشا و منکر باز می دارد، می توان متوجه شد که چرا نماز کلید بهشت است.
از طرف دیگر اصل و هدف آفرینش انسان برای بندگی است و در سایة پرستش خدا است که انسان به کمال و مقام قرب الهی می رسد. می توان گفت که نماز بهترین صورت اظهار عبودیت است. هم چنین اصل پرستش و نیایش در وجود هر انسان قرار دارد. اگر انسانی این حقیقت را در وجود خود نادیده گیرد، نمی تواند به حقایق دیگر جهان هستی از جمله حقیقت زندگی دست یابد. نماز پیدا کردن این حقیقت در وجود خویشتن و باور نمودن آن و قرار دادن خویشتن در مسیر نیکی ها و پرهیز از زشتی ها، سپس کلید دروازة نیکی ها و امور لذت بخش نماز است.
پی نوشت ها:
1. عوالی اللئالی، ج 1، ص 323.
2. همان.


ادامه مطلب


[ جمعه 21 اسفند 1394  ] [ 5:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تكبير گفتن بعد از نماز

24535805599514077663.jpg

تكبير گفتن بعد از نماز

* پس از سلام نماز اغلب نمازگزاران سه بار با صداى بلند تكبير گفته، همراه آن، شعارهايى مى‌دهند، سؤالى كه مطرح مى‌شود اين است كه آيا اسلام و قرآن اين شعارها را بدعت و غير اسلامى مى‌داند، يا خير؟ اگر بدعت نيست دليل عقلى، قرآنى و اجتماعى آن را به طور مشروح، واضح و مستدلّ و شرعى ـ فقهى بيان فرماييد.
* «بدعت» نسبت دادن امور خارج از دين به دين است،[32] ولى شعار كه نوعى ابراز عقيده و موجوديّت وحمايت و پشتيبانى است بدعت نمى‌باشد، زيرا اوّلا: هيچ دليلى شرعى بر نهى از آن وجود ندارد، ثانياً: شعار اگر در جهت تأييد اسلام و مسلمانان باشد، مى‌تواند مصداقى از (تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ)[33]؛ و نيز (وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّة...)[34]؛ هر نيرويى در قدرت داريد، براى مقابله با آنها [=دشمنان] آماده سازيد...، چرا كه شعارْ افكار را در يك محور منسجم مى‌كند واز نظر روانى تأثيرى منفى بر دشمن مى‌گذارد.
گذشته از اين، شعار دادن سابقه‌اى تا صدر اسلام دارد. پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم) بارها در جنگ‌ها متوسل به شعار شدند. شعارهاى «الله اعلى و اجل، الله اعلى و اجل» مسلمانان در برابر شعار دشمن: «اعل هُبل، اعل هُبَل» و نيز «الله مولانا و لا مولى لكم» در برابر «نحن لنا العزّى و لا عُزَّى لكم» كه از سوى دشمن در پايان جنگ احد سر داده شده بود، در تاريخ معروف است.[35]
بنابراين، شعارهايى كه براى تحكيم حكومت اسلامى و كيان مسلمانان باشد، نه تنها از آن نهى نشده كه از اين بابت (نصرت دين و جامعه مسلمانان) مستحب نيز هست.

[32]. ر.ك: شيخ عباس قمى، سفينة البحار، مدخل بدع.
[33]. عصر، آيه3.
[34]. انفال، آيه60.
[35]. ر.ك: جعفر سبحانى، فروغ ابديت، ج2، ص69
 

ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1394  ] [ 6:06 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

به به چه نمازی‌

به به چه نمازی‌
 
به به چه نمازی‌
 
نواهنگی شنیدنی از شعرخوانی طنز شاعر جوان «سعید طلایی» در محضر رهبر انقلاب(فکرم همه جا هست، ولی پیش خدا نیست؛ سجاده زردوز که محراب دعا نیست؛ از شدت اخلاص من عالم شده حیران؛ تعریف نباشد، ابداً قصد ریا نیست!؛ از کمیت کار که هر روز سه وعده؛ از کیفیتش نیز همین بس که قضا نیست؛ یک ذره فقط کُندتر از سرعت نور است؛ هر رکعت من حائز عنوان جهانی است!)(3:59)
 
 2.jpg

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1394  ] [ 6:03 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]