جهنمي بودن تارك الصلاة
جهنمي بودن تارك الصلاة
پيشواي متقيان،حضرت علي (ع) فرمود:كار برپايي نماز را برعهده بگيريد و آن را بپذيريد و آن را بسيار به جا آريد و با نماز خود را به خدا نزديك داريد كه نماز نوشته شده است بر مومنان و بايد به وقت آن گزارده شود.آيا گوش فرا نمي دهيد به پاسخ دوزخيان كه چون از آنان پرسيدند:((ما سلككم في سقر قالوا لم نك من المصلين))((چه چيز شما را در آورد در آتش سوزان؟گفتند:نبوديم از نماز گزاران))
رسول خدا (ص) فرمود:كسي كه نماز صبح نخواند،قرآن از او بيزار است،هر كه نماز ظهر به جا نياورد پيامبران الهي از او بيزارند،هر كه نماز عصر را ترك كند فرشتگان از او بيزارند و آنكه نماز مغرب نخواند دين از او بيزار است و كسي كه نماز عشا را ترك كند خداي جهان از او بيزار است.باز رسول خدا (ص) در روايت ديگر فرمودند كسي كه نماز را ترك مي كند و اميدي به پاداش آن ندارد و از مجازات ترك آن نمي ترسد،من باكي ندارم كه چنين كسي بميرد به دين يهود يا محبوس يا نصراني.
به خوبي از اين گونه روايات استفاده مي شود كه تارك الصلوة جهنمي مي شود.چرا كه سر پيچي از دستورات الهي نموده و اين فريضه بسيار مهم ديني را ترك گفته است.
كتاب:نماز راز دوست
نگارش:علي رستمي
ادامه مطلب
خصوصیات نماز مقبول
خصوصیات نماز مقبول
1- حضور قلب
حضرت محمد (ص) به ابوذر غفاری : " ای ابوذر ! دو رکعت نماز با تدبر و تفکر بهتر از نماز یک شب کامل که قلبت فراموش کار باشد. "
حضرت محمد (ص) : " طوری نماز بخوانید گویی که آخرین نمازتان است." (بحارالانوار جلد 77 صفحه 200)
امام صادق (ع) : " نماز را زیبا و با خشوع بخوانید . زیرا در مقابل کسی ایستاده اید که شما را می بیند و شما او را نمی بینید."
۲- با کسالت نماز نخواندن
سوره نساء آیه 142 : " ان المنافقین یخادعون الله و هو خادعهم و اذا قاموا الی الصلاه قاموا کسالی یراءون الناس و لایذکرون الله الا قلیلا " همانا منافقان با خدا مکر و حیله می کنند و خدا نیز با آن ها مکر می کند . ( یعنی مکرشان را باطل می کند و بر آن مکر و نفاق مجازاتشان هم خواهد کرد) و چون به نماز آیند با حال بی میلی و کسالت و برای ریاکاری آیند و ذکر خدا را جز اندک ( آن هم به قصد ریا ) نکنند.
امام باقر (ع) : " در حال کسالت به نماز نایست و در حال خستگی نماز نخوان . اگر خواب آلوده هستی نماز را رها کن ، زیرا این صفات از صفات منافقان است. "
۳- محافظت بر اوقات نماز
امام علی (ع) : " امور دنیا شما را از اول وقت نماز خواندن باز ندارد. چون خداوند مذمت کرده کسی را که اول وقت نماز نخواند. " (بحارالانوار جلد 10 صفحه 100)
امام صادق (ع) : " هرکس این دو خصلت را دارد ، دوستی با او را رها نکن : 1- نماز را اول وقت بخواند. 2- در سختی یار و یاور شما باشد."
امام صادق (ع) : " فضیلت اول وقت نماز خواندن مانند فضیلت آخرت است بر دنیا .
امام باقر (ع) : " همیشه اول وقت نماز خواندن ثواب بیش تری دارد. پس بر این امر خیر عجله کنید. "
امام صادق (ع) : " نماز آخر وقت برای انسان مریض و کسی که مشکل دارد ، قرار داده شده است. نماز اول وقت باعث جلب رضایت خداست و آخر وقت نماز خواندن عفو خداوند است. "
۴- هیچ گاه نماز را ترک نکنیم
رسول اکرم (ص) : " فاصله میان کفر و ایمان ترک نماز است."
امام علی (ع) حطاب به محمد بن ابی بکر: " ای محمد ! هر چیز تابع نماز توست و هر کس نماز را رها کند ، چیزهای دیگر را آسان تر رها خواهد کرد. " (بهارالانوار جلد 83 صفحه 24)
رسول اکرم (ص) : " انسان تا وقتی که در نماز است ، شیطان از او ترس دارد.اگر نماز را ترک کند ، شیطان بر او مسلط می شود و وادارش می کند که گناه مرتکب شود." (بحارالانوار جلد 82 صفحه 202)
امام صادق (ع) : " اگر انسان به وقت نماز بخواند ، نمازش نورانی به سوی خدا می رود و می گوید : مرا حفظ کردی ، خداوند تو را حفط کند. "
۵- نماز را سبک نشمردن
ترک نماز غیر از سبک شمردن نماز است.
حضرت محمد (ص) : " از من نیست کسی که نماز را سبک بشمارد. " (فروغ کافی جلد 3 صفحه 269)
امام صادق (ع) : " ای فامیل ! فکر نکنید شما فامیل من هستید ، نمازتان است. به تحقیق که شفاعت ما نمی رسد به کسی که نمازش را سبک بشمارد. "
۶- از نماز خود کم نکنیم
حضرت رسول (ص) : " دزدترین مردم آن دزدی ست که از نمازش می دزدد. روز قیامت این نماز را می پیچاند مانند لباس کهنه و به وسیله ی آن به صورتش می زند.(کنایه از قبول نشدن نماز) (بحارالانوار جلد 84 صفحه 257)
امام علی (ع) : " نمونه تو در نزد خدا مانند غراب است اگر این طور نماز بخوانی (بحارالانوار جلد 84 صفحه 242)
امام صادق (ع) : " هر کس از نمازش کم کند ، خداوند می گوید : فرشتگان من ! به بنده ی من نگاه کنید او فکر می کند که قضای حاجتش در دست غیر من است . مگر نمی داند که جز من کسی نمی تواند حویج او را برآورده کند. "
۷- نماز باید ما را از گناه منع کند
سوره معارج آیات 19 تا 22 : " ان الانسان خلق هلوعا اذامسه الشر جزوعا و اذا مسه الخیر منوعا الا المصلین " انسان مخلوقی طبعا سخت و حریص و بی صبر است . چون شر و زیانی به او برسد سخت جزع و بی قراری کند . چون مال و دولتی به او رو کند ( بخل ورزد) و منع ( احسان ) نماید . مگر نماز گذاران حقیقی.
ادامه مطلب
نمازي كه علامت ايمان است

نماز صبح كه در ابتداي روز و هنگام فجر خوانده مي شود شايد به تعبيري قرار داده شده تا مومنان حقيقي از غير آنها شناخته و جدا شوند در جايي كه رسول اكرم صلي الله عليه و آله مي فرمايند كه از جمله چيز هاي كه براي منافقان بسيار سخت و مشكل است خواندن نماز صبح است (مستدرک وسایل/ج۱/ص/۱۸۳)چرا كه حفظ ايمان ظاهري در ميانه روز و در ميان مردم شايد آسان باشد اما بيدار شدن در هنگان سحر و خواندن نماز صبح در صورتي كه معمولا افراد زيادي دور و بر انسان نيستند كار مومنان و مسلمانان واقعي است.
به تعبير ديگر نماز صبح قرار داده شده تا عاشقان واقعي الله و مومنان و مسلمانان واقعي در يك غربال الهي قرار گيرند و در خلوتي عاشقانه بالاترين مواهب و ثواب ها را از دست محبوب دريافت نمايند.
پس از آنجايي كه امام صادق عليه السلام فرمودند شيعيان ما را از رعايت كردن وقت نماز ها بشناسيد اين در شان شيعان اهل بيت نيست كه نسبت به نماز صبح سهل انگاري نمايند و شامل خطاب قرآني "فويل للمصلين" شوند كه رسول خداصلي الله عليه وآله فرمودند: کسی که نماز صبح نخواند قرآن از او بیزار است.
(اسرار الصلوه/ص۳۴)
ادامه مطلب
چرا تارک الصلوه (ترک کننده نماز) مشرک است ؟
چرا تارک الصلوه (ترک کننده نماز) مشرک است ؟
اساس دين و دعوت انبياي الهي عدم اطاعت و پرستش ازغير خداست؛ چنان که پيامبر اسلام براي دعوت مردم به دين مي فرمودند: « قولوا اله الا الله تفلحوا؛ بگوييد جز خداوند، خدايي نيست تا رستگار شويد.»
از اين رو بايد بت ها شکسته مي شدند و خدايان خيالي و مادي کنار مي رفتند و انسان هماهنگ با نداي هستي، هيچ مخلوقي را در مقام و شأن خالق قرار ندهد.
نمود عيني اين خواسته حق (نفي غير خدا)، در پرستش خدا به وسيله نماز و نفي غير او و سرباز زدن از اطاعت غير او محقق مي شود؛ و نمازگراز با حرکت ها و اعمال خود که هر کدام داراي اسرار و معاني خاص در دين هستند، عملا ارادت و اطاعت خويش را به خالق خود نشان مي دهد و در اين دعوي بايد قول و فعل او واحد باشد و جز در برابر خدا هيچ گونه اطاعت و کرنش و تعظيم براي کسي روا نبيند و اين عمل را با اعتقاد عميق روزانه تکرار نمايد؛ چنان که در نحوه ي ايستادن مطيع امر خدا باشد و به سويي روي کند که او تعيين کرده است.
نکته ديگر اين که تحقق دين الهي در گرو تحقق عبارت « لا اله الا الله » است و اين عبارت، نه تنها يک اعتقاد و مسئله تئوري است، بلکه حقيقتي عملي مي باشد. امام خميني (ره) آن موحد بزرگ، تمام علوم حتي علم توحيد را هم عملي مي داند، زيرا آنچه در جهان تحقق دارد، لا اله الا الله است و ما بايد خود را با اين حقيقت هماهنگ کنيم و با نفي غير خدا حتي خواسته هاي نفساني خويش، تنها او را پرستش کنيم.
بنابراين، تارک نماز با پرستش شيطان و نفس خود، برا ي خدا شريک قائل شده است.
از سوي ديگر، با به جا نياوردن نماز عملا توحيد الهي را با قلب خويش نپذيرفته است.
3- چرا حکم ترک نماز از گناه کبيره و فحشا و منکر بالاتر است؟
از امام صادق (ع) سئوال شد: چرا تارک نماز را کافر مي دانيد ؟ ايشان فرمودند: کسي که نماز را ترک مي کند، هرگز آن را ترک نمي کند، مگر به خاطر سبک شمردن آن...و هر کس نماز را از روي عمد ترک کند، پس به قصد لذت اين کار را نکرده است، در نتيجه هرگاه قصد لذت نفي شد استخفاف (سبک شمردن) اتفاق افتاده است و هرگاه استخفاف باشد، کفر محقق شده است.
منبع:بهشت وصال
ادامه مطلب