نماز در مانی برای عذاب قبر
نماز در مانی برای عذاب قبر
نماز رفع عذاب قبر و روز قيامت
كسى كه روز اول رجب ، ده ركعت نماز بخواند و در هر ركعت ، يك مرتبه حمد و سه مرتبه توحيد بخواند از فتنه قبر و عذاب روز قيامت محفوظ مى ماند . در شب اول رجب نيز بعد از نماز مغرب ، بيست ركعت به حمد و توحيد خواندن براى رفع عذاب قبر نافع است .
چند نماز ديگر در رفع عذاب قبر
الف) سى ركعت مى باشد كه در شب نيمه رجب مى خوانند ؛ در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و توحيد ده مرتبه قرائت مى شود .
ب) در شب شانزدهم و هفدهم رجب نيز به همين ترتيب عمل مى شود .ج) در شب اول شعبان صد ركعت به حمد و توحيد بخواند و بعد از نماز ، پنجاه مرتبه توحيد بخواند .
د) در شب بيست و چهارم شعبان دو ركعت نماز به جا آورد ؛ در هر ركعت حمد يك مرتبه و سوره نصر را ده مرتبه بخواند .ه) روز نيمه رجب ، پنجاه ركعت ، به حمد ، توحيد ، فلق و ناس بخواند .و) صد ركعت نماز در شب عاشورا بخواند .
احادیثی و روایات پیرامون تاثیر نماز بر عذاب قبر:
1- - نماز شب : امام رضا (ع) فرمودند : « کسی که نماز شب بخواند ٬ و در قنوت نماز « وِتْر » هفتاد بار استغفار کند « اُجِیرَ مِنْ عَذابِ الْقَبْرِ » : « از عذاب قبر ٬ پناه داده می شود »۱
۲ - به طور کامل و صحیح انجام دادن رکوع : امام باقر (ع) فرمودند : « کسی که رکوع نمازش را کامل انجام دهد ٬ وحشت قبر به او نمی رسد . »2
3-و نیز از برای عذاب قبر نافع است ٬ سی رکعت نماز خواندن در شب نیمه ی رجب که در هر رکعت یک مرتبه حمد و ده مرتبه توحید.3 و همچنین در شب شانزدهم و شب هفدهم رجب .4و نیز در شب اول شعبان صد رکعت نماز بخواند به حمد و توحید چون از نماز فارغ شود پنجاه مرتبه « توحید » بخواند . و در شب بیستو چهارم شعبان دو رکعت نماز بخواند در هر رکعت حمد یک مرتبه و « اذا جاءَ نَصْرُ اللهِ » ده مرتبه. و در روز نیمه ی رجب نیز پنجاه رکعت نماز به حمد و توحید و فلق و ناس وارد است که برای رفع عذاب قبر نافع است. همچنین در شب عاشورا .
ترك نماز و یا سبك شمردن آن، آثار و نتایج شوم فراوانى دارد؛ حضرت رسول اکرم در این باره مىفرماید:
"هر كس نماز را سبك بشمارد، دچار پانزده بلا مىشود:
شش بلا در دنیا، سه بلا در هنگام مرگ، سه بلا در قبر و سه بلا و عقوبت هنگامى كه از قبر بیرون مىآید:
الف. آنچه در دنیا به آن دچار مىشود:
1. خداوند بركت را از عمر او برمى دارد.
2. خداوند بركت را از روزىاش بر مىدارد.
3. چهره خوبان از او گرفته مىشود.
4. كار نیك وى دیگر پاداش نخواهد داشت.
5. دعایش به اجابت نمىرسد.
6. از دعاى خوبان بهرهاى نخواهد برد.
ب. آنچه در هنگام مرگ به آن دچار مىشود:
1. با ذلت و خوارى مىمیرد.
2. گرسنه از دنیا مىرود.
3. تشنه مىمیرد.
ج. آنچه در قبر گریبانش را مىگیرد:
1. خداوند ملكى را در قبر وى مىگمارد، تا او را شكنجه كند.
2. قبر بر وى تنگ خواهد گرفت.
3. درون قبر وى، تاریك خواهد بود.
د. آنچه در قیامت هنگام برخاستن از قبر به آن دچار مىشود:
1. خداوند فرشتهاى بر او مىگمارد، تا وى را با صورت بر زمین بكشد؛ در حالى كه مردم نظاره مىكنند.
2. با وى محاسبه سختى خواهد داشت.
3. هرگز خداوند به وى نظر رحمت نمىافكند و تطهیرش نمىكند و عذاب دردناك و سختى در انتظار او است".
ادامه مطلب
ابوعلي سينا و نماز
ابوعلي سينا و نماز
مرحوم کافي(ره) در اربعين کرج، حين يکي از سخنراني ها مي گويد: يک روز که در همدان براي مطالعه در کتابخانه ي نزديک قبر بو علي سينا رفته بودم، کتابي را برداشتم و تاريخجه ي حالات بو علي سينا را خواندم. بو علي سينا با آن مغز متفکر، با آن مغز شکافنده ي مشکلات علمي، هضم کننده ي معظلات، با آن فکر و هوش و استعداد مي گويد:« هروقت به مشکلي از مشکلات علمي گير مي کردم و مغزم تيغش کند مي شد، نمي توانست ببرد و مي ماندم و معمايي غير قابل حل براي من مي شد و به هدف و جان حرف نيم توانستم برسم، پا مي شدم. مي آمدم وضو مي گرفتم، يک مقداري تربت امام حسين(ع) مي گذاشتم جلويم و مقابل قبله مي ايستادم و دو رکعت نماز مي خواندم و پناه به خداي عقل، به خداي فهم مي بردم. از دهنده ي عقل و مغز و فهم استمداد مي کردم و حل اين مشکل علمي را از او مي خواستم. بعد از نماز با يک توجه و توسل به خدا، دوباره صفحه را مطالعه مي کردم، الهامات مقزي و فکر ي به من مي شد و مشکلات علمي من حل مي شد.»
ببينيد غرور علمي اورا با آن همه علم و دانش نگرفته است. مي گويد: هروقت به مشکلات عقلي و علمي گير مي کردم، پناه به نماز و بندگي خدا مي بردم.
منبع: کتاب گنجينه معارف1، محمد رحمتي شهرضا، ص741
ادامه مطلب
پس از امام جماعت نماز مي کرد
پس از امام جماعت نماز مي کرد.
نقل است که بايزيد بسطامي، از پس امامي نماز مي کرد. پس امام گفت: ياشيخ! تو کسبي نمي کني و از کسي چيزي نمي خواهي. از کجا مي خوري؟ بايزيد گفت: صبرکن تا نماز قضا کنم، که نماز از پي کسي که روزي دهنده را نداند، روانبود.
منبع: تذکره الاوليا، ص181
ادامه مطلب
بوسه آیتالله صافی بر دست طلبه آفریقایی
بوسه آیتالله صافی بر دست طلبه آفریقایی
مراسم عمامهگذاری طلاب حوزه علمیه قم که در بیوت آیات عظام تقلید و در منابستهای مختلف برگزار میشود. در یکی از این مراسم که در بیت آیتالله عظمی صافی گلپایگانی در روز عید غدیر خم برگزار شد، ایشان در حرکتی تأثیرگذار، دست طلبه جوان آفریقاییتبار و سیاهپوست را بوسیدند تا بار دیگر بر کرامت انسانی در دین اسلام فارغ از نژاد و ملیت صحه گذارند.
انتشار این تصویر تأثیرگذار در حالی که نژادپرستی و نقض حقوق اقلیتهای نژادی در بسیاری از کشورهای جهان دیده میشود، حامل پیام برادری و برابری اسلام آن هم از سوی یکی از مراجع عظام تقلید شیعیان است.
ادامه مطلب