انیمیشن آموزشی نماز

 انیمیشن آموزشی نماز

29108849440717939468.jpg

دانلودکنید


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 5:33 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

دومین فریضه

دومین فریضه

48859034564007706870.jpg


در بسیاری از احادیث معصومین علیهم‏السلام با اقتدا و تأسّی به قرآن مجید، نماز را در مرتبه دوم بعد از ایمان و معرفت الهی، تأکید و سفارش فرموده‏اند که اگر محققان و صاحب‏نظران و مؤمنان دقت و تأمّل نمایند، بیش از گذشته به عظمت و اهمیت نماز پی خواهیم برد.
در بسیاری از موارد که قرآن مجید خواسته است امر به خوبیها و نیکیها بفرماید یا عمل خوب و پسندیده انبیاء علیهم‏السلام و صالحان را یادآوری نماید، بعد از ایمان به خدا به نماز آنان اشاره فرموده است.
در قرآن پس از آن که در مورد عنایات الهی به حضرت ابراهیم علیه‏السلام و اعطای حضرت اسحاق و یعقوب علیه‏السلام به آن حضرت وامامت و هدایت آن بزرگواران مطالبی را بیان کرده است آنگاه فرموده:
«وَ اَوْحَیْنا اِلَیْهِمْ فِعْلَ الخَیْراتِ وَ اِقامَ الصَّلاةِ»(1) (وما به آنان وحی کردیم که کارهای نیک و نماز را برپا دارند) و در مورد حضرت اسماعیل می‏فرماید: «وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ»(2) (و اهل خویش را به نماز وامی‏داشت).
از زبان حضرت ابراهیم خلیل علیه‏السلام به گونه‏ای بیان شده است که آن حضرت هدف خود و فرزندانش را اقامه نماز معرفی می‏کند!... «رَبَّنا لِیُقِیمُوا الصَّلاةَ»(3) (پروردگارا تا ذرّیه من نماز را برپا دارند) و در دعای نسبت به خود و فرزندانش، در خواست می‏کند که «رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی» (پروردگارا من و ذریه‏ام را برپا دارنده نماز قرار بده) آیات بسیار دیگر که خوانندگان محترم به واژه (صلاة) در کتاب «معجم‏المفهرس» مراجعه خواهند کرد.
رسول اکرم صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله فرمودند: اولین سهم اسلام «شهادت ان لا اله الا الله و هی الکلمة و ثانیه الصلاة و هی الطهر.. ( شهادت به کلمه لااله الا الله که کلمه توحید است و دوم نماز می‏باشد که آن عبارت است از طهارت و پاکی..).
حضرت امام علی علیه‏السلام و حضرت زهرا علیهاالسلام در خطبه‏ای که ایراد فرمودند، اولین مهم پس از ایمان و اعتقاد به خدای متعال را نماز عنوان کرده فرموده‏اند: «فرض الله الإیمان تطهیرا من الشرک و الصلاة تنزیها عن الکبر...»(4) (خدای عالم، ایمان را برای پاک ماندن از شرک واجب فرمود و نماز را برای منزه گشتن از کبر..).
امام صادق علیه‏السلام می‏فرماید: «ما من شئ بعد المعرفة یعدل الصلاة»(5) (پس از معرفت و شناخت حضرت باریتعالی، هیچ چیز نیست که همسنگ و قابل مقایسه با نماز باشد).

پی نوشت:

1) انبیاء، 73.
2) مریم،55.
3) ابراهیم، 38.
4) خطبه حضرت زهرا علیهاالسلام و نهج البلاغه.
5) سفینة اصلاح.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 5:32 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چگونه نماز بخوانیم

چگونه نماز بخوانیم

03656296599594026373.jpg


 چگونگی و کیفیت نماز گزاردن را از بیان اسوه عالمیان رسول گرامی اسلام صلی‏ الله ‏علیه ‏و‏آله می‏ شنویم و برای حسن ختام عین فرموده‏ های آن حضرت را بدون تجزیه و تحلیل نقل می‏کنیم به امید این که خدای متعال ما را از نمازگزاران واقعی محسوب فرماید و قلوب ما را به نور خویش روشن‏تر گرداند.
«انه قال صل صلاة مودّع فاذا دخلت فی الصلاة فقُل هذا آخر صلاتی من الدنیا و کن کان الجنة بین یدیک والنار تحتک و ملک الموت ورائَک و الأنبیاء عن یمینک و الملائکة عن یسارک و الربّ مطلع علیک من فوقک فانظر بین یدی من تقف و من تناجی و من ینظر الیک؟!»(1).
(به درستی که پیامبر صلی‏ الله ‏علیه‏ و‏آله فرمود: نماز را همچون محتضر و کسی که آخرین لحظات عمرش را می‏گذراند، به جای آور! پس هنگامی که به نماز وارد شدی، بگو این آخرین نماز من در دنیاست و این‏چنین باش که گویا بهشت در برابر توست و آتش جهنم زیرپایت و فرشته مرگ پشت‏سرت و پیامبران سمت راست تو و ملائکه الهی سمت چپ و پروردگار عالمیان از بالای سر بر تو مطلع و آگاه است، پس بیاندیش که در برابر چه کسی ایستاده‏ای؟ و با چه کسی مناجات می‏کنی؟ و چه کسی بر تو ناظر است؟!
بار خدایا ما را از نمازگزاران واقعی محسوب فرما و به وسیله ذکر و یاد خودت دلهای ما را با نور ایمان و معرفت منور گردان و قلوب ما را از آرامش و اطمینان برخوردار کن تا باعشق به تو از هیچ عاملی نهراسیم و هرگز دلهره و اضطراب و تشویشی نداشته باشیم و همواره در جوار تو در سعادت، خوشبختی و سرور و شادکامی غوطه‏ ور باشیم.

پی نوشت:

1) سفینة‏البحار، صلا.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 5:31 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز وسیله‌ پرورش‌ فضائل‌ و اخلاق‌ و تکامل‌ معنوی‌

نماز وسیله‌ پرورش‌ فضائل‌ و اخلاق‌ و تکامل‌ معنوی‌:

58476365707640792337.jpeg


نماز وسیله‌ پرورش‌، فضائل‌ و اخلاق‌ و تکامل‌ معنوی‌ انسان‌ است‌ چرا که‌ انسان‌ را از جهان‌ محدود ماده‌ و چهار دیوار عالم‌ طبیعت‌ بیرون‌ می‌برد، به‌ ملکوت‌ آسمان‌ها دعوت‌ می‌کند و با فرشتگان‌ همصدا و همراز می‌سازد. خود را بدون‌ نیاز به‌ هیچ‌ واسطه‌ در برابر خدا می‌بیند و با او به‌ گفت‌وگو می‌پردازد. تکرار این‌ عمل‌ در شبانه‌ روز آن‌ هم‌ با تکیه‌ روی‌ صفات‌ خدا، رحمانیت‌ و رحمیت‌ و عظمت‌ او مخصوصاً با کمک‌ گرفتن‌ از سوره‌های‌ مختلف‌ قرآن‌ بعد از حمل‌ که‌ بهترین‌ دعوت‌کننده‌ به‌ سوی‌ نیکی‌ها و پاکی‌هاست‌ اثر قابل‌ ملاحظه‌ای‌ در پرورش‌ فضائل‌ اخلاقی‌ در وجود انسان‌ است‌. حضرت‌ علی‌(ع‌) در حدیثی‌ فرمود: «الصلوة‌ قربان‌ کلی‌ تقی‌[1]» نماز وسیله‌ تقرب‌ هر پرهیزکاری‌ به‌ خداست‌.
نماز پاکسازی‌ معنوی‌ زندگی‌ است‌ چرا که‌ می‌دانیم‌ مکان‌ نمازگزار، لباس‌ نمازگزار، فرشی‌ که‌ برآن‌ نماز می‌خواند، آبی‌ که‌ با آن‌ وضو می‌گیرد و غسل‌ می‌کند، باید از هرگونه‌ غصب‌ و تجاوز به‌ حقوق‌ دیگران‌ پاک‌ باشد، کسی‌ که‌ آلوده‌ به‌ تجاوز و ظلم‌ و ربا، غضب‌، کم‌فروشی‌، رشوه‌خواری‌ و کسب‌ اموال‌ حرام‌ باشد، چگونه‌ می‌تواند مقدمات‌ نماز را فراهم‌ سازد، پس‌ تکرار نماز در پنج‌ نوبت‌ در شبانه‌روز خود دعوتی‌ است‌ به‌ رعایت‌ حقوق‌ دیگران‌.
نماز خودبینی‌ و کبر را در هم‌ می‌شکند [2]چرا که‌ خود را ذره‌ کوچکی‌ در برابر عظمت‌ خدا می‌بیند و صفری‌ در برابر بی‌نهایت‌، پرده‌های‌ غرور و خودخواهی‌ را کنار می‌زند، تکبر و برتری‌جویی‌ را در هم‌ می‌کوبد، خداوند ایمان‌ را برای‌ پاکسازی‌ انسان‌ها از شرک‌ واجب‌ کرده‌ است‌ و نماز را برای‌ پاکسازی‌ از کبر [3] . توجه‌ به‌ خدا و مداومت‌ ذکر خدا در پرتو نماز سبب‌ می‌شود که‌ انسان‌ را از معاصی‌ باز دارد و از انواع‌ فساد جلوگیری‌ کند [4]
در آیه‌ 28 سوره‌ رعد می‌گوید: ذکر خدا مایه‌ اطمینان‌ و آرامش‌ دلها است‌ (الا بذکرالله‌ تطمئن‌ القلوب‌) نماز انسان‌ را به‌ یاد خدا می‌دارد، یادخدا نفس‌ مطمئنه‌ به‌ او می‌دهد و نفس‌ مطمئنه‌ او را به‌ مقام‌ بندگان‌ خاص‌ و بهشت‌ جاویدان‌ می‌رساند.

پی نوشت:

1- نهج‌البلاغه‌، کلمات‌ قصار، جمله‌ 136

 2- نهج‌البلاغه‌، کلمات‌ قصار، جمله‌ 252

 3- نهج‌البلاغه‌، کلمات‌ قصار، جمله‌ 252

 4- وسایل‌ الشیعه‌، ج‌ 3، ص‌145

 


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 5:29 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]