ماجرای تنها عکس منتشر شده از آیت الله ملکی تبریزی
ماجرای تنها عکس منتشر شده از آیت الله ملکی تبریزی
یکی از شاگردان آیت الله ملکی تبریزی میگوید: «آن جناب اجازه نمىفرمود که از او عکس بگیرند و بعضى از دوستان و ارادتمندانش این نقشه را طرح کردند که در حال نماز از او عکس بگیرند که نتواند مانع بشود و در حالى که از عکس گرفتنش بىخبر بود از او عکس در حال قنوت نماز گرفتند.»
ادامه مطلب
پیام نوروزی حجتالاسلام قرائتی
پیام نوروزی حجتالاسلام قرائتی
بسم الله الرحمن الرحیم
به همه خوانندگان با احترام و جمله مبارکه «سلام علیکم»، سلام میکنم و برایتان آرزوی سلامتی و توفیق دارم، به فکرم رسید در آغاز سال 95 از یک معلم قدیمی کلمه تبریک را معنا کنم:
تبریک از برکت است و هر چیزی هم ظاهری دارد و هم باطنی که باید به هر دو توجه داشت؛ یعنی هم به پوست هم به مغز، آری! اگر هر یک از پوست یا مغز تخمه را بکاریم سبز نخواهد شد و باید به هر دو توجه شود تا نتیجه دهد.
در ایام عید که ظاهر خوبی دارد، یعنی فرصتی برای دید و بازدید و سفر و شادی است و شهر و روستاها و خانهها برای پذیرایی آماده است و هوای معتدل همراه با سبزی زمین و شکوفههای درختان و امثال آن به چشم میخورد، سزاوار است که این ظاهر زیبا با باطنی همراه باشد و تبریک ظاهری همراه با برکت عملی باشد.
این دید و بازدیدها قالب و تبریک ظاهری است، ولی قلب آن چیست؟
مغز این تبریک اموری است از جمله اینکه:
1-در این دید و بازدیدها ثروتمندان فامیل، مخفیانه از فقرای فامیل دستگیری کنند.
2-اگر میان فامیل افرادی با هم کدورتی دارند آنان را آشتی دهند.
3-اگر نوجوانان فامیل در بعضی از درسهای خود ضعیف هستند به آنان کمکی شود.
4-اگر شخصی گرفتار بدهی یا زندان است آن را نجات دهیم.
5-اگر در جلسات گناه میشود با برخورد خوب، مانع شویم.
6-اگر برای بعضی از افراد فامیل سؤال و شبههای مطرح شده ما واسطه شویم و جوابش را از یک دانشمندی دریافت و شبهه آن را برطرف کنیم.
7-اگر در فامیل و همسایگان خانواده شهدا و جانبازان وجود دارند، دیدار با آنان را بر دیگران مقدم بداریم.
8-در سفر از کسانی که در جادهها خدمت میکنند(پلیس، هلال احمر، راهداری) حداقل با زبان، تشکر کنیم.
9-برای همسریابی افراد مجرد فامیل واسطهگری و شفاعت کنیم.
اسلام عزیز ما در کنار سفارشات عمومی چند سفارش ویژه برای بستگان دارد که من به عنوان معلم قرآن دو سه جمله از آن سفارشات قرآنی را به شما هدیه می کنم و دوست دارم خدمتی به شما کرده باشم.
قرآن، یک جا به پیامبر(ص) میفرماید: بستگان نزدیک خود را از خطرها هشدار بده «و انذر عشیرتک الأقربین» و در جای دیگر میفرماید: خودتان و بستگانتان را از آتش دوزخ حفظ کنید «قو أنفسکم و اهلیکم ناراً» که در حدیثی در تفسیر آیه میخوانیم، مراد از این حفظ آن است که آنان را به نماز و زکات و تقوا سفارش کنیم.
و در جایی دیگر میفرماید که لقمان حکیم فرزندش را به نماز و امر به معروف و نهی از منکر و تواضع نسبت به مردم و توجه به معاد سفارش کرد، جالب آن است که قرآن درباره پیامبر(ص) میفرماید: او در کنار نبوت و رسالت به خانواده خود رسیدگی ویژه داشت.
خواننده عزیز! این رسیدگی و کمک به فامیل، قلب و مغز این دید و بازدیدها است، راستی اگر در این دید و بازدیدها به مشکلات یکدیگر نرسیم از بسیاری از برکات محروم خواهیم شد.
تبریک یعنی دید و بازدید خود را با این امور رشد و برکت دهیم، اینکه خداوند به پیغمبر(ص) میفرماید ما به تو کوثر دادیم و مراد کوثر «فاطمه زهرا» و معنای کوثر خیر فراوان است و ناگفته پیداست عطای خداوند بزرگ به بهترین فرد هستی کوثر و خیر فراوان است، ما نیز میتوانیم با نیت خالص و همت بلند و خدمت بیمنت و دستگیری از دیگران تا حدی از خود کوثر بسازیم، یعنی خود و کارهای خود را – تا آنجا که میشود- به خیر زیاد و کوثر تبدیل کنیم.
کوتاه سخن آنکه ایام عید امسال که با ولادت حضرت زهرا(س) مقارن است و به عبارت دیگر تبریک عید با کوثر قرآن مقارن است و معنای تبریک و کوثر نیز به هم نزدیک است، بیاییم در میلیونها دید و بازدیدی که در فامیل صورت میگیرد، مشکلی را( جزئی یا کلی) حل کنیم تا تبریک ظاهری ما پر مغز شود و البته این نیاز به استمداد از خدواند و توفیق الهی دارد.
سادهترین راه برای تبریک و برکت و کوثر آن است که دیگران را در خوبیها شریک کنیم و همت خود را از مسائل فردی و جزئی به مسائل عمومی سوق دهیم، همانگونه که نماز ما را این گونه تربیت میکند که بگوییم:
پروردگارا همه ما را(نه فقط من را) هدایت کن«إهدنا»
و در سلام بگوییم «السلام علینا» نه سلام به یک شخص
میگوییم در نماز خداوند شنونده ستایش همه موجودات است «سمع الله لمن حمده» نه فقط شنونده ستایش من و نفرمود «سمع الله لحمدی»
در سراسر قرآن و روایات و برنامههای پیامبر(ص) و اهل بیت معصومش(ع) صدها نمونه به چشم میخورد که رشد و برکت و سعادت و خوشی را فقط برای خود نمیخواستند، بلکه برای همه میخواستند و این است معنای تبریک و کوثر.
در پایان ضمن دعا برای شما عزیزان، سال خوبی را برایتان آرزومندم، نوروز ایام سفر است؛ از نماز در سفر غافل نشوید؛ چرا که نماز، سفر شما را پر خیر و برکت میکند.
ادامه مطلب
مردی که می خواست شیخ انصاری(ره) را در حال نمازبه قتل برساند
مردی که می خواست شیخ انصاری(ره) را در حال نمازبه قتل برساند
درباره شیخ انصاری(ره) نقل شده که روزی مردی را دیدند که خود را روی قبر شیخ انداخته و گریه میکند. پرسیدند که چرا گریه میکنی؟ و او گفت: من جریانی از شیخ دیدم که نمیتوانم، گریه نکنم. گفتند: چه بوده است؟ گفت: عدهای مرا اغفال کردند و به من پول دادند که بروم و شبانه شیخ انصاری را به قتل برسانم. شمشیری گرفتم و آنگاه که همه در خواب بودند، خود را به خانه شیخ رساندم و از دیوار بالا رفتم. دیدم ایشان مشغول نماز است. به داخل خانه رفتم و هیچ تأمل نکردم، همینکه شمشیر را بالا بردم که شیخ را بزنم، دستم از رمق افتاد و به همان شکل خشک شد و همینطور ماند تا آقا نمازش تمام شد و من از خجالت آب شدم.
دیدم شیخ گفت: خدایا! من چه گناهی کردم که فلانی و فلانی و فلانی در صدد کشتن من برآمدند؟ خدایا! من اینها را بخشیدم. تو هم اینها را ببخش. این سخنان را که از شیخ شنیدم، از عمل خود پشیمان شدم. پس دست شیخ را بوسیدم و گریه کردم و تقاضا کردم مرا ببخشد. آقا فرمود: صدایت را بلند نکن که کسی بفهمد، فردا بیا با تو کاری دارم. فردای آن شب به منزل شیخ رفتم. علما و بزرگان بسیاری مهمان شیخ بودند. خدمت شیخ رسیدم. به من احترام کرد، عزت گذاشت و به من پولی داد و فرمود: من در حقت دعا کردم که خدا به مال و جانت برکت بدهد و بعد از آن با پول شیخ کار کردم و حال از بازرگانان مهم شدهام. من چهطور میتوانم شیخ را فراموش کنم؟ هر وقت به سر قبر شیخ میآیم، منقلب میشوم هرگز فراموش نمیکنم احسان و گذشتی که او به من کرد.«عاش سعیدا و مات سعیدا»
ادامه مطلب
تسبیحات ۸ گانه حضرت زهرا (س) بعد از نماز
تسبیحات ۸ گانه حضرت زهرا (س) بعد از نماز
امام صادق علیه السلام هشت تسبیحی که مادرشان حضرت زهرا (س) به تعلیم جبرئیل می گفتند را بیان کردند.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ كَانَتْ لِأُمِّي فَاطِمَةَ (ع) رَكْعَتَانِ تُصَلِّيهِمَا عَلَّمَهَا جَبْرَئِيلُ (ع) فَإِذَا سَلَّمَتْ سَبَّحَتِ التَّسْبِيحَ وَ هُوَ «سُبْحَانَ ذِي الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُنِيفِ سُبْحَانَ ذِي الْجَلَالِ الْبَاذِخِ الْعَظِيمِ سُبْحَانَ ذِي الْمُلْكِ الْفَاخِرِ الْقَدِيمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْبَهْجَةَ وَ الْجَمَالَ سُبْحَانَ مَنْ تَرَدَّى بِالنُّورِ وَ الْوَقَارِ سُبْحَانَ مَنْ يَرَى أَثَرَ النَّمْلِ فِي الصَّفَا سُبْحَانَ مَنْ يَرَى وَقْعَ الطَّيْرِ فِي الْهَوَاءِ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لَا هَكَذَا غَيْرُهُ».
امام صادق عليه السلام فرمود: مادرم فاطمه عليها السلام دو ركعت نماز مىخواند كه جبرئيل عليه السلام آن را به او ياد داده بود و چون سلام مى داد، تسبيح را اين گونه مى گفت:
منزه است خداوندگارِ شُكوه و بلندمرتبه و باعظمت!
منزه است خداوندگار عزّت و والامقام و بارَفعت!
منزه است پادشاه سرفراز ديرين!
منزه است خداوندگار بهجت و زيبايى!
منزه است آن كه رداى روشنايى و وقار پوشيده است!
منزه است آن كه ردّ پاى موران بر تخته سنگ!
منزه است جايگاه فرود آمدن پرندگان هوا را مى بيند!
منزه است آن كه اين گونه است و جز او اين گونه نيست!».
جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع، ص: 263، سیدبن طاووس.
ادامه مطلب