عظمت نماز

عظمت نماز

40411640559797445184.jpg

«وَ إِنَّها لَکَبیرَةٌ إِلاّ عَلَی الْخاشِعینَ». خدای تعالی می ‏فرماید: نماز، کار بزرگی است. گمان نکنید کار آسانی است. عظمت نماز به پیکره نماز نیست؛ به این نیست که اولش تکبیر و آخرش تسلیم و دارای افعال واقوال و اذکار و قیام و قعود است. این را بچه‏های شش ساله هم انجام می‏دهند. صلات، کبیر است، چون برای توحید و اخلاص در عبودیت است، وگرنه انسان صد سال هم که نماز بخواند، مشرک است. عروج بشر در مرتبه توحید عملی وتوحید اعتقادی به انقطاع از ماسوی‏اللّه و وابستگی به خدای تعالی است. بشردر این مرحله، منتهای عبودیت را طی کرده است و منتهای تکامل را پیدا کرده است. انبیا که در برابر این جهان پرآشوب، نهضت کردند، به خاطر این بود که این جهت را تکمیل کرده بودند و اتکایشان به خدای تعالی بود و غیر خدا را پرستش نکردند. چون آن مقام قرب ‏الهی را پیدا کرده بودند، احیا و اماته می‏کردند. شما هم اگر آن مقام را پیدا کنی، می‏توانی احیا و اماته کنی.

این وسیله ‏ای است برای عروج بشر، ولکن ما از آن استفاده نمی‏ کنیم. جهان آفرینش ـ به حسب ماده و آفرینش ـ که انبیا از آن استفاده می‏کردند، برای همه یکسان است. یعنی شما هم می‏توانی، آن طور که انبیا استفاده کردند،استفاده کنی؛ ولی همت شما ضعیف است. وقتی در مأکولات و مشروبات بی‏چاره باشی، در تشریفات بی‏چاره باشی، همان جا می‏مانی. توحید، عبودیت خدای تعالیو انقطاع از ماسوی‏اللّه است. اگر بشر به این مرحله برسد ـ که تکامل، رسیدن به این مرحله

است ـ از چیزهای دیگر صرف نظر می‏کند. اگر بشر با کلمه توحید آشنا شود تمام اختلافات شرق و غرب تعطیل می‏شود، اگر کلمه توحید در بین اجتماع پیادهشود، تمام خیانت‏ها تعطیل می‏شود. نماز، بزرگ است. خیلی مشکل است آدم به آن نمازی که خدا می‏خواهد موفق شود و آثار، مال همان نماز است.

آیة‏الله العظمی سید رضا بهاءالدینی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 24 خرداد 1394  ] [ 2:28 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اگر نماز پذیرفته شود روزه نیز مورد پذیرش قرار می گیرد

اگر نماز پذیرفته شود روزه نیز مورد پذیرش قرار می گیرد 

45235807340905834406.jpg

« روزه » با آن که عبادتی است بسیار بزرگ و دارای آثار ارزشمند روحی و معنوی و اخلاقی لکن پذیرش آن به درگاه الهی مشروط به پذیرش « نماز » می باشد به این ترتیب که اگر نماز آنگونه که شایسته است اقامه گردد و مقبول درگاه حضرت پروردگار واقع شود همه عبادات از جمله روزه نیز مورد پذیرش قرارمی گیرد و نه تنها روزه که هر عمل صالح و هر کار نیک و شایسته در ابعاد فردی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در صورت مقبولیت نماز به پیشگاه حضرت حق پذیرفته می شود و در غیراینصورت راهی به درگاه الهی نمی یابد . (1)

این واقعیت نشان می دهد که در ماه مبارک رمضان ضمن مراقبت مستمر از خویشبرای انجام روزه باید همواره نسبت به وظیفه ومسئولیت خود درباره نماز آگاهو مراقب باشیم و کوچک ترین قصور و غفلتی در به جاآوردن آن روا مداریم .

پی نوشت:

1 ـ رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص ) درباره نقش « نماز » در پذیرش سایر عبادات و هر عمل صالح و نیک چنین می فرماید : « نماز ستون دین است اگر پذیرفته شود سایر اعمال پذیرفته می شود و اگر پذیرفته نشود سایر اعمال نیز پذیرفته نمی شود. »


ادامه مطلب


[ یک شنبه 24 خرداد 1394  ] [ 2:27 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

برکات نماز حضرت زکریا

برکات نماز حضرت زکریا

38123028534190093890.jpg

از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده که اگر خداوند سبحان بخواهد برکتی بهانسان مرحمت کند، آن را در بهترین حال عطا میفرماید. و بهترین حالت در محراب بودن و در جنگ با دشمن درونی بودن است. به عنوان مثال، خدای سبحان اگر به زکریا، یحیی را مرحمت کرده در حال عبادت این بشارت به او داده شده است. آن حضرت فرمود:

«انّ طاعة الله عزّ و جلّ خدمته فی الارض و لیس شیء من خدمته یعدل الصّلوة فمن ثمّ نادت الملائکة زکریّا علیهالسّلام و هو قائم یصلّی فی المحراب» [1] طاعت خداوند آن است که در زمین انسان خداوند را خدمت کند و چیزی از خدمت او به انداز نماز نمیارزد. به همین جهت در حال عبادت به حضرت زکریا بشارت داده شده است. یحیی (علیه السلام) در راه دین شهید شد و ما او را به عنوان یحیای زاهد و شهید میشناسیم و اگر کسی این دو توفیق را داشت کهدر راه دین، با سلاح، فداکاری کند، در کنار این سلاحگیری، معرفت، که سلاح عقل است، لازم است.

از امام صادق (علیه السلام) ذیل آی کریم «خذوا ما آتیناکم بقوّة» [2] سؤال شده است آیا منظور قوّت قلب است یا قوت بدن؟

حضرت فرمودند: قوت قلوب و ابدان هر دو است [3] و یحیی (علیه السلام) که خداوند به او فرموده: «یا یحیی خذ الکتاب بقوّة» [4] هم با قوت عقل و معرفت، و هم با قوت بدن، کتاب آسمانی را گرفت. از این کتاب حمایت کرد و سرانجام شربت شهادت نوشید. اینها همه از برکات نماز زکریا (علیه السلام) بود.

پی نوشت ها:

[1] - من لایحضر، ج1، ص 208، ح623.

[2] - سور بقره، آیه 63.

[3] - بحار، ج 67، ص 209.

[4] - سور مریم، آی 12.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 24 خرداد 1394  ] [ 7:51 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

حضور قلب

حضور قلب

31060715395662445523.jpeg

ابتدا باید توجه نمود که این حالت در نماز یک امر باطنى است که معمولاً درک آن براى شخص دیگر بسیار مشکل و حتّى غیر ممکن است. فقط خداى عزّوجل از باطن و ضمیر نمازگزار آگاه است.

از این رو پى بردن به وجود این حقیقت در شخص نمازگزار بسیار کار مشکلى است. آنچه در منابع مذهبى درباره حالات حضرت على ـ علیه السلام ـ در نماز نقل شده که مجموعا حاکى از حضور قلب بالاى وى در نماز می ‏باشد، فراوان استکه در اینجا به ذکر چند نمونه بسنده می ‏کنیم.

نخستین کسى که پس از پیامبر گرامى اسلام به اداى نماز افتخار یافت و مدال معنوى این عبادت استوار اسلامى را به گردن آویخت، على ـ علیه ‏السلام ـبود.

منبع: کتاب نماز دریچه ای به سوی روشنایی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 24 خرداد 1394  ] [ 7:51 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]