مراقبت از نماز

80896375826749425256.jpg

مراقبت از نماز

و الّذین یؤمنون بالآخرة یؤمنون به وهم علی صلاتهم یحافظون.
آنها که به آخرت ایمان دارند به آن ایمان می‌آورند و مراقب نمازهای خویش می‌باشند.«انعام ، 92»
دراین آیه می‌گوید کسانی که به روز رستاخیز و حساب و پاداش اعمال ایمان دارند به این کتاب ایمان خواهند آورد و مراقب نمازهای خود خواهند بود.
خصوصی‌تریناوصاف این مؤمنین را بیان نموده و آن این است که در امر نماز و عباداتی کهدر آن خدا را ذکر می‌‌کنند محافظت و مراقبت دارند، و این صفت همان است که در سوره مؤمنان در خاتمه صفات مؤمنین ذکر کرده.
و الّذین هم علی صلواتهم یحافظون.[1]
و از این که در همان سوره اوّلین صفت مؤمنین را خشوع است فرمود: (و الّذین هم فی صلوتهم خاشعون)[2]استفاده می‌شود که مراد از محافظت هم در آن سوره و هم این آیه همان خشوع در نماز و تذلل و تأثر باطنی از عظمت پروردگار در موقع ایستادن در مقام عبودیّت او است گو این که دیگران محافظت را به مراقبت در اوقات نماز تفسیر کرده‌اند.[3]


[1] . مؤمنون / 9.
[2] . مؤمنون / 2.
[3] . المیزان، ج 7، ص 431.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 31 خرداد 1394  ] [ 1:46 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سخن امام خمینی (ره) در مورد نماز و خشوع نماز

28365989613195527627.jpg

سخن امام خمینی (ره) در مورد نماز و خشوع نماز

امام خمینی در کتاب اداب الصلوة در مورد نماز میفرمایند:

ایعزیز، دامن همت به کمر زن و دست طلب بگشای و با هر تعب و زحمتی است حالات خود را اصلاح کن و شرایط روحیه نماز اهل معرفت را تحصیل کن؛ و از این معجونالهی با کشف تام محمدی صلی الله علیه و آله برای درمان تمام دردها و نقص های نوس فراهم آمده استفاده کن؛ و خود را تا مجال است از این منزلگاه ظلمت وحسرت وندامت و چاه عمیق بُعد، از ساحت مقدس ربوبیت جل وعلا کوچ ده و مستخلص کن و بهمعراجوصال و قرب کمال خود را برسان؛ که اگر این وسیله از دست رفت وسائل دیگر منقطع است. «اِن قـُبـِلـَت قـُبـِل ما سِواها و إن رُدَت رُدَ ما سِواها»

یعنی «اگر نماز پذیرفته شد سایر اعمال پذیرفته میشود؛ و اگر رد شد کارهای دیگر نیز رد میشود».

منبع: کتاب اداب الصلوة از امام خمینی (ره)


ادامه مطلب


[ یک شنبه 31 خرداد 1394  ] [ 1:45 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سبک شمردن نماز

16161114945612756244.jpg 

سبک شمردن نماز

مسعدهبن صدقه گوید : شنیدم شخصی از امام صادق علیه السّلام پرسید : «چرا شما زناکار را کافر نمی نامید ولی ترک کننده نماز را کافر می نامید ؟ » حضرت درپاسخ فرمود: «زناکار و نظیر او ، این کار را به جهت غالب شدن غریزه جنسی وشهوات انجام می دهند ، ولی تارک نماز آن را ترک نمی کند مگر به خاطر استخفاف و سبک شمردن نماز .» آری زناکار به خاطر لذّت و کامیابی به سوی زن اجنبی می رود ، ولی کسی که نماز را ترک می کند ، در این کار لذّتی را نمی جوید بلکه مسبب ترک آن ، سبک شمردن فعل است و وقتی که استحقاف و سبک شمردن محقق شد ، کفر به سراغ او خواهد آمد.

منبع : کتاب چهل داستان درباره نماز و نمازگزاران، یدالله بهتاش


ادامه مطلب


[ یک شنبه 31 خرداد 1394  ] [ 1:44 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

کاربرد نشانه های رمزی و سلامت روانی در نماز

 کاربرد نشانه های رمزی و سلامت روانی در نماز

21100972702906089218.jpg;

شخص نمازگزار با ایمان به قدرت لایتناهی پروردگاری که در مقابلش کرنش‌ می‌کند، خود را در مقابل هر عاملی که قصد به خطر انداختن او را داشته باشد، ایمن ‌می‌یابد و ضمن تکرار این باور اعتقادی در نمازهای پنج‌گانه، این ایمنی را به روان خود تلقین ‌می‌کند و سرانجام آرامش عمیقی را در وجودش ملکه ‌می‌سازد. طبق تحقیقات، بیماران مضطربی که در کنار درمان‌های رایج، به خواندن نماز و قرآن و اعمال مذهبی روی آورده‌اند، در درجات عالی‌تر درمان قرار گرفتند. بنابراین آرامش روان و خاطر، در پرتو نماز حاصل می‌شود. نماز اين عالي‌ترين جلوه نياز، ارتباطي گسترده با ابعاد مختلف زندگي انسان دارد. از ميان تمام فرايضي که از لحاظ ديني بر مسلمانان واجب شده است، نماز بيشترين ارتباط را با انسان دارد. هر روز پنج بار اين کتاب نيایش را ورق مي‌زنيم و اين چنين است که نماز کلاس درسي مي‌شود که آموختني‌هايش تمامي ندارد.

برگرفته از مقاله آقای مهدی یزدی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 31 خرداد 1394  ] [ 1:50 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]