فضيلت سمت راست
فضيلت سمت راست
قال رسول الله - صلى الله عليه وآله -:
فضيلت سمت راست بر سمت چپ ، صفهاى جماعت همانند فضيلت نماز جماعت است بر نماز فرادى .
(جامع احاديث الشيعه ، ج 6، ص 465)
ادامه مطلب
شبهای شهید صالحی
شهید عباس صالحی مشغول حفر زمین بود، گفتم چه می کنی؟ گفت قبرمی کنم. کمکش کردم. حفره ای شد به عمق دو متر. طوری که دو نفر راحت بتوانند در آن بنشینند. شب ها "شهید عباس صالحی" با چراغ قوه می رفت آنجا وبا خدای خویش راز و نیاز می کرد. ترنم عشق، قرائت قرآن نجوای مناجات علی گونه در دل شبها، زیبا بود و شنیدنی. نماز شب و نغمه های سوزناک نیمه شبش، دلها را می ربود چرا که خود دل خویش را به معبودش سپرده بود و راه رسیدن بهوصال او را، راه شهادت برگزیده بود. و چه خاطره انگیز است یاد شبهای شهید عباس صالحی!
منبع: کتاب نماز شهیدان و شهیدان نماز، سیدمصطفی علوی؛ رضا حاجی آبادی، تهران، انتشارات سفیر اردهال.
ادامه مطلب
باطن نماز
باطن نماز
ابوبصیر از شاگردان معروف امام باقر و امام صادق (علیهم االسلام) است نقل می کند: «وقتی بنده مؤمن از دنیا رفت، شش صورت نورانی به همراه او وارد برزخ و قبر می شوند، این شش صورت او را از آسیبها از شش جهت محافظت می کنند، آن کس که طرف راست این بنده مؤمن قرار گرفته در معرفی خود می گوید: «من نمازم».
باطن نماز ،یعنی همین صورت نورانی که در قبر طرف راست عبد مومن قرار می گیرد و می توان او را در برزخ دید و با او سخن گفت و از او شفاعت طلبید، نماز نمونه است، همه عبادت بر همین منوال است». (کتاب حکمت عبادات، ص 110)
پس نماز و دیگر عبادات همه نورند، اما اینکه چگونه باید از این نور و روشنایی بهره گرفت و در تمامی مراحل زندگی آن را بکار بست نیاز به تفکر و تدبر دارد.
منبع: کتاب نماز شهیدان و شهیدان نماز، سیدمصطفی علوی؛ رضا حاجی آبادی، تهران، انتشارات سفیر اردهال.
ادامه مطلب
حضور قلب
حضور قلب
همه در این اندیشه بودند که این کار بزرگ را چگونه باید انجام داد. هر لحظه ممکن بود تیر در پای امام، باعث جراحت بیشتری شود و خون ریزی، خطری برای امام ایجاد کند. حالا همه نزدیکان امام بر آن بودند تا تیری را که در جنگ صفین به پای امام اصابت کرده بود و به دلیل شدت درد، کسی تا به حال نتوانسته بود آن را خارج کند، از پای ایشان بیرون بیاورند. همه می دانستند که در حالت عادی، امکان چنین کاری وجود ندارد؛ زیرا برای خارج کردن این تیرامام باید درد بسیاری را تحمل می کرد. یکی از یاران امام که از این وضعیت بسیار پریشان بود، نزد امام حسن علیه السلام رفت تا با یکدیگر چاره ای بیندیشند. امام حسن علیه السلام به خوبی می دانست که پدرش تنها، هنگام نمازاست که گویی از این دنیا خارج می شود. بنابراین، شاید تنها چاره این بود که در هنگام نماز که مولا علی علیه السلام غرق در راز و نیاز با پروردگار است، تیر را از پای او خارج کنند. همه منتظر ماندند تا هنگام نماز فرا رسد.پس از آنکه امام، در محراب به نماز ایستاد، یارانش تیر را از پای مبارکشانبیرون آورند. هیچ کدام از آنها حتی کوچک ترین اثری از درد در وجود امام ندیدند و امام حتی متوجه آنها نشد. پس از پایان نماز، امام تازه جمعیت را دید و بعد خونی که از پایشان جاری بود. تازه متوجه شده بود که تیر در حال نماز از پایشان خارج شده است.1
1. محمد تقى جعفرى تبریزى، عرفان اسلامى، تهران، مؤسسه نشر کرامت، 1376، ص 50.
ادامه مطلب