طلب حاجت در نماز شب

طلب حاجت در نماز شب

در روایتى آمده است : روزى حضرت زهرا علیهاالسلام از رسول خدا صلى الله علیه و آله تقاضاى انگشترى نمود، رسول خدا صلى الله علیه و آله این مربى بیدار و هشیار، براى آن که به دخترش درس همیشگى بدهد، در جواب این در خواستعادى او فرمود: نمى خواهى تو را به بهتر از انگشتر راهنمایى کنم ؟ آن گاه ادامه داد: امشب پس از نماز شب خواسته ات را از خدا بخواه ، ان شاء الله بهآن خواهى رسید.
زهرا علیهاالسلام نیز همان گونه که پدر گفته بود، پس ازنماز شب حاجتش ‍ را از خدا طلبید، به ناگاه هاتفى ندا سر داد: فاطمه آن چهاز من خواستى اجابت شد، سجاده خود را کنار بزن .
زهرا علیهاالسلام در دم ، سجاده را کنار زد، انگشترى گرانبها از یاقوت یافت ؛ بسیار مسرور گشته ودر حالى که آن را به انگشت نموده بود خوابید. در رویا دید در بهشت است ، در مقابل سه قصر زیبا که در بهشت مانندش را ندیده بود. پرسید: این قصرهاى بى نظیر از آن کیست ؟
گفتند: از براى فاطمه دختر محمد صلى الله علیه و آله با خوشحالى داخل یکى از آن قصرها شد، در آنجا تختى را دید که تنها سه پایه داشت . با تعجب پرسید: پس پایه دیگر تخت چه شده ؟
گفتند: صاحبش در دنیا از خداوند انگشترى تقاضا نموده ، از این رو یکى از این پایه ها به صورت انگشترى براى او درآمده است .
واین پایان خواب بود و شروع درسى بزرگتر براى زهرا علیهاالسلام از این رو صبح اول وقت خود را به پدررسانید و نگران و محزون خواب خود را تعریف کرد. رسول خدا صلى الله علیه و آله هوشیار و آگاه از قبل چنین صحنه اى را پیش بینى مى کرد و گویا منتظر دخترش بود، فرمود: دنیا براى شما نیست ، آن چه براى شماست سراى دیگر است ، و وعده گاه شما بهشت است ، دنیا فریبنده اى گذرا بیش نیست .
آن گاه رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: فاطمه جان ! انگشتر را در زیر سجاده بگذار.
اونیز همین کار را کرد و همین که بر روى سجاده اش خوابش برد در رویا دید که داخل همان قصر در بهشت شده ، اما این بار تخت چهارپایه دارد. در حیرت بود که ندا رسید: صاحبش انگشترى را پس فرستاد و پایه هاى تختش هم کامل شد. زهرااز خوشحالى از خواب بیدار شد.(1)
- پی نوشت -
 1- بحارالانوار، ج 43، ص 47.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:33 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

برتری خاص نماز جماعت صبح

برتری خاص نماز جماعت صبح

36693400872953714334.jpg

قال علی (علیه السلام): من صلی الفجر فی جماعه رفعت صلوته فی الصلوه الابرار و کتب یومئذ فی وفد المتقین.

کسی که نماز صبح را به جماعت بخواند، نمازش در میان نیکان بالا برده می شود و آن روز «نام او» در جرگه پارسایان نوشته شود.

دعائم الاسلام، ج1، ص 153.

ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:32 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

«سه تکبیر پیامبر (ص)»

24328581099285238759.jpg
«سه تکبیر پیامبر (ص)»
 
روایتشده است روزی پیامبر اکرم (ص)، نماز ظهر می‌خواند که جبرئیل را دید؛ فرمودالله اکبر جبرئیل به پیامبر (ص) خبر داد که جعفر طیّار برادر علی علیه‌السلام، از سرزمین حبشه بازگشته است؛ پیامبر ص دوباره فرمود الله اکبرهمان وقت، مژدة ولادت حسین (ع) به پیامبر اکرم ص داده شد و آن حضرت برای بار سوّم فرمود الله اکبر
صاحب کتاب جواهر الکلام، این روایت را در مبحث تعقیبات نماز ذکر کرده است
__________________
انوار البهیّه ص98

ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:31 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

شیوه‌های نادرست نمازخوان کردن فرزندان

13195743928420811578.jpg

 شیوه‌های نادرست نمازخوان کردن فرزندان

اگر پدر و مادرها حقیقت نماز را به طور اصولی به فرزند خود آموزش نداده باشند، نباید انتظار داشته باشند که فرزندشان نماز خوان شود.

 این که یک بچه ای به شیوه ای نادرست، به طور مثال با زور یا دعوا نمازخوان شود، بسیار خطرناک است.

  این روش باعث می شود که نوجوان یک مدت نماز بخواند اما بعد متوجه شود که همه چیزهایی که درباره آمدن نور و بالارفتن سطح او از دیگر بچه های کلاسو ... به او گفته اند دروغ بوده است و از نماز زده شود.  این که یک نمازخوان، بی نماز شود بسیار بدتر از این است که یک بچه ای دیرتر نمازخوان شود اما درست این کار را بیاموزد. پس ما نباید به هر قیمتی فرزند خود را نماز خوان کنیم. وقتی یک بچه توقع دارد هرکاری که می کند از آن لذت ببرد، نمی توان نماز خواندن را به او آموزش داد. چون نماز یک لذت فوری ندارد.

  اساسا نوجوان ما سختی های دنیا را باور کند و بداند که باید شیوه برخورد با سختی ها را یاد بگیرد. گاهی باید کارهایی را انجام دهد که دوست ندارد. قطعا بخشی از فعالیت های ما کارهایی است که دوست نداریم. این در واقع ادب است. البته ممکن است گاهی اوقات ما ادبی را هم رعایت کنیم که دوست داریم. ولی ادب، یعنی رفتار طبق آیین نامه نه از روی خواستن . اگر کودک گفت برای چه باید نماز بخوانیم، بگوییم به خاطر رعایت ادب در برابر پروردگار. همان طور که ادب حکم می کند اگر فردی عزادار شد، در مقابل او لباس مشکی بپوشیم. اولین تعریف نماز این است که نماز ادب است. فلسفه ادب این است که بپذیریم قرار نیست همه کارهایی را که می کنیم، دوست داشته باشیم.

 حجت الاسلام والمسلمین پناهیان


ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:31 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]