حضرت موسی و نماز

حضرت موسی و نماز

21280856353998363866.jpeg

حضرت موسی وقتی که همراه زن و فرزندانش به سوی مصر باز می‏گشت در بیابان طور، و در آن تاریکی که همسرش هم کمی بد حال شده بود ناگهان از جانب طور آتشی را مشاهده نمود، رو به همراهان و خانواده‏اش کرد و گفت: شما همین جا بمانید من آتشی را دیدم شاید شعله‏ای از آن را برای شما بیاورم و یا راهی پیدا کنم.
موسی به سوی آتش روان شد، چون نزدیک آن رسید، درخت سبزی را دید که از آن آتش شعله ور است و چون نزدیک رفت ندای جان بخشی از سمت راست آن درخت به گوشش خورد، که می‏گفت: همانا من خدای یکتا، پروردگار جهانیانم، ای موسی من پروردگار توام کفش خویش را بیرون آور که در سرزمین مقدس هستی و من معبودی جز من نیست. مرا پرستش کن و به یاد من نماز بر پا دار. می‏بینیم که در این آیه خداوند بزرگ بعد از شناساندن خود اولین دستوری که می‏دهد سفارش به پرستش و عبادت و بر پا داشتن نماز است. (1)

پی نوشت:

1) قصص قرآن (تاریخ انبیاء) جلد دوم صفحه 75.


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نام‏ها و اوصاف نماز

نام‏ها و اوصاف نماز

01020454484368719691.jpg

در قرآن کریم چند نام و وصف برای نماز بیان شده است: قرآن، ایمان، حسنه .
قرآن کریم می‏فرماید: و ما کان الله لیضیع ایمانکم (1) قبله ی مسلمانان در صدر اسلام و در ایامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مکه تشریف داشتند و حتی بعد از مدت کوتاهی در مدینه به طرف بیت المقدس بود، ولی بعد از آن مسلمانان به طرف کعبه متوجه شدند و کعبه ی معظمه قبله ی مسلمانان شد و این تغییر قبله به دلیل این بود که یهودی‏ها به مسلمانان اعتراض می‏کردند و می‏گفتند شما استقلال ندارید و به طرف قبله ی ما نماز می‏خوانید . بعد از این که قبله تغییر پیدا کرد، این ذهنیت برای مسلمانان پیش آمد که نمازهایی که به طرف بیت المقدس خوانده‏ایم باطل است، در اینجا بود که آیه نازل شد و قرآن کریم بشارت داد که: خداوند ایمان شما را ضایع نمی‏سازد؛ یعنی نمازهای شما همگی درست است، بنابراین در آیه ی شریفه به نماز اطلاق ایمان شده است و این به دلیل اهمیت و ارزش و قداست نماز است .
وصف دیگر نماز حسنه است . قرآن کریم می‏فرماید: و أقم الصلوة طرفی النهار و زلفا من اللیل ... ان الحسنات یذهبن السیئات.(2)
هم چنین به نماز، قرآن فجر اطلاق شده است؛ و قرءان الفجر ان قرءان الفجر کان مشهودا . در اهمیت نماز صبح همین بس که هم اطلاق قرآن بر آن شده و هم به طور جداگانه از نمازهای دیگر بیان شده است . چون می‏فرماید: أقم الصلوة لدلوک الشمس الی غسق اللیل ، که در این آیه نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا در یک جمله بیان شده است، اما نماز صبح به طور ویژه و خاص بیان شده است . دلوک شمس یعنی زوال خورشید که مقصود موقع ظهر است و غسق اللیل تاریکی شب است، بنابراین اقامه ی نماز از هنگام زوال خورشید تا تاریکی شب شامل چهار نماز می‏شود: ظهر و عصر و مغرب و عشا.

پی نوشت ها:
1) بقره / 143 .
2) هود / 114 .


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

مسجد غمامه یاد آور نماز ملکوتی پیامبر صلی الله علیه و آله

مسجد غمامه یاد آور نماز ملکوتی پیامبر صلی الله علیه و آله

64107060006844080211.jpeg

عصر پیامبر صلی الله علیه و آله بود، آن حضرت در مدینه بود، و روز به روز بر تعداد مسلمانان می‏افزود، هنگامی که عید فطر و عید قربان می‏شد، آن حضرت، نماز عید را با جماعت مسلمین، در بیابان، در فضای باز می‏خواند، آن هنگام که تابستان و هوا گرم بود، مسلمانان می‏دیدند یک پاره ابر در بالای سر آن حضرت می‏آمد و بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و نمازگزاران سایه می‏افکند.
و اکنون در این محل که در امتداد صحن جدید حرم نبودی صلی الله علیه و آله در مدینه قرار گرفته، مسجدی وجود دارد که گاهی به آن مسجد مصلی می‏گویند، ولی نام معروف آن مسجد غمامه است، واژه غمامه به معنی یک پاره ابر است، این نام یاد آور خاطره نماز پر شکوه و ملکوتی پیامبر صلی الله علیه و آله با مسلمانان، و سایه افکندن ابر به سر پیامبر صلی الله علیه و آله و مسلمین می‏باشد.(1)

پی نوشت:

1) حکایتهای شنیدنی جلد 5 صفحه 30.


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز وابسته به سود و زیان

نماز وابسته به سود و زیان

65029999164853723411.jpg

حسن بصری را گفتند: نماز نمی‏خوانی؟ بازاریان نمازشان را بخواندند.
گفت: بازاریان هرگاه کارشان سود دهد، نماز به تأخیر اندازند و هر وقت کسادی حاصل شود در آن تعجیل کنند.(1)
ما باید همیشه سعی نمائیم که اینطور نباشیم و نماز را مقدم بر همه چیز بشماریم و بدین کار پایبند باشیم.

پی نوشت:

1) کشکول شیخ بهائی صفحه 430.

 


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:40 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]