نماز عامل سعادت

نماز عامل سعادت

32499041241698138876.png

از نظر قرآن کریم نماز عامل فلاح و رستگاری و سعادت انسان است . قرآن کریم در اوصاف متقین می‏فرماید: الذین یؤمنون بالغیب و یقیمون الصلوة ... و اولئک هم المفلحون . (1)
وقتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم اوصاف نماز را برای شخصی بیان کرد آن شخص گفت: و الله لا ازید علیها و لا انقص منها ؛ به خدا قسم من چیزی از نماز نه کم می‏کنم و نه زیاد انجام می‏دهم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: أفلح ان صدق این شخص اگر راست بگوید به سعادت دست یافته است . (2)

پی نوشت ها:
1) بقره / 3 .
2) تفسیر کبیر / ج 3 / ص 47 .

 


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:33 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اهمیت وقت نماز در داستان رد شمس

اهمیت وقت نماز در داستان رد شمس.

36901954824125185274.gif

ام سلمه همسر پیامبر صلی الله علیه و آله اسماء بنت عمیس، جابر بن عبدالله انصاری، ابو سعید خدری، ابوذر غفاری، عبدالله بن عباس، و جماعت بسیاری از صحابه رسول خدا صلی الله علیه و آله گفتند که: یک روز رسول خدا صلی الله علیه و آله امیر المؤمنین علیه السلام را به مهمی فرستاد. در آن روز رسول خدا صلی الله علیه و آله نماز عصر را خواند چون امیر المؤمنین علیه السلام برگشت، و قضایای کار مزبور را برای پیامبر صلی الله علیه و آله شرح داد، دفعة وحی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله را فرا گرفت تغشاه الوحی رسول خدا صلی الله علیه و آله تکیه بر امیر المؤمنین علیه السلام زد و سر به زانوی او نهاد. مدت وحی طولانی شد و آفتاب نزدیک به غروب شد. علی علیه السلام نماز عصر را به ایماء و اشاره و نشسته خواند و آفتاب کاملاً غروب کرد، چون رسول خدا از غشیه وحی بیرون آمد، علی علیه السلام را مغیر و ناراحت دید، فرمود: یا علی چه رسیده تو را؟ عرض کرد: خیر است یا رسول الله، نماز عصر را نخوانده بودم که بر شما وحی آمد و سر مبارک شما در آغوش من بود. نخواستم که سر مبارک شما را به زمین بگذارم لذا به اشارت نماز کردم. بدین جهت دلم خوش نیست.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: دلتنگ نباش که من دعا می‏کنم تا خدای دمی آفتاب را برای نماز تو برگرداند و تو نماز را در وقت و با شرائط و ارکان بگزاری. آنگاه پیامبر صلی الله علیه و آله دست به دعا برداشت و عرض کرد: بار خدایا تو می‏دانی که علی علیه السلام در طاعت تو و رسول تو بود. بار خدایا آفتاب را برگردان تا نمازش را بخواند.
راویان خبر گفتند به حق آن خدایی که محمد - صلوات الله علیه - را مبعوث به رسالت نمود که ما آفتاب را دیدیم که بر در و دیوار تابیده بود، و امیر المؤمنین علیه السلام نماز عصر را به دقت خواند. چون سلام نمازش را داد آفتاب دفعة فرو نشست.(1)

پی نوشت:

1) 1- نماز از دیدگاه قرآن و حدیث صفحه 167 (تفسیر ابو الفتوح رازی، ج 4). ص 167.

 


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اجابت دعایی که در نماز خواسته شده بود

اجابت دعایی که در نماز خواسته شده بود

08593913487061624690.gif

دو ساعت قبل از شهادت شهید اخباری بچه‏ ها نماز جماعت را به امامت ایشان خواندند. او مشغول خواندن قنوت بود، که یک مرتبه بچه ‏ها می‏بینند صدای ایشان کوتاه شد و بچه ‏های صف جلو در حال نماز می‏ شنیدند که ایشان در قنوت می‏گوید: اللهم ارزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک
او دو ساعت بعد، وقتی که می‏ خواست یک سری موانع را با مواد منفجره از بین ببرد، به وسیله یک گلوله خمپاره به شهادت رسید و از جنازه‏اش چیزی باقی نماند.(1) بلی فقط نماز خوانان به این مرحله بزرگ می‏رسند.

پی نوشت:

1) خاطرات کوتاه از عملیاتهای بزرگ صفحه 45.


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خدایا: به پاس عباداتم مرا داخل بهشت کن!

خدایا: به پاس عباداتم مرا داخل بهشت کن!

56575725591860326378.jpg

حضرت صادق علیه السلام می‏فرماید: در زمانهای گذشته عابدی، در میان غاری، خداوند جلیل را عبادت و اطاعت می‏کرد، خداوند مهربان در کنار غار او درخت اناری رویانده بود، که از فضل و عنایت خدا عابد از میوه آن ارتزاق می‏نمود، و برای زمستان خویش نیز ذخیره می‏کرد. با همین وضع سالهای درازی پرستش خدا می‏کرد. امام صادق علیه السلام فرمود:
روز قیامت خداوند این عابد را به محاسبه می‏آورد. آنگاه می‏فرماید: به فضل و کرمم او را داخل بهشت کنید، به نحوه محاسبه‏اش توجه ننمایید. عابد عرض می‏کند: خداوندا من مدت مدیدی ترا عبادت کرده‏ام، می‏خواهم به پاس عباداتم مرا داخل بهشت فرمایی.
خطاب می‏رسد: ای ملائکه من! بنده من تقاضای عدل نموده است. عبادت او را با نعمتهایی که در دنیا به او داده‏ام بسنجید! اعمال او را در یک کفه ترازو قرار می‏دهند، یک دانه انار در کفه دیگر، طرف انار سنگین‏تر از تمام عبادات او می‏شود! عابد، متحیر می‏ماند، آنگاه عرض می‏کند: پروردگارا از تو تقاضای فضل دارم. خداوند متعال به فضل خود او را داخل بهشت می‏نماید.(1) یعنی واقعاً این عبادتهای ما در مقابل عظمت و بزرگی خدا و در مقابل افعال و اعمال ناپسندمان خیلی کم است و ما هم باید چشم به ثواب این عبادتها بدوزیم هم به لطف و رحمت بی نهایت خداوندی.

پی نوشت:

1) قصص قرآن (تاریخ انبیاء) جلد دوم صفحه 75.


ادامه مطلب


[ شنبه 3 مرداد 1394  ] [ 10:31 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]