خداوندا در این دیر تحیّر

62642328800901737306.jpg;

خداوندا در این دیر تحیّر

همی هستم تهی دست و دلی پُر

تهی دستم ز زاد راه جاوید

بفضل تو دلی دارم پر امید

منّور دار جانم را به نوری

دلم را زنده گردان از حضوری

دلم را محرم اسرار گردان

ز خواب غفلتم بیدار گردان1

1- عطار نیشابوری.

 

ادامه مطلب


[ پنج شنبه 19 شهریور 1394  ] [ 7:27 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

جز خدا را بندگی حیف است، حیف

شعر نماز

68667162190383336735.jpg;

جز خدا را بندگی حیف است، حیف

بی غم او زندگی حیف است، حیف

جز به درگاه رفیعش سَر منه

بهر غیر افکندگی حیف است، حیف

عمر و جان در ساحت حق صرف کن

در جهان جز بندگی حیف است، حیف1

1- فیض کاشانی، دیوان شعر.

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 19 شهریور 1394  ] [ 7:26 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

هم اکنون هنگام نخستین نماز است

 هم اکنون هنگام نخستین نماز است


25640104094649936420.jpg;

 امام صادق(علیه السلام) می­فرماید: آن­گاه که آدم از بهشت به زمین آمد هاله ­ای سیاه سراپای او را پوشاند. آدم از این رخداد اندوهگین شد و می­گریست. جبرئیل فرود آمد و به او گفت: چرا گریه می­کنی؟ آدم گفت: از این سیاهی­ای که بدن مرا در بر گرفته است. جبرئیل گفت: هم اکنون هنگام نخستین نماز است، برخیز نماز به جای آور، آدم نماز خواند و سیاهی تا گردنش فرو کش کرد. وقت دومین نماز که شد جبرئیل فرود آمد و گفت: وقت نماز دیگر است، برخیز نماز بخوان. آدم نماز خواند و سیاهی تا ناف او پایین آمد. جبرئیل در وقت نماز سوّم فرود آمد و او را به نماز یادآور شد، آدم نماز خواند و سیاهی تا زانوانش فرو افتاد. وقت نماز چهارم باز جبرئیل پایین آمد و آدم را به نماز یادآور شد و با خواندن چهارمین نماز روزانه آن سیاهی تا [مچ] پای او پایین آمد. سخن کوتاه، با نماز پنجم که جبرئیل در وقت آن فرود آمد و آدم را به نماز رهنمون شد، سیاهی یکسره از بدنش زدوده شد و آدم از این رهایی خدا را سپاس گفت و ستایش کرد. جبرئیل گفت: آدم، نماز با فرزندان تو نیز همان می­کند که با تو کرد، هر یک از آن­ها که در شبانه روز پنج بار نماز بخواند از گناهان پاک می­شود، همان­گونه که تو از سیاهی­ای که گرفتار آن بودی رها گشتی.([1]


[1]. وسائل الشیعه، کتاب الصلاة، أبواب أعداد الفرائض، ب 2، ح 9.


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 19 شهریور 1394  ] [ 7:02 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

قرآن مجید از وقت نمازها این­گونه یاد می­کند

قرآن مجید از وقت نمازها این­گونه یاد می­کند:

01752936036095299813.jpg;

  1. وَ أقِم الصّلوة طرفیِ النّهارِ وزُلفاً مّن الّیلِ إنّ الْحَسَناتِ یُذهِبنَ السّیِّئاتِ ذلکَ ذِکری للذّ اکِرینَ([1]): نماز را در دو نیمه­ی روز صبح، ظهر و عصر و شب هنگام مغرب و عش([2]) برپا دار، بی­شک خوبی­ها، بدی­ها را از میان می­برد. این پندی است برای پندگیران.

2. أقِم الصّلوة لدُلوکِ الشّمسِ إلَی غَسَقِ الّیْلِ وَقُرءانَ الْفَجرِ إنّ قَُرءانَ الْفَجرِ کانَ مَشهود([3]): نماز را از نیمه­ی روز تا نیمه­ی شب ظهر و عصر و مغرب و عش به جای آور، همچنین خواندنی سپیده دم نماز صبح را. خواندنی سپیده دم دیده می­شود.([4])

3. یأیُّها الّذینَ ءامَنُوا لِیستئْذِنکُم الّذین ملکَت أیْمانُکُم والّذینَ لَمْ یبلُغوا الْحُلُمَ مِنکم ثلث مَرّ تٍ مّن قَبْلِ صَلَوة الْفجرِوحینَ تضعُون ثِیابَکُم مِّن الظّهیرةِ ومِن بَعدِ صَلَوة العِشاءِ ثَلثُ عوراتٍ لّکُم لیسَ عَلیکُم ولاَ عَلیهِم جُناحُ بعدَ هُنّ طوّافون عَلیکُم بعضُکُم علی بعضٍ کذلکَ یُبیِّنُ اللهُ لَکُم الأیاتِ واللهُ علیمٌ حکیم([5]): ای مؤمنان! بردگانتان و کسانی از شما که بالغ نشده­اند هرگاه بخواهند به شما سر بزنند در سه هنگام باید برای سرزدن اذن بگیرند: پیش از نماز بامداد، در نیمروز که [برای زدودن خستگی] جامه از تن بر می­گیرید و پس از نماز عشا. این وقت­ها ویژه­ی خود شماست. در وقت­های دیگر نه بر شما و نه بر آن­ها گناهی نیست که با هم رفت و آمد داشته باشید....

پی ­نوشت:

[1]. هود 11 : 114.

[2]. علاّمه­ی طباطبایی(قدس سرّه) پس از بازگویی حدیثی از امام باقر(علیه السلام) که بخشی از آیه­ی شریفه­ی بالا را در بر دارد، می­فرماید: الحدیث لایخلو من ظهورٍ فی تفسیر طرفی النهار بما قبل الظهر و ما بعدها لیشمل أوقات الخمس؛ این حدیث گویا طرفی النهار را قبل از ظهر و بعد از ظهر دانسته است تا آیه را در بر دارنده­ی اشاره به اوقات همه­ی نمازهای پنج­گانه بداند. المیزان، ذیل آیه­ی بال.

[3]. الاسراء 17 : 78.

[4]. یعنی آن را هم فرشتگان شب و هم فرشتگان روز می­بینند المیزان.

[5] . النّور 24 : 58.


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 18 شهریور 1394  ] [ 9:20 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]