قرآن مجید از وقت نمازها اینگونه یاد میکند
قرآن مجید از وقت نمازها اینگونه یاد میکند:
1. وَ أقِم الصّلوة طرفیِ النّهارِ وزُلفاً مّن الّیلِ إنّ الْحَسَناتِ یُذهِبنَ السّیِّئاتِ ذلکَ ذِکری للذّ اکِرینَ([1]): نماز را در دو نیمهی روز صبح، ظهر و عصر و شب هنگام مغرب و عش([2]) برپا دار، بیشک خوبیها، بدیها را از میان میبرد. این پندی است برای پندگیران.
2. أقِم الصّلوة لدُلوکِ الشّمسِ إلَی غَسَقِ الّیْلِ وَقُرءانَ الْفَجرِ إنّ قَُرءانَ الْفَجرِ کانَ مَشهود([3]): نماز را از نیمهی روز تا نیمهی شب ظهر و عصر و مغرب و عش به جای آور، همچنین خواندنی سپیده دم نماز صبح را. خواندنی سپیده دم دیده میشود.([4])
3. یأیُّها الّذینَ ءامَنُوا لِیستئْذِنکُم الّذین ملکَت أیْمانُکُم والّذینَ لَمْ یبلُغوا الْحُلُمَ مِنکم ثلث مَرّ تٍ مّن قَبْلِ صَلَوة الْفجرِوحینَ تضعُون ثِیابَکُم مِّن الظّهیرةِ ومِن بَعدِ صَلَوة العِشاءِ ثَلثُ عوراتٍ لّکُم لیسَ عَلیکُم ولاَ عَلیهِم جُناحُ بعدَ هُنّ طوّافون عَلیکُم بعضُکُم علی بعضٍ کذلکَ یُبیِّنُ اللهُ لَکُم الأیاتِ واللهُ علیمٌ حکیم([5]): ای مؤمنان! بردگانتان و کسانی از شما که بالغ نشدهاند هرگاه بخواهند به شما سر بزنند در سه هنگام باید برای سرزدن اذن بگیرند: پیش از نماز بامداد، در نیمروز که [برای زدودن خستگی] جامه از تن بر میگیرید و پس از نماز عشا. این وقتها ویژهی خود شماست. در وقتهای دیگر نه بر شما و نه بر آنها گناهی نیست که با هم رفت و آمد داشته باشید....
پی نوشت:
[1]. هود 11 : 114.
[2]. علاّمهی طباطبایی(قدس سرّه) پس از بازگویی حدیثی از امام باقر(علیه السلام) که بخشی از آیهی شریفهی بالا را در بر دارد، میفرماید: الحدیث لایخلو من ظهورٍ فی تفسیر طرفی النهار بما قبل الظهر و ما بعدها لیشمل أوقات الخمس؛ این حدیث گویا طرفی النهار را قبل از ظهر و بعد از ظهر دانسته است تا آیه را در بر دارندهی اشاره به اوقات همهی نمازهای پنجگانه بداند. المیزان، ذیل آیهی بال.
[3]. الاسراء 17 : 78.
[4]. یعنی آن را هم فرشتگان شب و هم فرشتگان روز میبینند المیزان.
[5] . النّور 24 : 58.