عبادت عُباد بن بشیر

پس از بازگشت از یکی از جنگ ها که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نیز همراه لشکر بودند، به دستور حضرت، سپاه اسلام در میان راه به استراحت پرداختندو چون شب فرارسید محافظت لشکر را به عمّار یاسر و عبادبن بشیر سپردند. این دو نفر شب را میان خود تقسیم کردند. در نصف اول شب که نوبت استراحت عمّار یاسر بود، عبادبن بشیر مشغول نگهبانی شد و در این وقت، فرصت را غنیمت شمرد و به نماز ایستاد.
در اثنای نماز یکی از افراد دشمن به قصد شبیخون به لشکر اسلام آمد و فقط عبادبن بشیر را دید که ایستاده، ولی تشخیص نمی داد که انسان است یا درخت؟ برای این که از طرف او نیز مطمئن شود تیری به سویش انداخت تیر بر پیکر عباد نشست، ولی او اهمیت نداد و نماز را ترک نکرد. تیر دیگری به او زد ولی باز حرکتی نکرد و نماز را ترک نکرد. تیر سوم را زد. عباد نماز را کوتاه کرد و سلام داد.
تعجب کرد و گفت: چرا در تیر اول مرا بیدار نکردی؟ عباد گفت: «در نماز مشغول خواندن سوره کهف بودم و دریغم آمد سوره را ناتمام رها کنم و اگر از این نمی ترسیدم که دشمن بر جان مسلمین و رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم مسلط شود و صدمه ای بر پیامبر بزند و کوتاهی در نگهبانی نموده باشم. هرگز نماز را کوتاه نمی کردم اگرچه جانم را از دست می دادم».(1)
(1) صفینة البحار، ج2، ص145.
ادامه مطلب
خاصیت شگرف نماز

بدون تردید اگر انسان مفاهیم بلند و نتایج عالی نماز را دریابد و روح خود را از چشمه سار زلال و پاک رحمت حق سیراب سازد، به یقین بسیاری از کارهای زشت را وامی نهد و از پلیدی و گناه دوری می جوید. این خاصیت شگرف نماز است. برهمین اساس است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «هر کس می خواهد بداند که نمازش پذیرفته شده است یا خیر، باید بنگرد اگر نماز او را از زشتی ها بازداشت، بداند که میزان بازدارندگی از گناه، نمازش پذیرفته شده است».(1)
(1) خلوتگه راز، ص61.
ادامه مطلب
خشوع، زیور نماز است
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: خشوع، زیور نماز است.(1) خدای تعالی را چنان عبادت کن، که گویا او را می بینی؛ چرا که تو او را نمی بینی او تو را می بیند.(2) از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله وسلم سؤال شد: خشوع چیست؟ فرمود: فروتنی و خاکساری در نماز و سوی خدا رفتن بنده با تمام قلبش.(3) امام باقر علیه السلام فرمودند: بر تو باد توجه کامل به نمازت. پس همانا، آن مقدار از نماز که در آن حضور قلب داری، پذیرفته می شود.(4)
پی نوشت
(1) بحارالانوار، ج77، ص131.
(2) نهج الفصاحه، ص65.
(3) بحار، ج84، ص264.
(4) همان
ادامه مطلب
حق نماز

حق نماز این است که بدانی نماز حرکت به درگاه الهی است.با نماز در پیشگاه خدامی ایستی.اگر این حقیقت را به هنگام نماز متوجه باشی شایسته است که چونان بنده ای ذلیل چشم دوخته به لطف و رحمت حق بیمناک از کجی اعمال خویش و کیفر پروردگار امیدوار به غفران او و با تضرع و زاری در برابر خدا بایستی و نماز گزاری،چونان کسی که با ارامش و سرافکندگی و تواضع و کرنش به استان سر می ساید و در اعماق وجود با او مناجات داردو ازادی خویش را از بند گناهانش وی طلبد ولا قوة الا باالله
رساله حقوق امام سجاد
ادامه مطلب