كيفيت اعمال و نماز لیله الرغائب
كيفيت اعمال و نماز لیله الرغائب
شيخ المحدثين عباس قمي در كتاب شريف مفاتيح الجنان درباره اين شب مي نويسد: بدان كه اولين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرغاب» (يعنى شب دلدادگان) میگويند و براى آن عملى با فضيلت بسيار از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله وارد شده كه آن را سيّد در كتاب «اقبال» و علاّمه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل كرده اند، بعضى از فضيلت آن اينكه به سبب انجام آن گناهان بسيار آمرزيده مى شود، و نيز نمازى در آن وارد شده كه هركه آن را به جای آورد هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نيكوترين صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گويا به سوی او میفرستد، پس به او میگويد: اى حبيب من تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى، بنده میگويد تو كيستى؟ به خدا سوگند من چهره اى زيباتر از چهره تو نديدم، و سخنى شيرين تر از سخن تو نشنيدم، و بويى بهتر از بوی تو نبوييدم! ! پاسخ ميدهد: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردی امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم، و مونس تنهايى تو باشم، و هراس را از تو برگيرم و هنگامی كه در صور (شيپور قيامت) دميده شود، در عرصه قيامت سايه اى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد.
كيفيت اين نماز چنين است: اولين پنجشنبه ماه رجب را روزه میدارى، چون شب جمعه داخل شود، ما بين نماز مغرب و عشا، دوازده ركعت نماز بجاى مى آورى، هر دو ركعت با يك سلام به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحيد» می خوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى گويى:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].
خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده میروى و هفتاد مرتبه ميگويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر می دارى و هفتاد مرتبه مى گويى:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگ ترى
دوباره به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را میطلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
آگاه باش زيارت حضرت رضا عليه السّلام در ماه رجب مستحب است، و انجام آن در اين ماه امتياز خاصى دارد، همانگونه كه انجام عمره در ماه رجب فضيلت دارد تا جايى كه روايت شده انجام آن در اين ماه، در فضيلت همتاى حج است و نيز نقل شده: حضرت سجاد عليه السّلام در ماه رجب به عمره مشرّف شده بود، و شب و روز نزد كعبه نماز میخواند، و در حالى كه پيوسته در سجده بود اين ذكر از زبان ايشان شنيده میشد:
عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ
گناه از بنده ات بزرگ شده، پس بگذر گذشت از سوى تو زيبا باشد.
(مفاتيح الجنان، شيخ عباس قمي با تصرف و تخليص)
ادامه مطلب
خیر دنیایی نماز شب برای مرحوم بهلول
عالم ربانى، حاج شيخ محمد تقى بهلول مى فرمود: نماز شب، خير دنيا و آخرت را دارد، وقتى مى گوييم بخوانيد دليل هم داريم كه خير دارد، مثلا زمانى كه در مدرسه فيضيّه با بقيه رفقا درس مى خوانديم روزگار خيلى به سختى مى گذشت، يك سال، نيمه شعبان مصادف با ايام زمستان بود، هواى قم به حدى سرد بود كه آب در چند ثانيه يخ مى زد.
شب نيمه شعبان در مجلس جشنى كه به مناسبت ميلاد حضرت مهدى عليه السلام تشكيل شده بود، شركت كردم، وقتى به مدرسه برگشتم درب مدرسه بسته بود، به سمت حرم رفتم دیدم درب حرم هم بسته است و هوا هم خيلى سرد بود و از طرفى مقيد به خواندن نماز شب بودم، لذا جلو درب حرم ایستادم و در همان سرمای هوا روى زمين شروع به خواندن نماز شب كردم.
نماز كه تمام شد، يك مرد ترك زبان جلو آمد و گفت: حرم كى باز مى شود؟ گفتم: يكى دو ساعت ديگر. گفت: دوستانم منتظر من هستند، بايد بروم، شما لطف بفرماييد اين شمعها را بگيريد و هر شب جاهايى از حرم که تاريك است از طرف من روشن كنيد.
شمعها را گرفتم و بعد مقدارى به من پول داد و رفت، وقتى توجه كردم ديدم 500 تومان است، در آن مان مبلغ قابل توجهى بود كه با آن بسیاری از مشكلات حل شد، بله! اين يك نمونه از خير دنيا و آخرت در نماز شب است.
شب نماز مصطفی را دیده است شب مناجات علی بشنیده است
با اقتباس از کتاب شبهای عارفان
ادامه مطلب
پنج علت جهنمي شدن در كلام خدا

اولين نكته اي كه جهنمي ها در علت قرار گرفتن در سقر(چاهي در جهنم) عنوان مي كنند، بي نمازي و بي توجهي به نماز است كه امام حسين (عليهالسلام) با اقامه نماز در ميدان جنگ و در برابر دشمن علاوه براينكه به دنيا تا قيام قيامت فهماند كه ما خارج از دين نبوده ايم و براي اقامه نماز حتي حاضريم كه جان خود و يارانمان را فدا كنيم بر اهميت نماز تاكيد كردند.
زهير بن قين در مقابل امام حسين ايستاد تا تيرها به امام حسين اصابت نكند و امام نمازش را بخوانند. زهير در پرسشي از امام گفت كه آيا من به عهدم وفا كردم و امام كه او را در آغوش گرفته بود و تيرها بدنش را پوشانده بود فرمودند كه بله تو به عهدت وفا كردي.
بايد اهل نماز و قرآن بود، اگر نماز بيايد، بدحجابي، بي حيايي حقه بازي و كلك و ساير گناهان رخت بر مي بندد زيرا اين كلام خداست كه نماز اگر در زندگي ما باشد ديگر اثري از گناه نخواهد بود.
دومين علت جهنمي شدن بي توجهي به رفع مشكل دیگران و توجه فقط و فقط به خود است ، امام حسين به آن بشير در شب عاشورا فرمودند كه اين پول را بگير و براي آزادي فرزندت برو و اين نشان دهنده اهتمام آن حضرت به رفع مشكلات مردم است كه در آن شرايط بحراني جنگ حاضرند يكي از يارانش از او جدا شده و براي آزادي فرزندش برود.
دوست بد يكي ديگر از عوامل جهنمي شدن است . امام حسين از همان روز اول با اشاره به فاسق بودن يزيد فرمود كه من در هيچ شرايطي حاضر به بييعت و اعلام همراهي با يزيد نيستم و جانم را هم در اين راه خواهم داد.
امام حسين در وصيت نامه اش شهادت به وجود بهشت و جهنم مي دهد كه اين پيام ها بايد در سر لوحه كار ما قرار گيرد.
پيامبر (ص)در پاسخ به اهميت مجلس علمي، آن را نسبت به هزار تشييع جنازه، هزار روزه، هزار عيادت از مريض و هزار شب زنده داري بالاتر عنوان كردند.
خبرگزاری حج
ادامه مطلب
جانماز هوشمندی که نمازگزار را از سهو و شک باز می دارد
به نقل از روزنامه لندنی القدس العربی؛ یک مخترع اردنی جانمازی اختراع کرده که از طریق آن می توان شک در تعداد رکعات و سجده ها را برطرف کرد.
این جانماز مجهز به یک سامانه الکترونیکی است که موقع به سجده آمدن نمازگزار به صورت هوشمند فعال می شود. این عکس العمل جانماز سبب می شود تا شک در تعداد سجده و رکعات نماز که در برخی اوقات به معضلی برای نمازگزار تبدیل می شود، از بین برود.
این جانماز الکترونیکی مجهز به نرم افزاری است که فاصله زمانی تا سجده های رکعت بعدی را مدیریت می کند.
این اختراع مسلمان اهل اردن بعد از آن صورت گرفت که یک چینی به اختراع جانمازی اقدام کرده بود که به صورت هوشمند قبله را برای نمازگزار مشخص می کند.
جام نیوز
ادامه مطلب