نماز رياكار
نماز رياكار
چادر نشينى مسلمان به شهر آمد داخل مسجد شد ديد مردى با خشوع نماز مى گذارد. توجهش به وى معطوف گرديد. پس از نماز به او گفت: چه خوب نماز مى خوانى جواب داد علاوه بر نماز روزه هم دارم و اجر نمازگزار صائم دو برابر نمازگزار غيرصائم است. مرد اعرابى كه مجذوب او شده بود گفت: در شهر كارى دارم كه بايد آن را انجام دهم بر من منت بگذار و قبول كن كه شترم را نزد شما بگذارم تا بروم و برگردم. او پذيرفت و چادر نشين با اطمينان خاطر شتر را به وى سپرد و از پيِ كار خود رفت. نماز گزارِ رياكار با دور شدن اعرابى بر شتر نشست و با سرعت آن محل راترك گفت. پس از ساعتى مرد چادر نشين برگشت ولى نه ازنمازگزار اثرى ديد و نه از شتر. در اطراف و نواحى مسجد جستجو كرد نتيجه اى نگرفت. بيچاره سخت ناراحت و متأثر گرديد و يك شعر گفت كه مفادش اين بود: نمازش به شگفتم آورد و روزه اش مجذوبم ساخت امّا نماز گزار روزه دار ناقه جوانم را با سرعت راند و برد.(1).
(1)لئالى الاخبار ص330.
ادامه مطلب
اوّلين نماز
اوّلين نماز
اين مردكيست؟ و اينان چه مى كنند؟با تعجب به حركات آنها نگاه مى كردم. گاهى خم مى شدند گاهى به خاك مى افتادند سپس مى ايستادند از عبّاس پرسيدم:اين مرد كيست؟ و اينان چه مى كنند؟عبّاس گفت: اى عفيف! آن مرد كه جلوتر ايستاده محمّد پسر عبداللّه برادر زاده من است و آن نوجوان على پسر ابى طالب برادر زاده ديگر من است. آن زن هم خديجه همسر با وفاى محمّد است. مى دانى چه مى كنند؟ با هم نماز مى خوانند. محمّد مى گويد كه خداى آسمان و زمين او را به پيامبرى برگزيده است و برايش برنامه كار و زندگى فرستاده است. برنامه اش را (دين اسلام) ناميده و مى گويد: خدا به من و پيروان من امر كرده كه نماز بخوانيم.گويا تا كنون جز اين دو نفر كسى دين او را نپذيرفتـه اسـت...
شكوه محراب (قصه هاى نماز)
مؤلّف: لطيف راشدى
ادامه مطلب
وقتی شوهر من نماز میخواند ، هیچ کدام از صداها شنیده نمیشود
وقتی شوهر من نماز میخواند ، هیچ کدام از صداها شنیده نمیشود
مرحوم آیت الله جزائری در دوران جوانی ، از موطنش اهواز ، برای تبلیغ به محلی به نام پل دختر ، از توابع استان لرستان سفر کرد و در آنجا به اقامه نماز جماعت و ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) پرداخت. در آن محل برنامه مسجدچنین بود که مومنین در ماه مبارک رمضان ، اول در منزل افطار میکردند بعد به مسجد می آمدند و به اقامه نماز جماعت و سایر برنامه ها می پرداختند.
ادامه مطلب
سه خصوصیت زیبای نماز
سه خصوصیت زیبای نماز
سه خصوصیت عمده در نماز هست که نقش برتر آن را در تهذیب نفس و پرورش روانی انسانها پدید میآورد.
نخست آن که نماز، با شکلی که در اسلام برای آن معین گشته، یعنی حرکات و اذکار مخصوص، به طور طبیعی نمازگزار را به دوری از گناه و آلودگی فرامیخواند: « ... إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ ... [العنكبوت45]». این فراخوانی پیوسته، توانایی آنان را دارد که هر کس را از منجلابها رها سازد و عروج بخشد.
دو آنکه در او روح پرستش و خضوع در برابر حضرت باری تعالی را که محبوب حقیقی و فطری هر انسان است، زنده میکند و غبار فراموشی از این حقیقت درخشنده را که در ژرفای فطرت او نهاده شده است، میسترد.
سوم آنکه به جان و دل نمازگزار، آن آرامش و اطمینانی را که شرط اصلی موفقیت در همهی عرصههای زندگی است، هدیه میکند و تزلزل و اضطراب را که مانع بزرگی در راه اقدام مجدانه برای پرورش اخلاقی است، از او دور میسازد.
هر یک از سه خصوصیتی که گفته شد، در خور آن است که با تدبر و ژرفنگری، دیده و سنجیده شود و از این راه، بسیاری از معارف نماز آشکار خواهد شد.
اکنون هنگامی که میبینیم نماز با این ویژگیها و کارسازی استثناییاش، گستردگیای به اندازهی گسترهی همهی جامعهی اسلامی، دارد، یعنی همه در هر حال و هر جا وظیفه دارند آن را به جای آورند و هیچکس، هرگز از قلمرو این فریضهی الهی بیرون نیست، درمییابیم که اندازهی تأثیر آن در تأمین شرط نیکبختی یک ملت و یک جامعه، چقدر زیاد است.
حقیقت آن است که هرگاه در میان مردمی، نماز (با همهی شرایطش) رواج داشته باشد، همین یک واجب الهی، آنان را تدریجاً به همهی نیکبختیها میکشاند و خیمهی دین را در زندگی آنان برپا میسازد.
بیانات مقام معظم رهبری
ادامه مطلب