حضور شيطان موقع نماز
حضور شيطان موقع نماز
زمانى كه انسان مى خواهد نماز بخواند، شياطين دور او را مى گيرند تا نگذارند نماز برگزار شود. وعده مى دهند كه هنوز زود است و براى نماز وقت زيادى مانده ، فعلا خسته اى قدرى استراحت كن، الان گرسنه اى قدرى غذا بخور، بعدا نماز را خواهى خواند.
بعد از اين كه مشغول نماز شد او را وسوسه مى كنند و توجه او را از نماز و اطاعت منصرف مى نمايند. و به چيز ديگرى مشغول مى دارند، فكر انسان را به همه جا مى برند به جز نماز.[1]
حضرت رسول صلى الله عليه و آله و سلم فرموند: وقتى بنده اى مشغول نماز و ذكر خدا مى شود: شيطان مى آيد و به او مى گويد: به ياد فلان چيز باش ، فكر فلان كار را بكن ، اين قدر وسوسه مى كند تا انسان را از فكر نماز بيرون ببرد و به شك اندازد، به طورى كه نداند چند ركعت نماز خوانده است .
در حديث ديگرى آمده: وقتى انسان مشغول نماز شد شيطان مى آيد سد راهش مى شود و تحريكش مى كند تا از نماز دور گردد. در اين موقع جنگ و نزاع ميان نمازگزار و شيطان بر پا مى شود.[2]
به همين جهت آن مكانى را كه براى نماز انتخاب شده محراب مى گويند، محراب مكان حرب و جنگ است ، چون شيطان موقع نماز در آن مكان مى آيد، وسوسه مى كند كه انسان را منصرف كند و انسان كوشش مى نمايد با او مخالفت نمايد گاهى شيطان غالب مى شود، و توجه انسان را از نماز بيرون مى برد و گاهى انسان ، اين زد و خورد تا آخر نماز ادامه دارد.
لذا به انسان دستور داده شده كه : وقتى مى خواهد نماز يا قرآن بخواند، از اول آمده باشد، و خود را مسلح نمايد، ضربه اول را به او بزند و آن ضربه پناه بردن به خدا از شر شيطان و وسوسه هاى اوست ، قرآن هم با كمال صراحت مى فرمايد:
((هنگام قرآن خواندن ، پناه به خدا ببر از شر شيطان رانده شده )).[3]
[1] وسايل الشيعه ، ج 5، ص 345، كتاب وافى ، ج 8، ص 922.
[2] لئالى الاخبار، ج 4، ص 28.
[3] سوره نحل ، آيه 97.
منبع : شبکه قنوت
ادامه مطلب
شیطان٬ مردم را از اطاعت پروردگار به اطاعت خود می خواند اما نماز...
شیطان٬ مردم را از اطاعت پروردگار به اطاعت خود می خواند اما نماز...
امام صادق(علیه السلام) فرمود: آنگاه که برای خدا به درگاه باری تعالی بایستی٬ بدقت بنگر! که شیطان هیچگاه از انسان دورتر از زمانی نیست که برای نماز می ایستد.
شیطان٬ مردم را از اطاعت پروردگار به اطاعت خود می خواند اما نماز آنان را به فطرت اصلی شان سوق می دهد. از این روی٬ نماز موجب افسرده گشتن شیطانهاست. دور کردن شیطان٬ یعنی نزدیک شدن انسان به ساحت قدس پروردگار و نهی از منکرات و امر به معروفات٬ و هر عبادتی که دارای این ویژگی باشد اهمیت ویژه ای دارد.
و نماز٬ این خصوصیت را به نحو اکمل و احسن داراست. اهریمنان نمی توانند نمازگزاران حقیقی را به دام خویش اندازند و ناگزیر از آنان دور می گردند.
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
تا زمانی که فرزندان آدم٬ بر نمازهای پنجگانه٬ مواظبت دارند٬ شیطان پیوسته از آنان دور می شود. پس آنگاه که نماز را تباه گردانند٬ جرات و جسارتش بر آنان زیاد می گردد و آنان را به گناهان بزرگ می اندازد.
(نمازشناسی٬ حسن راشدی٬ ستاد اقامه نماز٬ ج۱٬ چاپ سوم٬ صفحه۱۷۰)
ادامه مطلب
نماز را برپا دار که نماز (انسان را) از کار زشت و ناپسند باز می دارد
نماز را برپا دار که نماز (انسان را) از کار زشت و ناپسند باز می دارد
اتل ما اوحی الیک من الکتاب و اقم الصّلوه انّ الصّلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر و لذکر الله اکبر و الله یعلم ما تصنعون (عنکبوت، آیه ۴۵)
آنچه از کتاب به سوی تو وحی شده است بخوان و نماز را برپا دار که نماز (انسان را) از کار زشت و ناپسند باز می دارد و قطعاٌ یاد خدا بالاتر است و خدا می داند چه می کنید.
نماز روح انضباط را در انسان تقویت می کند، چرا که دقیقاٌ باید در اوقات معینی انجام گیرد که تاخیر و تقدم آن هر دو موجب بطلان نماز است همچنین آداب و احکام دیگر در مورد نیت و قیام و قعود و رکوع و سجود و مانند آن که رعایت آنها، پذیرش انضباط را در برنامه های زندگی کاملاٌ آسان می سازد.
امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام) در پاسخ نامه ای که از فلسفه نماز در آن سوال شده بود چنین فرمود: علت تشریع نماز، توجه و اقرار به ربوبیت پروردگار، مبارزه با شرک و بت پرستی، قیام در پیشگاه پروردگار در نهایت خضوع و تواضع ، اعتراف به گناهان و تقاضای بخشش از معاصی گذشته و نهادن پیشانی بر زمین برای تعظیم پروردگار است.
و نیز هدف این است که انسان همواره هشیار و متذکر باشد، گرد و غبار فراموشکاری بر دل او ننشیند، مست و مغرور نشود، خاشع و خاضع باشد، طالب و علاقمند افزونی در مواهب دین و دنیا گردد.
علاوه بر اینکه مداومت ذکر خداوند در شب و روز در پرتو نماز حاصل می گردد،نماز سبب می شود که انسان مولا و مدبّر و خالق خود را فراموش نکند و روح سرکشی و طغیانگری بر او غلبه ننماید.
و همین توجه به خداوند و قیام در برابر او، انسان را از معاصی باز می دارد و از انواع فساد جلوگیری می کند!
منبع: ناصر مکارم شیرازی، تفسیر نمونه،نشر دارالکتب الاسلامیه، چاپ نوزدهم، ۱۳۸۰، ج۱۶،ص ۲۹۴
ادامه مطلب