فوايد معنوى و مادى و اجتماعى و برترى ويژگي‌هاى مسجد

فوايد معنوى و مادى و اجتماعى و برترى ويژگي‌هاى مسجد

http://file.tebyan.net/a433b6090c/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%85/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2%D8%AC%D9%85%D8%A7%D8%B9%D8%AA/241116_714.jpg


1) بي‌هيچ شك اولين هدف اصلى و زيباترين هدف از رفتن به مسجد چيزى نيست جز برپايى نماز جماعت و بقيه اهداف و فوايد مربوط به آن بدنبال همين هدف بوجود آمدند و شكل گرفتند.
2) دعا كردن براى برآورده شدن نياز بندگان: انسان و مؤمن واقعى با اين هدف به مسجد مي‌رود كه بتواند در محيطى قرار بگيرد تا با دورى از مشكلات زندگى خود، به راز و نياز بپردازد و خداى خويش را عبادت كند.
3) شركت در مجالس اهل بيت: حتى اگر انسان و مؤمنى بر اثر مشغله كارى نتواند به مسجد برود ولى ما همه ساله مي‌بينيم كه هر زمان مجلسى مربوط به يكى از امامان باشد تعداد بيشترى از مردم به مسجد مي‌آيند و اين همان عشق به اهل بيت است كه در هيچ جاى جهان به جز در مسجد نمي‌توان آن را يافت. اصلاً در كجاى جهان مكانى وجود دارد كه تعدادى زياد از مردم براى عبادت و راز و نياز و عشق به اهل بيت به آنجا مي‌روند، در هر مكانى كه مردم به آنجا مي‌روند بدنبال رسيدن به هدف مادى در آنجا حضور مي‌يابند ولى كسانى كه در مسجد حضور مي‌آورند به چيز ديگرى مي‌انديشند كه اصلاً قابل مقايسه با ديگر اماكن نيست.
4) از ديگر فوايد معنوى مسجد همان است كه انسان وقتى از مسجد برمي‌گردد و احساس سبكى مي‌كند و روح تلاش و تكاپو در او فعال مي‌شود و روح كسل كنندگى و تنبلى از وى دور شود كه به دنبال آن آثار و فوايد اجتماعى ديگرى را دارد. يعنى انسان با حالت شادابى و با يك طراوت خاصى كارهاى خود را انجام مي‌دهد.
5)دوستي بر پايه اهداف معنوى و نه مادى از ديگر فوايد معنوى رفتن به مسجد است. انسان وقتي در مسجد با كسى پيوند رفاقت مي‌بندد، آن دوستى و رفاقت هيچ گاه از بين نمي‌رود، چون اساس تشكيل آن در جايى بوده كه آن مكان مبناى همه دوستي‌ها و رفاقت‌ها و پيوندهايى است ه از راه قلب به هم گره مي‌خورند.
6) يكى از فوايدهاى بسيار با ارزش به نظر من براى انسان اين است كه انسان در مسجد اين لياقت و شايستگى را پيدا مي‌كند كه صدها درود و سلام بوسيله فرشتگان ملكوتى بر او فرستاده مي‌شود. بدون شك در هيچ جاى جهان، چنين مكانى وجود ندارد كه ملكوتيان بر زمينيان درود بفرستند.
7) مسجد جايى است بهتر بگويم تنها جايى است كه فرشتگان الهى و انسانهاى زمينى با هم و  به دور هم جمع مي‌شوند و نماز مي‌گزارند و در اين مكان مقدس است كه تمام آفريده‌ها و مخلوقات خدا با هم و يكجا خدا را عبادت مي‌كنند.
8) مسجد تنها مكانى است كه در آن بويى از گناه و ناپاكى ديده نمي‌شود و گرنه در همه مكانهاى ديگر گناه اذيت و آزار، ناپاكى و ... وجود دارد. پس اين مكان چقدر باارزش است كه حتى اثرى از زشتى در آن وجود ندارد.
9) مسجد تنها مكانى است كه تنها مردمى به آنجا راه پيدا مي‌كنند كه از همه لحاظ پاك باشند. بله، همه مردم در يك چنين مكان مقدسى با وضو كه نشانه طهارت و پاكى است وارد مي‌شوند. پس چقدر اين مسجد، محيط پاكى است.
10) مسجد، تنها مكانى است كه در آن بهترين، بيشترين، پاكترين و كم خرجترين اجتماعات دنيا در آن شكل مي‌گيرد و اين خود رابطه بين نماز جماعت و مسجد را مي‌رساند، يعني ايجاد يك چنين اجتماعاتى كه همان نماز جماعت است در مسجد شكل مي‌گيرد.
11) مسجد، تنها مكانى است كه در آن نشان تقوا و عدالت وجود دارد. ملاك و منظور از عدالت همان انتخاب فردى عاقل و عادل و متقى به عنوان امام جماعت است.
12) مسجد، تنها جايى است كه در آنجا شكوه مسلمانان، تجلى پيدا مي‌كند. اين شكوه همان برپايى نماز جماعت است كه فقط در مسجد ايجاد مي‌شود.
13) مسجد،‌ تنها جايى است كه در آنجا پاداش بسيار و فوائد فراوان فردى و اجتماعى زيادي دارد كه باز مي‌رسيم به ارتباط مسجد با نماز، يعنى اين پاداش و بركات بواسطه برپايى نماز جماعت در مسجد بدست مي‌آيد.
14) مسجد، تنها جايى است كه در آن عبادت توحيدى برپا مي‌شود و آن ذوب شدن فرد و جمع براى برپايى نماز جماعت است.
15) به نظر من يكى از مهمترين فوائد و اهداف رفتن به مسجد برپايى نماز جماعت و پيدا كردن نظم است. بله نظم، تنها جايى كه در آن حتى با وجود ده‌ها هزار نفر عامل نظم همچنان وجود دارد. مسجد است. كه در آن با برپايى نماز جماعت همه يك جا به ركوع مي‌روند، همه يكجا سجده مي‌كنند، همه يكجا سر از سجده بر مي‌آورند، همه يكجا از مهمترين اعمال فارغ مي‌شوند. همه يكجا دست به قنوت مي‌برند و دعا مي‌كنند و همه يكجا بر اهل بيت پيامبر درود مي‌فرستند.
16) اگر نگاهى به تاريخ بيافكنيم، خواهيم ديد كه در طول تاريخ بناهاى مختلف ساخته شده، ويران شده و دوباره ساخته شده است. اما اگر نگاهى دقيق‌تر داشته باشيم، خواهيم ديد كه اكثر مساجدى كه طى قرن‌ها پيش در اماكن مختلف بنا شده‌اند، هنوز هم پابرجا هستند و نه تنها از عظمت و اهميت آن در نزد مردم كم نشده بلكه روز به روز بر شوكت آن افزوده مي‌شود و مردم نياز خود را نسبت به مساجد روز به روز بيشتر مي‌بينند. راستى راز خراب شدن قصرها و كاخ‌ها و خانه‌ها و رستوران‌ها و... و راز برجا ماندن مسجد چيست؟ بايد گفت كه اصولاً هر خواسته‌اى كه از فطرت مردم برخاسته باشد و بر اساس فطرت مردم شكل گرفته باشد، هيچ گاه از بين نمي‌رود، بلكه برعكس به علت فطرى بودن آن روز به روز بر علاقه مردم نسبت به اين اماكن بيشتر مي‌شود. پس راز استوارى مسجد بخاطر اين است كه منشأ پيدايش آن فطرت مردم است.
17) يكى ديگر از ويژگي‌هاى مسجد كه بر اهميت آن مي‌افزايد اين است كه در مسجد، تمام كسانى كه حضور دارند، همه و همه به يكجا نگاه مي‌كنند، همه بدنبال يك چيز هستندو همه گمشده خود را در يك مكان جستجو مي‌كنند. آيا چنين مكانى با اين چنين ويژگى در جاى ديگر وجود دارد؟
18) بله، مسلمانان عزيز، در مسجد عاملى شكل مي‌گيرد كه همه دشمنان اسلام از شكل‌گيري آن مي‌هراسند، عاملى شكل مي‌گيرد كه بواسطه آن همه مسلمانان را در همه جاى جهان مانند دانه‌هاى تسبيح به هم متصل نگه مي‌دارد. عاملى شكل مي‌گيرد كه تنها به واسطه اين عامل مسلمانان مي‌توانند با ابرقدرتان و دشمنان مسجد و اسلام مقابله كنند و اين عامل چيزى نيست جز وحدت. بله، در مسجد وحدت بين مسلمانان ايجاد مي‌شود كه همان عامل برترى مؤمنين نسبت به كفار است.
19) در كجاى جهان يك انسان پير، هفتاد، هشتاد ساله با يك خردسال پنج، شش ساله همزبان و همصدا مي‌شود. بله فقط در مكان پاك و مقدس مسجد همصدايى بين پير و جوان واقعاً تعجب‌آور و زيباست.
20) مسجد مكانى است كه در آنجا اولاً هيچ صفات زشتى ديده نمي‌شود و ثانياً با بسياري از صفات زشت و نكوهيده مبارزه مي‌شود. در واقع درمان بسيارى از صفات نكوهيده با رفتن به مسجد حل مي‌شود. در مسجد است كه خودخواهى و فردگرايى به جمعى بودن و فروتنى تبديل مي‌شود.
21) قدرت مسلمانان جز با رفتن به مسجد و ايستادن در صفوف جماعت براى خواندن نماز جلوه پيدا نمي‌كند. اصولاً قدرت هر ملتى بستگى به مردم آن ملت دارد و ملتى كه برخاسته از مردم باشد در تمام جنگ‌هاى داخلى و خارجى پيروز است. و اين ملت هم جز با رفتن به مسجد، پيوند بين آن‌ها تقويت نمي‌شود.
22) در مسجد است كه با برپايى نماز جماعت كينه‌ها و كدورت‌ها از بين مي‌رود و روحيه برادر دوستى هويدا مي‌شود.
23) يكى از فوايد رفتن به مسجد اين است كه نماز سر وقت خوانده مي‌شود و رفتن به مسجد هم خود نوعى عامل وقت شناسى است. كه وقت‌شناسى هم يكى از صفات نكوى مؤمنين است.
24) يكى از فوايد مهم و با ارزش مسجد اين است كه مردمى كه در مسجد گرد هم مي‌آيند مي‌توانند مشكلات خود و محل خود را بررسى كنند و به اتفاق هم به حل مشكلات بپردازند.
25) مسجد، محلى است كه انسان مي‌تواند در آن حتى از مسائل روز مملكت و مسائل سياسى آن آگاه شوند. كه اين مطالب اشاره دارد به رفتن به نماز جمعه و برپايى نماز جماعت.
26) مسجد و به پيروى از آن، نماز جماعت كه در آن برگزار مي‌شود خار چشم دشمنان اسلام است.

سبطین


ادامه مطلب


[ دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  ] [ 6:08 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اهميت نماز صبح

1-نماز صبح مشهود ملائکه است.
قرآن مجيد:نماز فجر(نماز صبح) مشهود ملائکه است(بني اسرائيل/آيه77)گر چه تمام نمازها مشهود ملائکه است ولي نماز صبح در اين وادي از ويژگي خاصي بهره مند است. در روايات اسلامي آمده که : ((نماز صبح از ميان نمازها اين امتياز دارد که ملائکه شب و ملائکه روز آن را مشاهده مي کنند.زيرا نماز صبح اگر در اول وقت خود انجام شود دقيقاً در لحظه اي انجام شده است که ملائکه شب جاي خود را به ملائکه روز مي دهند. و هر دو گروه از فرشتگان شاهد اقامه آن خواهند بود.بنابراين نماز صبح که در اول وقت خوانده شود در دو پرونده ثبت مي شود.))
(وسايل شيعه/ج3/ص156/بحار/ج8/ص73)
2-نماز صبح را با لباس زير نخوانيد
((استادشهيد مطهري اهميت ويژه و فوق العاده اي براي نماز قائل بودند.ايشان هرگز با لباس خانه نماز نمي خواند، مخصوصاً نماز صبح را.))
ما که از رختخواب بيرون مي آييم با همان لباس زير نماز صبح را مي خواهيم اما ايشان به هنگام نماز، لباس مي پوشيدند عمامه به سر مي گذاشتند و خودشان را براي نماز آراسته مي کردند.شايد اين کار بدين سبب بود که، مي خواستند از همان آغاز صبح که لباس مي پوشيدند آمادگي روحي پيدا کنند يعني ((من مي خواهم کاري انجام دهم که سرسري نيست.اين حالت آمادگي قبل از نماز مسلماً تاثير روحي بسزايي دارد.))
3-مواظب نماز صبح باشيد
رسول خدا: کسي که نماز صبح نخواند قرآن از او بيزار است.
هرکه نماز ظهر بجا نياورد پيامبران الهي از او بيزارند.
هرکه نماز عصر را ترک کند فرشتگان از او بيزار است.
هرکه نماز مغرب نخواند دين از او بيزار است.
هرکه نماز عشارا ترک کند خداي جهان از او بيزار است.
(اسرار الصلوه/ص34)
4-نماز صبح را منافقين دوست ندارند
رسول خدا: نماز صبح و نماز عشا سنگين ترين نمازها در نظر منافقين است.
(مستدرک وسايل/ج1/ص/183)
5-حاجات مهم را بعد از نماز صبح از خدا بخواهيد
روايت شده است که ((حاجات مهم خود را در نماز صبح از خداوند مسالت نماييد.))
امام حسن مجتبي(ع) مي فرمايد:از رسول خدا شنيدم که فرمود: هرکس نماز صبح بگذارد آن نماز بين او و آتش دوزخ ديواري ايجاد مي کند.
6-از رحمت خدا دور نشويد
حضرت مهدي(عج) به يک از مشتاقان ديدارش که به زيارت آن حضرت موفق شده بود دوباره فرمود: از رحمت خدا دور است کسي که نماز صبح را چندان تاخير بيندازد تا ستاره ها ناپديد شوند و نماز مغرب را به حدي تاخير بيندازد تا ستاره ها ظاهر شوند.
(حق اليقين/ص302)
7-نماز صبح به جماعت
رسول خدا چون شنيد تعدادي از مسلمين در نماز جماعت صبح حضور ندارند فرمود: اگر آنها از ثواب زياد نماز جماعت صبح و عشا خبر داشتند مانند راه رفتن کودکان شيرخوار، خود را به نماز جماعت مي رساندند(بهترين پناهگاه/ص94)
اسحاق ابن عمار از امام صادق(ع) سوال کرد که : خبر ده ما را از برترين وقت براي نماز صبح.امام فرمود:هنگام طلوع فجر
چون خداوند مي فرمايد: اِنّ قران الفجر کانَ مشهوداً(اسرا 78)
يعني نماز صبح را ، فرشته روز و فرشته شب هر دو مشاهده مي کنند. پس هرگاه بنده نماز صبح را با طلوع فجر بخواند،دو مرتبه پاداش نوشته مي شود،هم فرشته صبح مي نويسد و هم فرشته شب.(ثواب الاعمال/ص85)
8-اي بي خبرها برخيزيد
و در روايتي آمده که حضرت امام حسين(ع) در کودکي تعابير زيباييدر مورد پرندگان داشتند و در مورد خروس مي فرمودند: خروس در موقع اذان فرياد مي زند: قوموا ايها الغافلون ، قوموا ايها الغافلون
يعني اي بي خبرها برخيزيد، اي بي خبرها برخيزيد.
هنگام سپيده دم خروس سحري داني که چرا همي کند نوحه گري
يعني که نمودنددر آينه ي صبح کز عمر شبي گذشت و تو بي خبري
حکايت
1-امام حسن عسکري(ع):ابتدا نماز صبح بخوانم
هنگامي امام حسن عسکري(ع) در بستر بيماري بود و آخرين لحظات عمر شريفش را سپري مي کرد مقداري دارو جوشانده خدمت حضرت آوردند تا ميل کند.فرمود: ((وقت نماز صبح است. اول مقداري آب بياوريد تا وضو بگيرم و نماز بخوانم.))آب آوردند و امام وضو گرفت و نماز صبح را بجا آورد و لحظاتي بعد روح مقدسش به عالم بقا پرواز کرد.
(منتهي الامال /ج2/ص412)
رسول خدا(ص):هنگامي که آفتاب طلوع مي کند کافران و آفتاب پرستان در برابر آن به سجده مي افتند و خداوند نماز صبح را بر امت من واجب فرموده تا پيش از آنکه کافران،آفتاب و شيطان را سجده کنند امتم در برابر خداوند متعال سجده کنند.
(تفسير ابوالفتوح رازي /ج1/ص161)
2-استخاره بد آمد
مردي تصميم داشت به سفر تجارت برود خدمت امام صادق(ع) که رسيد درخواست استخاره اي کرد، استخاره بد آمد، آن مرد ناديده گرفت و به سفر رفت اتفاقاً به او خوش گذشت و سود فراواني هم برد امام از آن استخاره در تعجب بود پس از مسافرت خدمت امام رسيد و عرض کرد:
يابن رسول الله ! يادتان هست چندي قبل از خدمت شمارسيدم برايم استخاره کرديد و بد آمد، استخاره ام براي سفر تجارت بود به سفر رفتم و سود فراواني کردم به من خوش گذشت.
امام صادق(ع) تبسمي کرد و به او فرمود: ( در سفري که رفتي يادت هست در فلان منزل خسته بودي نماز مغرب و عشايت را خواندي شام خوردي و خوابيدي و زماني بيدارشدي که آفتاب طلوع کرد و نماز صبح تو قضا شده بود؟
عرض کرد آري .حضرت فرمود: اگر خداوند دنيا و آنچه را که در دنياست به تو داده بود جبران آن خسارت (قضا شدن نماز صبح) نمي شد.
(جهاد با نفس/ج1/ص66)
3-امام خميني و نماز صبح
شبي بعد از دستگيري در مسير راه به سمت تهران به سربازان گفتم:نماز صبح نخوانده ام و يک جايي نگه داريد که من وضو بگيرم.
گفتند ما اجازه نداريم. گفتم شما که مسلح هستيد من اسلحه اي ندارم ضمنا چند نفر هستيد من تنها هستم کاري نمي توانم بکنم.گفتند ما اجازه نداريم.
فهميدم مه فايده اي ندارد.
گفتم خوب اقلاً نگه داريد تا من تيمم کنم گوش کردند و ماشين را نگه داشتند و اجازه پياده شدن به من ندادند.
من همين طور که توي ماشين مامورين نشسته بودم از توي ماشين خم شدم و دست خود را به زمين زدم و تيمم کردم نمازي که خواندم پشت به قبله بود چرا که از قم به تهران مي رفتيم و قبله در جنوب بود نماز با تيمم و پشت به قبله و ماشين در حال حرکت اين طور نماز خودم را خواندم شايد همين دو رکعت نماز من مورد رضاي خدا واقع شود.
(امام در سنگر نماز/ص13)
4-حضرت علي(ع) و محراب کوفه
حضرت مولي الموحدين امير مومنان علي(ع) اولين شهيد محراب در تاريخ اسلام هستند.
آن حضرت سحرگاه روز 19 ماه رمضان سال 40 هجري در محراب مسجد کوفه هنگام نماز صبح با ضربت شمشير زهرآلود ابن ملجم مرادي مجروح و در 21 رمضان مظلومانه به شهادت رسيدند.
امام حسن مجتبي(ع) فرمودند: آنگاه که پدرم امام علي(ع) در آستانه شهادت قرار گرفت رو به من کرد و فرمود:
فرزندم ! تو را وصيت مي کنم به نماز اول وقت.
(ميزان الحکم/ج4/ص3539)
روايت است که حضرت علي(ع)در آستانه شهادت 3 مرتبه درباره نماز سفارش کرد و فرمود : نماز ، نماز ، نماز
(مستدرک الوسايل/ج3/ص30)
وقتي که حضرت را پس از ضربت خوردن از مسجد به خانه بردند، نگاه به طليعه ي فجر افکند و فرمود: اي صبح تو شاهده باش که علي را فقط اکنون( به اجبار) دراز کشيده مي بيني!


ادامه مطلب


[ دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  ] [ 6:01 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اهميت نماز شب در آينه حديث

اهميت نماز شب در آينه حديث

http://file.tebyan.net/a433b6090c/08124365421722324422_thumb.jpg.png

مي دانيم كه نماز شب از محبوب ترين نمازها و نشانه عشق و محبت به معشوق است. همچنين سرگرمي روح بخش مومن و سنت پيامبر اكرم (ص) و ائمه (ع) و سيره صالحان مي باشد.
امام صادق(ع) مي فرمايند: هيچ عمل نيكي نيست جز اينكه ثواب روشني در قرآن براي آن بيان شده مگر نمازشب كه به خاطراهميت آن هيچ كسي نمي داند چه ثواب هايي (كه موجب روشني چشم ها مي شود) براي آنها نهفته شد است.
از پيامبراكرم(ص) نقل است كه فرمودند: هربنده اي كه توفيق نماز شب را پيداكند از روي اخلاص وضو بگيرد و با نيت پاك و قلب سليم و بدن خاشع و چشم گريان ، پروردگاررا بخواند، خداوند نه صف از ملائكه بي شمار را پشت سر او قرار مي دهد و به عدد آنها درجات معنوي او را بالا مي برد.
مواردي از آثار نمازشب كه در روايات متعددي به چشم مي خورد عبارت است از : تحكيم پايه هاي تقوا در دل و جان ، تقويت ايمان ، تهذيب نفوس ، تربيت معنوي انسان ، پاكي قلب ، گرفتن نيرو براي تصفيه روح و حيات قلب ، تقويت اراده و تكميل اخلاص و نيز بيداري فكر و انديشه ، و اما فوائد ديگري را كه معصومين(ع) نقل نموده اند درسه قسم ذيل ، جمع مي گردد.
فوائد نماز شب در دنيا
نماز شب ، اسلحه اي است برعليه دشمنان ، كه سبب خشنودي پروردگار و درمعرض رحمت او قرارگرفتن و تمسك به اخلاق پيامبران مي شود.
فوائد نماز شب در برزخ
نماز شب ميانجي بين ملك الموت و نمازگزار است و موجب ورود نوري در قبر، خروج از قبر به صورت نوراني ، نجات از وحشت قبر، مونس انسان و چراغي در قبر، مانع فشار و عذاب قبر.
فوائد نمازشب در قيامت
وقتي قيامت شود نماز شب ، سايه بالاي سرنمازگزار ، تاج و لباسي برسروتنش و نوري كه در برابر او پيش رود (و راه تاريك را براي او روشن كند) و حايل و پرده اي بين او و آتش خواهد بود.
محروميت از نماز شب و عواقب ترك آن
همانطور كه مي دانيد خلوت نشيني آنقدر اهميت دارد كه جز پاكان و نيكان موفق به اين عمل نمي شوند، به عبارت ديگر شخصي مجرم و گناهكار از اين توفيق محروم مي شود.
شيطان و نماز شب
مي دانيم كه شيطان حتي در نمازهاي فريضه (واجب ) نيز ما را به طرق مختلف فريب مي دهد تا يا از اول وقت به تأخير افتد يا بدون حضور قلب باشد و يا بخصوص در نمازهاي صبح كه خواب را شيرين جلوه مي دهد و باعث فوت شدن نماز ادا و از دست دادن فيض آن مي شود.

سبطین

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  ] [ 5:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اي تارک نماز


اي تارك نماز !! چگونه سخنم را آغاز كنم در حالي كه تو همه پل هاي بين من و خود را خراب كرده اي؟! و چه دارم كه به تو بگويم؟! و چگونه بگويم؟ از راه تشويق وارد شوم؟... و يا تو را از عاقبت كارت بترسانم؟...
اي تارك نماز !! فكر مي كني كه هستي؟
آيا تا اين حد خود را از پروردگارت بي نياز مي داني كه از سجده براي او خودداري مي كني؟
آيا غرور و تكبر تو را به آنجا رسانده كه از ايستادن خاشعانه در برابر پرورگارت ابا مي كني؟ { اي انسان! چه چيز تو را در برابر پروردگار بزرگوارت مغرور ساخته است ... پروردگاري كه تو را آفريده است و سپس سر و سامانت داده است و بعد معتدل و متناسب كرده است و آنگاه به هر شكلي كه خواسته است تو را در آورده است و تركيب بسته است. } [انفطار: 8 ـ 6 ]
اي تارك نماز !! آيا نمي داني نماز آخرين چيزي است كه انسان مسلمان به آن پايبند خواهد ماند و اگر آن را ضايع كند تمام دين خود را زير پا نهاده است؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «گره هاي اسلام يكي پس از ديگري باز خواهند شد، پس هرآنگاه گرهي باز شد مردم به گره بعدي چنگ خواهند زد. اولين آنها حكم است و آخرين آنها نماز.» [ابن حبان در صحيح خود روايت نموده و آلباني آن را صحيح دانسته است]
اي تارك نماز !! مگر نمي داني هر كس عمدا نماز را ترك كند از حفظ و مراقبت الهي محروم خواهد شد؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: « به الله شرك مورز حتي اگر شكنجه شوي و سوزانده شوي، از پدر و مادرت اطاعت كن حتي اگر تو را از اموالت محروم سازند و از هر آنچه از آن توست، و نماز را عمدا ترك مكن كه هركس نماز را عمدا ترك گويد از حفظ و مراقبت الله محروم خواهد شد» [طبراني آن را روايت كرده و آلباني آن را حسن لغيره دانسته است]
اي تارك نماز !! اگر نماز را ترك كني چه چيز از اسلام برايت باقي خواهد ماند؟ آيا نمي داني نماز ستون اسلام و خيمه ايمان است؟
اي تارك نماز !! آيا نمي داني ترك نماز كفر و شرك و گمراهي است؟
رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: « فاصله ميان انسان و شرك و كفر، ترك نماز است» [روايت مسلم]
همچنين رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «پيمان بين ما و آنها نماز است، هر كه آن را ترك گويد كفر ورزيده است» [احمد و ترمذي روايت كرده اند و آلباني آن را صحيح دانسته است]
عمر بن الخطاب رضي الله عنه مي فرمايد: همانا هر آنكه نماز را ضايع كند سهمي از اسلام ندارد.
ابن مسعود رضي الله عنه مي فرمايد: هر آنكه نماز را ترك كند دين ندارد.
عبدالله بن شقيق رحمه الله مي گويد: اصحاب رسول الله صلي الله عليه و سلم ترك هيچ عملي جز نماز را كفر نمي دانستند.
ابراهيم نخعي رحمه الله مي گويد: هر كس نماز را ترك كند كفر ورزيده است.
امام ذهبي رحمه الله مي گويد: آنكه نماز را از وقت آن به تاخير مي اندازد مرتكب گناه كبيره شده است و هركس آن را كاملا ترك گويد مانند آن است كه زنا و دزدي كند. و ترك هر نماز يا از دست دادن آن گناه كبيره است پس اگر اين كار را چند بار تكرار كند او از اهل كبائر است مگر اينكه توبه نمايد، اما اگر ترك نماز را ادامه دهد او از زيانكاران و اشقياء و مجرمان خواهد بود.
اي تارك نماز !! آيا نمي داني ترك نماز و سهل انگاري در آن «نفاق» است؟ { بيگمان منافقان خدا را گول مي زنند! در حالي كه خداوند ايشان را گول مي زند. منافقان هنگامي كه براي نماز بر مي خيزند، سست و بي حال به نماز مي ايستند و با مردم ريا مي كنند و خداي را كمتر ياد مي كنند و جز اندكي به عبادت او نمي پردازند }
[نساء : 142]
و رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «سنگين ترين نماز براي منافقان نماز عشاء و نماز صبح است و اگر آنها مي دانستند در اين نمازها چه چيزي است حتي سينه خيز براي اداي آنها [در مسجد] حاضر مي شدند» [متفق عليه]
دوست بي نماز من! مي بيني! حتي منافقان نماز مي خواندند... اما براي ريا... اما تو هرگز نماز نمي خواني!!...
اي تارك نماز !! تمام موجودات براي پروردگار خود سجده مي كنند به جز تو!! : { آيا نديده اي و ندانسته اي كه تمام كساني كه در آسمان ها بوده و همه كساني كه در زمين هستند، و خورشيد و ماه و ستاره ها و كوه ها و درختان و جانوران و بسياري از مردمان، براي الله سجده مي برند و بسياري از مردمان هم عذابشان حتمي است و الله هر كه را بي ارزش كند، هيچكسي نمي تواند او را گرامي دارد، الله است كه هر چيزي را كه بخواهد انجام مي دهد } [حج : 18]
و اگر تو نماز را بر پا نداري از آنهايي خواهي بود كه عذاب بر آنها حتمي شده است.
اي تارك نماز !! آيا راضي مي شوي كه جمادات و حيوانات و ديگر مخلوقات بهتر و عاقلتر از تو باشند؟
اي تارك نماز !! آيا نمي داني تارك نماز در روز قيامت دچار ذلت و ترس و خواري خواهد شد؟ الله سبحانه و تعالي مي فرمايد:
{ روزي، هول و هراس به اوج خود مي رسد و كار سخت و دشوار مي شود. در اين هنگام از كافران و مشركان خواسته مي شود كه سجده كنند اما آنها نمي توانند چنين كنند اين در حالي است كه چشمانشان به زير افتاده است، و خواري و پستي وجود ايشان را فراگرفته است. پيش از اين نيز (در دنيا) بدانگاه كه سالم و تندرست بودند به سجده بردن خوانده مي شدند } [قلم : 43 ـ 42]
چه حسرت شديدي اگر در حالي كه تارك نماز هستي مرگت فرا رسد...
چه مصيبت عظيمي اگر در اين حال در روز قيامت برانگيخته شوي...
و تا چه اندازه ـ اي تارك نماز ـ با ترك نماز جرمت بزرگ خواهد بود...
اي تارك نماز !! آيا نمي داني ترك نماز باعث غفلت و قسوت قلب خواهد شد؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «حتما گروه هايي از ترك نمازهاي جمعه خودداري خواهند كرد و يا اينكه حتما الله بر دلهايشان مهر خواهد زد و سپس از جمله غافلان خواهند بود.» [روايت مسلم]
اي تارك نماز !! آيا نمي داني تارك نماز به همراه كافران و بدكاران در دوزخ عذاب داده خواهد شد؟ به پاسخ اهل آتش هنگامي كه از آنها سوال شد چرا به جهنم وارد شده اند توجه كن: { چه چيزهايي شما را به دوزخ كشانده و بدان انداخته است؟ مي گويند: (در دنيا) از زمره نمازگزاران نبوده ايم. } [مدثر : 43 ـ 42]
و همچنين الله سبحانه و تعالي مي فرمايد: { بعد از آنان فرزندان ناخلفي جايگزين شدند كه نماز را هدر دادند و به دنبال شهوات راه افتادند و گمراهي خواهند ديد. } [مريم : 59]
اي تارك نماز !! آيا نمي داني ترك نماز موجب تاريكي و هلاكت و گمراهي در دنيا و آخرت خواهد بود؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد : «هر آنكه بر نماز محافظت كند، نماز در روز قيامت براي او نور و برهان و نجات خواهد بود، و هر آنكه بر آن محافظت ننمايد نماز براي او نور و برهان و باعث نجات نخواهد شد و در روز قيامت به همراه قارون و فرعون و ابي بن خلف خواهد بود.» [احمد آن را با سند خوب (جيد) روايت نموده است و همچنين منذري]
پس ـ اي بي نماز ـ آيا دوست داري به همراه رهبران كفر و سران ظلم و گمراهي محشور شوي؟
اي تارك نماز !! آيا مي داني ترك نماز از بزرگترين مصيبتها و بلاهايي است كه بر سر تو آمده است؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «كسي كه نماز عصر را از دست بدهد مانند اين است كه خانواده و اموالش را از دست داده باشد» [روايت بخاري]
يعني تمام خانواده و خويشاوندان و مال و ثروتش از دستش برود... اين فقط در مورد نماز عصر است... حال در مورد كسي كه تمام نمازهايش را از دست بدهد چگونه خواهد بود؟!
اي تارك نماز !! آيا مي داني ترك نماز يعني نگراني و اضطراب؟ يعني افسردگي؟ يعني تنگي در زندگي؟ الله جل جلاله مي فرمايد: { و هركه از ياد من روي بگرداند زندگي تنگ خواهد داشت و روز قيامت او را نابينا گرد مي آوريمخواهد گفت: پروردگارا چرا مرا نابينا جمع آورده اي؟ من كه قبلا بينا بودممي گويد: همين است، آيات من به تو رسيد و تو آنها را ناديده گرفتي همانگونه هم تو امروز ناديده گرفته مي شوي } [طه : 126 ـ 124]
پس تاسف و حسرت براي تو اي بي نماز! چگونه زمان مي گذرد و عمر به پايان مي رسد در حالي كه قلب تو از پروردگارت غافل است؟
چگونه از دنيا خواهي رفت در حالي كه از بهترين آنچه در آن است بي بهره مانده اي؟ و بهترين نعمت دنيا عبادت الله و ذكر و شكر و نماز براي اوست...
اي تارك نماز !! چه چيز دينت براي تو با ارزش خواهد بود اگر نماز برايت بي اهميت باشد؟ آيا نمي داني هر كه نماز را بي ارزش بدارد امور ديگر برايش بي ارزشتر خواهد بود؟ حسن رضي الله عنه مي فرمايد: اي فرزند آدم! اگر نمازت براي تو بي ارزش شد پس ديگر چه چيز برايت ارزش خواهد داشت؟!
بسوي پروردگارت برگرد قبل از آنكه مرگ در اين حالت به سراغت بيايد..
بسوي پروردگارت توبه كن قبل از آنكه بگويي { ... پروردگارا مرا به دنيا بازگردانيد تا اينكه كار شايسته اي بكنم و فرصتهايي را كه از دست داده ام جبران نمايم } و در جواب به تو گفته شود: { نه } [مؤمنون : 100 ـ 99]
بسوي پروردگارت بازگرد قبل از آنكه بگويي: { كاش براي زندگي خود پيشاپيش (خيرات و حسناتي) مي فرستادم } [الفجر : 24]
بسوي پروردگارت برگرد قبل از آنكه بگويي: { پروردگارا !! بيرونمان بياور تا كارهاي شايسته اي انجام دهيم كه جداي از كارهايي باشد كه قبلا مي كرديم } [فاطر : 37]
و بسوي پروردگار توبه كن پيش از آنكه بگويي: { كاش من خاك مي بودم } [النبأ : 40]

سبطین


ادامه مطلب


[ دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  ] [ 5:57 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]