فوايد معنوى و مادى و اجتماعى و برترى ويژگي‌هاى مسجد

فوايد معنوى و مادى و اجتماعى و برترى ويژگي‌هاى مسجد

http://file.tebyan.net/a433b6090c/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%85/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2%D8%AC%D9%85%D8%A7%D8%B9%D8%AA/241116_714.jpg


1) بي‌هيچ شك اولين هدف اصلى و زيباترين هدف از رفتن به مسجد چيزى نيست جز برپايى نماز جماعت و بقيه اهداف و فوايد مربوط به آن بدنبال همين هدف بوجود آمدند و شكل گرفتند.
2) دعا كردن براى برآورده شدن نياز بندگان: انسان و مؤمن واقعى با اين هدف به مسجد مي‌رود كه بتواند در محيطى قرار بگيرد تا با دورى از مشكلات زندگى خود، به راز و نياز بپردازد و خداى خويش را عبادت كند.
3) شركت در مجالس اهل بيت: حتى اگر انسان و مؤمنى بر اثر مشغله كارى نتواند به مسجد برود ولى ما همه ساله مي‌بينيم كه هر زمان مجلسى مربوط به يكى از امامان باشد تعداد بيشترى از مردم به مسجد مي‌آيند و اين همان عشق به اهل بيت است كه در هيچ جاى جهان به جز در مسجد نمي‌توان آن را يافت. اصلاً در كجاى جهان مكانى وجود دارد كه تعدادى زياد از مردم براى عبادت و راز و نياز و عشق به اهل بيت به آنجا مي‌روند، در هر مكانى كه مردم به آنجا مي‌روند بدنبال رسيدن به هدف مادى در آنجا حضور مي‌يابند ولى كسانى كه در مسجد حضور مي‌آورند به چيز ديگرى مي‌انديشند كه اصلاً قابل مقايسه با ديگر اماكن نيست.
4) از ديگر فوايد معنوى مسجد همان است كه انسان وقتى از مسجد برمي‌گردد و احساس سبكى مي‌كند و روح تلاش و تكاپو در او فعال مي‌شود و روح كسل كنندگى و تنبلى از وى دور شود كه به دنبال آن آثار و فوايد اجتماعى ديگرى را دارد. يعنى انسان با حالت شادابى و با يك طراوت خاصى كارهاى خود را انجام مي‌دهد.
5)دوستي بر پايه اهداف معنوى و نه مادى از ديگر فوايد معنوى رفتن به مسجد است. انسان وقتي در مسجد با كسى پيوند رفاقت مي‌بندد، آن دوستى و رفاقت هيچ گاه از بين نمي‌رود، چون اساس تشكيل آن در جايى بوده كه آن مكان مبناى همه دوستي‌ها و رفاقت‌ها و پيوندهايى است ه از راه قلب به هم گره مي‌خورند.
6) يكى از فوايدهاى بسيار با ارزش به نظر من براى انسان اين است كه انسان در مسجد اين لياقت و شايستگى را پيدا مي‌كند كه صدها درود و سلام بوسيله فرشتگان ملكوتى بر او فرستاده مي‌شود. بدون شك در هيچ جاى جهان، چنين مكانى وجود ندارد كه ملكوتيان بر زمينيان درود بفرستند.
7) مسجد جايى است بهتر بگويم تنها جايى است كه فرشتگان الهى و انسانهاى زمينى با هم و  به دور هم جمع مي‌شوند و نماز مي‌گزارند و در اين مكان مقدس است كه تمام آفريده‌ها و مخلوقات خدا با هم و يكجا خدا را عبادت مي‌كنند.
8) مسجد تنها مكانى است كه در آن بويى از گناه و ناپاكى ديده نمي‌شود و گرنه در همه مكانهاى ديگر گناه اذيت و آزار، ناپاكى و ... وجود دارد. پس اين مكان چقدر باارزش است كه حتى اثرى از زشتى در آن وجود ندارد.
9) مسجد تنها مكانى است كه تنها مردمى به آنجا راه پيدا مي‌كنند كه از همه لحاظ پاك باشند. بله، همه مردم در يك چنين مكان مقدسى با وضو كه نشانه طهارت و پاكى است وارد مي‌شوند. پس چقدر اين مسجد، محيط پاكى است.
10) مسجد، تنها مكانى است كه در آن بهترين، بيشترين، پاكترين و كم خرجترين اجتماعات دنيا در آن شكل مي‌گيرد و اين خود رابطه بين نماز جماعت و مسجد را مي‌رساند، يعني ايجاد يك چنين اجتماعاتى كه همان نماز جماعت است در مسجد شكل مي‌گيرد.
11) مسجد، تنها مكانى است كه در آن نشان تقوا و عدالت وجود دارد. ملاك و منظور از عدالت همان انتخاب فردى عاقل و عادل و متقى به عنوان امام جماعت است.
12) مسجد، تنها جايى است كه در آنجا شكوه مسلمانان، تجلى پيدا مي‌كند. اين شكوه همان برپايى نماز جماعت است كه فقط در مسجد ايجاد مي‌شود.
13) مسجد،‌ تنها جايى است كه در آنجا پاداش بسيار و فوائد فراوان فردى و اجتماعى زيادي دارد كه باز مي‌رسيم به ارتباط مسجد با نماز، يعنى اين پاداش و بركات بواسطه برپايى نماز جماعت در مسجد بدست مي‌آيد.
14) مسجد، تنها جايى است كه در آن عبادت توحيدى برپا مي‌شود و آن ذوب شدن فرد و جمع براى برپايى نماز جماعت است.
15) به نظر من يكى از مهمترين فوائد و اهداف رفتن به مسجد برپايى نماز جماعت و پيدا كردن نظم است. بله نظم، تنها جايى كه در آن حتى با وجود ده‌ها هزار نفر عامل نظم همچنان وجود دارد. مسجد است. كه در آن با برپايى نماز جماعت همه يك جا به ركوع مي‌روند، همه يكجا سجده مي‌كنند، همه يكجا سر از سجده بر مي‌آورند، همه يكجا از مهمترين اعمال فارغ مي‌شوند. همه يكجا دست به قنوت مي‌برند و دعا مي‌كنند و همه يكجا بر اهل بيت پيامبر درود مي‌فرستند.
16) اگر نگاهى به تاريخ بيافكنيم، خواهيم ديد كه در طول تاريخ بناهاى مختلف ساخته شده، ويران شده و دوباره ساخته شده است. اما اگر نگاهى دقيق‌تر داشته باشيم، خواهيم ديد كه اكثر مساجدى كه طى قرن‌ها پيش در اماكن مختلف بنا شده‌اند، هنوز هم پابرجا هستند و نه تنها از عظمت و اهميت آن در نزد مردم كم نشده بلكه روز به روز بر شوكت آن افزوده مي‌شود و مردم نياز خود را نسبت به مساجد روز به روز بيشتر مي‌بينند. راستى راز خراب شدن قصرها و كاخ‌ها و خانه‌ها و رستوران‌ها و... و راز برجا ماندن مسجد چيست؟ بايد گفت كه اصولاً هر خواسته‌اى كه از فطرت مردم برخاسته باشد و بر اساس فطرت مردم شكل گرفته باشد، هيچ گاه از بين نمي‌رود، بلكه برعكس به علت فطرى بودن آن روز به روز بر علاقه مردم نسبت به اين اماكن بيشتر مي‌شود. پس راز استوارى مسجد بخاطر اين است كه منشأ پيدايش آن فطرت مردم است.
17) يكى ديگر از ويژگي‌هاى مسجد كه بر اهميت آن مي‌افزايد اين است كه در مسجد، تمام كسانى كه حضور دارند، همه و همه به يكجا نگاه مي‌كنند، همه بدنبال يك چيز هستندو همه گمشده خود را در يك مكان جستجو مي‌كنند. آيا چنين مكانى با اين چنين ويژگى در جاى ديگر وجود دارد؟
18) بله، مسلمانان عزيز، در مسجد عاملى شكل مي‌گيرد كه همه دشمنان اسلام از شكل‌گيري آن مي‌هراسند، عاملى شكل مي‌گيرد كه بواسطه آن همه مسلمانان را در همه جاى جهان مانند دانه‌هاى تسبيح به هم متصل نگه مي‌دارد. عاملى شكل مي‌گيرد كه تنها به واسطه اين عامل مسلمانان مي‌توانند با ابرقدرتان و دشمنان مسجد و اسلام مقابله كنند و اين عامل چيزى نيست جز وحدت. بله، در مسجد وحدت بين مسلمانان ايجاد مي‌شود كه همان عامل برترى مؤمنين نسبت به كفار است.
19) در كجاى جهان يك انسان پير، هفتاد، هشتاد ساله با يك خردسال پنج، شش ساله همزبان و همصدا مي‌شود. بله فقط در مكان پاك و مقدس مسجد همصدايى بين پير و جوان واقعاً تعجب‌آور و زيباست.
20) مسجد مكانى است كه در آنجا اولاً هيچ صفات زشتى ديده نمي‌شود و ثانياً با بسياري از صفات زشت و نكوهيده مبارزه مي‌شود. در واقع درمان بسيارى از صفات نكوهيده با رفتن به مسجد حل مي‌شود. در مسجد است كه خودخواهى و فردگرايى به جمعى بودن و فروتنى تبديل مي‌شود.
21) قدرت مسلمانان جز با رفتن به مسجد و ايستادن در صفوف جماعت براى خواندن نماز جلوه پيدا نمي‌كند. اصولاً قدرت هر ملتى بستگى به مردم آن ملت دارد و ملتى كه برخاسته از مردم باشد در تمام جنگ‌هاى داخلى و خارجى پيروز است. و اين ملت هم جز با رفتن به مسجد، پيوند بين آن‌ها تقويت نمي‌شود.
22) در مسجد است كه با برپايى نماز جماعت كينه‌ها و كدورت‌ها از بين مي‌رود و روحيه برادر دوستى هويدا مي‌شود.
23) يكى از فوايد رفتن به مسجد اين است كه نماز سر وقت خوانده مي‌شود و رفتن به مسجد هم خود نوعى عامل وقت شناسى است. كه وقت‌شناسى هم يكى از صفات نكوى مؤمنين است.
24) يكى از فوايد مهم و با ارزش مسجد اين است كه مردمى كه در مسجد گرد هم مي‌آيند مي‌توانند مشكلات خود و محل خود را بررسى كنند و به اتفاق هم به حل مشكلات بپردازند.
25) مسجد، محلى است كه انسان مي‌تواند در آن حتى از مسائل روز مملكت و مسائل سياسى آن آگاه شوند. كه اين مطالب اشاره دارد به رفتن به نماز جمعه و برپايى نماز جماعت.
26) مسجد و به پيروى از آن، نماز جماعت كه در آن برگزار مي‌شود خار چشم دشمنان اسلام است.

سبطین





[ دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  ] [ 6:08 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]