نمازمسافر و حکم‌جالب امام‌رضا(ع)

05778781898174534691.jpg

نمازمسافر و حکم‌جالب امام‌رضا(ع)

 اوایل قرن سوم هجری، دو مسافر به خراسان آمدند، در آنجا به خدمت حضرت امام رضا(ع) رفتند و پرسیدند: ما از فلانجا آمده‌ایم، آیا نماز ما شکسته است یا تمام؟
بااینکه آن دو نفر از یک منطقه آمده بودند و تفاوتی در سفر آن‌ها نبود، امامبه یکى از آنها فرمود: نماز تو شکسته است و به دیگرى فرمود: نماز تو تمام است!
مسافرانکه از این پاسخ امام متعجب شده بودند، دلیل حکم امام را پرسیدند. ایشان خطاب به شخصی که نمازش را کامل دانسته بود، فرمود: تو به مقصد دیدار سلطان (مأمون) آمده‌اى، بنابراین سفر تو، سفر گناه است و سفر گناه موجب قصر نماز نمى‌شود. (1)
بهاین ترتیب ملاحظه می‌شود که امام رضا(ع) حتى در مسائل شرعی هم از حکومت فاسق و ظالم ، دوری می‌جستند و مردم را از طاغوت بر حذر مى‌داشتند.
اینموضوع در سیره تربیتی آن حضرت نیز مشاهده می‌شد، به عنوان نمونه، بنان بن نافع نقل می‏کند که روزى مأمون از جایى میگذشت و حضرت جواد(ع) با کودکان بازى میکرد. کودکان از ترس میدان بازى را ترک کردند و تنها جواد(ع) آنجا ایستاد. مأمون از او پرسید: چرا همراه بچه ‏ها فرار نکردى؟ فرمود: گناهى مرتکب نشدم تا از ترس بگریزم و جاده هم تنگ نیست‏ تا آن را برایت باز کنم، از هر جا می ‏خواهى عبور کن!

منبع:(1)(وسائل الشیعه ج 5، ص 510).

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 3:04 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

همسران نماز

38897425738674112960.jpg
همسران نماز
کسیکه زنی دارد که به او آزار می‌رساند، خداوند نماز و کارهای نیک آن زن را نمی‌پذیرد.تا اینکه به مرد کمک و او را راضی کند، اگر چه این زن تمام عمر را روزه بگیرد و نماز بخواند.
پیامبر عزیز خدا حضرت محمد صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: کسی که زنی دارد که به او آزار می‌رساند، خداوند نماز و کارهاینیک آن زن را نمی‌پذیرد.تا اینکه به مرد کمک و او را راضی کند، اگر چه اینزن تمام عمر را روزه بگیرد و نماز بخواند و بندگان را آزاد و دارایی‌اش رادر راه خدا انفاق کند.
و این زن نخستین کسی است که وارد آتش جهنم می شود.
سپس حضرت فرمودند: مرد نیز چنین گناه و عذابی دارد اگر زنش را آزار رساند و به او ستم کند.
متن حدیث:
منکان له امراة تؤذیه لم یقبل الله صلاتها ولا حسنة من عملها حتی تعینه وترضیه وان صامت الدهر وقامت واعتقت الرقاب وانفقت الاموال فی سبیل الله وکانت اول من ترد النار ثم قال: وعلی الرجل مثل ذلک الوزر والعذاب اذا کان لها مؤذیا ظالما

«وسائل‌الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۵۵»

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 3:03 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز با ما سخن می گوید

05262800948639854924.jpeg

نماز با ما سخن می گوید

طبقآیات و روایات،کارهای انسان در برزخ و قیامت در برابر او مجسم می شود.کار خوب در قالب نیکو و کار زشت در قالب زشت.زشتی و زیبایی کارها دست خود ماست.

درروایات می خوانیم نماز خوب را فرشته در قیافه زیبا بالا می برد و نماز می گوید:((حفظک الله کما حفظتنی)) خدا تو را حفظ کند،همان گونه که تو مرا حفظ کردی ولی نمازی که با شرایط و دستوراتش اقامه نشود،فرشته آن را به صورت تاریک بالا می برد و نماز می گوید:((ضیعک الله کما ضیعتنی))خداوند تو را ضایع کند،همان گونه که تو مرا ضایع کردی.

کتاب:یکصد وچهارده نکته درباره نماز

تالیف:حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 3:02 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خاطره یک اسیر عراقی

03992189916579990851.jpeg

خاطره یک اسیر عراقی

 یکیاز اسرای عراقی می‏گوید: یادم نمی‏رود یک روز که در جبهه بودیم، مختصات یکهدف را به توپخانه ما دادند، برنامه این بود که آتش سنگینی روی هدف مورد نظر اجرا کنیم، این کار انجام شد، در وهله اول پنداشتیم که محل تجمع نفرات یا یکی از انبارهای مهمات شماست، ولی چند روز بعد دریافتیم که هدف، مسجد جامع سوسنگرد بود، یعنی خانه خدا، فرماندهان رده بالا در جواب سؤال ما گفتند: چون امام خمینی (رحمت الله) گفته است: «مساجد سنگر است»؛ سنگر دشمن باید در هم کوبیده شود.

منبع : هزار و یک نکته درباره نماز، حکایت359


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 3:01 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]