مرحوم دولابی: ما را بزرگ آفریده است!
مرحوم دولابی: ما را بزرگ آفریده است!
مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: پیغمبر اکرم(ص) رهبانیت را منع کرده و فرموده است: در جلوت عبادت کنید و میان خلق خدا و تسلیم خدا باشید. خدا خودش درست میکند. حتی کسی رهبانیت اختیار کرده بود پیغمبر دنبالش فرستادند و فرمودند: من زن دارم، گوشت میخورم و ... و از این کار نهی فرمودند: لذا رهبانیت در این مذهب نیست.
نماز و عبادت را خیلی طول نده. خیلی هم تعقیبات نخوان. لازم نیست زیاد به خودت فشار بیاوری. استقامت داشته باش. همان وضو را که میگیری منتظر باش که خداوند در شب و نیمه شب لطف و عنایتش را نصیب شما کند. «فَانتَظروا انّی مَعَکم مِنَ المنتظرین».
این به همه چیز میخورد؛ به فرجهای نیمه شب میخورد، به حضور قلبتان با خدای خود میخورد، به بهجت و سروری که در شما ایجاد میکند تا غمهای دنیا را نابود کند میخورد، به رفع همّ و غمّ دنیا میخورد. اینها همه فرج است. تشریف آوردن امام زمان(ع) هم فرج است. اگر عالِمی به ناحیه شما بیاید و نطقش روی خدا و پیغمبر و ائمه(ع) بیفتد اینها همه فرج خدایی است.
ضعیفتر از ما کسی نیست ولی یک مقدار که دقت کنی میبینی ما را بزرگ آفریده است. کارهای شما همه بزرگ است. هر که را بخواهی میبخشی، گذشت میکنی، میدهی، برای همه مومنان دعا میکنی. اینها همه نشانه بزرگی تو است.
وقتی بر پیغمبر خدا صلوات میفرستی بر همه انبیا صلوات فرستادهای. یک مقدار که وسیع شویم و در دستگاه خدا فرد شویم، ابتدا میترسیم با خدای خود تماس بگیریم. با خلق خدا هم همین طور.
خداوند نهی کرده است که در دنیا خودت را بفروشی. فرمود: چشمهایتان را از دیگران بپوشانید و به آنچه به خودتان داده است بسازید. خداوند کم کم قوایتان را حفظ میکند تا از گردنه رد شوید. وقتی در جاده افتادید میبینید که خدا مرتب شما را حفظ میکند و آزادتر میشوید. گویا خدا فقط شما یک نفر را آفریده است.
پی نوشت:
کتاب طوبی محبت – ص 202
مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی
منبع:تسنیم
ادامه مطلب
دیدار با شاگرد شیخ رجبعلی خیاط+عکس
دیدار با شاگرد شیخ رجبعلی خیاط+عکس
حاج سید محمد موسوی کسایی که امروز بیشتر به کسایی شهرت دارد،
می گوید مدتی افتخار شاگردی شیخ رجبعلی خیاط را داشتم گفت: ایشان بین شاگردان معروف به جناب شیخ بود. نمازی ما خدمت ایشان بودیم. در هنگام خواندن سوره حمد، چنان می گریست که صدای گریه بلندشان شنیده می شد و شانه هایشان به شدت می لرزید، بنده این حالت را در هیچیک از بزرگان و علما ندیدم.
شاگرد جناب شیخ در ادامه به بیان خاطره ای پرداخت: حاج محسن اصلانی داماد خانواده ما بود و بنده بعد از پدرم هرچه دارم از ایشان است. بنده و حاج محسن، مدتی افتخار شاگردی شیخ رجبعلی خیاط را داشتیم. بنده مشوق و کمک مرحوم اصلانی در مداحی بودم و او را آوردم در جلسات مداحی. ما حدود ۵۰سال در باقرآباد، قلعه نو، امامزاده ابراهیم، کهریزک و دیگر روستاها می رفتیم و مرحوم اصلانی بدون هیچ چشم داشتی به اهالی آنجا خدمات می داد. صبح جمعه ای که از روستایی برمی گشتیم، رفتیم سرمزار جنا ب شیخ فاتحه ای بخوانیم. در مقبره بسته بود. داشتم فاتحه می خواندم. یاد آن نماز ایشان افتادم. گفتم خدایا اگر آن دو رکعت نماز، همان دو رکعت مقبولی است که در روایات، عامل سعادت و قبولی اعمال بیان شده است، الان جایگاه شیخ را به من بنمایان! ناگهان بوی عطر عجیبی از مقبره شیخ متصاعد شد. به اطراف نگاه کردم کسی را ندیدم. به محسن اصلانی گفتم چیزی عایدت نشد؟ گفت بوی عطر عجیبی استشمام می کنم! دور مقبره گشتیم، همه فضا مالامال از رایحه بهشتی بود. یاد آیه مبارکه «فروح و ریحان و جنة نعیم» افتادم و خدا را شکر کردم.
حاج سید محمد درباره پدرش که در واقع استادش هم بوده گفت: من ۴۵ سال در خانه پدرم زندگی کردم و این بخاطر شدت علاقه بین ما بود. در این مدت حتی یکبار ندیدم نماز شب ایشان قضا شود. هنگام فوت کنار تخت پدرم بودم. گفتم منتظر کسی هستید؟ گفت بله. گفتم چه کسی؟ گفت حسین! و گفت: ای حسین ۶۰سال اسمت را به پاکی بردم، کربلا هم آمدم، حالا باید بیایی! چند لحظه گذشت. با اینکه در روزهای آخر چشمانش بسته بود، ناگهان چشمانش را بازکرد. به سمت پنجره که روبه قبله بود نگاه کرد و لبخندی زد و چشمانش را بست.
منبع:عقیق
ادامه مطلب
کاربرد نماز هنگام مرگ +تصویر
کاربرد نماز هنگام مرگ +تصویر
قالَ الصّادِقُ عليه السلام: اِنَّ مَلَكَ الْمَوْتِ يَدْفَعُ الشَّيْطانَ عَنِ الْمُحافِظِ عَلَى الصَّلاةِ وَيُلَقِّنُهُ شَهادَةَ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ، وَاَنَّ مُحَمَّدا رَسُولُ اللّهِ فى تِلْكَ الْحالَةِ الْعَظيمَةِ.
امام صادق عليه السلام فرمودند: فرشته مرگ، شيطان را از كسى كه مراقب نماز است دور مى كند، و شهادت بر وحدانيّت خدا، و رسالت پيامبر را در وقت هولناك مرگ به او تلقين مى كند.
پی نوشت :
وسائل شیعه ج3 ص19
منبع:حوزه
ادامه مطلب
«حضور و خشوع سیدالساجدین(ع) در نماز»
«حضور و خشوع سیدالساجدین(ع) در نماز»
علامه بزرگوار مجلسی در کتال شریف بحار نقل میکند که:
حضرت علی بن الحسین(ع)مشغول نماز بود که فرزندش امام باقر(ع) که در طفولیت بود در چاه عمیقی که در حیاط خانه بود افتاد٬وقتی مادر بچه متوجه این موضوع شد ناله و فریاد کشید و به سر و صورت می زد و صدا میکرد٬یابن رسول الله فرزندت محمد غرق شد.
حضرت از نمازش جدا نشد با اینکه صدای اضطراب فرزندش را درون چاه می شنید.پس از پایان نماز حضرت به کنار چاه نشست و دست مبارکش را به درون چاه برد٬و فرزندش را خارج کرد در حالیکه فرزندش روی دست مبارکش مشغول بازی و خنده بود و او را به مادرش تحویل داد و فرمود: بیا٬این فرزندت٬ای کسی که یقینت به خدا ضعیف است.
سپس فرمود:ملامتی بر تو نیست٬من در مقابل خداوند جبار بودم که اگر از اورو بر می گرداندم او نیز از من روی می گرداند و فراموشم می کرد٬آیا بعد ازرو گردانی خدا کسی مهربان خواهد بود.
منبع:بحارـجلد۸۴ـص۲۴۵
ادامه مطلب