بلند نظری آیت الله بروجردی برای ساخت مسجد در آلمان
بلند نظری آیت الله بروجردی برای ساخت مسجد در آلمان
حکایت؛ در زمان مرجعيت آيت الله العظمى بروجردى قدس سره شريف قرار شد تا در شهر هامبورک آلمان، مسجد و مركزى براى نشر تعاليم اسلام ساخته شود.
آيت الله بروجردى، شخصى را به هامبوک براى تهيه زمين براى این مسجد فرستاد آن شخص رفت و زمينى تهيه و خريدارى كرد و به محضر آقاى بروجردى بازگشت اما بعضى به آقاى بروجردى خبر داده بودند كه زمين خريدارى شده در جاى مطلوب و مرغوب نيست، آقاى بروجردى به آن شخص فرمود: شنيده ام، زمين خريدارى شده در موقعيت مناسبى قرار ندارد، و اين براى جامعه كه ارزش را در زيبائى ظاهرى مى بيند و مکان های مذهبی شان از ساختمان هاى مجلل و زيبا برخوردار است، صلاح نيست.
آن شخص گفت: آقا! يعنى مى فرماييد در بالاى شهر هامبورک و در كنار دريا، زمين تهيه كنيم؟ آن جا خيلى گران است.
ايشان فرمودند: بله در جاى مناسب تهيه كنيد، من هزينه اش را تأمين مى كنم، شما تصور مى كنيد براى من زمين مى خريد!؟ خير اين مكان برای خداوند و به نام امام زمان (عج) است، بايد در جاى آبرومندى باشد كه باعث تحقير مسلمين نشود، سرانجام مسجد اعظم بندر هامبوک در زمين بسيار خوبى به مساحت تقريبا چهار هزار متر مربع در كنار درياچه آلاستر ساخته شد. 1
باید به مسجد از دل و جان سینه خیز رفت این کار عاشقانه به فتوای دین رواست 2
1. با اقتباس و ویراست از کتاب داستانها و حکایتهای مسجد
2. سید جلال موسوی
منبع : حوزه
ادامه مطلب
مانند شیخ انصاری نیکی کنیم
مانند شیخ انصاری نیکی کنیم
یکی از علمای بزرگ میگوید: روزی خدمت شیخ انصاری رفتم و عرض کردم، یکی از طلاب سید که از فضلای حوزه است، از لحاظ مالی به مشکل خورده و بسیار مضطر شده و همسرش در حال وضع حمل است، اگر می توانید، کمکی به او بفرمایید.
شیخ فرمود: فعلاً چیزی ندارم به جز مقداری پول که برای روزه و نماز استیجاری است، خوب است دو سال نماز و روزه به او بدهم؟ عرض کردم آقا جان! این سید آقازاده است و وضع زندگی خوبی داشته، اهل نماز و روزه استیجاری نیست، به علاوه اهل درس است و این نماز و روزه استیجاری مانع درس او میشود.
شیخ مرتضی انصاری تأملی نموده و فرمود: پس من دو سال عبادت را خودم به جا میآورم و شما پولش را برای آن سید فاضل ببرید، این در حالی بود که مرحوم شیخ از لحاظ درسی و برطرف کردن مشکلات مردم مشغله زیادی داشتند اما با این عمل نیک به دیگران درس ایثار دادند. 1
نباشد همی نیک و بد پایدار همان به که نیکی بود یادگار 2
1. با اقتباس و ویراست از کتاب مردان علم در میدان عمل
2. فردوسی
منبع : حوزه
ادامه مطلب
اندر حکایت زور آزمایی علم و هوای نفس
اندر حکایت زور آزمایی علم و هوای نفس
حکایت؛ مرحوم ملا عبدالله تستری(ره) در مجلسی از مقدس اردبیلی(قدس سره) مسئله ای سؤال کرد؛ مرحوم اردبیلی فرمود : الان نمی شود ، بعدا خدمتتان می گویم.
پس از آنکه جلسه تمام شد، ایشان دست حاجی تستری را گرفت و از مجلس بیرون آورد و به سمت محلی خلوت برد و در آنجا جواب مسئله را برای ایشان بطور کامل شرح داد.
ملا عبدالله با حیرت و تعجب پرسید: چرا این مطالب را در همان مجلس نفرمودید و ما را از جمع دور کردید و سپس جواب مسئله را فرمودید؟
مقدس اردبیلی فرمود: اگر در آنجا در حضور مردم صحبت می کردیم، شاید مایه نقصان من و تو می شد، چون هر یک خواهان پیروزی خود بودیم و این نفس سرکش سوء استفاده می کرد و از شائبه ریا و خود خواهی وجود نداشت و گناهکار می شدیم، ولی الآن در این مکان جز من، تو و خداوند متعال، کسی نیست و شیطان و نفس هیچ گونه دخالتی ندارند .1
ما را اسیر کردی اماره را امیری ما را امیر گردان او را غلام گردان 2
1.با اقتباس و ویراست از کتاب مرادن علم در میدان عمل
2.مولوی
منبع: حوزه
ادامه مطلب
خدمت صادقانه را از این عالم ربانی بیاموزیم
خدمت صادقانه را از این عالم ربانی بیاموزیم
حکایت؛ آیت الله محمود مدرسی یزدی کارهایی را که دیگران نکرده بودند و واقعا مورد نیاز جامعه بود ولی توجه چندانی به آن نمی شد، انجام می داد و دنبال این نبود با کارهایی که انجام می دهد مورد تحسین مردم قرار بگیرد بلکه مخلصانه کارهای مورد نیاز را انجام میداد.
بعضی از مردم ایشان را بخاطر ساختن سرویس های بهداشتی و ... مذمت می کردند ولی آیت الله مدرسی می فرمود: عیب ندارد، همه می روند مسجد می سازند که مردم بروند در آن نماز بخوانند تا آنها ثواب ببرند و ما نیز می خواهیم کنار این مساجد سرویس های بهداشتی بسازیم تا مردم از آن استفاده کنند و من ثوابش را ببرم.
به تعبیری، معیار خدمات این عالم وارسته نیاز مردم بود و احتیاج مبرم جامعه، نه آنچه که شهرت آور باشد یا آبروی محسوب شود و همیشه دنبال خدمت کردن و کمک کردن به مردم بودند. 1
شود جهان لب پر خنده ای اگر مردم کنند دست یکی در گره گشایی هم 2
1. با اقتباس و ویراست از کتاب داستانهای علما
2. صائب
منبع: حوزه
ادامه مطلب