هر کس مواظب اوقات نمازهای پنجگانه اش باشد...
مرگ بریده شدن علاقه روح از بدن است.
مرگ، یعنی آغاز سفر از این دنیا به سرای آخرت.
همانطور که می دانیم، بعد از مرگ، انسانرا به جایی منتقل می کنند که نامش قبر است، و قبر منزل موقتی مردگان می باشد. در هنگام مرگ و قبض روح، ممکن است سختیها و شداید فراوانی - در اثر اعمال و افکاری که در دنیا کسب نموده است - به انسان هجوم آورد. و بعد از این ناراحتیها و رنجهای عالم قبر و برزخ شروع می شود، تاریکی و ظلمت قبر سئوال نکیر و منکر، فشار قبر، حمله حیوانات گوناگون به بدن و...
آدمی، باید خود را برای چنین سفری آماده سازد و از حالا به فکر سختی های راه طولانی خود باشد. و اینجاست که نماز - این باشکوهترین عمل عبادی الهی - به یاری انسان می شتابد و از او در بحرانی ترین و طوفانی ترین لحظات، دستگیری می نماید، چنانکه پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: ملکوت الموت به من گفت که: هر کس مواظب اوقات نمازهای پنجگانه اش باشد، من از مادر به او مهربانتر می باشم. (1)
1) ثواب الاعمال، ص 61، بحار، ج 6، ص 244.
منبع :پاداشهای نمازگزاران نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب
مرا کاری آموز که به رحمت خدای بزرگ، نزدیک شوم.
مردی نزد ابن عباس آمد و گفت: مرا کاری آموز که به رحمت خدای بزرگ، نزدیک شوم.
گفت: امام جماعتی باش، که من از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم که در وصف آنها فرمودند: من ام قوما صابر محتسبا، کان قائدهم و دلیلهم الی الجنه هر کس پیشنماز از طائفه ای باشد که صبور و سنجیده رفتارند، روز قیامت راهنما و راهبر آنها خواهد بود به سوی بهشت. آن مرد گفت: امام از من نمی آید و مرا استطاعت امام جماعت نیست. گفت: موذن باش! که از حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله شنیدم که فرمود: یحشر الموذنون علی نجب من نور فی قباب من الدر و الیاقوت...(1)
موذنها محشور می شوند در حالی که بر مرکبهایی از نور سوارند، در کجاوه هایی که از در و یاقوت و... قرار گرفته اند.
1) الرساله العلیه فی الاحادیث النبویه، ص 55.
منبع :پاداشهای نمازگزاران نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب
ای بنده خدا! ما را با سجده زیاد یاری کن
مردی رسول خدا صلی الله علیه و آله را دید که مشغول اصلاح و تعمیر یکی از حجره های خود می باشد، پیش آمده و عرض کرد: اجازه می دهید که من این کار را انجام بدهم؟ (یا در این کار به شما کمک کنم) حضرت فرمود: اشکالی ندارد.
چون آن مرد، کار را تمام نمود، حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمود: آیا حاجتی داری؟ عرض نمود: آری، ای پیامبر خدا، حاجت و خواسته من بهشت است.
حضرت سر مبارک را به زیر افکندند، بعد فرمودند: نعم، فلما ولی ما قال صلی الله علیه و آله له: یا عبدالله! اعنا بطور السجود (1) و چون آن شخص براه افتاد که برود - پیامبر فرمود: ای بنده خدا! ما را با سجده زیاد یاری کن. (2)
1) اسرار الصلوه، جواد آملی، جامع احادیث شیعه، ج 5، ص 227، بحار، ج 85، ص 165.
2) جوادی آملی، اسرار الصلاه، ص 66، جامع احادیث شیعه، جبیره ص 227، بحار، ج 85، ص 165.
منبع :پاداشهای نمازگزاران نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب
ای جبرئیل این منابر مروارید برای کدام طائفه است؟
پیامبر (ص) فرموده: ما من مومن مشی الی الجمعه الا خفف الله علیه احوال یوم القیامه، ثم یومر به الی الجنه (1) نیست مومنی که به سوی نماز جمعه برود، مگر اینکه خداوند آسان می فرماید بر او، سختیهای قیامت را، سپس او را به بهشت روانه می کند.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: داخل بهشت شدم، و در آنجا منبرهایی از لولو (در مروارید) دیدم، پرسیدم که ای جبرئیل این منابر برای کدام طائفه است؟ گفت: للموذنین و للائمه من امتک (2) برای اذان گویان و پیشنماز امت تو.
1) شهید دستغیب، جمعه و نماز، ص 16.
2) الرساله العلیه فی الاحادیث النبویه، ص 55.
منبع :پاداشهای نمازگزاران نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب