نماز، کلید بهشت است
از مهم ترین کارکردهای نماز، کلید بهشت بودن است. به این معنا که هر کسی سعادت و خوشبختی ابدی و اخروی را می خواهد باید به نماز اهتمام و توجه بسیار نماید. پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: اَلدُّعاءُ مِفْتاحُ الرَّحْمَهِ، وَ الْوُضوءُ مِفْتاحُ الصَّلاهِ، وَ الصَّلاهُ مِفْتاحُ الْجَنَّهِ؛ دعا کلید رحمت، وضو کلید نماز و نماز کلید بهشت است.
(نهج الفصاحه، ح ۱۵۸۸)
منبع : سما موس
ادامه مطلب
نماز و خیر خوشی انسان
خیر خوشی انسان در زندگی دنیوی به تامین آرامش و آسایش است. بر اساس آموزه های قرآنی و روایی، نماز تامین کننده خیر و خوشی برای بشر در زندگی است. چنان که پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: لا تَزالُ اُمَّتى بِخَیرٍ ما تَحابّوا و اَقامُوا الصَّلاهَ وَ آتَوُا الزَّکاهَ وَ اَقْرَوُا الضَّیْفَ، فَاِنْ لَمْ یَفْعَلُوا ابتُلُوا بِالسِّنینَ وَ الْجَدْبِ؛ امتم همواره در خیر و خوبى اند تا وقتى که یکدیگر را دوست بدارند، نماز برپا دارند،زکات بدهند و میهمان را گرامى بدارند، پس اگر چنین نکنند به قحطى و خشکسالى گرفتار مى شوند.
(امالى طوسى، ص ۶۴۷، ح ۱۳۴۰)
منبع : سما موس
ادامه مطلب
نماز بهترین و محبوب ترین اعمال
نماز محبوب ترین عمل در پیشگاه خداوند است. پس نمازگزار می بایست محبوب ترین شخص در نزد خداوند باشد، زیرا نمازگزار محبوب ترین عمل را انجام می دهد و خداوند کسی که محبوبش را انجام می دهد محبوب می دارد. آن حضرت (ص) در جایی دیگر می فرماید: اَحَبُّ الاَعْمالِ اِلَى اللّهِ الصَّلاهُ لِوَقْتِها، ثُمَّ بِرُّ الْوالِدَیْنِ، ثُمَّ الْجَهادُ فىسَبیلِ اللّهِ؛ دوست داشتنى ترین کارها نزد خداوند: نماز اول وقت، سپس نیکى به پدر و مادر و سپس جهاد در راه خداست.
(نهج الفصاحه، ح ۷۰)
منبع : سما موس
ادامه مطلب
نماز عامل رحمت میان انسان هاست
نماز عامل رحمت میان انسان هاست به طوری که قلوب آنان نسبت به یک دیگر مهربان شده و یک دیگر را مورد مرحمت قرار می دهند. البته شکی نیست که این تراحم و مهربانی متقابل زمانی شکل می گیرد که افراد در کنار هم باشند. از همین روست که پیامبر صلی الله علیه و آله تشکیل صفوف نماز جماعت و در کنار هم بودن در اقامه و برپایی نماز را مهم ترین عامل در مهربانی متقابل میان افراد جامعه بر می شمارد و می فرماید : اِسْتَوُوا تَسْتَوِ قُلوبُکُمْ وَ تَماسّوا تَراحَموا؛ (در نماز جماعت) صف ها را هماهنگ و منظم نمایید تا دل هایتان هماهنگ شود و به یکدیگر (شانه به شانه) متصل گردید تا با هم مهربان شوید. (کنزالعمال، ح ۲۰۵۷۵) بر همین اساس که در آموزه های وحیانی اسلام نماز جماعت از نماز فردی برتر دانسته و به اقامه نماز در شکل جماعت تاکید ویژه ای شده است. چنان که پیامبر گرامی(ص) می فرماید: صَلاهُ الْجَماعَهِ اَفْضَلُ مِنْ صَلاهِ الْفَرْدِ بِخَمْسٍ وَ عِشْریْنَ دَرَجَهً؛ فضیلت نماز جماعت بیست و پنج برابر نماز فُرادا است.
(خصال، ص ۵۲۱ ، ح ۹)
منبع : سما موس
ادامه مطلب