مؤثّرتر از به دريا رفتن در طلب روزى

http://www.axgig.com/images/45116644294673934907.jpg

 الكافي عن حمّاد بن عثمان: سَمِعتُ أبا عَبدِ اللَّهِ عليه السلام يَقولُ: لَجُلوسُ الرَّجُلِ في دُبُرِ صَلاةِ الفَجرِ إلى‏ طُلوعِ الشَّمسِ، أنفَذُ في طَلَبِ الرِّزقِ مِن رُكوبِ البَحرِ.
فَقُلتُ: يَكونُ لِلرَّجُلِ الحاجَةُ يَخافُ فَوتَها.
فَقالَ: يُدلِجُ فيها وَليَذكُرِ اللَّهَ عز و جل، فَإِنَّهُ في تَعقيبٍ ما دامَ عَلى‏ وُضوءٍ.

 امام صادق عليه السلام : «نشستن انسان در پى نماز صبح تا طلوع خورشيد، مؤثّرتر از به دريا رفتن در طلب روزى است».
گفتم: گاه، انسان حاجتى دارد كه می ترسد از دست برود.
فرمود: «در همان تاريكى حركت كند و برود؛ اما خداى عز و جل را ياد كند كه تا با وضو باشد، در تعقيب نماز است».

 آیت الله ری شهری؛ شناخت نامه نماز؛ جلد دوم؛ حدیث ۷۹۴

منبع : مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 10 شهریور 1395  ] [ 5:37 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اگر نماز برای تشکر از خداوند است ما با زبان از خدا تشکر می کنیم و نماز نمی خوانیم؟

http://www.axgig.com/images/88660085975166408695.jpg

 1.نماز فقط برای تشکر از خداوند واجب نشده تا به جای آن تشکرِ زبانی داشته باشیم، بلکه عبادتِ چند منظوره است که یکی از حکمت های آن تشکر از خداوند است، نماز برای خشکاندن روحیه تکبّر و دوری از گناهان وآرامش روح و... است.

 2.نماز فقط تشکر زبانی نیست، بلکه با قیام و رکوع و سجود و قنوت در برابر خداوند خضوع می نماییم. پس تشکرِ در نماز تشکیل شده از تشکر زبانی و تشکر عملی و کسی که با زبان از خداوند تشکر کند تشکر عملی را انجام نداده است.

 3.بهترین تشكر از نعمت دهنده وقتى عملى خواهد شد كه آنچه او خواسته است ما انجام دهيم؛ نه آنچه كه دلمان مى‏خواهد. خداوند تشکر از نعمت هایش را با شیوه ای خاص در قالب نماز از ما خواسته است و ما نمي توانيم به سليقه خود عمل کرده و ادعای تشکر از خداوند متعال نیز داشته باشیم!

 منبع : مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 7:15 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

شیوه شیخ عباس قمی برای دعوت به نماز

http://www.axgig.com/images/58004985338194239400.jpg

 آيت الله بهاءالدينى گويد: يكى از منبرى ‏هايى كه در سطح عالى بودند به محدث قمى (شیخ عباس قمی؛ نویسنده کتاب مفاتیح الجنان) اعتراض می ‏كند كه اين چه منبرى است كه دارى، پى در پى روىِ منبر از كتب علماى سابق روايات جهنم و بهشت را می ‏خوانى. منبر خطابى و فنى نمي روى؟

 محدث قمى گفته بود شما با آن منابر خطابى و آن همه لفّاظى بفرمائيد چند نفر نماز خوان و متدين درست كرده ايد؟ در حالى كه من با همين شیوه [بیان روایات قیامت و جهنم و بهشت] چقدر نماز خوان درست كرده ‏ام و چقدر افراد را به راه آورده‏ و توبه داده ام.

 اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۸۲۳

منبع :  مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 7:10 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نكوهش عجله در خروج از نماز

http://www.axgig.com/images/59775726846617095329.jpg

امّا درباره شتاب و عجله در خروج از حالت نماز، اى كاش مى دانستم كه به سوى چه چيز مى خواهى خارج شوى ؟ اى لغزشكار،(191) اى سياه روى و سياه نامه ، اى كسى كه نَفْس خويش را به دست خود در مهالك مى اندازى ، آيا مى خواهى از سعادتمندى ات خارج شوى به سوى غفلت و شقاوتت خارج گردى ؟
در روايتى آمده كه امام صادق (ع ) فرمود: هنگامى كه بنده به نماز بايستد، و نمازش را كوتاه بخواند، خداوند - تبارك و تعالى - [به فرشتگان ] مى فرمايد: آيا به بنده من نمى نگريد، گويا خيال مى كند كه برآورده شدن حوايجش به دستِ غيرِ من است ، آيا نمى داند كه برآورده شدن و خواسته هايش به دست من است ؟
و نيز روايت شده كه مولايمان امام زين العابدين (ع ) فرمود: امّا حقوق نماز آن است كه بدانى نماز وارد شدن به درگاه الهى است ، و اينكه در حال نماز در پيشگاه خدا ايستاده اى ؛ پس هرگاه اين را دانستى شايسته است كه مانند شخص ذليل و كسى كه هم ميل و رغبت دارد و هم بيم و هراس ، و هم مى ترسد و هم اميدوار است ، ايستاده ، و اظهار مَسْكَنت و تضرّع نموده ، و با آرامش و وقار [و يا: سر به زير انداختن ] و فروتنى اعضا و تواضع ، و مناجات نيكو با كسى كه در برابر او ايستاده اى مقام او را تعظيم نموده ، و از او درخواست نمايى وجودت را كه اشتباهاتت بدان احاطه نموده و گناهانت به هلاكت كشانيده ، [از آتش جهنّم ] آزاد كند. و هيچ دگرگونى و نيرويى نيست مگر به خداوند.
همچنين در حديث است كه امام صادق (ع ) فرمود: به خدا سوگند، گاهى پنجاه سال بر انسان مى گذرد در حالى كه خداوند يك نماز او را نپذيرفته است ، چه چيز از اين سخت تر؟ به خدا سوگند، شما برخى از همسايگان و يارانتان را مى شناسيد كه اگر براى شما نماز مى خواندند، به خاطر استخفاف و سبك شمردن وى ، آن را نمى پذيرفتيد، براستى كه خداوند - عزّوجلّ - جز عمل نيكو را نمى پذيرد، پس چگونه چيزى را كه سبك و كوچك شمرده شده قبول مى كند؟

1-  به جاى اين كمله ، در برخى از نسخه هاى كتاب آمده است : يا مُعْترّ يعنى : اى كسى كه بدون درخواست خواهان نيكى هستى

منبع : فلاح السائل
مؤ لف : علاّمه بزرگوار سيّد بن طاووس


ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 7:04 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]