یاد آوری وقت نماز ظهر
عمرو بن کعب معروف به ابو ثمامه صائدی یکی از یاران حسین بن علی علیه السلام چون متوجه گردید که اول ظهر است، به آن حضرت عرضه داشت: جانم به فدایت! گرچه این مردم به حملات پی در پی خود ادامه می دهند ولی به خدا سوگند! تا مرا نکشته اند نمی توانند به تو دست بیابند، من دوست دارم آنگاه به لقای پروردگار نایل گردم که این یک نماز دیگر را نیز به امامت تو به جای آورده باشم.
امام علیه السلام در پاسخ وی فرمود: ذکرت الصلوة جعلک الله من المصلین الذاکرین، نعم هذا اول وقتها، نماز را به یاد ما انداختی خدا تو را از نمازگزارانی که به یاد خدا هستند قرار بدهد. آری! اینک وقت نماز فرا رسیده است از دشمن بخواهید که موقتاً دست از جنگ بردارد تا نماز خود را به جای بیاوریم.
و چون به لشکر کوفه پیشنهاد آتش بس موقت داده شد، حصین یکی از سران لشکر باطل گفت: انها لا تقبل، نمازی که شما می خوانید مورد قبول پروردگار نیست.
حبیب بن مظاهر به او پاسخ گفت و در این رابطه باز جنگ شدیدی در گرفت که منجر به کشته شدن وی گردید.
و در نتیجه حسین بن علی علیه السلام با چند تن از یارانش در مقابل تیرها که مانند قطرات باران به سوی خیمه ها سرازیر بود نماز ظهر را به جای آورد و چند تن از یارانش به هنگام نماز به خاک و خون غلتیدند و در صف نمازگزارانی که واقعاً به خدا هستند قرار گرفتند.
ابو ثمامه همانگونه که تصمیم گرفته بود پس از ادای فریضه ظهر پیش از همه یاران آن حضرت به جلو آمد و عرضه داشت:
یا ابا عبدالله! جعلت فداک قد هممت أن ألحق باصحابک و کرهت أن اتخلف فأراک وحیدا فی اهلک قتیلا جانم به قربانت! من تصمیم گرفته ام که هر چه زودتر به یاران شهید تو بپیوندم و خوش ندارم که خود را کنار بکشم و ببینم که تو در میان اهل و عیالت تنها مانده و کشته می شوی.
امام علیه السلام در پاسخ وی فرمود: تقدم فانا لا حقون بک عن ساعة، به سوی دشمن بتاز ما نیز به زودی به تو ملحق خواهیم شد.
با صدور این فرمان، او به صفوف دشمن حمله کرد و جنگ نمود تا به دست پسر عمویش قیس بن عبدالله صائدی به شهادت نایل گردید.(1)
1) لهوف، ص 96.
نماز و عبادت امام حسین علیه السلام
نویسنده : عباس عزیزی
ادامه مطلب
موذن امام
پس از محبت و پذیرایی امام از حر و سپاهیان او و استراحت مختصر حر، موقع ظهر و وقت نماز فرار رسید، امام به حجاج بن مسروق موذن مخصوصش فرمود: اذن یرحملک الله و اقم للصلوة نصلی، خدا رحمتت کند اذان و اقامه بگو تا نمازمان را بخوانیم.
حجاج مشغول اذان گردید، امام به حر فرمود: تو نیز با ما نماز می خوانی یا مستقل و با سپاهیانت می خوانی؟
عرضه داشت: نه، ما هم به شما و در یک صف به نماز می ایستیم.
امام در جلو و یارانش و حر و سپاهیانش در پشت سر آن حضرت ایستادند و نماز ظهر را با آن حضرت به جای آوردند.(1)
1) سخنان حسین بن علی علیه السلام، ص 101.
نماز و عبادت امام حسین علیه السلام
نویسنده : عباس عزیزی
ادامه مطلب
اذان برای ظهر عاشورا
هنگام ظهر فرا رسید (دو سپاه آماده شدند که به امامت امام حسین علیه السلام نماز جماعت را بخوانند) امام حسین علیه السلام به پسرش امام زین العابدین علیه السلام و یا حضرت علی اکبر علیه السلام فرمود: اذان و اقامه بگو! وی اذان و اقامه گفت و سپس نماز خواندند.(1)
چه خوب است هنگام ظهر عاشورا در سراسر کشور تمام جوانان به اذان گوی جوان کربلا اقتدا کنند، و صدای اذان در فضای کشور طنین انداز شود. و نماز جماعت اقامه گردد، و رعب و وحشی در دل دشمنان بیفتد، تا همین امر سبب وحدت در بین نمازگزاران گردد.
1) بحارالانوار، 44، ص 314.
نماز و عبادت امام حسین علیه السلام
نویسنده : عباس عزیزی
ادامه مطلب
سخنرانی بعد از نماز صبح عاشورا
بنا به نقل ابن قولویه و مسعودی حسین بن علی علیه السلام آنگاه که نماز صبح را به جای آورد، رو به سوی نمازگزاران نموده پس از حمد و سپاس خداوند به آنان چنین فرمود:
ان الله تعالی اذن...، خداوند به کشته شدن شما و کشته شدن من در این روز اذن داده است و بر شماست که صبر و شکیبایی در پیش گرفته و با دشمن بجنگید.
نماز و عبادت امام حسین علیه السلام
نویسنده : عباس عزیزی
ادامه مطلب