نماز قيس

http://www.upsara.com/images/mm7c_9.jpg

نماز قيس

هم شجاع بود و هم پرهيزگار و هم خطيب و دانشمند. تا پايان عمر، از علي(ع) جدا نشد. پدرش، سعد بن عباده، از اصحاب پيامبر(ص) بود و او از ياران علي(ع).

قيس بن سعد بن عباده، شوقي بسيار به نماز داشت. آنگاه كه به نماز مي‌ايستاد، گويي به جهاني ديگر رفته است. روزي در نماز بود كه ماري به سوي او آمد. قيس در ركوع بود كه مار به سجده‌گاه رسيد. قيس به سجده رفت، و مار بر گردن قيس پيچيد. قيس، نماز را ترك نگفت و مانند هميشه، سجده‌اش رو طولاني كرد. سپس برخاست و تشهد گفت و نماز را به پايان رساند، در حالي كه مار، بر سر و گردن او مي‌پيچيد.

قيس، آرام و آهسته، مار را با دست گرفت و دور انداخت. سپس برخاست و نمازي ديگر را آغاز كرد.[1]

 

[1]. الغدير، ج4، ص 116 و 160.

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 7:03 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

علت تعظیم و بزرگداشت مساجد چیست؟

http://www.upsara.com/images/84jr_8.jpg

علت تعظیم و بزرگداشت مساجد چیست؟

دستور اسلام به تعظیم و بزرگداشت مساجد است اما جواب چرایی این موضوع را امام صادق(ع) در پاسخ به سؤال ابی‌بصیر می‌فرمایند.

ابی بصیر نقل می کند که از امام صادق (ع) دلیل احترام و بزرگداشت مساجد را سوال کردم، حضرت فرمود: «دستور به تعظیم مساجد برای این است که مساجد خانه های خداوند در روی زمین هستند.»

در روایت دیگری امام صادق (ع) با نقل این روایت از پیامبر اکرم (ص) که ملعون است کسی که به مسجد احترام نگذارد، خطاب به یونس می فرماید:ای یونس آیا می دانی چرا خداوند حق مساجد را بزرگ داشته و این آیه را نازل فرموده که مساجد برای خداست پس احدی غیر از خدا را در آنجا نخوانید چون یهود و نصارا هنگامی که وارد کنیسه و کلیساهای خود می شدند به خدا شرک می ورزیدند، لذا خداوند متعال به پیامبرش دستور داد که فقط او را بخوانند و او را عبادت کنند.

در روایات دیگری حضرت می فرماید: هنگامی که به در مسجد رسیدی، بدان که تو در خانه پادشاهی بزرگ را قصد کرده ای که جز پاکان هرگز در آن وارد نمی شوند و جز راستگویان را حضور در آن روا نباشد، خود را آماده خدمت کن که اگر حرمتش را پاس نداری با خطری بزرگ روبه روی خواهی شد.

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 6:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

غیبت در این 10 چیز نهفته است

http://www.upsara.com/images/mw0r_7.jpg

غیبت در این 10 چیز نهفته است

امام صادق علیه السلام در روایتی به معرفی ریشه‌های غیبت می‌پردازند.

غیبت یکی از گناهان کبیره است که به شدت از آن نهی شده چراکه این معصیت بزرگ موجب ضایع شدن حقوق دیگران و بازی با آبروی افراد است.

غیبت شالوده روابط انسانها را هدف قرار می دهد و موجب بدبینی افراد نسبت به هم میشود.

امام صادق علیه السلام در روایتی به معرفی ریشه های غیبت می پردازند.ایشان می فرمایند:

اصل و ریشه غیبت به ده چیز برمی گردد:

1- خاموش کردن خشم

2- کمک به افرادی خاص

3- تهمت

4- تصدیق خبری که شنیده است بدون این که به واقع آگاه باشد

5- سوء ظن

6- حسادت

7- استهزاء

8- به شگفت آمدن از کسی

9- خستگی از کسی

10- و آراسته کردن خود

پس اگر به دنبال سلامتی(از این موارد بودی)به جای مخلوق به یاد خالق باش ، پس در این صورت این ریشه ها برای تو به جای غیبت مایه عبرت می شود و جای گناه ثواب می شود

مصباح الشریعة ص 204

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 6:49 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خوش گذشت؛ اما ...

http://www.upsara.com/images/znha_6.jpg

خوش گذشت؛ اما ...

تازه از سفر برگشته بود. هر چه فكر مي‌كرد، زياني در اين سفر نمي‌ديد. هم خوش گذشته بود و هم سود سرشاري از اين سفر تجاري برده بود.

ـ پس چرا امام صادق(ع) به من گفت نرو، زيان مي‌كني؟ سفر از اين سودمندتر؟

كوچه‌هاي مدينه را يك‌يك پشت سر گذاشت تا به درِ خانة امام(ع) رسيد. بر در كوبيد و كسي در را باز كرد. داخل شد و نزد امام(ع) نشست. آنچه در سفر بر او گذشته بود، گفت؛ خصوصا از سودهايي كه نصيبش شده بود. هنگام خداحافظي، گفت:

ـ پيش از سفر، خدمت شما رسيدم و دربارة اين سفر با شما مشورت كردم. مرا از رفتن نهي كرديد و فرموديد: اين مسافرت براي تو زيان دارد. اكنون هر چه مي‌نگرم، زياني نمي‌بينم.

امام(ع) فرمود: آيا به ياد داري كه يكي از منازل راه، چنان خسته بودي كه خوابيدي و تا خورشيد ندميد، بيدار نشدي؟

ـ آري، به ياد دارم. آن روز نماز صبحم قضا شد.

ـ به خدا سوگند كه اگر اين سفر، همة دنيا را هم نصيب تو مي‌كرد، سود آن كمتر از زياني است كه فوت نماز بر تو وارد كرد.[1]

 

[1]. جهاد با نفس، ج ۱، ص ۶۶.

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 6:45 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]