چرا مردان در نماز نبايد طلا به همراه داشته باشند؟ و نمازشان باطل است؟

چرا مردان در نماز نبايد طلا به همراه داشته باشند؟ و نمازشان باطل است؟

http://uupload.ir/files/cybk_8.jpg

استفاده از طلا براي مردان در نماز و غير نماز حرام است و نماز با آن باطل است كه حکمت آن ممکن است چنین باشد :

ويژگي هاي جسمي و رواني مردان

ويژگي هاي جسمي و رواني مرد با زن تفاوت دارد. اسلام با توجه به این تفاوت ها، از مرد انتظار دارد كه متفكر و فعال باشد و از تجملات زياد مانند طلا پرهيز نمايد. در مقابل براي زن كه طبيعتي احساسي و عاطفي تر دارد برخي از زينت ها را كه هم با روحيه او سازگارتر است و هم به زندگي با مرد شيريني بيشتري مي بخشد اجازه داده است.

لذا امام صادق(ع) فرمودند: «خداوند چون طلا را در دنيا زينت زنان قرار داده است، پوشيدن آن براي مردان و نماز خواندن با آن حرام شده است»

منافات آن با فلسفه نماز

يكي از فلسفه هاي نماز از بين بردن روحیه تكبر مي باشد اما يكي از آثار استفاده از طلا براي مردان، پرورش روحيه تکبر و غرور مي باشد و این با فلسفه نماز منافات دارد.

بروز مشكلات خوني

تحقيقات‌ نشان‌ مي‌دهد گلبول‌هاي‌ سفيد در خون‌ مرد بيش‌ از زن ‌است‌ و طلا در افزايش‌ اين‌ گلبول‌ها مؤثر است‌. وجود این گلبول ها براي ‌زن‌ مفيد است‌ (مخصوصا اينكه زنان در ايام خاصي مقداري خون بدن خود را از دست مي دهند) ولي‌ براي‌ مردان‌ چندان‌ مناسب‌ نيست‌ و ممکن‌ است‌ موجب‌ برهم ‌زدن‌ تعادل‌ گلبول‌هاي‌ سرخ‌ و سفيد گردد.

بروز مشکلات ناباروري

تحقيقات انجام شده در سال 1970 در خصوص اندازه گيري طلا در سرمِ خون، مايع مني و شير انسان و همچنين تراکم طلا در بافت هاي مختلف نشان مي دهد که بيشترين مقدار آن در دستگاه تناسلي از جمله تخمدان ها و رحم زن و بيضه ها و اپيديديم مرد تجمع مي يابد و در مردان جوان از طريق مني و در افراد مسن از طريق ادرار دفع مي گردد.

محدووده ي 75-105 نانو گرم طلا در يک ميلي ليتر «مني»، مانعي براي تحرک اسپرم ها ايجاد نمي کند ولي با بيشتر از اين حد ميزان تحرک اسپرم به طور محسوسي کاهش مي يابد و احتمال ناباروری را کاهش می دهد.

تحقیقات آندرو (Andrew) و همکارانش در سال 1990 نشان داند که بالا بودن طلاي موجود در بدن افراد زرگر باعث ايجاد اختلالات هورموني مي شود و هورمون هاي پرولاکتين و F.S.H بيش از همه تحت تاثير قرار مي گيرند.

درنتيجه ممکن است يکي از علل تحريم طلا براي مرد را کاهش تحرّک سلول هاي جنسي نر (اسپرم) و اختلالات هورموني در ظهور صفات ثانويه ي زنانه دانست.

جلوگيري از رواج تجمل گرايي

احتمال دارد علت حرمت آن جلوگيرى از فرو افتادن مردها در دام زينت‏هاى گران‏بها و تجمل گرايي و دورى از رسيدن به كمال باشد.

- «وَ الذَّهَبَ حِلْيَةُ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ جَعَلَ اللَّهُ الذَّهَبَ‏ فِي‏ الدُّنْيَا زِينَةَ النِّسَاءِ فَحَرَّمَ‏ عَلَى‏ الرِّجَالِ لُبْسَهُ وَ الصَّلَاةَ فِيهِ» ؛ (وسائل‏الشيعة، ج4، ص 414)

- حضرت فاطمه (س) مى‏فرمايد: «فَفَرَضَ اللَّهُ الْإِيمَانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ وَ الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً لَكُمْ‏ مِنَ‏ الْكِبْرِ» ؛ «خداوند نماز را مقرّر داشت تا دامن انسان را از تکبر پاك گرداند» (كشف الغمة في معرفة الأئمة (ط - القديمة) ؛ ج‏1 ؛ 483 )

- تجلي حکمت در فلسفه پزشکي احکام . تاليف محمد عزيز حسامي.، ص 29

- تجلي حکمت در فلسفه پزشکي احکام . تاليف محمد عزيز حسامي.، ص 29




ادامه مطلب


[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 6:23 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چه فرقي بين صحت نماز و قبولي نماز وجود دارد؟

چه فرقي بين صحت نماز و قبولي نماز وجود دارد؟

http://uupload.ir/files/c6nr_5.jpg

به طور كلى در عبادات سه شرط لازم است: شرط صحت، شرط قبولى و شرط كمال

شرايط صحت نماز، شرايطي مي باشند كه در صورت فقدان يكي از آنها نماز باطل بوده و تکليف نماز ساقط نمي شود و در صورت عدمِ جبران، مکلّف عذاب مي گرديد.

شرط صحت نماز به دو عامل بستگى دارد:

الف - صحيح بودن شكل ظاهرى نماز

باید نماز به همان شكل و شيوه که رسول خدا فرمودند، انجام گيرد؛ نه از روى سليقه‏هاى شخصى. رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ فرمودند: « ارزشي براي گفته ها و عمل ها و نيّت ها نيست،‌ مگر آن كه طبق دستور و سنت انجام گيرد.»

پس اين كه كجا بايد شكسته بخوانيم و يا تمام، آهسته بخوانيم يا بلند، تعداد ركعات و امثال آن چگونه باشد و... مربوط به شكل ظاهرى نماز است كه بايد به همان صورتى كه دستور داده‏اند، انجام دهيم. در غير اين صورت باطل و بى ارزش است.

ب - صحيح بودن نيت و هدف آن

باید نیت انسان در عبادت، كسب رضاى الهى وانجام وظيفه باشد. پس عبادتى كه براى غير خدا باشد (مثلاً براى ريا، خودنمايى و خوشايند مردم) شرك است و هيچ ارزشى ندارد.

شرايط قبولى، شرايطى است كه موجب نزدیکی به خداوند و كسب پاداش الهي مى شود. ممكن است نمازى صحيح باشد ولى سبب رشد و پاکی روح نشود، همچون دارويى كه اثر شفابخشی نداشته باشد.

شرايط كمال، شرایطي است که انجام آنها ثواب و اثر نماز را بیشتر می کند. مثل شرکت در نماز جماعت و انگشتر به دست کردن و عطر زدن و...

- « لَا قَوْلَ وَ لَا عَمَلَ وَ لَا نِيَّةَ إِلَّا بِإِصَابَةِ السُّنَّةِ»؛  (الكافي، ج 1، ص 70)

- محسن قرائتي، پرتويي از اسرار نماز، مركز فرهنگي درسهايي از قرآن، 1387 ش، هجدهم، ص 50

- محمد وحيدي، دانستني هاي لازم از نماز، قم، موسسه بوستان كتاب ( مركز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم )، 1387ش، چهارم،ص 173




ادامه مطلب


[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 6:14 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا ملا عبدالله شوشتری نماز خود را با تأخیر خواند؟!

چرا ملا عبدالله شوشتری نماز خود را با تأخیر خواند؟!

 

http://uupload.ir/files/jo96_5.jpg

✳️ و ما أُمِرُوا إِلاَّ لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصينَ بینه/5
و به آن‌ها دستوری داده نشده بود مگر بر اینکه خدا را به اخلاص کامل پرستش کنند

🔸حکایت؛ روزی ملّا عبدالله شوشتری به دیدن شیخ بهایی (ره) رفت، ساعتی با وی به گفتگو پرداخت. در این موقع صدای اذان بلند شد. شیخ بهائی فرمود: در همین جا نماز بخوانید تا ما هم به شما اقتدا کنیم و از فیض نماز جماعت بهره‌مند گردیم.

ملّا عبدالله مقداری تأمل کرد، سپس از جا برخاست و بدون آنکه در منزل شیخ نماز جماعت بخواند، به خانه خود رفت. یکی از دوستان و شاگردان خاص او که حضور داشت، پرسید: شما که این‌قدر مقید هستید نماز را اول وقت بخوانید، چرا خواسته شیخ را اجابت نکردید و همان‌جا نماز نخواندید؟

پاسخ داد: در آن موقع که شیخ چنین پیشنهادی کرد، با خود فکر کردم، آیا اگر شیخ، پشت سر من نماز بخواند، تغییری در من ایجاد نمی‌شود؟ دیدم چنان نیست که نفس من تغییری در خود احساس نکند و شاید نماز من با اخلاص کامل نباشد، لذا نماز نخوانده از خانه او بیرون آمدم.1

1. با اقتباس و ویراست از کتاب نماز خوبان




ادامه مطلب


[ شنبه 19 فروردین 1396  ] [ 6:30 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

در این مسجد نماز می‌خوانم تا این مسجد هم آباد و احیاء گردد

در این مسجد نماز می‌خوانم تا این مسجد هم آباد و احیاء گردد

 

http://uupload.ir/files/z82d_4.jpg

حکایت؛ آیت‌الله توسلی نقل کرده است: امام خمینی (ره) در یکی از سفرهایشان که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، در مسجدی دورافتاده، متروک و بسیار کوچک که بیش از یک اتاق گِلی نداشت به اقامه نماز جماعت می‌پرداختند. این در حالی بود که عده‌ای از علماء به ایشان پیشنهاد کرد؛ در مسجد جامع شهر اقامه جماعت کنند، امّا حضرت امام (ره) قبول نکردند و در همان مسجد متروک، نماز می‌خواندند و فرمودند: «همیشه در مسجد جامع کسی هست که اقامه جماعت کند ولی در این مسجد کسی نمی‌آید که نماز جماعت اقامه کند از این رو من در این مسجد نماز می‌خوانم تا این مسجد هم آباد و احیاء گردد».1

چون ((حسان)) صاحب اين خانه، خداست                         بندگان را در رحمت اينجاست 2

1. با اقتباس و ویراست از کتاب نماز خوبان
2. حبيب ا... چايچيان (حسان)




ادامه مطلب


[ شنبه 19 فروردین 1396  ] [ 6:21 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]