☀️ نماز شب رزق و روزی را زیاد می کند ☀️
☀️ نماز شب رزق و روزی را زیاد می کند ☀️
ادامه مطلب
پسر 14 سالهای دارم که در کودکی نمازش را مرتب می خواند؛ اما ...
پسر 14 سالهای دارم که در کودکی نمازش را مرتب می خواند؛ اما دو سال است که به نماز اهمیت نمی دهد. چه کنم؟ 🥀
🌼 فرزند شما 2 سال است وارد دورهی نوجوانی شده و دقیقا از همان زمان به نماز اهمیت نمیدهد. علت این مسأله به احتمال فراوان، ویژگی استقلالطلبی او است. نوجوان شما دوست ندارد به دیگران اتکا کند و مایل است روی پای خود بایستد. او دوست ندارد مورد امر و نهی دیگران واقع شود و دیگران، حتی پدر و مادر برایش تکلیف معین کنند. نوجوان دوست دارد به رأی و اندیشهاش احترام بگذارند، و مهمتر از همه این که میخواهد انتخاب گر باشد.
برای ترغیب به نماز چند توصیه می کنیم:
🌼 1. به رأی و اندیشه ی او احترام بگذارید و اجازه دهید، خود به ارزش نماز پی ببرد و خود آن را برگزیند.
🌼 2. با توجه به فاصله ی زمانی یک ساله تا تکلیف و وجوب نماز بر او، برای بیتوجهیاش به نماز حساسیت بسیار نشان ندهید. حساسیت بیش از حد، جلو تفکر او را می گیرد. اجازه دهید مسؤولیت پذیری از درون ایجاد شود.
🌼 3. از روش الگویی استفاده کنید؛ یعنی خودتان در عمل به نماز اهمیت دهید. نمازتان را به موقع اقامه کنید. نماز در حضور این نوجوان، یادآور خوبی است.
🌼 4. از روش القای غیر مستقیم (هدیه ی کتاب درباره ی نماز، داستانهایی در باب نماز و...) استفاده کنید.
🌼 5. ارتباط او را با همسالان اهل نماز بیشتر کنید. (1)
🌼 6. از شرکت در محافل مذهبی و برگزاری مراسمات مذهبی در منزلتان غفلت نورزید.
📚 (1) حسین دهنوی؛ نسیم مهر؛ ج 1؛ ص 146
🥀 پسر 14 سالهای دارم که در کودکی نمازش را مرتب می خواند؛ اما دو سال است که به نماز اهمیت نمی دهد. چه کنم؟ 🥀
ادامه مطلب
چرا ما شیعیان نماز ظهر و عصر را با هم می خوانیم، با اینکه پیامبر با فاصله می خواندند؟
چرا ما شیعیان نماز ظهر و عصر را با هم می خوانیم، با اینکه پیامبر با فاصله می خواندند؟
🍃 پاسخ آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) :
حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) هم [گاهی] نماز را با هم می خواندند. از ایشان سؤال کردند: «چرا شما نمازها را با هم خواندید، مِن غَیرِ عُذرٍ وَ لا عِلّۀٍ ؛ بدون عذر و دلیلی؟»
ابن عباس در کتاب های خودشان (=اهل سنت) روایت کرده که حضرت فرمودند: أُریدُ أن اَسهَل عَلی أُمّتی، برای اینکه می خواهم برای امتم آسان بگیرم.
🍃 ما دیدم که جمع کردن [دو نماز] در اول وقت از این که آن هایی که نماز را جدا می خوانند و در آخر وقت نماز را به عللی نخوانند، مانع است... وقتی بین نماز تأخیر افتاد، شواغل و موانع زیادی به وجود می آید و کم کم آن نماز دوم به صورت فردی خوانده می شود. اما حالا همه را یک دفعه ای بخوانند راحت تر است و از فوت آن نماز دوم، حفاظت می شود.
📚 صدای سخن عشق؛ حکمت ها و حکایت های نماز از زبان آیت الله بهجت؛ ص 54
چرا ما شیعیان نماز ظهر و عصر را با هم می خوانیم
,با اینکه پیامبر با فاصله می خواندند؟
ادامه مطلب
«اگر فرزند تا 10 سالگي نماز نخواند بايد با کتک وادارش کرد»؟
💚 آیا اين حديث درست است که «اگر فرزند تا 10 سالگي نماز نخواند بايد با کتک وادارش کرد»؟ 💚
🍀 پيامبر خدا (صلی الله عليه و آله) فرمودند: «يعني آنها را در هفت سالگي به نماز امر كنيد و در ده سالگي بزنيد.» (1)
در مورد این روایت نکاتی وجود دارد که عدم توجه به آن موجب برداشت غلط از روایت می شود:
🍀 در توصیه های تربیتی معصومین علیهم السلام از زدن کودکان نهی شده است: به عنوان نمونه مردى حضور امام کاظم علیه السلام از فرزند خود شكايت كرد. حضرت فرمود: «فرزندت را نزن، بلکه برای ادب كردنش از او قهر كن، ولى مواظب باش، قهرت طول نكشد (و زود آشتى كن.)» (2)
پس حضرت از كيفر بدنى (زدن) منع کرد و در عوض از مجازاتِ عاطفى استفاده كرده است.
🍀 پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله ) نیز تنبیه بدنی را موجب قصاص دانستند و مجازات های عاطفی را جایگزین نموده اند: «من تعجب می کنم از کسانی که زنان خود را کتک می زنند و چنین کسانی به کتک خوردن سزاوارترند تا زنان. زنان خود را با چوب نزنید كه در آن قصاص است، بلكه به گرسنگى و برهنگى ایشان را بزنید تا آنكه فایده دنيوی و اخروی نصیب تان شود.» (3)
در این روایت پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله ) «زدن» را در قالب مجازات عاطفی تفسیر می کردند.
🍀 در احادیث وظیفه آموزش گام به گام نماز، از سن سه سالگی با آموزش « لا اله الا الله» شروع شده و تا سن ده سالگی با آموزش کامل وضو، نماز و بازخواست آن ادامه می یابد.
لذا اگر مراد این روایت تنبیه بدنی هم باشد، برای کسانی است که در تربيت اولاد خود انواع تدبيرهاي لازم را به كار گرفته اند و در این مسیر نه تندي اعمال كرده اند و نه كندي و مسامحه نموده اند اما همچنان فرزندشان از خواندن نماز سرباز می زند. در این صورت كتك زدن ـ آن هم نه شديد ـ به حكم « آخرين درمان داغ كردن است» (4) لازم مي شود.
🍀 نه اینکه برخی والدین بدون اینکه کمترین قدمی در آموزش دینی فرزندشان برداشته باشند با شنیدن این روایت و بدون در نظر گرفتن توضیح آن به یکباره به جان فرزند خود افتاده و انتقام تمامی سهل انگاری های خود را از کودک خود بگیرند و او را نسبت به دین و نماز بیزار نمایند.
🍀 هدف از توصیه پیامبر، تربیت دینی صحیح می باشد لذا اگر «زدن» اثر بد داشته باشد و فرزند را به لجاجت و مقاومت وادار نماید، نبايد به آن متوسل شد.
📚 (1) «مُرُوهُمْ بِالصَّلَاةِ وَ هُمْ أَبْنَاءُ سَبْعٍ وَ اضْرِبُوهُمْ عَلَيْهَا وَ هُمْ أَبْنَاءُ عَشْرٍ» ؛ (بحارالأنوار، ج85، ص 133)
(2) « لَا تَضْرِبْهُ وَ اهْجُرْهُ وَ لَا تُطِلْ.» ؛ (بحارالأنوار، ج101، ص 99)
(3) (جامع الأخبار، ص 158)
(4) «آخِرُ الدَّوَاءِ الْكَي» ؛ این جمله ضرب المثل معروف عرب به عنوان آخرین راه درمان مریضی ها می باشد؛ (بحارالأنوار، ج31 ص 505)
ادامه مطلب