چرا نماز پدر بر پسر بزرگتر واجب است؟

چرا نماز پدر بر پسر بزرگتر واجب است؟

http://uupload.ir/files/azkq_p3-2.jpg

اینکه نماز قضاى پدر، بر پسر بزرگتر، واجب است؛ چرا بايد تكليف پدر را پسر بزرگ بر دوش بكشد؟

در ابتدا توجه شما را به حکم شرعی در این باره جلب می کنیم:

همه مراجع: نماز قضاى پدر تنها بر عهده پسر بزرگ خانواده (بعد از فوت پدر) است. امّا اگر كس ديگرى هم به جا آورد، اشكال ندارد و رفع تكليف از پسر مى‏شود. پسر بزرگ نيز مى‏تواند كسى را براى خواندن نماز پدر اجير كند.

اگر پدر وصيت كند كه از ثلث مالش براى قضاى نماز او اجير بگيرند، پس از خواندن اجير، قضاى نماز از عهده پسر بزرگ ساقط مى‏شود.

این نکته نیز قابل ذکر است که برخی از فقها می گویند: وجوب قضاي نماز بر پسر بزرگتر فقط در صورتى است كه وي به خاطر مرض و سفر، نتوانسته نماز و روزه اش را انجام دهد نه اينكه به خاطر نافرماني و يا از روى بى مبالاتى آنها ترك كرده باشد.

اما در صورتى كه پدر از روى عمد و بى مبالاتى، نماز نخوانده باشد، مى گوييم: اين مسئله، يك تكليف بر پسر بزرگ تر است؛ نه رفع تكليف از پدر؛ تا گفته شود چرا وظيفه پدر را پسر بايد بر دوش بكشد؟ بنابراين، چنین پدری در قيامت، مؤاخذه و بازخواست مى شود؛ حتى اگر پسر وى نمازهاى او را به جا آورد؛ زيرا اين نماز، تكليف پدر بود كه به جا نياورده بود و آن نماز، تكليف پسر است؛ مانند بقيه تكاليف پسر. اگر از اول، خداوند به جاى هفده ركعت، سى و چهار ركعت نماز را در شبانه روز بر پسر بزرگ واجب مى كرد، آيا جاى اعتراض داشت؟ بنابراين، در قبال انجام اين عبادت، خداوند، به پسر، ثواب و اجر عنايت مى كند؛ پس پسر، گناه پدر را بر دوش نمى كشد.

البته همان طور كه انجام خيرات و صدقه دادن به نيت والدين، در حق آنها مؤثر است، اداى نماز و روزه قضا نيز از باب فضل الهى، بى تأثير در وضع آنها در برزخ و قيامت نيست؛ ولى هيچ گاه به طور كامل، جاى نمازهاى پدر را نمى گيرد.

- توضيح‏المسائل مراجع، م 1394 و 1390، آيت‏الله نورى، توضيح‏المسائل، م 1390- 1393 آيت‏الله وحيد، توضيح‏المسائل، م 1398- 1402 دفتر آيت‏الله خامنه‏اى.




ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 خرداد 1396  ] [ 9:01 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تصویری از اقامه نماز اول_وقت سردار شهید مدافع حرم «حاج شعبان نصیری»

تصویری از اقامه نماز اول_وقت سردار شهید مدافع حرم «حاج شعبان نصیری» که پیکر مطهرش دیروز در کرج تشییع شد.

 

http://uupload.ir/files/2ov3_2.jpg

 




ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 خرداد 1396  ] [ 11:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سریع‌ترین پاداش‌ها و عذاب‌ها

❇️ سریع‌ترین پاداش‌ها و عذاب‌ها

 

http://uupload.ir/files/pkyt_1.jpg

🔹 عنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ أَسْرَعَ الْخَيْرِ ثَوَاباً الْبِرُّ وَ إِنَّ أَسْرَعَ الشَّرِّ عِقَاباً الْبَغْيُ

🔹امام باقر از رسول خدا(ص) روایت کرد که فرمودند: سریع‌ترین پاداش ها، پاداش نیکی به دیگران و سریع ترین عذابها، مجازات ظلم به دیگران است.

📗 خصال، ج1، ص110




ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 خرداد 1396  ] [ 9:07 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا نمازهاي قضاي مادر بر پسر بزرگتر واجب نيست؟

چرا نمازهاي قضاي مادر بر پسر بزرگتر واجب نيست؟

 

http://uupload.ir/files/w1do_1.jpg

براي دريافت پاسخ بايد به چند نكته توجه نمود:

روايات متعددي داريم که نماز و روزه میّت قضا شود و فرقي بين زن و مرد نمي گذارند.

امام صادق (عليه السلام) فرمودند: «قبل از آن که انسان بميرد اگر وقت نماز رسيد (و آن نماز قضا شد) آن نماز را سزاوارترين و نزديکترين فرد به ميت قضا مي کند.» و بنا به نظر برخي از مراجع كلمه «ميت» شامل زن و مرد مي شود.

هر چند مشهور فقها فرموده اند که قضای نماز و روزه مادر بر پسر بزرگ واجب نیست اما بزرگانی دیگر مانند صاحب عروة، صاحب وسیله، مرحوم آیت الله اراکی، مكارم شيرازي و مقام معظم رهبری فرموده اند که قضای نماز و روزه مادر نیز بر پسر بزرگ واجب است. برخي از مراجع نيز مانند آيت الله فاضل لنكراني و آیت صافي گلپايگاني قضاي نماز و روزه مادر را بنابر احتياط واجب بر پسر بزرگ واجب دانسته اند .

اگر نماز قضاي پدر بر پسر بزرگتر واجب است و نماز قضاي مادر واجب نيست یادمان باشد روزي که این مادر، دختر بود خداوند قضاي نماز و روزه پدر را بر او واجب نکرده بود. امروز هم که مادر شده خداوند نمي فرمايد نماز قضاي اين مادر بر پسر بزرگتر واجب است. ولي اين پدر آن روزي که پسر بود خداوند قضاي نماز پدر را بر او واجب کرد امروز هم فوت کرده پسر بزرگش بايد نماز قضايش را به جا آورد.

- « الصَّلَاةُ الَّتِي دَخَلَ وَقْتُهَا قَبْلَ أَنْ يَمُوتَ‏ الْمَيِّتُ‏ يَقْضِي‏ عَنْهُ‏ أَوْلَى‏ النَّاسِ بِهِ »؛ (وسائل‏الشيعة،ج 8، ص 281)




ادامه مطلب


[ سه شنبه 9 خرداد 1396  ] [ 8:35 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]