چرا نمازهاي قضاي مادر بر پسر بزرگتر واجب نيست؟

چرا نمازهاي قضاي مادر بر پسر بزرگتر واجب نيست؟

 

http://uupload.ir/files/w1do_1.jpg

براي دريافت پاسخ بايد به چند نكته توجه نمود:

روايات متعددي داريم که نماز و روزه میّت قضا شود و فرقي بين زن و مرد نمي گذارند.

امام صادق (عليه السلام) فرمودند: «قبل از آن که انسان بميرد اگر وقت نماز رسيد (و آن نماز قضا شد) آن نماز را سزاوارترين و نزديکترين فرد به ميت قضا مي کند.» و بنا به نظر برخي از مراجع كلمه «ميت» شامل زن و مرد مي شود.

هر چند مشهور فقها فرموده اند که قضای نماز و روزه مادر بر پسر بزرگ واجب نیست اما بزرگانی دیگر مانند صاحب عروة، صاحب وسیله، مرحوم آیت الله اراکی، مكارم شيرازي و مقام معظم رهبری فرموده اند که قضای نماز و روزه مادر نیز بر پسر بزرگ واجب است. برخي از مراجع نيز مانند آيت الله فاضل لنكراني و آیت صافي گلپايگاني قضاي نماز و روزه مادر را بنابر احتياط واجب بر پسر بزرگ واجب دانسته اند .

اگر نماز قضاي پدر بر پسر بزرگتر واجب است و نماز قضاي مادر واجب نيست یادمان باشد روزي که این مادر، دختر بود خداوند قضاي نماز و روزه پدر را بر او واجب نکرده بود. امروز هم که مادر شده خداوند نمي فرمايد نماز قضاي اين مادر بر پسر بزرگتر واجب است. ولي اين پدر آن روزي که پسر بود خداوند قضاي نماز پدر را بر او واجب کرد امروز هم فوت کرده پسر بزرگش بايد نماز قضايش را به جا آورد.

- « الصَّلَاةُ الَّتِي دَخَلَ وَقْتُهَا قَبْلَ أَنْ يَمُوتَ‏ الْمَيِّتُ‏ يَقْضِي‏ عَنْهُ‏ أَوْلَى‏ النَّاسِ بِهِ »؛ (وسائل‏الشيعة،ج 8، ص 281)







[ سه شنبه 9 خرداد 1396  ] [ 8:35 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]