نماز مشكل گشا؛ نماز جعفر طيّار
🌷﷽؛
🦋 نماز مشكل گشا؛ نماز جعفر طيّار 🦋
🍃 اسلام سفارش مى كند هرگاه حاجت يا مشكلى داشتيد، با خواندن نمازهايى مخصوص حلّ مشكل خود را از خدا بخواهيد، كه مناسب است در اينجا يك نمونه از آن نمازها را بياوريم.
🍃 جعفر طيّار برادر حضرت على عليه السلام است كه در هجرت به حبشه توانست با استدلال و رفتار مناسب خود دل نجاشى و عدّه زیادی را به اسلام جذب كند و مؤسّسِ اسلام در قارّه آفريقا شود.
او در جنگ موته دو دستش را در راه خدا داد و خداوند بجاى آن دو بال در بهشت به او داد و لذا به جعفر طيّار مشهور شد.
🍃 هنگامى كه جعفر از حبشه بازگشت، پيامبر صلى الله عليه و آله به او فرمود: آيا مى خواهى هديه با ارزشى به تو عطا كنم؟ مردم گمان كردند كه حضرت مى خواهد طلا يا نقرهاى به او بدهد و لذا هجوم آوردند تا هديه پيامبر را ببينند. اما پيامبر فرمود: نمازى به تو هديه مى كنم كه اگر هر روز آنرا انجام دهى، از دنيا و آنچه در دنياست براى تو بهتر باشد و اگر هر روز يا هر جمعه يا هر ماه يا هر سال بجاى آورى، خداوند گناهان بين دو نمازت را (گرچه يكسال باشد) بيامرزد. «بحار، ج 18، ص 421»
🍃 امام صادق عليه السلام مى فرمايد: هرگاه مشكل يا حاجتى داشتيد پس از خواندن نماز جعفر دعا كنيد كه ان شاءاللّه مستجاب مى شود. اين نماز به سندهاى معتبر از شيعه و سنّى نقل شده است و نام اكسير اعظم و كبريت احمر به خود گرفته است. «بحار، ج 91، باب فضل صلاة جعفر »
🍃 شیوه خواندن اين نماز در اوايل مفاتيح پس از ذكر نمازهاى امامان معصوم آمده است. (این نماز را در هر زمان می توان خواند)
📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 50
ادامه مطلب
کسی که نماز نمی خواند مالش حرام است
کسی که نماز نمی خواند مالش حرام است
آیت الله مجتهدی در شرح حدیث پیامبر(ص) می فرماید: کسی که نماز نمی خواند مالش حرام است.
پیامبر خدا فرمود: «کسی که نماز نمیخواند، از امت من نیست و به بهشت نخواهد رفت، و بی نماز در کتب تورات و انجیل و زبور و قرآن مورد لعنت خداوند قرار گرفته است.»
آیت الله مجتهدی در تفسیر این میگوید: حدیث عجیبی است، پیامبر(ص) در ادامه میفرماید: «کسی که نماز نمیخواند، مالش حرام است.»، کسی که نماز نمیخواند، حتما اهل خمس دادن نیست. ما در عمرمان ندیدهایم کسی که اهل نماز نباشد اما خمس بدهد. دیدهایم نماز میخوانند اما خمس نمیدهند، اما برعکسش را ندیدهایم، چنین چیزی نمیشود. لذا میگویند مال انسان بینماز حرام است، غذایش هم حرام است، اگر شخص بینماز گوسفندی را سر برید، تو از گوشت آن گوسفند نخور، زیرا حرام است. همنشینی با او حرام است، همنشین آدم بینماز نشوید، به صورتش نگاه نکنید که حرام است؛ یعنی اگر دیدی که پسر عمویت یا فامیلت یا همسایهات اهل نماز نیست، نگاهش هم نکن، چون که نگاه به صورت انسان بی نماز حرام است.
ایشان بیان مینمایند: خوابیدن در کنار تارک الصلاه هم حرام است. اگر با شخص بینماز به مسافرت رفتی، کنار رختخواب او نخواب، ممکن است عذابی بر او نازل شود و شما هم از بین بروید. پس خوابیدن کنار انسان بینماز خطرناک است. پس سلام و مصاحبت و رفاقت با بینماز حرام است. پیامبر در ادامه فرمودهاند: «اگر شخص بینماز مریض شد، به عیادتش هم نروید و اگر مرد، برای نمازش نروید و نزدیک قبرش هم نایستید، عقب بایستید، زیرا قبر او گودالی از گودالهای جهنم است.»
مرحوم آیت الله احمد مجتهدی تهرانی
ادامه مطلب
نماز امام زمان (ع) در شب جمعه برای برآورده شدن حاجات
💠 نماز امام زمان (ع) در شب جمعه برای برآورده شدن حاجات
🔸 در كتاب « نجم ثاقب » از كتاب « كنوز النّجاح » شيخ طبرسى نقل كرده كه از ناحيه مقدّسه حضرت صاحب الزمان عليه السّلام بيرون آمد كه :
هركس را به خداى تعالى حاجتى پيش آيد بايد بعد از نيمه شب جمعه غسل كند، و به جايگاه نماز خود برود، و دو ركعت نماز بخواند، در ركعت اول وقتى كه به آيه «اياك نعبد و اياك نستعين» رسيد صد مرتبه آن را بگويد، سپس سوره (حمد) را به پايان ببرد و يك مرتبه «توحيد» بخواند، و ركوع و دو سجده را بجا آورد، «و سبحان ربّى العظيم و بحمده» را در ركوع هفت مرتبه «و سبحان ربّى الاعلى و بحمده» را در هر سجده هفت مرتبه بخواند و ركعت دوم را نيز به همين كيفيت بجا آورد،
🔻 و پس از تمام شدن نماز اين دعا را بخواند، به درستى كه حق تعالى حاجت او را برآورده مى سازد هر حاجتى كه باشد بجز آن كه حاجت او در قطع كردن پيوند خويشان باشد.
و دعا اين است :
🔹 اللّهُمَّ اِنْ اَطْعَتُكَ فَالْمَحْمِدَةُ لَكَ وَ اِنْ عَصَيْتُكَ فَالْحُجَّةُ لَكَ مِنْكَ الرَّوْحُ وَ مِنْكَ الْفَرَجُ سُبْحانَ مَنْ اَنْعَمَ وَ شَكَرَ سُبْحانَ مَنْ قَدَّرَ وَ غَفَرَ ... ( این نماز و دعای کامل پس از آن در باب دوم کتاب باقیات و صالحات ( که در حاشیه مفاتیح الجنان است ) درج شده است. )
ادامه مطلب
شرکت در نمازهای اهل تسنن
شرکت در نمازهای اهل تسنن
س. بنده به علت شرایط کاری در شهری که برادران اهل سنت در آن ساکن هستند زندگی میکنم. آیا میتوانم در نماز جماعت و جمعه آنان شرکت نمایم؟
ج. نماز جمعه و جماعت با آنان برای حفظ وحدت اسلامی صحیح و مجزی است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.
ادامه مطلب