آری نماز همه این برکات آثار را دارد

و الّذین صبروا ابتغآء وجه ربّهم و أقاموا الصّلواة و أنفقوا ممّا رزقنهم سرّاً و علانیةً و یدرؤن بالحسنة السّیّئة أولئک لهم عقبی الدّار.
و آنها به خاطر ذات (پاک) پروردگارشان شکیبائی میکنند، و نماز را برپا میدارند، و از آنچه به آنها روزی دادهایم، در پنهان و آشکار انفاق میکنند، و با حسنات، سیئات را از میان میبرند، پایاننیک سرای دیگر از آن آنهاست.«رعد ، 22» ششمین برنامه آنها ایناست که آنها نماز را برپا میدارند (و اقاموا الصلوة). گرچه اقامه نماز یکی از مصادیق وفاء بعهد الله، و حتی مصداق زندهای برای حفظ پیوندهای الهیو از یک نظر از مصادیق صبر و استقامت است ولی از آنجا که این مفاهیم کلی پارهای از مصداقهای بسیار مهم دارد که در سرنوشت انسان فوق العاده مؤثر است در این جمله و جملههای بعد روی آنها انگشت گذاشته شده است.
چه چیزمهمتر از این که انسان هر صبح و شام رابطه و پیوند خود را با خدا تجدید کند، با او به راز و نیاز برخیزد و به یاد عظمت او و مسؤولیتهای خویش بیفتدو در پوتو این کار، گرد و غبار و زنگار گناه را از دل و جان بشوید و با پیوستن قطره وجود خود به اقیانوس بیکران هستی حق مایه بگیرد آری نماز همه این برکات آثار را دارد.[1]
پی نوشت:
[1] . تفسیر نمونه، ج 10، ص 189.