حکم خلوت کردن زن و مرد نامحرم و نماز خواندن در آنجا

 حکم خلوت کردن زن و مرد نامحرم و نماز خواندن در آنجا

38243050619203266010.jpg;

   جواب: اگر مرد و زن نامحرم در محل خلوتى باشند كه كسى در آنجا نباشد و ديگرى هم نمى ‏تواند وارد شود« اراکی، گلپایگانی و صافی: حرام است چه به ذکر خدا مشغول باشند یا صحبت دیگر، خواب باشند یا بیدار«گلپایگانی و صافی: و نمازشان هم در آنجا صحیح نیست» ولی اگر طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود یا بچه ای که خوب یا بد را می فهمد در آنجا باشد اشکال ندارد» چنانچه بترسند كه به حرام بيفتند بايد از آنجا بيرون‏ بروند.«نوری: و نمازشان در آنجا صحیح نیست، ولی اگر طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود یا بچه ای که خوب یا بد را می فهمد در آنجا باشد اشکال ندارد».

حضرات آیات خوئی، تبریزی و فاضل لنکرانی: ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست و دیگری هم نمی تواند وارد شود در صورتی که احتمال فساد برود جایز نیست ولی اگر طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود یا بچه ای که خوب یا بد را می فهمد در آنجا باشد یا احتمال فساد نرود اشکال ندارد.

ایت الله زنجانی: ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که خطر ارتکاب حرام باشد حرام است.

ایت الله مکارم شیرازی: احتیاط واجب آن است که مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست و دیگری هم نمی تواند وارد شود نمانند حتی اگر در آنجا نماز بخوانند نماز آنها اشکال دارد.

ایت الله سیستانی: ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست در صورتی که احتمال فساد برود حرام است هر چند طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود ولی اگر احتمال فساد نرود اشکال ندارد.

پی نوشت:

مسئله 2445 رساله سیزده مرجع

 





[ دوشنبه 29 تیر 1394  ] [ 2:21 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]