کمال انسان و راه تقرّب به خدای سبحان

کمال انسان و راه تقرّب به خدای سبحان

32648353784390292199.jpg;

 در تعریف عبادت گفته اند: «عبادت، نهایت تذلل و کوچکی است و فقط کسی شایسته و مستحقّ چنین عبادتی است که نهایت تفضّل و بخشش را داشته باشد و او، جز خداوند کسی نیست».
عبادت و پرستش خداوند یکتا و ترک پرستش هر موجود دیگر، یکی از اصول تعلیمات پیامبران الهی است و تعلیمات هیچ پیامبری، از عبادت خالی نبوده است؛ چنان که در قرآن کریم می خوانیم: (و لقد بعثنا فی کلّ أمّةٍ رسولاً أناعبدوا الله و اجتنبوا الطّاغوت)؛ (1) «ما در هر امتی، رسولی فرستادیم که[بگوید:] خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید».


نماز، مظهر پیوند و ارتباط با خدا و یکی از مصادیق مهم عبادت و تنها راه تقرب به خدای سبحان است که کمال واقعی انسان را تشکیل می دهد؛ چنان که کمالات پیامبران نیز ثمره عبادت آنهاست. قرآن کریم، در تبیین رابطه عبد و عبادت، «عبادت» را هدف آفرینش او می داند، (2) ولی این هدفی متوسط است، نهنهایی؛ زیرا هدف برتر ــ که عبادت نسبت به آن، وسیله محسوب می شود ــ نیل به یقین است: (و اعبد ربّک حتّی یأتیک الیقین).(3)

انسان بر اثر عبادت به مقام رفیع «یقین» بار می یابد... عبادتی که هدف آفرینش است، عبادتی است که محصولی چون یقین داشته باشد و عابدانی که از نورانیت و صفای باطن و شهود بی بهره اند، چنین عباداتی ندارند.(4)

1.نحل/36.
2.ذاریات/56.
3.حجر/99.
4.تفسیر تسنیم، جوادی آملی، ج 1، ص 431، مرکز نشر اسراء، قم، چ 2، 1379 ش.





[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 6:18 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]