سلام

سلام

99310437434752886084.jpg;

  پس از ذکر صلوات ، سه سلام مى دهیم : یکى به رسول خدا، یکى به اولیاى خدا و یکى به مؤ منان و همکیشان خود.

خداوند در آیه (یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً) بدنبال صلوات ، دستور سلام بر پیامبر مى دهد، لذا در نماز پس از صلوات بر آن حضرت ، بر او سلام مى دهیم : ((اَلسَّلامُ عَلَیْک اَیُّهَا النَّبِىُّ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُه ))

باتکبیرة الاحرام از خلق بریدیم و به خالق پیوستیم . در پایان نماز نیز ابتدا به گل سرسبد هستى ، یعنى پیامبراکرم صلّى اللّه علیه و آله سلام مى کنیم . سپس به بندگان صالح خدا سلام مى کنیم :

((اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلى عِبادِ اللّهِ الصّالِحینَ)) شامل همه انبیا و اوصیاى گذشته و امامان معصوم مى شود.

خداوند نیز خود بر پیامبرانش سلام و درود مى فرستد: (سلام على المرسلین )(393)، (سلام على نوح )(394)، (سلام على ابراهیم )(395)، (سلام على موسى و هارون )(396)

بااسلام خود را با بندگان صالح خدا پیوند مى دهیم . پیوند و رابطه اى فراتر از مرزهاى زمان و مکان ، با همه پاکان و صالحان در طول تاریخ در همه عصرها ونسلها.

آنگاهبه مؤ منانِ همراه و همکیش خود در زمان حاضر مى رسیم ، به آنان که در جماعت مسلمین شرکت کرده اند و با ما در یک صف واحد قرار گرفته اند. به آنانو فرشتگان حاضر در جمع مسلمین و دو فرشته ماءمور خود سلام مى کنیم : ((اَلسَّلامُ عَلیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُه ))

نماز را با نام خدا آغاز کردیم و با سلام به خلق خدا پایان مى بریم .

در این سلام ها، سلسله مراتب مراعات شده است ، ابتدا رسول خدا، بدنبال او انبیا و اولیا و صالحان و پس از آنها مؤ منان و پیروان .

393-سوره صافات ، آیه 181.

394-سوره صافات ، آیه 79.

395-سوره صافات ، آیه 109

396-سوره صافات ، آیه 120.

 





[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]