شعار توحید

شعار توحید

http://www.axgig.com/images/77657937989773462901_thumb.jpg

  ((لا اله الاّ اللّه ))، اولین شعار همه انبیاست .

((لا اله الاّ اللّه )) آن گواهى است که همه صاحبان علم همگام با فرشتگان به آن اقرار دارند: (شَهِدَ اللّهُ لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَالْمَلائکَةُ وَ اوُلُوا الْعِلْمِ)(356)

((لا اله الاّ اللّه ))، کلمه اى است که هر مسلمانى بهنگام تولد در گوش خود مى شنود و بهنگام مرگ با آن تشییع و در قبر به او تلقین مى شود.

((لا اله الاّ اللّه ))، محبوب ترین کلمات در نزد خداوند و سنگین ترین عمل در میزان است .(357)

((لا اله الاّ اللّه ))، دژ محکم الهى است که هرکس در آن داخل شد از عذاب در امان است . ((کَلِمَةُ لا اِلهَ اِلا الّهُ حِصْنى دَخَلَ حِصْنى اَمِنَ مِنْ عَذابى ))(358)

((لااله الاّ اللّه ))، مرز میان کفر و اسلام است و هر کافرى با گفتن آن در امان اسلام درمى آید. پیامبراکرم از مسلمانى که به گفتنِ ((لا اله الاّ اللّه ))یکى از سربازان دشمن اعتنایى نکرد و او را کشت ، انتقاد کردند و فرمودند: با اظهار این کلمه هر کسى در امان است ، گرچه ندانیم در بیان آن صادق است یا نه .(359)

((لا اله الاّ اللّه ))، شعار مسلمین بهنگام عبور از صراط قیامت است .(360)

درتاریخ مى خوانیم که ابوجهل به پیامبر گفت : آیا ما 360 بت را رها کنیم و یک خدا را بپذیریم ؟ ما حاضریم 10 کلمه بگوییم اما این یک جمله را نگوئیم .ولى پیامبر فرمود: همین جمله است که شما را به عزت و قدرت مى رساند و شما را بر تمام امّت ها برترى مى دهد.(361)

نگاهىبه دعاى عرفه امام حسین علیه السلام و خطبه امام سجاد علیه السلام در شام ،این حقیقت را بهتر روشن مى کند که اولیاى خدا با تمام وجود این شهادت را مى دادند و حتى زمین و زمان را بر این شهادت خود، گواه مى گرفتند.

در تشهد به جمله ((لا اله الاّ اللّه )) اکتفا نمى کنیم بلکه مى گوییم : ((وَحْدَهُ لاشَرى کَ لَه )) یعنى احدى با او شریک نیست ، نه در آفریدن ، نه در اداره کردن و نه در قانونگذارى : ((وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریک فِى الْمُلْک ))(362)

بندگى خدا بالاترین افتخار براى اولیاى خداست : ((کَفى بى عِزّاً اَنْ اَکوُنَ لَک عَبْداً))(363)

بندگىخدا برابر است با آزادگى انسان از همه قیود و وابستگى ها و دلبستگى ها، و لذا چنان قدرتى به انسان مى دهد که از هیچ ابرقدرتى نمى هراسد. همسر فرعون بخاطر آنکه بنده خدا بود، به چنان عنصر نفوذناپذیرى تبدیل شد که زر و زور فرعونى در او اثر نکرد و با آنکه فرعون ، همه را به بردگى کشیده بود، اما او تنها بنده خدا بود و کارش بجائى رسید که الگوى همه مردان و زنان مؤ من تاریخ گشت :

(ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنوُا امْرَاءَةَ فِرْعَوْن )(364)

به هرحال شهادت به عبودیتِ پیامبر، مقدم بر شهادت به رسالت آن حضرت است و این خود درسها و پیامها دارد. ((اشهد انّ محمّدا عبده و رسوله ))

شهادتبه رسالت ، به معناى نفى تمام مکاتب بشرى است . به معناى قبول جاودانگى و جهانى بودن رسالت خاتم پیامبران است . به معناى نفى همه از طاغوت هاست .

شهادتبه رسالت حضرت محمّد صلّى اللّه علیه و آله ، پیمانى است که خداوند از همهپیامبران گرفته است که اگر رسالت او را نمى پذیرفتند به نبوّت نمى رسیدند.(365) بنابراین تنها من نیستم که مى گویم : ((اشهد ان محمداً عبده و رسوله )) بلکه همه انبیا به آن قرار دارند.

356-سوره آل عمران ، آیه 18.

357-بحار، ج 93، باب التهلیل و فضله .

358-بحار، ج 3، ص 13.

359-اشاره به ، آیه : (ولا تقولوا لمن القى الیکم السّلام لست مؤمناً). سوره نساء، آیه 94.

360-جامع الاحادیث ، ج 1، ص 188.

361-فرازهایى از تاریخ اسلام ، ص 111.

362-سوره اسراء، آیه 111.

363-بحار، ج 77، ص 402.

364-سوره تحریم ، آیه 11.

365-سوره آل عمران ، آیه 81.

 





[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 5:42 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]